Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt
senior tag
Kösz!
Mondjuk a TV/monitor nézést már a crt óta "háttérvilágítással" teszem, tudom mire jó.
Nekem ez a képtartalmat közelítő színezés ami piaci bówlivá avanzsálja.
Persze mindenki azt imád, amit csak akar és tudom hogy sokaknak bejön.
(De pl tényleg szinte csak a fehér fal illik mőgé, ami nálam nincs és max a tisztálkodási részleg marad meg annak. Így bizonyos színkeverések részemről eleve kockázatnak minősülnek, nem beszélve egy max 2-5 wattos háttérfény már bőven elég, ezt meg nem hinném megoldanák ennyiből - igaz egy HDR TV-nél ez már semmi plusz.) -
ElEvEn11
senior tag
válasz
ultrasound #17 üzenetére
Ezen agyalok én is, hogy az fogja majd a legjobban megérni. Nem vagyok alma fan, de iszonyat sok jót láttam és olvastam róla. Általában pont azokon a pontokon megy át gond nélkül a léc felett, ahol minden más bukó.
-
Sanya
nagyúr
Ambilight:
1.: Amikor tévézel és mondjuk teljes a sötétség a szobában, akkor kialakulhat egy ilyen hóvakság nevű állapot, hogy nem veszed észre, mert a tévét bámulod, de túl erős a fénye. Ez károsíthatja a szemet. Ilyenkor, érdemes háttérvilágítást felkapcsolni a szobában, mondjuk egy lámpát.
2.: Ha már lámpát kapcsolsz, lehet közel a tévéhez.
3.: Mi lenne, ha ez a tévé mögött lenne, és a falra szerelt tévéd mögötti lámpa pont olyan színnel világítaná meg a mögötte lévő falat, mint amilyen a kép szélén lévő szín. Így a perifériád, ahol már nincs éles látásod (hiszen az a fovea centralisod, és azzal a kép közepét nézed) azzal az agyadat becsapva azt érzékelnéd, mintha ott is (a falon) a tévé képernyője lenne, és nagyobbnak érzékelnéd a mondjuk 55 vagy 65"-os tévéd képét.
Nekem van. 2017 óta. akkor bekapcsoltam, azóta úgy megy a nappaliban. Be kellett állítsam, hogy a falon van és hófehér a fal mögötte. Ennyi.
Ez nem ilyen RGB-s memória, meg egér feeling. -
FireKeeper
nagyúr
amíg csak klasszikus értelemben vett "TV-t" nézel, addig igen. de ha mondjuk szívesen nézel youtube-ot, twitch-et, esetleg van egy NAS-od amiről lokál tartalmakat, máris kell egy normális OS. anno én Saphi-s Phillips-et vettem, de már kicsit megbántam, mert kellett hozzá egy box hogy használható legyen.
-
ultrasound
tag
Nekem egy 4K-s Apple tv van applikálva a tv mellé. Ennél jobb megoldás nem hiszem, hogy létezik, igaz, hogy plusz egy távirányító, de profi a cucc!👍
-
sfefe
addikt
Csak Tv kell semmi ilyen bizbasz Android, webos stb szarok..
-
rainman72
nagyúr
válasz
Nyersszotyi #12 üzenetére
Az idén webOS 22 van/lesz
-
Nyersszotyi
tag
az LG már WebOS 6-nál tart és még mindig kiforratlan,
-------Ja, kíváncsi vagyok mikor következik majd az 1 után 2 és 3, nem pedig 10 és 11.
Van egy sejtésem, hogy Philipsék ezen a bődületes problémán már az V0.00.001 Alpha Gyökér Mínusz Kettő Pre Temporarely kísérleti szakaszban túlléptek, minden különösebb nehézség nélkül. -
ttt
senior tag
Nem kötözködés képen, de el tudnád magyarázni, hogy mi akkora etvasz ebben a futuréban?
Vagy csak ugyan az, mint a szivárványszínben világító tápkábelek, memóriák, etc varázsában: a felesleges fogyasztás? -
Sanya
nagyúr
Ambilight azért van benne?
-
ttt
senior tag
Pl az LG már WebOS 6-nál tart és még mindig kiforratlan, biztos beneveznék egy tök új rendszerre, amire majd úgy jönnek a frissítések, hogy vedd meg az új sorozatú tv-jüket.......
Még mielőtt: anno kénytelen voltam hekkelni egy divx-es lejátszójukat, hogy ugyan vigye már a magyar karaktereket, mert több ezer tulaj kérte - nem csak a magyart, de iso szabványú fontkészleteket - és dasztak rá. Kiadtak inkább egy újabb és drágább terméket, ami tök ugyan az volt más számmal, de a korábbira direkt sz.rtak, azért se.
Na ebből került rá némi hegesztéssel átírt frimware - ha nekem három heti krampácsolással sikerült, nekik kb 5-10 perc kellett volna...
Na ennyi egy új TV rendszerről - főleg a filipsztőlAz egyébként tényleg f.sz.riság az összes gyártótól, hogy nem ad ki olcsóbban egy alapot mindenféle csilivili nélkül és ha akarsz majd te teszel rá, mellé, alá, fölé olyat ami neked jobb. Vagy ugyan annyiért, de jobb paraméterekkel, nadjúristen olyat amiben gigabites hálózati csatoló van
Tudom csillió ellenérv van csak ellene, mellette meg csak néhány olyan szervilis csodaváró, mint énMeg hát ugye, akkor nem lehetne 30"+ os kategóriákban monitort eladni 2-3-4-szer annyiért, mint most.
-
törölt tag
A kisebb cégek késői fejlesztéseivel könnyen sophi lehet. Én kétlem, hogy ez a rendszer érdemi szereplővé válik, de úgyis kiderül majd idővel.
-
rainman72
nagyúr
A tv-k zöme 50/60hz,szóval ez nem meglepő itt se.
A Philipseknek se volt pár évig 100hz szinte csak egy model lcd fronton minden évben.
Az 50/60hz-s tvk vannak náluk 80-90%-ban.
Most se jobb a helyzet,tavaly a 9206 idén meg a 8807 lesz.
Illetve fölötte a mini led és az oledek,amik azért jóval drágábbak. -
ElEvEn11
senior tag
Nekem az a 60 Hz tűnik kevésnek. Azért akciódús jeleneteknél lehet vele gubanc. A Google-mentesítés az amúgy jó ötlet. A mostani tévém ugyan LG, de egy kalap kakit nem ér az agya (hardver) és a WebOS sem nyűgöz le. Én meglennék egy jó panellel és egy hozzá vásárolt TV-box-szal. Bár azok zöme is Android, de azért van alternatíva és még mindig jobb, mint a WebOS azzal a számomra kevés alkalmazással, ami hozzáférhető.
-
Jón az ára, és gondolom hozza a szintet is.
-
Ha vkinek nem kell a GoogleTV rendszer (mert mondjuk külső boxot, vagy AppleTV-t használ, etc.), akkor ugyancsak meggondolandó cucc!
Elvileg a VRR-t is támogatja 48-60Hz-es tartományban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Philips PUS7607 4K HDR felbontású panelt kapott és a Saphi smart platformra épül.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest