Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
morzsa
aktív tag
Nekem GZ1500-am van a gyári médialejátszó mosolyogva viszi a Dolby Vision és a különböző HDR tartalmakat, pedig nem hiszem, hogy frisebb lenne a szoftverem. A legnagyobb gondom, hogy kevés a DV tartalom. A HBO MAX megjelenéséig nem érzem a HBO app hiányát.
https://linktr.ee/wbteam21
-
-
Ricsi.M
tag
Srácok. Esetleg a Panánál jobb vétel a Hisense 55U8QF ? Kb egyárban van, a Hisense csak kicsit drágább.
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
GeryFlash
veterán
Jo ne vicceljuk mar, a 60HZ az sehol nem felso-kozep kategoria.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Piftuka
veterán
Mi a jelenlegi tévéd pontos típusa?
Abban biztos lehetsz, hogy színhűségben, színpalettában mindkét jelölt jobb a Toshiba kínálatában elérhető összes készüléknél.
A natív kontraszt és fekete szint kérdéses.
A Pana és a Samu között van különbség ilyen téren is. Utóbbi jobb értéket képes hozni, viszont fényerőben elmarad. És nem szabad feledni, hogy a fényerő, és a kontraszt együtt felel a végeredményért.
Mozgásmegjelenítésben, általános képminőségben viszont szvsz a Pana a nyerő.
Az OS és az egyes funkciók tekintetében kb. "egál"... (Dolby Vision támogatás vs. HBO GO)
Nüanszok, és egyéni ízlés is számít, mert a Pana a természetes, élethű színvilággal hódít, a Samu az ún. "túlszaturált" színekkel.
"Aquila non captat muscas."
-
Ricsi.M
tag
köszönöm!
egy Toshiba 55" 4k tv-t váltana a HX810, mert nem vagyok megelégedve a Toshiba képminőségével sem a színek, sem a feketével.
Számíthatok rá, hogy jobbak lesz a színek és fekete árnyalatok, mint ennél a szutyok Toshibánál? A fekete mélysége miatt vacillálok e között a HX810 és egy Samsung QLED (Q60) között.MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
Piftuka
veterán
Nem csak nekem. A Panasonic számára is.
"Edge LED? Felső kategóriában FALD LED, minél több zónával."
Felső-közép kategóriáról beszéltünk eddig.
De beszélhetünk feljebb pozicionált készülékekről is:
Panasonic 75GX942.
Edge LED, de egyértelműen felső kategória minden szempontból.
~ 5.000-6.000:1 natív kontraszt, kiváló fekete szint, a cég palettájának legjobb ("prémium") képfeldolgozó processzora, piacvezető minőségű színmegjelenítés, 120 Hz-es MVA panel.
Egyébként nagy kár, hogy "szitokszó" lett az Edge LED, pedig egy megfelelő minőségű, fényszivárgástól mentes MVA panel kontraszt és fekete szint szempontjából jobb végeredményt produkál, mint a 30-40 zónás FALD megoldások! És azokkal ellentétben még "blooming" sem érzékelhető.
- A SONY 49XG83, 49XH85... "Edge LED" háttérvilágítású készülékek, de a kontrasztjuk, a 120 Hz-es Triluminos panel, a processzoruk, és általános képminőségük egyértelműen a "felső-közép" kategóriába sorolja őket.
A SONY XG9x/XH9x sorozatok kontrasztja az "Extra Viewing Angle" réteg miatt sajnos alacsony, és van "blooming" is rendesen, mégis nyilvánvalóan felső-középkategóriába sorolják őket. (Egyébként a SONY szerint a kiváló W8xx sorozatok utódja a 900-as, a 950-esek pedig a W9-eseké.)
A minél több (lehetőleg sokezer) FALD zóna szerepének fontosságában egyébként maximálisan egyetértünk.
"Fényerő? Láttáar felső kategóriás tv-t mondjuk 400 nittel? Nem..."
De: LG 48CX OLED.
Még csak nem is "felső kategória", hanem egyértelműen "prémium". Az LG OLED palettáján pedig szintén egyértelműen a "felső régió".
115!!! nit.... leírom így is: száztizenöt. (Ez még annak ellenére is kevés, hogy a technológiából adódóan a sötét, ill. fekete részek valóban elérik a relatív fekete szintet, illetve megvalósul a "végtelen" kontraszt.)
Az LG "Tesco gazdaságos" OLED készülékei hasonló fényerőt produkálnak.
Hát így."Aquila non captat muscas."
-
Ricsi.M
tag
sziasztok! mi a különbség a fentebb tesztelt és a TX-58HX810E között?
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
GeryFlash
veterán
válasz speedygonzi2 #24 üzenetére
Ha ragaszkodsz a Panahoz és nem sürgős a csere akkor érdemes lehet 1 évet kivárnod, könnyen lehet hogy mennek át Android TV-re (de a webOS sincs kizárva).
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
speedygonzi2
tag
Azt szomoruan katom hogy a smart reszleg nem igazan fejlodott.
Nekem 58EX780-am van, nagyon szeretem, de most gondolkodom cseren (egesz pontosan kellene meg 1 tv) es nagyon szivesen vennek Panasonic TV-t, mert imadom a kepet, de szeretnek nativ hbogo appot, es ugy altalanossagban tobb, jol hasznalhato appot)de orulok hogy kepminosegben meg hozzak a minoseget
-
viizo
tag
Szvsz vmi egyedi sw hiba lesz a DV/HDR10+ hiány a tesztelt tv-nél, mert a HX830 / 810 panele, HCX processzora ugyanaz, mint a GX830 / 810 / 800 tesók, amik talpban és színben térnek el egymástól.
A 2019-es és a 2020-as Pana tévék között csak a MyhomeScreen 4.0 vs 5.0 verziókban található egy-két mini feature az eltérés, a hw megegyezik. Nekem a GX800 saját lejátszója szintén éppen úgy kiírja a DV-t és a HDR10+t megfelelő forrás esetén, és a Dune Realbox 4K forrásról szintén azonnal felismeri, ha épp azt használom.
[link] -
Peat;)
veterán
19 novemberében vettem 65GX810-as modellt 270-ért hivatalos helyről. Akkoriban az volt a panában a "jó" hogy nekik rosszul ment így elég hamar tetemes akciókba kezdett. Elnézve ez most is áll így olcsóbban megvehető a modell.
Ami fura hogy nálam még minden hdr meg kutyafüle megy, felismeri, kiírja és munkával látja el a szemészeket. Vagy software hiba vagy olcsójánost játszottak és más chipet raktak az újabba mint a régibbe.
-
Danex
addikt
Hát igen, valamelyik nap néztem körbe hogy ha most kéne Tv-t vennem akkor a tavaly vásárolt sony xf90 55col (240e) mire tudnék váltani, extra kritérium kB egyedül az eARC lenne pluszba és gyakorlatilag legalább egy 100ast rá kéne dobnom, mert 300e alatt kB az összes tv megallt 350nit magassagban, ahol a Sony azt hiszem 900at is kipresel magából. És itt se tudnék nagyon válogatni mert a Samsung q80 vagy a Sony új csúcsa van csak itt.
Havernak a hisense bejott, tcl ha jól tudom Európában csak butitott modellekkel fut és ezekről nem találok gyakorlatilag egy értelmes tesztet sem.
Rtings meg sajnos kB sony, Samsung, LG - re van limitalva ami nálunk is kapható.
-
arty
veterán
igen, retró gépekhez kellene elsősorban (eredeti gépek is, de pl volt h ilyen kínai hdmis ócskaságot azért nem vehettem meg, mert hdmi-n 16:9-ben nyujtva adta a képet csak)
de a hdmi-s konzolok korszakában is van pár cím, ahol 16:9-re kell nyújtani valamit, majd a tévén korrigálni 4:3-ra, hogy jó képet kapj (igen, ezek alapvetően elrontott címek és bár ne kellene a lehetőség... de a "kóreaiak" tudják a funkciót, tehát nem lehetetlen a megoldása ~0 extra laggal)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
MODERÁTOR
Sokan jönnek ezzel, hogy úgy is kiég a szemük a túl erős háttérvilágítás miatt, szóval teljesen felesleges. Ami igaz is SDR tartalomnál, de ez nem amiatt kell, hanem a jó HDR-hez. Persze ha annak a megjelenítése nem, csak max a lejátszása érdekel, akkor már bőven elég a 350 cd/m² is.
-
viizo
tag
58GX800-asom van, kb. ugyanezzel a panellel.
Egyszerűen azért vettem meg, mert a kategóriatárs gyártók egyike sem hozta ezt a fajta képet, amit ezek a TV tudnak. Hogy mit? A plazmákéhoz hasonló, természetes képvilágot a koreaiakra jellemző harsányság nélkül, rendes bőrszínekkel, kellemes mozgásmegjelenítéssel. Filmezésre, sorozatozásra sokkal jobban bejött a képi világa, mint bármi másnak hasonló árban (kb 250k-ig) az üzletek kínálatában, nálam egyedül egy-két kategóriatárs Sony volt képben pariban vele.
A Dolby Vision / HDR10+ érdekes hogy nem mentek a HX830-nál a belső lejátszóval, nekem simán viszi, és ki is írja a TV, hogy épp mit is játszik. Megy a lovaglás a fényerőn és a HDR képességen, ehhez képest a fényerőt néha vissza is kell vegyem, mert köszönöm, de nem szeretném tönkrevágni a szemem idő előtt, nagyrészt este filmezem, ahhoz pedig bőven sok.
Vicces volt látni élőben, hogy hány kategóriatárs, akár itt a PH fórumban gyakran 'ajánlott' 4K csodaTV vérzik el pl olyan tartalmakon, mint pl. a gyakran sötétben játszódó The Man in the High Castle, ahol a feketék csodásan buknak befelé és vesznek el a finom árnyalatok, itt meg a 8 bit + FRC ellenére igen finom a kép. Ami gyenge pont, az a betekintési szög a VA panel miatt (ha vki nem szemből nézi), és a DTS támogatás hiánya (utóbbira külső médialejátszó a megoldás).
200-220 környékén szvsz kifejezetten jó vétel, ma sem vennék mást.[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Már miért ne sorolná be?
Edge LED? Felső kategóriában FALD LED, minél több zónával.
Belépő FALD 40 zóna, feljebb a még több...400+
Fényerő? Láttáar felső kategóriás tv-t mondjuk 400 nittel? Nem...Lehetne még sorolni, nekem a fenti spec alapján ez sehol nincs közép felső kategória.
Ha Neked igen, én tiszteletben tartom.#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Piftuka
veterán
És mégsem sántít.
Az általad felsorolt tulajdonságok egyike sem determinálja direkt módon az egyes televízió készülék kategóriákat.
Ha úgy volna, akkor a piacon elérhető televíziók 90%-a nem tartozhatna még a "felső" és "prémiumkategóriába" sem.
A Panasonic LCD televíziók palettáján a 8xx a "felső-közép kategóriát" jelöli, a 9xx sorozat minden tagja pedig a "felső kategóriába" tartozik. (Prémium termék pedig mindegyik típus az OLED kínálatukból.)
"Aquila non captat muscas."
-
nuke7
veterán
edge led és 4k nélkül, egy direct led local dimming-el valószínűleg jobb tv lenne...
https://youtube.com/user/nuke7
-
veterán
Nem tudtam megszeretni ezt a tévét, nagyok sok sebből vérzik, pedig imádom ezt a márkát.
duree54
-
granini
őstag
TX58 EX700E TV-m van még 2017-ből.. örömmel látom hogy a MyHome screen 2.0 felületen / rendszeren semmit nem változtattak.. az enyém ugyanígy nem tud DTS hangot, és nincs hozzá HBO Go. Egyébként gyors, stabil, iszonyat szép képe van, imádom, csak ezek miatt nem vennék új TV-t de ha akkor tudom 2017-ben hogy ez ennyit tud és nem is fejlesztik tovább akkor nem ezt vettem volna.. Akinek csak egy atomjó HDR panel kell és mindnen más smart dolgot megold másképp (PC vagy asztali media player..) annak ajánlom..
A Plex alkalmazás ugyan letölthető, de mivel maga a MyHome screen / Firefox OS már nem fejlődik így nem a legfrissebb verzió. Egy ideig működött, aztán a gépemen futó Plex szervert mindig updateltem a TV meg elmaradt és mostmár nem működnek együtt.. azt már csak iPaden tudom használni ami az iOS miatt szintén megkapja a frissítéseket..
Netflix és Amazon Prime Video tökéletesen fut rajta cserébe..
Köszi a tesztet egyébként!
[ Szerkesztve ]
<CotS> Children of the Skorn Clan | Uplay / Steam: PecoHUN78
-
arty
veterán
HX820 game módban képtelen volt képarányt változtatni - a HX830 vajon hasonlóan ócska?
emellettt a 18.2ms input lag a kisebbik gond....(a 2011-es pana plazmám sem képes ekkora mutatványra, szal régi hagyomány ez a panánál.... játékra biztos nem vennék soha többet panát mondjuk LCD-t se, eleve...
hja és a plazmám távirányítója 94%-ban egyezik ennek a modellnek a távirányítójával )
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
stilo18
addikt
350 nit, edge LED, 3500-as kontrasztarány, 8bit+FRC, HDMI 2.1 hiánya...ez minden csak nem felső-középkategória...
Ettől függetlenül lehet élhető tv simán, csak a bevezető szöveg sántít egy picit..
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- DIGI kábel TV
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest