Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SylverR
senior tag
Ott hibázol hatalmasat, hogy azt nézed, hogy te kitudnád-e használni.
Ez ugyanaz mint a RAM. Mindenki azt mondja, hogy 8 giga elég. Hát én win7 alatt, szinte biztosan kitudnám használni még a 16-ot is. HDD, vagy SSD esetén is símán betudnék telíteni egy 8 terás háttértérat. Időbe tellene, de idővel az is ugyanúgy betelne. Az egész tudod, felhasználás kérdése. Aki folyamatosan szed rá adatokat, annak idővel befog telni. És ugyancsak, mint egy kollega korábban már írta, ne azt nézd, hogy ez most SSD, vagy HDD. A lényeg, hogy háttértár. Én is amondó vagyok, hogy egy SSD jobban megérné még adattárnak is, ha kicsit olcsósodna. Én ugyan még gyerek voltam, de emlékszem a korai XT-nkre, és benne működő Seagate 20 megás winyóra. Amely kerregése manapság már kinyírna. Természetesen az, akkor működött. Megbízható volt. Nagyon sokáig tartott, mire bad sectort kapott. De mióta megjelentek az 500 gigás, 1 terás, meg nagyobb meghajtók, tapasztalatból is mondhatom, hogy ezek már megbízhatatlan fosok. Seagate 500-asom is, még működik ugyan. De csak mint tároló. Wint nem rakhatok rá, mert pár hét alatt kimúlna. És mint mások is mondták, meg több helyről hallottam már, SSD-ről még esélyes, hogy lemented az adatait, ha tönkremegy. Ami idővel ígyis-úgyis bekövetkezik. Szóval nem, nem akarok HDD-t. SSD-t tessék fejleszteni, növelni a méretét, csökkenteni az árát, és ha elég jó áron lesz, elnézem neki a hibáit is.Nem!
-
Hokoyumi
tag
tekints el attól hogy ssd
minek 8tb háttértár?
ha neked nem kell, és elég 500gb akkor használj 500gb-os háttértárat
ha valakinek kell 8tb vagy 128tb akkor ő meg használjon annyit
informatikában ez a "minek?" kérdés akkora baromság, már ne haragujd meghasználja mindenki azt amire szüksége van, vagy amit képes megfizetni
autóból minek a8-as audi, ferrári, rolls royce? trabantal is el lehet jutni A-ból B-behidd el, van olyan ember akinek szüksége van rá, nem csak erre, másra is
Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
-
dchard
veterán
Azt gondolom, hogy a nagy sebességgel pörgő acéltárcsákánál jóval megbízhatóbb a NAND alapú tárolás.
Egyébként amikor azt írom: megbízható, az nem azt jelenti, hogy soha nem megy tönkre, de azt gondolom könnyű belátni: nem mindegy, hogy amikor a meghibásodás bekövetkezik, simán le tudod másolni az amúgy már nem írható meghajtóról a cuccaidat, vagy mehetsz a Kürthöz milliókért adatmenteni, vagy lemondasz az adataidról.
Szóval igen: inkább a NAND-ot választom. Van rá 5 év gari, és ha elfárad, gariba kicseréltetem és lementem róla a cuccaimat majd átrakom egy újra.
Senki nem mondta, hogy a NAND a végső megoldás, de 30-40 év acéltányér-pörgetés után még mindig jobb. A NAND csak egy állomás a tartós, gyors és olcsó alterntív tárolási technológia irányába.
Másfél-éve van SSD-m, de előbb adnék vissza két magot + a gépemben lévő memória felét, mint ezt a meghajtót. Aki váltott merevelmezről SSD-re az tudja hogy miről beszélek.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
SylverR
senior tag
Egyrészt, nem mondtam, hogy filmet kell rajta tárolni. Másrészt épp magad ellen beszélsz. Elvárnád, hogy jöjjön egy új megbízható olcsó tech nagy tárhellyel. Az viszont, hogy kizárólag a tárhelyet növelik, számodra értelmetlenség.
Inkább örülj, hogy növekszik a tárhely. Tudom-tudom, megbízhatatlan, kell az új. De amíg a cégek nem hajlandóak kiadni a kezük közül... Addig ezzel kell beérni. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Feketelaszlo
senior tag
Ha felételezzük, hogy mondjuk valóban a boltokba kerülne, akkor is lenne rá kereslet. A háttértár az pont nem az a kategória, ahol csak az a fontos, hogy ma minden elférjen rajta, hanem a jövő adatmennyiségeit is kényelmesen rá lehessen pakolni. Aki repülésszimulálással foglalkozik, annak szerintem simán szüksége lehet pár év múlva egy ilyenre. Nem hiszem, hogy olyan nagy elvárás lenne, hogy mondjuk 10 év múlva is legyen valami abból a 8 TB-ből, lehet, hogy akkor már az átlag felhasználói programok nyomnak majd annyit mindenféle új technológiák miatt. Az adattárolás az a terület, aminek fejlődését nem nagyon lehet előre megjósolni - van aki nem akar 4-5 évente új háttértárat vásárolni - most még lehet, hogy mindenkinek szabadon állna az SSD 90%-a, aztán ki tudja mit hoz a jövő.
-
SylverR
senior tag
Nekem meg annyi a kérdésem, muszáj a sznobság?
Tipikus magyar mentalitás...
Inkább örülni kellene, hogy készítenek 8 terabyte-osat, hiszen ez előrevetíti, hogy lehet olcsóbban nagyobb tárhelyed is a jövőben.
Hogy neked elég a 128? Mert csak a win van rajta, a programok, amik gyorsítására szolgál az SSD, azok meg a HDD-n kullognak...az a te bajod. Szerintem az ember rakjon rá MINDENT, ha már SSD-t vesz. Úgy van értelme az egésznek, különben csak kidobott pénz.Nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest