A MOSAID technológiájával 8 TB-os SSD-k jöhetnek

Hirdetés

A MOSAID HyperLink NAND fejlesztéséről korábban már írtunk, továbbá a vállalat elsőként állt elő 512 gigabites kapacitású NAND flashmemóriával. A cég által kifejlesztett skálázható gyűrűs architektúra előnye, hogy elméletben végtelen mennyiségű NAND flash lapka fűzhető fel anélkül, hogy az befolyással lenne a teljesítményre.

A vállalat elő is állt az első úgynevezett HLSSD prototípusával, mely 2 TB-os kapacitást kínál, mindezt úgy, hogy csupán egyetlen FPGA-alapú, 6 Gbps-os SATA interfészt kezelő vezérlőt használ. A vezérlés négy HyperLink csatornán keresztül valósul meg, melyek egyenként 16 darab 32 gigabites MCP, azaz multi-chip package tokozású NAND lapkát kaptak. Csak összehasonlításképpen, a manapság elérhető 2 TB-os SSD-k jellemzően négy vezérlőn keresztül dolgoznak, hogy a teljesítmény elfogadható legyen, és az extra vezérlők, illetve a működéshez szükséges HUB természetesen negatív hatással van az árakra.

A MOSAID a következő év közepétől 2, 4 és 8 TB-os HLSSD-ket szeretne szállítani, melyek elsősorban a vállalati szférát célozzák meg, de a későbbi fejlesztésekkel átlagfelhasználóknak szánt termékek is érkezhetnek.

Előzmények

Hirdetés