- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabboo
tag
Windows outside...lol
-
moha21
veterán
"Már csak azért sem lehet továbbfejleszteni, mivel onnantól kezdve a bináris kompatibilitásnak kampec."
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Power
senior tag
-
-
törölt tag
Csak a tökéletes dolgokat nem lehet fejleszteni... Kétlem, hogy ez az lenne...
A fordító írása persze, hogy jóval nehezebb mint más architektúrákhoz. De ez épp az architekúra zsenialitása miatt van. Úgy tervezték, hogy a fejlesztés minél nagyobb része szoftveres munka legyen. Ugyanis a technológiai idők miatt szoftvert mindig is könnyebb fejleszteni mint hardvert.
-
Quan-Chi
őstag
én világ életembe Intel párti voltam, nagyon sok intel gépem volt, és mindig intel chipes lappal ! lehet h drága de nem tudom valahogy mindig bőven kielégítette az igényeimet!
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
lgb
tag
Az elso? Hat imho a merced 2001-ben jelent meg, de pl sparc vonalon mar 1995-ben volt 64 bites CPU (UltraSparc csalad), 91-ben az MIPS R4000, de mar a 60-as evekben voltak ilyesmi probalkozasok, igaz akkoriban meg kevesbe lehetett elkuloniteni a CPU-t "mint termeket" a gep tobbi reszetol Az evszamokert bocs, lehet nem tul pontosak igy fejbol
-
csaabz
őstag
De kar, h nem fejlesztik tovabb, pedig epp venni akartam.. na jo nem...
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Én azért sajnálom, személy szerint azért utáltam meg annak idején az AMD-t egy időre, mert piacra dobták az x86_64-es Athlon-okat, mikor már IA-64-es CPU-t akartam az itthoni gépembe, hogy a következő generációtól mindenki átáll erre. Aztán hogy ez tényleg jó lett-e volna, vagy sem, arról lehet elmélkedni, minden esetre nem örülök ennek a hírnek, még ha nincs is gyakorlati jelentősége.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
smkb
őstag
Ajaj az MS nem fejleszt tovább egy olyan architektúrára, amire eddig sem vette a kutya sem a termékeit. Minden Itánium nálunk is hp unix. Sosem fordult meg senki fejében, hogy ms legyen rajtuk.
-
xuldar
addikt
Sőt, többek között az Alpha processzorok is megelőzték az Itaniumot a 64 bittel, az AMD pedig az Alpha processzorok EV6 memóriabuszát licenszelte anno az Athlon processzoraihoz.
Ezeket a processzorokat nem reklámozzák, mert a szerverpiacra készülnek, ami nem az átlagfelhasználó területe, így legtöbbször nem is tudnak ezekről.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
-
FRENK1988
veterán
Lesújtott ez a hír
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Geri9159
tag
Ha már 2 éve fejlesztették és valószínűleg látták, hogy nem lesz egy hú de nagy durranás akkor mért fektettek bele még több pénzt?
Ja tudom már Intelnél a pénz nem számít. Zsebből kicsengette az AMD-nek 1,25 milliárd dodót. -
Sicilian
addikt
Erről az Itaniumról még nem is hallottam...
nothing is true everything is permitted..
-
poli27
veterán
Érdekes legalább a microsoft kicsit betesz az intelnek(brutál prociárak), bár nem hiszem hogy félteni kéne, meg amúgy se sok gép használta a windows rajta !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-