- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabboo
tag
Windows outside...lol
-
moha21
veterán
"Már csak azért sem lehet továbbfejleszteni, mivel onnantól kezdve a bináris kompatibilitásnak kampec."
-
-
törölt tag
Csak a tökéletes dolgokat nem lehet fejleszteni... Kétlem, hogy ez az lenne...
A fordító írása persze, hogy jóval nehezebb mint más architektúrákhoz. De ez épp az architekúra zsenialitása miatt van. Úgy tervezték, hogy a fejlesztés minél nagyobb része szoftveres munka legyen. Ugyanis a technológiai idők miatt szoftvert mindig is könnyebb fejleszteni mint hardvert.
-
Quan-Chi
őstag
én világ életembe Intel párti voltam, nagyon sok intel gépem volt, és mindig intel chipes lappal ! lehet h drága de nem tudom valahogy mindig bőven kielégítette az igényeimet!
-
lgb
tag
Az elso? Hat imho a merced 2001-ben jelent meg, de pl sparc vonalon mar 1995-ben volt 64 bites CPU (UltraSparc csalad), 91-ben az MIPS R4000, de mar a 60-as evekben voltak ilyesmi probalkozasok, igaz akkoriban meg kevesbe lehetett elkuloniteni a CPU-t "mint termeket" a gep tobbi reszetol
Az evszamokert bocs, lehet nem tul pontosak igy fejbol
-
csaabz
őstag
De kar, h nem fejlesztik tovabb, pedig epp venni akartam.. na jo nem...
-
Én azért sajnálom, személy szerint azért utáltam meg annak idején az AMD-t egy időre, mert piacra dobták az x86_64-es Athlon-okat, mikor már IA-64-es CPU-t akartam az itthoni gépembe, hogy a következő generációtól mindenki átáll erre. Aztán hogy ez tényleg jó lett-e volna, vagy sem, arról lehet elmélkedni, minden esetre nem örülök ennek a hírnek, még ha nincs is gyakorlati jelentősége.
-
smkb
őstag
Ajaj az MS nem fejleszt tovább egy olyan architektúrára, amire eddig sem vette a kutya sem a termékeit. Minden Itánium nálunk is hp unix. Sosem fordult meg senki fejében, hogy ms legyen rajtuk.
-
xuldar
addikt
Sőt, többek között az Alpha processzorok is megelőzték az Itaniumot a 64 bittel, az AMD pedig az Alpha processzorok EV6 memóriabuszát licenszelte anno az Athlon processzoraihoz.
Ezeket a processzorokat nem reklámozzák, mert a szerverpiacra készülnek, ami nem az átlagfelhasználó területe, így legtöbbször nem is tudnak ezekről. -
FRENK1988
veterán
Lesújtott ez a hír
-
Geri9159
tag
Ha már 2 éve fejlesztették és valószínűleg látták, hogy nem lesz egy hú de nagy durranás akkor mért fektettek bele még több pénzt?
Ja tudom már Intelnél a pénz nem számít. Zsebből kicsengette az AMD-nek 1,25 milliárd dodót. -
Sicilian
addikt
Erről az Itaniumról még nem is hallottam...
-
poli27
veterán
Érdekes
legalább a microsoft kicsit betesz az intelnek(brutál prociárak), bár nem hiszem hogy félteni kéne, meg amúgy se sok gép használta a windows rajta !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hányatott sorsú processzorcsaládra egyre kevesebb operációs rendszer érhető el.
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest