Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz perempe #53 üzenetére

Nem azt írtam, hogy nem léteznek kiváló ár/érték aránnyal rendelkező cuccok, csak azt, hogy nagyon szubjektív, ki hol húzza meg a "jó minőség" határát.

Az általad linkelt hangfalpár anyagköltsége kb. 700 USD, plusz állítólag 30 óra munka elkészíteni (már ha gyakorlott az ember ilyesmiben, megvannak a szükséges szerszámok, hely stb. - nem mindenkinek alternatíva a DIY), készen megvásárolva pedig 3000 USD, ez utóbbi összeg szerintem reálisabb képet ad a valós költségekről. Ez azért nem aprópénz. Hogy valami hasonlót össze lehetne-e hozni olcsóbb alkatrészekből és egyszerűbb gyártási eljárással mondjuk tizede áron (300 USD ~ 58e HUF), azt nem látom bizonyítottnak (de még valószínűnek sem) addig, amíg valaki meg nem csinálta. :)

(Megjegyzem, ha már a "jó minőség" definíciójánál tartunk, sajnos én speciel 3000 USD-ért még olyan passzív hangfalat sem láttam, amelynek a hangja igazán tetszett volna, nemhogy aktívat, mint a Pluto. De lehet persze, hogy pont a Pluto lenne a meglepő kivétel.)

Új hozzászólás Aktív témák