Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #297 üzenetére
Na most meg már InVino86 is eltűnt. Úgy látszik az ötlet már csak ötlet marad.
-
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #296 üzenetére
ez is egy álláspont
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #295 üzenetére
Ha így lenne, akkor legalább kiegyensúlyozza egymást a két hatás valamennyire. Ami jó, azt meg időről időre előveszi az ember. Évente-kétévente végigtolom még a Panzer General kampányait.
-
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #293 üzenetére
"Így bizonyos idő után a felhypolt divatjátékok talán viszábbszorulnának"
Ez visszafele is elsülhet..mert rengetegen az 5-10éves játékoknál csak az emlékeikre hagyatkoznak..."hudejóó volt az"..persze azóta elő se vette mondjuk és azóta játszott 1000 jobb játékkal de az emlékeiben ugy él hogy hihetetlen jó volt..holott lehet ma már pénzért sem játszana vele...
Szerintem
-
raskolnikoff
őstag
válasz
GypsFulvus2 #293 üzenetére
Szerintem nem szállt el, csak ehhez valószínűleg szükség lenne kisebb fejlesztésekre, amik időbe telnének. Vagyis egy folyamatos havi- és évi ranglistát vezetni. De az ötlet amúgy nem rossz. Gamepodra.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
InVino86 #284 üzenetére
Nos. Sztem jó lenne egy folytatás. De más módon kivitelezve. Ha újra meghirdetitek akkor legfeljebb lesz egy újabb lista, amit jó esetben nem 250, hanem mondjuk 650 ember szavazata alapján készítetek el. Aztán jönnének újra a trollkodók.
E helyett egy állandó link kellene, akár itt a PH-n, akár a Gamepod-on, de mindenképpen főoldalra téve, ahol bárki bármikor szavazhat.
Technikailag ez attól tartok csak úgy lenne megvalósítható, ha előre elkésztett lista lenne, kategóriák szerint, és egy skálán (1-5 vagy 1-10) lehetne a játékokat értékelni. Aztán lehetne ebből havi, évi és örökranglistákatt csinálni, kategóriák szerint és ömlesztve is. Így bizonyos idő után a felhypolt divatjátékok talán viszábbszorulnának, és egy ilyen lista talán némi útmutatót adhatna arról hogy mi jó valójában és mi nem, mibe érdemes beruházni és mibe nem. Ha pl. egy 5-10 éves játék jó helyen szerepelne egy ilyenen, az azért már sokat elmondhatna a minőségéről.
Elvi szinten az lenne ideális, ha nem listáról kellene választani, hanem minden létező játékot lehetne értékelni, de a gyakorlatban attól tartok ez megvalósíthatatlan, hiszen így sok ezres listát kellene böngészni. Így viszont a lista megalkotását (előszavazás?) biztosan jelentős mértékű sirám és fogaknak csikorgatása kísérné, és problémás lenne, hogy mikor és milyen feltételek mellett kerülhessen fel egy új kiadású játék a listára. Erre hirtelenjében nincs ötletem. Ha egyszerűen egy előszavazáson leadott szavazatok száma alapján készülne el, akkor értékes, minőségi rétegjátékok, vagy "nagy öregek" maradhatnának le.
Szintén problémás lenne a kategóriák kijelölése. A mostaninál differenciáltabb rendszer kellene (pl. RPG, H&S, MMO elkülönítés, szimulátor vs. arcade problémák stb). Nyilván ez sem menne zökkenmentesen, de azért meg lehetne csinálni.
További probléma ennél a rendszernél, hogy egy-egy játékra az szavaz nagyobb eséllyel, aki rajongója, így a játékok valószínűleg, fölülértékeltek lennének. Az is hasznos információ lenne ezért, hogy egy-egy játékra összesen hányan szavaztak.Mindehez persze kellene a PH/Gamepod szerkesztők támogatása és áldása, valamint pár informatikai/programozási ismeretekkel rendelkező ember, aki hajalandó az idejéből ennek elkészítésére és üzembentartására áldozni. De ha megvlósulna, akkor olyan lehetne, mint egy kis lokális IMDb. Ha túlságosan elszállt a fantáziám, bocsi.
-
InVino86
aktív tag
Úgy látom senki sem ír javaslatot, kivéve 1 ember, a többiek nem szólnak hozzá semmit?
-
InVino86
aktív tag
válasz
Sirandrish #289 üzenetére
B+ leesett?
-
InVino86
aktív tag
válasz
Sirandrish #287 üzenetére
na majd kivancsi leszek mikor szarik be
-
InVino86
aktív tag
válasz
Sirandrish #285 üzenetére
hat jobban jarsz ha lecsereled :\
-
InVino86
aktív tag
válasz
Sirandrish #282 üzenetére
Nézd má jó a gépe, mer megcsináltam és már itt függ
Esetleg aki irosgat tenne javaslatot arra amit fentebb irtam?
257
-
- = Zk = -
félisten
bolond banda
-
Sirandrish
legenda
válasz
Szten Márs #281 üzenetére
Nah..ez már valami...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Sirandrish #280 üzenetére
Elmegy a csordától, feldúlva ballag, de feldúltságában óvatlanná válik és aláaknázott területre téved. Rálép egy aknára, és a szétrepülő húscafatjai beterítik a csordát, és a csorda tagjai, éhesek lévén, jóízűen belakmároznak az égi áldásból.
-
HaaS
addikt
válasz
Sirandrish #278 üzenetére
Sokkal prózaibb, öregem
!
A csorda kint legel tovább a mezőn, lökdösik kicsit egymást, beszélgetnek. Az a példány, amelyik otthagyta a csordát, sosem megy mélyen az erdőbe, mert hát egyedül van, mit csináljon? Magában mit kezdjen az eltérő gondolataival?
Az erdő széléről nézi tovább a csordát, hűű... de sokan vannak... bár néha lökdösik egymást, beszélgetnek. Úgy összességében mégis jó nézni őket, mert egy közösséget alkotnak.!
-
Sirandrish
legenda
Mindenki különbséget tud tenni a játékok és a valóság között...
Ezelőtti hsz-emben téged idéztelek..te írtad hogy igénytelen emberek szavaznak a játékokra és hogy te márpedig istencsászár játékokra szavaztál (holott egyáltalán nem szavaztál).Szánalmasnak meg én azt nevezném hogy folyamatosan próbálod magadnak bebeszélni hogy itt mindenkivel baj van és nem ezek a játékok a jók, sőt szarok csak sok az igénytelen aki mégis arra szavaz..
Csak nem tudom miért igénytelen az aki NFS-t játszik..ha ő arcade/esztelen száguldásra vágyik akkor már igénytelen? akkor már boritékolható hogy 10éves?
Ugyan már..."legszánalmasabb az, hogy mást pellengéreztek ki amiatt, mert nem követi a csorda szokásait"
Tökéletesen igazad van..azért mert te egyedül (meg talán 2-3 társaddal) nem osztod több száz ember véleményét ezért a több 100 ember a hülye és az igénytelen..
ez teljesen korrekt szerintem is..Mert vagy te aki játszik XY játékkal..és ha 10M ember játszik a KS játékkal akkor is az XY lesz a jobb...mert a másikat amugy csak igénytelen 12évesek játszák...mi ennek az alapja? háát olyan nincs neki csak te ezt mondod...gratulálok.
Remélem többet tényleg nem írsz ide...
-
HaaS
addikt
"szükségtelen bármit válaszolnotok, mert úgysem olvasom már"
Ez talán a legnagyobb poén, amit valaha a péhán olvastam
! Köszönöm
!
Van a csorda... van benne naagy, kicsi, okos, buta, kék, zöld, erős, gyenge... legelnek a mezőn. Az egyik is mond valamit, a másik is... lökdösik kicsit egymást, beszélgetnek. Úgy összességében mégis jó nézni őket, mert egy közösséget alkotnak. Ekkoraztán, eccercsak... előáll az egyik példány, és elkurjantja magát, hogy "mind elmentek ti az akárhova! nem tudtok ti semmit, amit csináltok hülyeség, ahogy gondolkoztok az röhej!
Evvel sarkon fordul, és bemegy az erdőbe...!
-
Szten Márs
nagyúr
Ezért tanulnak az emberek vezetni, mielőtt jogsit kapnak. És hidd el, minden szinten, még ösztön szinten is el tudja különíteni az ember a játékot a valóságtól - azt, hogy játékkormánnyal külső, jobb esetben belső nézetből egy monitort bámulva "vezet" egy fotelből/székből, mindenféle tehetetlenségi erő fellépése nélkül, vagy, hogy egy kocsi ülésén a szélvédőn kibámulva vezet, úgy, hogy érzi maga alatt az autót. Aki erre - már a kettő elkülönítésére - nem képes tudatos és reflexi szinten egyaránt, az ne vezessen.
NEm mellesleg kisgyerekkoromban néztem Tom & Jerry-t, igen bőven óvodás koromban is, mégis, egy pillanatra sem gondoltam, hogy ha az ott látottakhoz hasonló külső behatásoknak kiteszünk egy élő szervezetet, akkor az nemhogy nem fogja megsínyleni, de leporolja magát és folytatódik minden, mintha mi sem történt volna. És valahogy az óvodás társaim sem kísérleteztek ilyesmivel. Tehát nagyon úgy néz ki, hogy bizony a nem teljesen visszamaradott gyerekek már akkor bőven el tudják különíteni a valóságot és a képernyőn látottakat (a képernyő lehet akár egy monitor is).
Szerintem te valahol eltévedtél. Hidd el, ha mindenki veled szembe jön az autópályán, akkor igen valószínű, hogy te mész rossz irányba - és valahogy most ez történik itt.
-
katt777
félisten
Nem erőlködöm tovább, a hsz-okból nyilvánvaló, hogy nem fogjátok fel, miről beszélek, és azt is unom, hogy a saját hülyeségeiteket igazolandó olyasmiket adtok a számba, amiket sosem mondtam, v. hogy az objektivitásról hírből sem hallottatok, esetleg nem is ismeritek a fogalom jelentését. A legszánalmasabb az, hogy mást pellengéreztek ki amiatt, mert nem követi a csorda szokásait (ez amúgy teljesen emberi reakció, ezért nem haragszom
).
Viktor77: Ha azt hiszed, hogy az elmondásod alapján a gyereked majd érteni fogja a különbséget, még azt is alulmúlod, amit eddig mutattál. Sirandrish-nak is írom, amit most neked: Hiába magyarázol bármit a gyereknek, az ember ösztönös reakciója megelőzi a tudatost (még ha lenne is neki
), azaz vészhelyzetben úgy fog reagálni, ahogy a játékban begyakorolta, nem úgy, ahogy te esetleg elmesélted. Megsúgom: az útról akárcsak 50-nel is lesodródva eszébe sem fog jutni, hogy van papája, nemhogy az, amit esetleg az mondott neki.
ollie: Az a baj, hogy még a felnőttek egy jó része sem nevezhető értelmesnek, nemhogy a gyerekek.
Sirandrish: Akkor a szavaid szerint ti betegek vagytok, én ugyanis képes vagyok különbséget tenni a játék és a valóság között, a jelek szerint éppen ez a bajotok velem.
(Mellesleg egy gyerek éppen a játékok alapján tanulja meg a valóságot, tehát ha azt látja, hogy az ellenfelét 5X hasba lövi, az mégis vígan ugrál, akkor nyugodtan meg fogja tenni ezt a barátjával is, ahogy azt nem egy iskolai "baleset" tanúsítja.) De tutira nem az a beteg, aki a jó játéktól (és egyáltalán nem mindegyiktől) azt várja el, hogy valamilyen szinten modellezze a valóságot, no és hogy más értelemben se csaljon.
Engem a valósághűség szórakoztat, ami pedig egyenesen az ellenkezője a realitásnak (és a játékok beépített cheat-jeiről még nem is szóltam), az kifejezetten bosszant, és ez akkor is így marad, ha néhány, csak a saját kis mikrovilágában létező egyén ezt nem képes elfogadni, ellentétben azzal, hogy nekem semmi bajom a ti szemléletetekkel, és csak a játékok objektív (na, ok, ezt a fogalmat nem ismeritek, bocsesz) "jó"-ságáról írtam eddig is.
Azon, hogy megint mást mondasz rám hivatkozva, mint amit én mondtam (ill. most már figyelmen kívül is hagyod annak egy jó részét), már nem is csodálkozom.A továbbiakban kellemes önigazolási gyakorlatot mindenkinek (ergo szükségtelen bármit válaszolnotok, mert úgysem olvasom már), és legyetek boldogok, hogy elértétek: akinek a véleménye nem egyezik a tiétekkel, az már mind be sem néz ide. Szánalmas dolog úgy "menő"-nek lenni (és azt hinni, hogy valami hű de értelmes munkát végeztetek), hogy nincs, aki kétségbe vonja.
És a lista továbbra is csak nem reprezentatív, népszerűségi -
Sirandrish
legenda
Lehet hogy az adja meg az utolsó kis lökést neki..de ennyi erővel megadhatja egy akciófilm is..vagy a sok idióta vígjáték pl ahol túlél mindenki mindent csak hogy kacagni lehessen, és még rengeteg minden a filmeken kívül is..
Egy a lényeg..egy film az csak film..egy játék az csak egy játék..a valóság meg a valóság..aki nem tud különbséget tenni az beteg
-
Viktor77
titán
Milyen minősítési rendszer? Amit te állítottál fel? Komolyan mondom, ez már valami hihetetlen ... (már nem is tudom mit írjak ide).
MOD: Ja, te akkor ezekszerint valami rFactor szintű játékkal (hogy valami szimulátorosabb példát mondjak) fogod megtanítani a gyereked vezetni? Ahhoz is csak gratulálni tudok.
Én arra fogom tanítani, hogy itt egy játék, szórakozzon, játsszon vele, de ne keressen párhuzamot a valósággal, mert nincs. A valóságra meg megtanítom az életben. És ami nagyon fontos, tudjon különbséget tenni játék és valóság közt. -
válasz
Sirandrish #268 üzenetére
Mellesleg aki egy játék miatt cselekszik úgy ahogy, pl 200al próbál bevenni egy kanyart vagy poénszinten lábon lövi a haverját egy sörétessel az beteg ember..az idővel játék nélkül is megtenné ugyanezt..egy értelmes ember különbséget tud tenni játék és valóság között...és egy értelmes ember nem a játékban kívánja megélni a valóságot..én úgy gondolom legalábbis..
Alapvetően igazad van a mondandóddal, de a fenti megállapítás nem biztos, ugyanis lehet, hogy pont a játék hozza ki belőle a betegségét. Persze ez nyilván ritka, de előfordulhat.
De igen, különbséget kell tenni játék és valóság között, és nem feltétlen kell egy játéknak szimulálnia a valóságot.
-
Sirandrish
legenda
"(lásd még: objektív szempontok)"
Nah ez a másik nagyon mókás dolog...Ami neked tetszik az világszinvonalu!
"Természetesen szavaztam, és olyan játékokra, amelyek objektív szempontok alapján is jónak minősíthetőek" (eldöntöd ezt te) ami másnak tetszik az meg sehol sincs "Pl. ha van egy rakás igénytelen ember, akkor az azoknak megfelelő játékok nyilvánvalóan sokkal népszerűbbek lesznek"(és ezt szintén te döntöd el)..az még véletlenül sem jut eszedbe hogy esetleg másnak másféle az ízlése..és nem feltétlenül rosszabb a tiednél..
Az hogy igénytelennek nevezel valakit azért mert nem ugyanolyan az ízlése mint neked...inkább nem mondok rá semmit..Mellesleg aki egy játék miatt cselekszik úgy ahogy, pl 200al próbál bevenni egy kanyart vagy poénszinten lábon lövi a haverját egy sörétessel az beteg ember..az idővel játék nélkül is megtenné ugyanezt..egy értelmes ember különbséget tud tenni játék és valóság között...és egy értelmes ember nem a játékban kívánja megélni a valóságot..én úgy gondolom legalábbis..
Aki játszik az szórakozni akar...aki versenyezni akar az elmegy gokartozni..aki lövöldözni az Airsoftozni és hála istennek még millió lehetőség van szinte mindenre hogy kiélje magát az ember a valóságban is...
Szerintem a gond veled van ha te minden valóságban ezerszer élvezhetőbb dolgot egy játékban kívánsz megélni.
Ez az én véleményem!
-
katt777
félisten
válasz
Viktor77 #263 üzenetére
Na, amit páran nehezen fogtok fel: nem én titulálok jónak valamit (pl. itt a MoO3, ami nekem rohadtul nem tetszik, mégis az egyik legjobb igazi stratégiai játék), azaz nem is én húzom le, hanem a minősítési rendszer; hanem azt írtam, hogy vannak objektív szempontok, amelyek alapján el lehet dönteni. Ti indultok ki mindig a saját, szubjektív szempontjaitokból, mintha más nem is létezne.
Már megbocsássatok, de mivel pl. a legtöbb szupersportkocsit nem vezethetem, én azt várom el a játéktól, hogy valósághű élményt nyújtson, a csalásokat meg az életben sem sűrűn tolerálom.
Sirandrish: Én nem szaroztam le semmit (lásd még: objektív szempontok); ez megint egy primitív dolog, hogy olyasmit adsz más szájába, amit nem mondott.
De legyetek boldogok a valóságot még csak nem is idéző játékokkal, aztán buzgón örüljetek, ha a NFS-ekkel v. Grid-del és társaival "autóvezetést" tanuló gyereketek az első alkalommal fára csavarodik, amikor majd odaadjátok neki a kocsitokat (vagy mert belső nézetből a valóság 1/4-ét sem érzékeli a külsőhöz képest, vagy mert szimplán azt hiszi, hogy X sebességgel be lehet venni egy kanyart vizes úton a kis guruló koporsótokkal), vagy dicsérjétek buzgón a gyereket, amikor megöli valamelyik játszópajtását, aztán azzal védekezik, mint a faszi, aki lefejezte az anyósát: "Nem gondoltam, hogy meghal..."
Na, akkor talán majd felfogjátok, miről beszéltem.
-
Sirandrish
legenda
Senki sem akarja hogy jónak titulálj valamit ami amúgy nem tetszik de azt elvárná az ember hogy ne szarozd le azt ami neked nem tetszik...
Valósághű játék? melyik az? melyiket tartod annyira valóságodnak hogy játszál is vele?
És abban ha ütközöl akkor vérzel? neeem? de egy ratyi szar lehet az te...
ha 200al a falba mész akkor meghalsz? neeeem? és neked az a szimulátor? hagyjuk már...Ha élethűen akarok kocsikázni kocsiba ülök (ahogy Viktor is mondja) ha élethűen lövöldözni támad kedvem akkor Airsoftozok...ha játszani akarok akkor játszom..nem a játékokban kell kiélni magad ha te annyira élethűségre meg valóságra vágysz..
-
-
katt777
félisten
válasz
Viktor77 #254 üzenetére
Miért kellene változtatnom az elvárásaimon pusztán azért, mert az emberek többsége beéri kevesebbel?
Nem a vita a baj, hanem hogy meg akartok győzni arról, hogy tekintsek jónak valamit, ami objektív szempontok alapján nem minősíthető annak.
Ki mondta, hogy tetszenek az irreális filmek?(Műfajtól függetlenül, mert a maga valójában egy sci-fi is lehet reális.) A halálom, amikor olyan idiotizmusokat látok, mint a világszerte népszerű Kill Bill, ahol izom nélküli, nagy seggű csaj a mesterharcos, és kötélen rángatják a szereplőket gyorsított felvételeken (a lá Matrix). Az új Star Wars filmekben poénkodó "harci" robotokról nem is szólva.
És azok is milyen népszerűek.
raskolnikoff: Nem kritizáltam senki ízlését. Aki kevesebbel beéri, mint az elvárható maximmum, az igénytelen, ahogy ti megbélyegezni próbáltok engem, amiért túl igényes vagyok a ti szempontotokból. Maximalista vagyok, és ennek mibenlétét egyetlen opportunista sem fogja felfogni soha, mert beállítódásától fogva képtelen rá.
-
InVino86
aktív tag
De akkor, aki azt mondja igen, csináljunk egy olyat is hogy mindenki ír egy "szerinte milyen legyen" a szavazást. ( Milyen menetben legyen, milyen kategóriák )
Nem baj ha nem jó csak legyen mindenkinek véleménye előtte, ne csak utána
-
raskolnikoff
őstag
válasz
- = Zk = - #258 üzenetére
+1
-
InVino86
aktív tag
Hna így az Új Év elején, túlvagyunk egy k |_| rv@sz@r éven, legyen-é még vmilyen formában szavazás valamiről ?
Szavazzuk meg, hogy legyen-e szavazás vmilyen.Persze az előzőektől eltérőre gondolok, megnézni, hogy esetleg annak milyen fogadtatása lenne.
-
Viktor77
titán
Köszönöm ezt a hsz-t, világosan megmutattad, hol van veled a gond, és miért nincs értelme vitázni veled bármiről is (bár ezt már elég rég tudom).
"Az autók (és egyebek) a valóságban a fizikai törvényeknek megfelelően viselkednek. Ha ezt valaki nem tudja leprogramozni, akkor az ő játéka objektíve rossz, hiába tetszik x M felhasználónak."
Nem vagy képes felfogni, hogy játékról beszélünk. Szerintem filmet ne is nézz, Bruce Willisnek már legalább 26x meg kellett volna halnia.
-
katt777
félisten
válasz
raskolnikoff #251 üzenetére
Hol is kritizáltam én magát a felmérést?
Max. annyi a véleményem, amely nem fog megváltozni, hogy ez egy népszerűségi lista, nem más, ha magyarul, ráadásul helyesen akarunk fogalmazni.
Egyébként objektivitásról beszéltem, nem globalitásról. De írok 3 egyszerű példát - stílusoktól függően -, hátha megérted:Az autók (és egyebek) a valóságban a fizikai törvényeknek megfelelően viselkednek. Ha ezt valaki nem tudja leprogramozni, akkor az ő játéka objektíve rossz, hiába tetszik x M felhasználónak.
A valóságban, ha valakit közvetlen közelről fejbe lősz, annak szétloccsan a koponyája. Ha egy játékban vkit 50X kell fejbelőni ugyanehhez (pl. Borderlands, de még FO3-ban is legalább fél tucat lövés kell csupasz fejre), akkor az a játék megint csak objektíve rossz.
A valóságban egy adott pontról minden fejlődik. folyamatosan, ill. reagál az őt érő akciókra. Ha ezt valaki megint csak nem képes leprogramozni, azaz különböző pályákon mindig elveszted a dolgaidat, az ellenség meg hirtelen soxorosára szaporodik, akkor az a játék megint csak objektíve rossz.
proci985: NFS2-t biztosan nem toltad Voodoo FX-en!
Hát az a grafika, az Ausztráliában a szélvédőn szétkenődő sáskarajjal, és társai, sztem szuper volt, azóta is hiányzik. De még ma is felüdülés egy High Stakes futam, hiába a szögletes 3D grafika.
Havernak megvan az új (Shift), ebbe valahogy megint került belső nézet, majd megnézem. De az előzőt az idióta rendőrös üldözéseknél hagytam a francba. Nekem a régi NFS-ek játékmenete hiányzik.
Egy igazi strat. játékban éppen az a jó, hogy újra és újra, ráadásul játékonként is sokáig játszhatod őket, mindig másképp. Ez egy RTT (nem pedig taktikai RTS
) esetében nem mondható el, ott mindig ua. pályákat kapod. Na, ez az, amit max. az Age sorozatban viseltem el, mert az legalább szórakoztató volt. 1X. Haverom strat. mániás, az még a csaló nehéz szinten is min. 30-adszor nyomja le éppen a gépet IG2-ben, a Rebelliont min. 100X tolta végig, a MoO3-nál meg csak azért van két tucaton belül, mert elég bonyolult és hosszú játék. RPG-t sem nyom végig ennyiszer az ember. Szegény srác, ahányszor kipróbál egy strat-nak reklámozott, újabb game-et, annyiszor öngyilkos akar lenni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Viktor77 #248 üzenetére
volt pár pálya, ahol az ellenfélnek gyorsabb, de kevésbé fordulékony autója volt, ami miatt a kanyar után jobban gyorsult, majd az egyenesben elhúzott. pl a Golfos ellenfél volt ilyen, azt hiszem a 4edik szint bossa. meg volt még pár később (Tier 7-8 körül), itt gyakorlatilag végig blokkolni kellett az ellenfelet fenékkel, ha nyerni akart az ember.
nem az volt a baj, hogy nem volt adrenalin, az volt a baj, hogy idegesítő és baromira frusztráló volt.
ugyanígy, az Underground1 8körös pályáján ha az ember ügyes volt az utolsó körben vétett egyetlen hiba elég volt, hogy utolsóként érjen célba.
a cikázást meg egyébként is tudták volna, a Porschének se volt rágógumija, mégis nagyon intenzívek voltak az utolsó versenyek (folyamatosan lett keményebb az AI, a veteránversenyek egyenesen brutálisak voltak). persze ha hibázott az ember, akkor az AI nem várt be... az NFS3-4nél is ugyanígy volt.
jól beállított nehézségi szintekkel se fogja az ember háromszor körbeautózni az ellenfeleket.
katt777: olyan nagy stratégiák közül én csak az IGvel játszottam, azzal se sokat. fiatalabb koromban tankozni akartam, nem gazdasággal szöszmötölni
, meg az időigényük is túlontúl nagy volt, legalábbis számomra. egyébként a taktikai RTSek közül a Battle for Middle Earth 2nek (C&C: Generals engine kicsit turbózva középföldés egységekkel) is volt teljes középföldés módja, vihető egységekkel és területbónuszokkal. az AIja is korrekt volt.
az álláspont jó dolog, ha pedig fenntartot mégjobb.sokfélék vagyunk és pont ez a jó benne.
az első 5 NFS közül a 2SE nem tetszett (túl arcade meg a többihez képest ronda volt... többi mind a korszak legszebb játékai között volt jelen), a többit imádtam és darabonként végigvittem vagy háromszor (a Porschét és 1et többször is). ezért is fájt annyira carbon-pro street-undercover hármas (már az első kettőnél is megfogadtam, hogy a következőnek a demoját se szedem le... persze megszegtem). -
raskolnikoff
őstag
Értem én, de a szavazatok teljesen szubjektívek (pl. tudom, hogy RPG-fanatikusok rajonganak azokért az irreális hardcore elemekért, amelyek láttán én már törlöm is a játékot, vagy rossz térérzékelésű usereknek tetszik pl. olyan autós játék, amelynek nincs belső nézete, ami nálam megint csak kizáró ok), a játékokat viszont meg lehet ítélni objektív szempontok alapján.
Ez is szubjektív^^
De mit vártál egy felmérés alapján? Mindenki azt jelöli be ami a szíve csücske. Ha valakinek izgalmas perceket okoz egy kifejlesztett script a GRIDben (én is tudom miről beszélsz, mert végigjátszottam nemegyszer) akkor azt fogja megjelölni. Megint ott kötöttünk ki h szerinted globálisan vannak jók meg szarok. De mivel ezeket a kijelentéseket is emberek hozzák létre, akár többen, akár 1 db - ezért ezek is szubjektívek lesznek. Egy felmérést nem értem miért kell kritizálni, ez maximum azt mutatja meg hogy vannak emberek kiknek más az ízlésük. De ezt mondjuk anélkül is tudjuk. Ha nem lennének a GRID szeretők, nem lennének az utálók sem. Ez a természet rendje minden téren. Ebbe nem tudom miért kell beavatkozni.
Nah csak ennyi
-
katt777
félisten
válasz
InVino86 #233 üzenetére
Értem én, de a szavazatok teljesen szubjektívek (pl. tudom, hogy RPG-fanatikusok rajonganak azokért az irreális hardcore elemekért, amelyek láttán én már törlöm is a játékot, vagy rossz térérzékelésű usereknek tetszik pl. olyan autós játék, amelynek nincs belső nézete, ami nálam megint csak kizáró ok), a játékokat viszont meg lehet ítélni objektív szempontok alapján.
proci985: Na, a Carmageddonban viszont éppen az idiotizmusa volt az, ami megfogta az embereket.
Felépített pályás játékot én nem tartok stratégiának, az csak taktika. Azaz minden pályán a rendelkezésedre bocsátott anyagból kell kihoznod a felépített ellenféllel szemben valamit, nem te irányítasz mindent, és küzdesz meg a géppel. Sajnos még az ilyesmire kihegyezett, valódi stratégiai játékok is csalnak nehéz szinten, legyen szó az IG2-ről, a SW Rebellionról, vagy a Master of Orion 3-ról. A többiek meg már alapon is, az Empire at War-ban pl. mire összeszedek egy bolygótámadáshoz szükséges erőt, a gép már el is foglalt fél tucat bolygót.
Ne érts félre, nem háborgok, csak tartom a saját álláspontomat, ahogy azok is, akik nem értenek egyet velem. Nem kívánom, hogy az én véleményemet tegyék magukévá.
NFS-ből az 1-5 részt tudom javasolni, ha normális autóversenyt akarsz.Viktor77: Aki a csalásra gerjed, lelke rajta, de az arcade nem szinonimája a csaló játéknak. Arcade-ból is van jó játék.
-
exx
tag
Na erről lemaradtam.
+1 ment volna a D2-LoD-ra, de nélküle is nyert. -
Viktor77
titán
válasz
proci985 #246 üzenetére
"és ügyesebb játékosokat általában keményen büntette. nem ismerem a kód működését, de a gyakorlatban baromira idegesítő volt."
Semennyire nem volt idegesítő. Így volt élvezetes. Mi értelme annak, hogy sokkal jobb vagyok az ellenfélnél, elhúzok fél körrel és magamban kocsikázok? Semmi. Így viszont folyamatosan van (volt) adrenalin, hogy ott cikáznak körülötted. Amúgy ez visszafelé is állt, ha nagyon lemaradtál, bevártak. Egy arcade autóversenyben ez így van rendjén.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
InVino86 #243 üzenetére
ebben igazad van, csak éppen ott a baj, ha el van rontva az algortimus.
példa: nfs pro street, egyik módban a játékos utoljára indul, aki gyorsabban átér a kapun, az pontot kap az idő ÉS az autó értékeinek függvényében. itt volt a gáz: mire az ember elindult, az ellenfél már minimum egy kapun átért, rövidebb pályán pedig kellett egy teljes kör, mire leelőzte az ellenfelet. ez még nem volt baj. baj ott volt, amikor az európai autóknak túl jó tapadása és féke volt, ezért a muscle carokhoz képest nagyon kevés pontot lehetett velük szerezni. konkrétan európaival és japánnal volt megcsinálhatatlan pálya emiatt, amit egy amerikaival lazán lehetett hozni. úgy, hogy az ember 20-30%al lassabb köridőket futott... ennek így sok értelme nem volt.
másik ilyen nagyon ronda dolog az Underground2nél volt: az ellenfelek sebessége függött a lemaradásuk mértékétől. maximum a maximális sebességükkel mentek, viszont kellőképpen nagy lemaradásnál a sebességük beállt a maximális sebességre, kanyartól és mindentől függetlenül. bár ez inkább design kérdés, csak élőben zavaró. gyakorlatban ez azt jelentette, hogy jó kanyarsebességű de nem annyira gyors kocsit felesleges volt építeni (mert kanyar után azonnal legyorsult, ez a MWnek is hibája). a rágógumi AInek egyébként az volt a feladata, hogy ne sokat kelljen a nehézségi szintekkel problémázni... és ügyesebb játékosokat általában keményen büntette. nem ismerem a kód működését, de a gyakorlatban baromira idegesítő volt.
aminek nagyon szép fája volt, az a Crysis és a FEAR. gyenge fokozaton sokat nem csináltak az ellenfelek, legnehezebben viszont kb azonnal és összehangolatan támadtak. viszont pl a Stalkernél sem volt nagyon különbség, csak sebzésben, pontosságban és páncélzatban (easyn az ellenfél olyan 8ból egyszer talált, masteren 50%al távolságtól és fegyvertől függetlenül). legalábbis nekem nem tűnt nagyon fel más
a Heroes3nál már volt erőforrás az AIt számolni
a 2nél még nagyon nem (vö p166 vs 486 mint ajánlott), a gyengeségeket pedig némi haxolással orvosolták... csak amikor a 3madik héten az ellenfél 2-400emberrel támadt be pár helyen, az volt nagyon gyanús
a 3 még csalt valamennyit (szintén AI erőforrásigénye miatt), a 4 kevesebbet, az 5nél már csak pár nem szándékos apróság maradt (de azok patchekben javítva is lettek).
az is igaz, hogy egy pici hiba/rossz paraméter is nagyon furcsa dolgokat okozhat.
(egyébként szintén programozónak tanulok
)
-
InVino86
aktív tag
Jövőre meg befejezem a szakdolgozatomat. ( Sakkfeladványok )
Ha vki tud segíteni, jó heurisztikaötletekkel nyugodt szívvel írjon rám. -
InVino86
aktív tag
válasz
proci985 #239 üzenetére
Supreme az tényleg vérbeli RTS, CC3-ra 10 percet szántam, de nem is szidom egyiket se, mert miért, mint programozó látom mi sok munka volt mindkettő.
Az AI-ról: alapvetően a mesterséges intelligencia egy játékban mindegyik fokozaton ugyanazt a heurisztikát használja, amit kitaláltak neki.A különbség csak ott van, hogy a különböző nehézségi fokozaton, különböző mélységig vizsgálja a játék a játékfát. Nehezebb fokozaton ezért "gondolkozik többet" a gép pl egy TBS játéknál.
Kocsis játéknál dettó ilyen a helyzet, nem mindegy h amatőrön megyünk vagy akár profi fokozaton.Mondjuk itt az alap heurisztikát kell jól megcsinálni, hogy pl kanyarnál mennyire fékezzen meg hogy vegye be vagy előretekintve a pályán ne a 90 fokos kanyarnál lassitson 200rol hanem már előtte, stb.( Ebben különböznek is a játékok erősen. ) Gyengébb fokozatnál a játékfa adott szintjén lévő állapotokból lehet válogatni, minél mélyebben vagyunk, annál pontosabb, okosabb a gép, akár egy sakkban az AI a legfőbb kérdés. egy példa erre a Heroes 3 AI-ja, ahol leggyengebb fokozaton a gép meg se támad, legerősebben meg nem hogy nyersanyagod nincs, de minden lépésed után a gép újraszámolja a neki legmegfelelőbb lépést, meg stratégiát. -
InVino86
aktív tag
válasz
Sirandrish #240 üzenetére
Micsiri, mivan?
Hna én nemsokára megyek inni, ( ööö szilveszterezni, ha még élek akkor holnap vagy holnapután re )Boldog Új Évet Minden PH Tagnak !
-
proci985
MODERÁTOR
a MWben azért valamennyire konzekvens volt a motor, úgy érzem leginkább ez szúrja a szemed... a rágógumi IQ kifejezetten zavaró volt, de volt durvábban csaló AI is a helyezettek között (Heroes2 nagyon notórius volt ilyen szempontból). a sima karrier és a verseny része nem volt annyira jó, max közepes... igen, a kilökhetetlen ellenfelek és a rágógumi AI miatt főleg.
viszont, a rendőrös mókák hatalmasak voltak, a legszebb Carmageddonos emlékeimet juttatták eszembe. persze, ott is voltak hibái (pl a buszvégállomás tetejére a rendőrök nem tudtak felmenni), de alapvetően jó szórakozás volt.
valamint, volt egy kihívás mód is a karrier mellett... ez kb a Porsche karrier módjának felelt meg. és mókás volt, valamint a végefelé tényleg baromi nehéz (de nem a gyenge AI miatt), még tapasztalt játékosoknak is. eszméletlenül el voltak találva. az utóbbi kettő miatt kapott szavazatot tőlem, tényleg jó volt.
elhiszem, hogy zavar. az arcade játékoknak van egy hatalmas előnye a keményvonalasokhoz képest: nulla beletanulási idő. nincs olyan, hogy harmadikban csúcsnyomatéknál szárazon keresztbeáll az autó (Koenigsegg CCX, kormánnyal is ha nem elég felkészült az ember), nincs olyan, hogy billről (az van otthon, az egér autótvezetni meg elsőre furcsa lesz) fél órába tellik, amíg az ember lassan meg tud tenni egy kört kicsúszás nélkül (nemhogy jó tempóban) és legfőképpen nem kell a finomhangoláshoz legalább minimálisan érteni a gép megveréséhez (pl az Underground2ben dísznek voltak a csúszkák). kivétel a Pro Street volt, de ott totálisan sikerült elrontani az inputkezelést.
persze, nincsen finom játék se a nyomatékkal, és nem olyan élvezet határon autózni. nekem a Dirt volt ezért nagy csalódás, sokkal többet vártam volna.
analógiával (szubjektiv lesz, nagyon): szerintem a C&C3 gyenge, a Supreme Commander pedig a legjobb RTS (turtlet/steamrollert szoktam játszani, rusholni tudok de utálok). előbbinek gyenge a kamerakezelése, viccbe illőek az egységei (utóbbihoz képest), rushon kívül szinte semmit nem lehet benne csinálni (turtle pár pályán megoldható de nagyon gázos) meg úgy általábanhatalmas visszalépés még a Generals: Zero Hourhoz képest is. fent van a listán, és megértem miért. 15perc alatt megtanulható (nem jól, de avval már egy easy verhető), míg a Supcomnál pár óra rámegy, amíg egyáltalán az ember megtanulja, hogy egy 20-40kmre lévő ellenfelet mivel lehet egyáltalán hatékonyan támadni...
ugyanígy, hol a Deus Ex, véleményem szerint minden idők kb legjobb fpse?
ja, hogy az rétegjáték volt, szintén eszméletlen beletanulási idővel (egyébként meg a többi fpshez képest -HLhez is- sokkal többet kellett gondolkodni).
ízlések és pofonok. felesleges háborogni, felesleges megpróbálni megváltani a világot és a közízlést: nem fog menni. ettől függetlenül még pontosan tudhatod, hogy Te mit szeretsz, az általad utáltakkal meg nem kell játszani. max mosolyogni picit, hogy mennyire különbözőek vagyunk.
-
InVino86
aktív tag
válasz
raskolnikoff #237 üzenetére
Nem mondtam, hogy szégyenfal csak közöltem a szavazókat rá.
-
InVino86
aktív tag
RaceDriver GRID [PC]: 65 szavazat ( "Jani18" "jer1cho" "Rebell" "-Zeratul-" "misx" "DesRochers93" "G4ga" "Lakers" "Kr/\toS" "v_tomy" "Equinoxe" "Inv1sus" "Pubszon" "Ant@" "Sundesz" "D.Orion" "engineeeer" "pityaa23" "sasa134" "okay" "menalcas" "Béka86" "DeltaPower" "KG." "Kosztinho" "Ice!?" "raskolnikoff" "tome.jr" ".bableWes" "HarapósKutya" "marcus.fenix" "dangerzone" "ashtm" "Thome" "Csaber" "bandiie" "MaciG" "toldy" "wednesday" "Nordic" "Tomate" "Pala" "zsotesz81" "tzimash" "Enclave" "sch_a" "Dyno" "KaraDani" "v.tom" "Tottika" "geza12" "Dot" "danilla" "ígyvanferi" "Shim" "hülyegyerek" "modern" "debrecenid" "Kriccs" "laci1128" "adi mester" "ProEvoFan" "Gyula86" "divrapier" "wolfman" )
-
XuChi
addikt
Grid megérdemelten van jó helyen a listán. Legjobb autós játék.
-
InVino86
aktív tag
válasz
]Phobos[ #229 üzenetére
Ha egybe vettuk volna mondjuk a warcraft 3mat vagy akár a starcraftot vagy a diablo 2-t vagy az ilyen nagy kiegeket, akkor magasan elsok lettek volna.
Persze ott ahol nem volt ertelme szetszedni optt egybe mentek de meg az se ert el szamottevo szavazatot.katt777: de mi nem a játékokat minősítjük itt Andrissal, hanem a szavazatokat.
Command and Conquer - Tiberian Sun [PC]: 11 szavazat ( "Mooka-Miki" "]Phobos[" "opr" "PetAd" "JSaN" "feka007" "whiz" "v.tom" "raczger" "danilla" "gabi81" )
-
katt777
félisten
válasz
Nowhereman #214 üzenetére
Örülök, hogy van, aki érti miről beszéltem.
Azaz abszolút minősíthetőségről, nem szubjektívről. Pl. egy RPG-nél nem elfogadható számomra, hogy 5 közeli fejlövéstől v. kardcsapástól nem sérül az ellenfél, csak mert X szintű, vagy FPS-ben a semmiből áradó végtelen, falon átlövő/átlátó ellenség, vagy autós játékban, ahol ha nagyon lehagyom a mezőnyt, kicsúszok egy 1000-szer gondtalanul bevett kanyarban, vagy hogy egy kanyar után a több másodperccel lehagyott kocsik ott teremnek a nyakamban, amit a kanyar okozta "feljövetel" egyáltalán nem indokol, hogy én ki sem tudom lökni a "sínről" a másik kocsit, miközben ha a gép lök meg engem, a legapróbb koccanástól is elszállok, vagy hogy "stratégia" helyett egy játékban elveszik a fejlesztéseimet, az ellenséget meg agyonfejlesztve szétszórják egy pályán (ezért nevezem taktikainak) ahelyett, hogy végig azonos feltételekkel küzdhetnék a gép ellen egy térben (IG, Master of Orion és társaik). A fentiek azok szerintem, amelyek alapján jónak v. rossznak lehet nevezni egy játékot, nem az, hogy kit mennyire győznek meg, hogy tetszik neki valami.
Aki csak kívülről képes autót vezetni, az nyilvánvalóan igénytelen, hiszen úgy könnyű, hogy sokkal többet lát az ember a térből, mint amennyit valójában láthatna, de ilyenek a külső nézetes akciójátékok is.
Aki nem találja, annak ezúttal jelzem, hogy az induló cikkben szavaztam, nem a már lezárt szavazás után. -
moha21
veterán
válasz
InVino86 #196 üzenetére
nem azért mondtam.
csak ha valaki itt okoskodik, hogy ilyen- olyan sz*r a lista az csinálhat programozói tudás nélkül is. Meg lehet kérdezni milyen nyelven készült? / Én csak C-hez értek meg assembly-hez abban is inkább hw mikrokontroller meg Pc-ről való vezérlés, na jó egy kis SDL grafika is megy, de az adatbázisokat utálom valamiért
/
-
]Phobos[
senior tag
Először is köszi a munkát, amit dolgoztatok vele!
A felosztáson és néhány dolgon lehetne vitázni, de aki tud jobbat, annak a LogOut-ban van lehetősége kezdeményezni bármikor... innentől meg már más .....val veritek a csalánt.3 dolgot azért:
1., PH!-n, mint kezdőoldalon, miért nincs kint 72-es betűmérettel, vagy egy nagy villogó bannerrel? Mert én ugye kérdeztem asszem 27-én hogy áll, és mivel alapesetben linkekről jövök GamePod-ra, csak most fedeztem fel, hogy kész.
2., A kiegészítőknél milyen alapon húztatok határt? Mert ugye egy kieg nem feltétlen önállóan indítható progi, persze külön kiadást eredményezhet. Nekem pl. a WarCraft3 és a FrozenThrone böki a csőröm.
3., A lista olyan, amilyen. Az kicsit szomorú viszont, hogy szinte életkortól függetlenül( merthogy utólag is be lehet szerezni mindent, mint ahogy én is csináltam ) a nagy és új és csillogó, valljuk be többségében torrentről szedett lufik kerültek a listák élére, amit ugyan sokan odaszavaztak, de pl. pénzt nem költenének rá( ebbe ne menjünk most bele, akinek nem inge... ). Persze szubjektív, de kétlem, hogy pl. az összes CoD ekkora durranás lenne. Remélem értitek, mire akarok célozni- pl. ha felfért volna, én szavaztam volna a Blood1-re és a Shadow Warriorra is, mint ahogy stratégiához mehetett volna pl. a StarCraft is, annak ellenére, hogy nekem annyira nem jön be( de tagadhatatlanul sikeres ).
Tiberian Sun hány szavazatot kapott?
-
InVino86
aktív tag
válasz
Sirandrish #226 üzenetére
Hát fejlődne a szavazás is, de sztem amit HaaS is irt vmilyen formaban egy játéklistából, amiben van minden , abban válogatnának és pontoznák az adott játékot, mint feljebb irtam, de az csak egy ötlet.
-
Sirandrish
legenda
válasz
- = Zk = - #223 üzenetére
Értelmét nem látom..rengeteg bőr lesz már lehúzva a semmiről
DE!
Ha igény van rá akkor essünk neki...de ugyanez lenne a felállás saccperkábé..ráadásul ugyanígy jönnének a flamemasterek mint itt is szóval értelmét továbbra sem látom de mivel nem vagyok semmi "jónak" elrontója így ha igény van rá akkor természetesen vállalom/vállaljuk szerintem..
-
HaaS
addikt
válasz
InVino86 #222 üzenetére
Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy jó irányba halad a szavazósdi. Szerintem egyetlenegy péhás toplista kell, egy állandó. Érdekes lenne figyelni, hogyan változik a top száz, mondjuk havi lebontásban.
Ráadásul idő szerint akár minden hónapra lebontva ki lehetne dobni pölö a 2010 januári péhás listát... és lenne egy 2010-es, na meg egy 2011-es lista, aztán persze egy 2010-2077 összesített... akkor már én valszeg legtöbbünknek kicsengettek, de unokáink még nézhetnek könnyes szemmel a toplistára, hogy "Látod vazegh? Még a nagyapa is szavazott az első részére annak idején... mekkora játékbuzi volt..."Ráadásul esetleg a terv elég grandiózus is ahhoz, hogy InVino86 fölös energiáit lekössük egy jó időre.
Még mindig ugyanazt vallom, itte.
Minél jobban aprózzátok, tökéletesítitek, bonyolítjátok, annál kevésbé jó szerintem. Én spec tótzihher nem fogok választani enefes meg grid között, mert borzasztóan nem érdekel egyik sem, valamint kilencven fokban áll a hátamon a szőr, mikor az erpégé mellé bekerül, hogy hekkendszless. De hát ezt már mind írtam.És csak a hülye mond mindent kétszer, csak a hülye mond mindent kétszer, csak a hülye mond mindent kétszer.
pées: az is eszembe jutott anno, hogy milyen egyszerű lenne venni a nagyobb játékfórumok egyes játéktopikjaiban az odatartozó háeszek számát, összeadni, és sorbarendezni... ez is egy lista. Csak úgy érdekességképpen...
-
InVino86
aktív tag
válasz
- = Zk = - #220 üzenetére
Én csak felvetettem az ötletet, ha lenne.
Igen onnan indult a szavazás.
-
fekeandras
őstag
válasz
TazLeacher #203 üzenetére
,,hol voltatok, amikor ötletekkel, meg munkával kellett volna hozzájárulni a dolgohoz?"
[link] Innen indult az egész.
-
InVino86
aktív tag
A szavazás alatt 1 ember volt aki nyíltan leszarozta ( nem érdekelte, de szavazott ) az egészet, az ő szavazatát figyelmen kívül hagytuk.
-
InVino86
aktív tag
A stílusokat is szét lehet aprózni nagyon, és ahogy írták már ezek a listák a ph szavazók alapján készült, ha úgy vesszük nem olyan sok szavazattal ( 4508 ), ha pedig sokkal többfele kategoria van, akkor vagy kevsebb szavazat alapján kell listát alkotni, vagy az adott stilusban nem is szavaznak, vagy mashova irjak az olyan jatekot amit nem is oda kellene irni.
Ha mindenki minden stílusban max 5 szavazatot adott volna a megfelelő helyre akkor más lenen a helyzet, a szavazás topic-ja is mutatja hogy 2.0 szóval egy verziószám, fejlődhet a szavazás menete is.
Valaki már egy ötletet felvetett miszerint egy játékokkal teli listában lévő játékokra lehet csak szavazni, így a játékok száma fix, és ebben egy skálán lehet szavazni hogy mennyire jó az adott játék.
Előny:
Ebben legalább nem lennének kavarodások, hogy melyik játék melyik stílus alá megy. És akár mindegyik játékra szavazhatnak, mivel egy skálán mondja meg, hogy az adott játék mennyire "joo" szerinte, igy arra is szavaz ami szerinte nem olyan joo.
pl. listában van a NFS X és az rFactor, a szavazó erősen szimulátor fan, így rFactor a skálán 10 pont nála, az NFS X meg 2 pont.Nem lenne olyan sok 1-2 szavazatos játék mint ami volt.
Hátrány:
Persze ebbe is bele lehet kötni, pl hogy melyik játékok legyenek a listában.Minden hozzászólás ellenére én vállalnám egy ilyen lista összesítését is. ( 3.0 )
-
InVino86
aktív tag
A verseny alatt mint látható nagyon sokan arcade stilusra szavaztak, szimulatorra nem igazan, meg ha a szimulatorba lettek volna akkor sem.
És most egy lényeg: KB 20adszorra is leírtam h plz max 5 versenyt írjanak mint a többi resznel, igy megvalogatja az ember mit ir oda. Mit ne mondjak valaki 10 versenyt is irt vagy 10 akciot. És olyan is volt, hogy felsorolt 5 Versenyt legyen akár Arcade stilus aztán meg 5 Versenyt szimulatorban, de a szimulator versenyeket meg a szimulatorba irtak.
Enis latom azt, hogy egy versenyben vannak szimulatorok meg arcade kinek mi, de ha mar ugy lett h verseny ala menjen mar akkor mijert nem oda szavazták, 20. felszolitasra sem.
Mint irtam mindenkinel az elso 5 az adott kategoriaban szamitott, vkinel arcade ment el, vkinel szimulator verseny, es ahol tudtam egyberaktam ha volt meg hely.
pl: 3 Arcade versenyt irt 2-t meg a szimulator ala de verseny, igy azt odaraktam, manualban.
A PC ALL pedig olyan h tokmindegy ki milyen kategoriaba irta a jatekot az összes olyan nevü jatek szavazatát összeszámolta. És ebben sem értek el a Verseny szimulátorok sok szavazatot.Nowhereman: Most így szavazás után plz írd ide le, hogy te milyen játékstílusokat javasoltál volna. Ilyen stilusokra is lehetett szavazni, hogy milyenek legyenek.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Nowhereman #214 üzenetére
nekem úgy tűnt, hogy ezt mondod:
"A vérprofi autó szimulátorok is be lettek hajigálva a Verseny címszó alá."
és erre reagáltam, mikor írtam, hogy nem találkoztam autószimulátorral. -
sasa134
addikt
Köszönet a munkáért és köszönet a szavazatokért is.
Aki meg csak osztja az észt az 'ígykellettvolnanemúgy' típusú megmondásaival, az meg majd jövőre csinálja jobban.
ui: én szavaztam
-
Nowhereman
őstag
Nem is lehetne, lévén a vérprofi - a versenyzőket felkészítő cuccok színvonalát célzó - szimulátorokkal sokkal kevesebben nyomulnak, mint arcade stílusúakkal. Tehát egy népszerűségi felmérésen szükségszerűen valahol hátul végeznek. Ahogy a menj-oda-verd-agyon szintű RTS-eknek is nagyságrendekkel nagyobb tábora van, mint a katonai akadémiákon használt szimulációkat utánzó daraboknak. Ezek, bár teljesen más állatfajtának készülnek, egy kupacba lettek hányva, kb. olyan mód mintha Shakespeare Rómeó és Júliáját és kategóriába vennék Kovi pornóműveivel "Szerelmi történetek" címszó alatt, lévén mind az altáji viszketegségről szól.
A saját szemszögéből katt777-nek igaza van. Aki egy versenyautó vezetési élményét keresi, annak az árkád dodzsemre emlékeztető viselkedésére az igénytelen szó még csak nem is túlzás. Ha valaki az árkád tapasztalatát a valós aszfalton próbálja kamatoztatni, abból perec lesz. Mint ahogy józan ember nem óhajtana katona lenni egy C&C-vel gyúrt tábornok hadseregében.
Valaki a 100%-os idegpálya leterhelést keresi, van aki a 0%-hoz közelit. A játékipar a többséget alkotókra alapoz - lévén kevésbé izzasztó munka árán nagyobbat lehet kaszálni, mint ahogy Cézár is a cirkuszba adott potyázást a népnek, nem a színházba. De attól még nem kéne 0-ázni a kisebbséget. -
7Heads Drago
veterán
Jól tükrözi hogyi 6-8 éves játékok is még mindig használatban vannak. (Mohaa, Warcraft3)
És nem kell ahhoz über brutál grafika, ha a játék menet nagyon jó hogy játszható legyen.
A mai játékokat már agyon komplikálják, és ki se lehet nagyon néha nézni hogy mit is akartak valójában a játék készítői. -
neduddki
nagyúr
HI!
Protestalok screemer 4x4 ma megitn sehol???:- (((
udv
neduddki
p.s. :- )))
aki esetelg a clevers stori vegerul tudna vmit az divide mar az irnayomba koszi:- )
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
Nowhereman #207 üzenetére
némileg jogos az észrevétel, miszerint nem túl szerencsés ebben az esetben a kategóriák elnevezése, de én akárhogy néztem azokat, amik a Verseny mezőnybe tartoznak, semmilyen szimulátort sem találtam köztük, nemhogy vérprofit.
-
válasz
Nowhereman #207 üzenetére
Oké. A fogalmazás pongyola volt, egy-két ember miatt szakadt a cérna.
Átfogalmazom: Itt a kategorizálásnál a verseny mivoltuk alapján lettek csoportosítva, nem a valósághoz való viszonyuk alapján. Pl.: Piros pöttyős labda. Most akkor az piros labdákhoz menjen vagy a pöttyösök közé? Megfelel?szerk.: HEJesírás
-
Nowhereman
őstag
válasz
PhoenixK #192 üzenetére
Csak hogy kijavítsalak, de a "Verseny! A szimulátor külön kategória." erre a felmérésre történetesen nem igaz. A vérprofi autó szimulátorok is be lettek hajigálva a Verseny címszó alá. Ezt is látnod kellett volna, ha már végigböngészted a szavazást...
Habár szerintem bwoay meghatározása alapvetően helyes, csak valahogy a szimulátorok kategória 1.,3.,4. helyezettjével nehéz összeegyeztetni... -
InVino86
aktív tag
na mikor jöhet a Vol 3.?
Az mégmáskébb lenne ha lenne, és adatbazisból. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Sirandrish #204 üzenetére
Szóljon mellette...én csak a kommentet olvastam, ha félreértettem, előre is elnézést (vagy utólag).
-
Sirandrish
legenda
válasz
TazLeacher #203 üzenetére
fekeandras melett azért az szól hogy ő csak azt szeretné hogy a sok fikamester letiplizzen..
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
fekeandras #200 üzenetére
Megint kezdődik...Át kell írni
Már bocs, de mi az, hogy kell? Maximum szerinted így lenne jó...
Tök jó, hogy itt mindenki utasításokat (meg észt) osztogat...hol voltatok, amikor ötletekkel, meg munkával kellett volna hozzájárulni a dolgohoz?
-
Nunder
őstag
Az általam kedvelt játékok rendre a Top 5 kategória tagjai. Nem is baj, hogy nem szavaztam.
Remek lista, gratulálok a kivitelezéséhez.
-
Sirandrish
legenda
válasz
fekeandras #200 üzenetére
már írtam..Legjobb a PH közösség szerint..és mivel a PH-sok szavaztak azért a cím megfelelő...max arra lehet átírni hogy a PH közösség egy része szerint...
Mellesleg ha valaki a cím miatt nyáladzik az tehet egy szívességet
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Harman Kardon AVR 171S
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W