Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Nagyon jo, hogy lehet majd hamarosan kapni, ez egy az egyben DK2-s vagy meg beleraktak valamit?
(#56) BomiBoogie
kb ha annyi es oly merteku portolast lehetne elerni mint OR-en akkor lemoshatja a vetelytars.
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz BomiBoogie #59 üzenetére
Tudom, hogy léteztek, és léteznek is ilyen eszközök. De nem terjedtek el (legalábbis PC-n), és főleg az a tipikus "trespasseres" játékmód sem terjedt el vele együtt. Így sajna csak egy hitfosztott álom maradt.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
kigyi_23
addikt
válasz BomiBoogie #56 üzenetére
Komoly konkurencia, ha igaz amit ígérnek. Persze a pénz és így a támogatottság egyenlőre a faceoculus-ban van, de a Totem elvileg jobb is lehet, persze a végleges Oculus tervéről még nem tudunk sokat.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Van azért konkurencia is, jön a Totem.
Nagyon kíváncsi vagyok, mikor terjednek el széleskörben ezek a VR-szettek, izgalmas lesz majd játszani velük, végre nem csak pár plusz FPS-ért megy majd a hardverfejlesztés.
-
SylverR
senior tag
Nem az a kérdés, hogy elbírja-e. Minél több efekt-layert kap egy játék, annál jobban nől a lag. Itt ez a probléma elsősorban, nem az fps. Ha kikapcsolod a motion blurt, ssao-t élszűrőt, leveszed az anisot 4-re, vagy átrakod trilinearra (hiszen a valóságban ha körül nézel, nem azt látod amit 16x anisoval, hanem inkább amit 4x körül) akkor talán lecsökkenhet annyira a lag egy játékban, hogy élvezhető legyen. Én itt msot a Croc 2-s példámnál nem feltétlen a részletességre gondoltam. Arra is, persze. De egy mai gpu röhögve kiköhögné a Croc 2 grafikáját egyszerre 100szor futtatva.
A probléma a dx9 óta megjelent új efektekkel van, amikkel a valósághűség megközelítése a céljuk, de engem még sima monitoron is inkább zavarnak. SSAO lehet jó, nem volt alkalmam kipróbálni játékban még. De a motion blur, depth of field, meg a fov inkább csak idegesít, mint játékélményt növel.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
kigyi_23
addikt
Ez csak azon múlik, hogy mik a játékos igényei. Nem kötelező a leghiperebb game-t tolni vele. Én iRacing-et és Asetto Corsa-t fogok vele játszani főleg, de az FC3 is bele fog csúszni a kipróbált játékok körébe a BF3 és BF4-el együtt. Majd meglátjuk mit bír a vas max a BF4 esetén valamiből visszaveszek, de single-t simán ultra-n elviszi 90 fps-el a gép gond és erőlködés nélkül. Aztán majd az FC4 lesz kérdéses De minden csak a felhasználón múlik aki komolyabb gameket akar futtatni az áldozzon rá vagy vegye vissza a részletességet.
-
SylverR
senior tag
Engem még mindig zavar ez a késleltetési dolog. Olyan nagyon nem bírnának elviselni az emberek "trú3d"ben egy olyan szintű grafikát, mint ami például a Croc 2-be volt? Azt meg azért mégis csak röhögve kiviszi ma még egy mobil hardver is. Nem kell rögtön Crysis-részletességbe beledobni a playert. Kezdetnek egy ilyen Croc 2 szintű részletesség is megtenné. Jó nagy bejárható térrel. Jójó, tudom. Azt is fejleszteni kellene hozzá. Meg akkor a játékok egyelőre játszhatatlanok alatta. És? Szerintem egy GTA-t vagy bármi más random játékot nem lehet OR-rel tolni. Ahhoz kifejezetten oda fejlesztett játékmenet kell. Szvsz.
Nem!
-
veterán
Két darab 1280x720-as képet kell egyszerre generálnia, kissé más szemszögből, ráapplikálva még a distortion shadert is, ami elkészíti azt a képet, amit majd a lencse ráprojektál a szemedre. Ergo nagyobb gépigénye lesz, mint 2560x1440-ben 75+ Hz-en legyártani a sima monitorra való képet.
a termékes verzióban szerintem a felbontás marad ez (nem hinném hogy 4k lenne), de a frissítési sebességet még feltornásszák 90 Hz-ig... De a hardver már nem annyira probléma, az SDE (screen door effect, pixelek közti hézag) már nem különösebben látszik majd elvileg, a szoftveren viszont még csiszolni kell.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
kigyi_23
addikt
Igen a teljes kijelző felbontását adják meg mindig, de ugye annak csak a felét látod/szem. Ezért volt a DK1 nagyon gyenge ami a felbontást illette, de a DK2 már sokkal jobbnak mondható. A végleges verzióban sajnos még ennél is nagyobb felbontással kell majd dolgozni amihez egyenlőre még nagyon sokba kerülne megfelelő vasat pakolni. Viszont 1 év múlva amire ide is eljut (elvileg, mert nem biztos, hogy az USA-n kívül egyszerre nálunk is kapható lesz max ilyen formában mint most). arra már azért változik kicsit az elérhető áru gépek teljesítménye. Reménykedjünk a legjobbakban én 1 évig a DK2-vel is el leszek szerintem
-
D.Va
senior tag
válasz BomiBoogie #9 üzenetére
Ne vedd készpénznek amit írok, de a felbontást felezd meg, szerintem a 3D miatt ez az együttes felbontást jelöli, a nativ kép szerintem pont a fele szóal 1280*720... de ne legyen igazam...
-
SityiSXT
őstag
válasz BomiBoogie #43 üzenetére
Hivatalos oldal...
Kb. két hét, mire ideér, majd beszámolok róla, ha érdekel akkor még valakit. -
kigyi_23
addikt
Nincs ebben semmi vicc a google még a karton alapot is adja (mármint a mintát tehát kinyomtathatod kirajzolhatod amit akarsz . Beszerzed a lencsét valahonnan és kész a szemüveged. Ehelyett itt van 800 FT-ért és a kis kínai kivágta a lencsét is beszerezte neked csak fel kell venned
-
ViZion
félisten
ki vannak kapcsolva a humor receptorai
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SityiSXT
őstag
válasz BomiBoogie #39 üzenetére
Mi lehet ezen bugos? A telefonod adott, ez csak egy kartonból készült "átalakító" két lencsével, hogy a fejedbe nyomhasd. A többi az appokon múlik, ez pl. a Google sajátja.
-
NateDogHUN
tag
Végre! Repülőgép szimulátor (repszim nem vártündér) függőként ALAP hogy megveszem. A teszt beszámolók nagyon jók róla!
Egy századtársunk tesztelt egy DK2-est, DCS worldben F190 D9-el:
http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtopic.php?f=3&t=167Kérlek, 5 percen belül szerkeszd az előző hozzászólásod!
[ Módosította: BomiBoogie ]
http://www.natedog.hu
-
SityiSXT
őstag
Itt az olcsó Androidos változat! Poénból rendeltem egyet, kíváncsi vagyok...
-
BabMester
senior tag
Ugy látszik nem akarnak lemaradni a Sony mögött, ők is 2015-re igerték a project morpheus-t.. szerintem az a fix hardver miatt jobb megoldás lesz
-
kigyi_23
addikt
válasz BomiBoogie #35 üzenetére
Igazad van elmaradt a konfig frissítés R9 280 van most a vasban.
-
kigyi_23
addikt
-
t72killer
titán
Bááh, kockamatyit letámadta a nagyi TV-je
Én filmnézésre gondoltam kipróbálni az Oculust, de nem fűzök hozzá messzemenő reményeket, lévén a felbontása nem FullHD v 4k, így gondok lesznek az átméretezéssel...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
stratova
veterán
Pedig csak egy Nervgeart kerestem "guglival"
Egy autós mókát nagyon kipróbálnék Oculus Rifttel. Talán ott a legkevésbé komplikált a normál monitorhoz képest a megfelelő valósághoz legalább jellegében közelebb álló kiegészítők (kormány stb.) beszerzése, mint egy FPS-hez.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Mondjuk mi nem is vagyunk nagy "filmnézők", magam is inkább egy óra játék, mint filmnézés híve vagyok, szal. azt nem mondanám, h minden féle 3D meg szemüveg dolgot leteszteltem...
Viszont a VR szemüveg tetszik, játékra jó lenne -ha támogatják és nem lesz az a széthúzás, ami miatt a jó dolgok is sz@rok lesznek sokszor.nincs link, de gondolom a papírdobozos lehet az
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
stratova
veterán
Samu full-full 3D-t próbálgattam, zsibbadt tőle az agyam
Állítólag éppen ezért jött be Samuval szemben LG-nek a passzív 3D, nem terheli annyira a szemet/agyat. Minket sem zavar.
Viszont az újszerű élmények engem is jobban érdekelnek, mint a teljesítmény maximalizálás. Emiatt is szerettem meg a kinectes játékokat haver Xbox360-án. Megmozgat és közben jót is röhögünk magunkon meg egymáson.
Ocullus DIY
Bocs nem lehetett kihagyni, nyugodtan szedjétek ki ha zavaró, sőt abban az esetben kérem.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz PandaMonium #26 üzenetére
Ez minden topicban előjön. Nyugodj meg, nem fogja roncsolni Vedd úgy, hogy optikailag ugyan akkora távolságból látod, mintha moziban ülnél. Ez csak egyszerű tévhit, és fóbia a közeli kijelzőktől.
-
Cooley18
aktív tag
válasz PandaMonium #26 üzenetére
Ez a szép a sztereó 3D-ben, hogy nem állandó a fókusztávolság, mert nem a kijelző felületére fókuszálsz, hanem a képre, ami ha épp távoli, ugyan úgy távolra fókuszálsz, vagy ha közeli, közelre, mint a valóságban. Úgyhogy ez ne aggasszon!
-
PandaMonium
őstag
Érdekes egyébként, nekem a 3D TV kb az első pár használatkor mondjuk 10 percig elég zavaró volt,azóta valahogy teljesen megszoktam és már egyáltalán nem zavar, nem fáj tőle a fejem, stb.
Engem az egyetlen dolog ami aggaszt az Oculus Rift-el kapcsolatban, hogy mennyire fogja roncsolni a szemet. Egy távolságra fókuszál az ember szeme hosszabb időre, ráadásul elég (pontosabban nagyon) közel van a kijelző a retinához.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
Ren Hoek
veterán
válasz Komplikato #24 üzenetére
Hm, nem rossz! Csak a hagyományosnál nem teljesen tudom átérezni milyen lehet. Tehát ha mozgatom a fejemet, akkor megy vele a kép is, oldalra, le-fel.. ez lehet hányingert okozhat, nem?
Tehát ha nézek egy hagyományos tv-t a heverőn, akkor majdnem féloldalt fekve nézve úgy látszik... Itt viszont lehet furcsa lenne az egész kép eldöntve.. áh nemtudom, ki kéne próbálni
-
Komplikato
veterán
Hát nézhetsz rajta "hagyományos" módon filmet, mint egy teszem azt Sony HMD-vel, nézhetsz vele VR videókat ... és van az az opció ami nekem tetszik nagyon az a VR mozi. Azaz fogsz egy ilyen szoftvert és beállítod, hogy milyen moziteremben, hány sorosban, mekkora vásznon akarod látni a filmet. Ennek ráadásul van már olyan folyománya is, ahol online megy a móka, tehát meghívhatod a "mozidba" a haverokat és vagy magad streamels videót vagy valamelyik ilyen szolgáltatóét teszed a vászonra.
Persze ment róla a vita, hogy ez akkor most tömeg előtti vetítésnek számít vagy se.Kicsit értelmesebben itt: [link]
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Ren Hoek
veterán
Véleményt kérnék, ez szerintetek mennyire alkalmas filmezni?
Mert azt hiszem a képátlója egy 60 colos OLED TV-nek felelne meg, ami azért elég durva ennyi pénzért. Ráadásul hordozható is... (úgy is mindig egyedül szeretek filmezni )
-
Hiftu
senior tag
Ebben a videóban különböző módokat próbálnak ki, hogy az egér és a fejkövetés mit változtasson az irányításban:
Testing the Oculus Rift Development Kit: Team Fortress 2 Virtual Reality
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
ViZion
félisten
válasz BomiBoogie #20 üzenetére
Téged, rohanni? Maximum idegesen csóválod a kocsányos kis szemeid...
Jelzem dettó: érdekes-érdekes, de a 3D TV is az volt és azért nem lett siker történet, haver bóTTYában egy nagyon drága Samu full-full 3D-t próbálgattam, zsibbadt tőle az agyam Kihagytuk. Ennél is érdemes picit várni sztem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz BomiBoogie #5 üzenetére
+1
Hátha... azért ehhez sztem meg kell várni azt az első szériát, amiből kiszedik a bugokat. Tudom, elvileg most is ez megy, de azért én várnék még a vétellel, pedig rohadtul tetszik.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Komplikato
veterán
Sok értelme nem lenne egy VR szemüvegnek ha csak egérpótlék lenne. Már anno a VFX1-el a Dark Force játékban is KÜLÖN volt a mozgási irány és a nézési, persze ott a célzás a nézéssel össze volt még kötve. Viszont nem csak egér létezik, azért sisakban elég nehéz billentyűzetet és egeret kezelni ...
Half Life 2 VR Training (HL2 VR Alfa Razor Hydrával)
Itt azért vannak mókás dolgok. Például amikor közelebb hajol a távcsöves fegyverhez és az tényleg közelebb is lesz. Amikor fedezékből tud lőni bármilyen irányba vagy amikor hátrafelé nézve a bal válla fölött hátra dobja a gránátot a srác. Sajnos a playgame videói borzalmasak, olyan mint ha sosem látott volna FPS játékokat előtte, de ott például csinált még olyat, hogy kihajolt az ablakon és körülnézett. Na ilyet egérrel az életben nem lehet ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
veterán
válasz rambustibi #15 üzenetére
Egyrészt az eddigi DK1-hez volt talán A, B, C, a mostanihoz csak A és B, de ha a szemed állapota nem felel meg épp ezeknek (mert túl nagy a dioptria eltérés ezek és a szemed között), akkor már messze nem egyszerű. Kíváncsi leszek én is hogy a kereskedelmi termékben hogy oldják meg.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
őstag
Nekem ezekkel a szemüvegekkel egy baromi nagy bajom van, én már alapból is szemüveges vagyok (és a többi játékokat szerető ember is az jelentős százalékban) hogyan tudnám én hordani ezt a cuccot? A szemüvegemet jelen állás szerint tökre vágná..
Nekem spec magas cilinderem van ami miatt még egy sima szemüvegbe való lencsét is csak külföldön tudnak csináltatni, meglepne ha lenne pontos értékre készítetthető oculus "lencse".[ Szerkesztve ]
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
veterán
válasz BomiBoogie #9 üzenetére
mindamellett hogy nagyobb erőforrásigénye van, mintha csak simán kellene ekkora felbontást kihozni.
Szóval induláskor nem CD1 rifttel fogunk legtöbben kimaxolva Crysis 3-azni vagy Star Citizenezni Bár csináltak olyan demót ami egy első generációs macbook air-rrel is futott, csak a programon múlik, milyen szintű grafikát akar megjeleníteni. Ma is lehet olyan grafikát csinálni, amit ne bírjon egy SLI konfig se normálisan, csak nincs értelme. Meg kell majd találni azt a részletességet és effekthalmazt, amivel menni fog... De az biztos hogy a nagyon jó minőségű grafikához kelleni fog a vas bőven (ezért várom a 390X-et )
[ Szerkesztve ]
-
hepa
csendes tag
-
nemeth989
senior tag
A mosatni 2. számú fejlesztői verzió 350 dollárba kerül. Ha jól tudom, nagyságrendileg postaköltséggel együtt 100K körül alakul az ára kézhezvételkor. Annak idején azt nyilatkozták, ha jól rémlik, ennél drágább nem lesz a végleges verzió. Szóval szerintem jövőre, ilyen 100k körüli összegre kell számítania annak, aki ilyet szeretne vásárolni.
Viszont ami érdekesebb, ha jól tudom, nagyon érzékenyek vagyunk arra, hogy ha a Riftben, nem folyamatos a kép. Tehát ha nincs alatta megfelelő vas, és nem képes folyamatos képet adni, ami fejlesztői verziónál is, ha jól tudom, az van ajánlottan megadva, hogy a 60 fps-t tartsa a rendszer. Az lényegtelen, milyen részletességgel. Mert, ha szaggat a kép, az okozza elsősorban a rosszullétet.RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
pakriksz
őstag
egérrel ahogy eddig. A valóságban sem a fejével céloz az ember...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Érdekes, biztos ez a jövő, ami nem csak +FPS-t hoz, hanem valami új élményt is.
Szerintem az elmúlt években az SSD hozott felhasználói élményben igazán érezhető javulást, lehet, hogy a Rift és társai (ezt nem kétlem) lesznek a következők.
-
Blindmouse
senior tag
Kiváncsi vagyok disztribúció és a garanciát hogy oldják meg. Jó lenne ha tartóstessztel kipróbálható lenne megvásárlás előtt, és pl fejfájás, diszorientáció, rosszullét esetén vissza lehetne vinni.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
dzsóbácsi
aktív tag
Egy ideje nyomon követem a Rift-et és a nem is olyan távoli jövőben szeretnék is egyet.. DE valaki mondja már meg nekem, hogy fps játékokban, hogyan kell majd vajon célozni ezzel a cuccal?? Remélem nem csak fejmozgatással lehet majd kivitelezni, hanem azt kikapcsolva a hagyományos módon, egérrel is.
-
atomeec
senior tag
Erre kíváncsi leszek
Főleg ha nem 200k+ lesz az ára...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest