Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
WayteQ xTAB 9 KitKat 4.4.4 release candidate (kiadásra jelölt szoftver)
MD5 hash: e69628464a76134cb065799ce5372567
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Megmondaná valaki, hogy miért érdemes ezt választani a 100qcr-rel szemben?
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
gaboca0314 #60 üzenetére
A 4.2.2-ben még elég bugos ez a multiuser funkció, egyébként alapból nem elérhető, de ha kell elő tudjuk varázsolni, illetve a hamarosan érkező 4.4.3-as KitKat szoftverben alapból engedélyezve lesz.
-
-
FunkyBoy
tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek egy hozzá nem értőnek!
Ha az xTab 9 ugyan annyiba kerül mint a 100qcr aminek nagyobb a felbontása (tudom, hogy játékoknál ez lassíthatja a teljesítményt de én nem játszanék), az akkuja kb fele akkora, ROM-ban fele akkora, ugyan az a SOC van benne csak 200mhz-vel feljebb van húzva és a 100qcr-re már ha jól tudom van kitkat rom, akkor most miért is kéne az xtab-9 -et választanom egyértelműen mint újabb modellt? Van valami amiről nem tudok?
Légyszi ha tudtok egy két érvet bármelyik mellett, akkor osszátok meg velem, hogy tudjak dönteni!
Köszi!
-
Nagyon jó a készülék, ma kaptam kézhez.
Eszméletlen szép kijelző, gyors rendszer, az egész prémium éreztet kelt. Nagyon jól használható.
-
hjanos1
senior tag
Miert, jon 4.4 hozza? Cube igergeti, de gondolom a gyarto tamogatasa nelkul a WayteQ se tudja megcsinalni onalloan.
Nézd meg a WayteQ két másik Rockchip rk3188-as SoC-al szerelt tabletjét (xTAB-79qci és xTAB-100qcr):
A Cube változathoz nincs elérhető Android 4.4 KitKat, de a WayteQ mégis frissítette ezeket a tableteket. -
kelzsoca
félisten
A wifi kérdésre nehéz lesz válaszolni, mivel nem csak önmagától függ, hanem attól is milyen hálózati körülmények között van használva a készülék, és persze egy normálisabb router sem árt.
Ettől függetlenül itt is alumínium a készülékház, nyilván kiemelkedő teljesítményre nem, de valószínűleg egy jó közepesre azért lehet számítani.
A mintadarab volt a kezembe, ami egyébként kint volt a veletech kiállításon is, de azon még nem a végleges szoftver futott.
Bővebben akkor tudnék valamit mondani, ha már kereskedelmi forgalomba kerül a készülék, ez talán már jövő héten várható.
Gondolom lesz róla Mobilaréna teszt is egyébként. -
-
Samott
addikt
Miert, jon 4.4 hozza? Cube igergeti, de gondolom a gyarto tamogatasa nelkul a WayteQ se tudja megcsinalni onalloan.
-
kelzsoca
félisten
Egy termék bevezetése több hónapba is telik, ezen felül csúszások is elképzelhetőek, akár a gyártás, akár a szoftveres oldalról is, az pedig hogy a külföldi testvéréhez éppen milyen Android verzió érhető el, nem jelenti azt, hogy nem érkezhet az xTAB 9-hez KitKat szoftverfrissítés.
-
-
Samott
addikt
Az a fura hogy ez egy eleg regi cucc, lassan egy eves lesz, eleve 4.2-es android van csak hozza. Erdemes meg bevezetni a piacra?
-
gghrtz
őstag
Nem csak a MALI a kevés, hanem a memória sávszélesség, és az eMMC-ről az olvasás.
AmLogic M802 SoC ( Onda v975m), már nem rossz cucc, de nekem nagyon szívta az akksit. 2048x1536-os felbontás, 9,7"-en, 8200-as akksival kb. 4-6 óra képernyő. (Ez lehet szoftveres gubanc volt). Ez már egész jól kihajtotta a kijelzőt, de mivel szoftveresen nem remekelt, így nem tudom objektíven értékelni a SoC erősségét. -
gabel
csendes tag
Sajnos szerintem is kevés a MALI 400 a rendes meghajtáshoz ezeken a felbontásokon. A 100QCR is a kicsit combosabb 3D-s játékok alatt már többször beköszön a 24 fps alá (még 1600x1200-n is), így nem folyamatos a játékélmény. Persze ettől még a hétköznapi feladatokra tökéletesen jó, csak kéne egy kicsit több IGP erő bele. Ezért várom már nagyon a RK3288-asokkal szerelt tabokat 1920x1080-as felbontással.
-
Rickazoid
addikt
Üdítő olvasni, hogy nem A7-es magok vannak benne... de a címet nem értem. Ma már ez középkategóriás kijelző, nem⸮ Inkább az ára az, amivel sikeres lehet.
-
Freiherr
őstag
Nagyobb akksival jó lenne,ez karcsúnak tűnik.
-
kelzsoca
félisten
Már csak azért is, mert ez a Cube U39GT átmatricázva.
Azért ebben ne legyél ilyen biztos, az igaz, hogy a készüléket a CUBE gyártja, de ez nem is titok:
Az elismert kínai készülékgyártó, a CUBE (Shenzhen Alldo Cube Technology and Science Co., Ltd.) és a WayteQ Europe Kft. 2014 első napjaiban megkötötte kizárólagos forgalmazási szerződését Magyarországra és a közép-kelet-európai régióra. forrás
A gyártás egyedi igények kiszolgálásával történik, tehát ha a WayteQ úgy látja jónak bármit kicseréltethet a készülékben hardveres szinten, illetve ez igaz a szoftveres részre is.
(#26) vittorio7
(#28) vittorio7Nem a WayteQ az első cég a történelem során, aki "átmatricáz”.
Valószínűleg sokan nem tudják, de a WayteQ nem csak gyártat, de ő maga is gyártó/bérgyártó, többek között a Sony, ZTE, Huawei, Foxconn, Prestigio, Zenithink stb.. ismert gyártókkal is együttműködnek.
Az anyacégtől (WayteQ Hongkong Ltd.) is volt már több készülék a WayteQ Europe kínálatában (pl: xTAB-100dci 3g, xTAB-50 GPS stb..)De a ConCorde is ilyen átmatricázó, ha jól gondolom. És van még egy pár.
Itt már más is leírta nagyvonalakban hogyan is működnek ezen dolgok.
-
gghrtz
őstag
válasz
vittorio7 #26 üzenetére
Persze. Nem is írtam, hogy bajom lenne vele. Csak megjegyeztem, hogy a hírben el van írva a felbontás
Egyébként ez a képarány szerintem a legoptimálisabb. Ha a WayteQ maszekol hozzá valami normális OS-t, akkor nem lesznek nagy bajok, de amit a Cube kiadott utoljára az egy vállalhatatlan szemét kb.
Még annyit hozzátennék, ha majd valami ROM gyáros akar hozzá KitKat-et, akkor van egy nagyon nagyon hasonló eszköz, amihez van készítve, és abból szerintem lehet építkezni. (iFive X2). -
gghrtz
őstag
A kijelző 1920x1280 felbontású. Már csak azért is, mert ez a Cube U39GT átmatricázva.
Vélemény az u39gt-ről: Az akksi közepes, a wifi ultraszar, a rendszer befagy sokszor, és marha vontatott tud lenni. Anyaghasználat bejövős, a kijelző mocskos jó, de úgy tükröződik napfényben, hogy az nem igaz.
Aki meg panaszkodik a 3G hiányától: Telefon+mobilnet+wifi hotspot csodákra képes. -
-
kekegsm
őstag
válasz
banhammer #18 üzenetére
Vegyed ki, tegyél bele 4db 3TB merevlemezt Raid5-ben. picit kidudorodik hátul, de valamit valamiért.
Nekem is ez a gondom, elkezdtem az egész play.google.com-ot rátölteni, de a 5378-ik zseblámpaprogramnál elfogyott a hely.mobilnet: ez nem mobil, ez tablet. Ebbe tabletnet kell.
-
Samott
addikt
Ez gyakorlatilag a Cube U39GT modelje -> topicja
-
nbg
senior tag
válasz
banhammer #18 üzenetére
Ezt a mobilnetes fajast tovabbra sem ertem... Akarhova mesz, altalaban van wifi - otthon, meloban, baratoknal, rokonok, csalad, stb. Ha meg nincs, ott a telefonod mobilnettel, hotspot be, oszt' csokolom.
Vagy en vagyok a hulye, es mindenki mas minimum ket SIM-mel jarkal alapbol? -
banhammer
veterán
8 giga belso memoria viccesen keves.
Hiaba az SD kartya ha a programok kis szazaleka mozgathato at ra.A mobilnet hianya meg fajo pont.
-
kelzsoca
félisten
Az éremnek két oldala van, a userek sok esetben csak a problémás hozzászólásokat látják (amiből egyébként kevés a tisztán hardveres eredetű panasz) mert többnyire erről szól egy fórum, viszont nincsenek tisztában az eladott mennyiséggel, sem azzal hogy ténylegesen mennyi készülék fordul meg a szervizben, így téves következtetést vonnak le az adott termékről-gyártóról.
Ez a pár sor bármelyik gyártóra vagy készülékére ráhúzható egyébként.
-
Amiket én próbáltam :
- GT Racing 2 , nagyon akadt...
- Real Racing 3 grafikai moddal, lowra véve élvezhető, de ronda...
- Car X drift nagyon jól ment, lowba. Ha feljebb vettem, már akadt.- De tény, hogy a playen fent lévő játékok 95%-a ment, royal revolt 2 , pvz 2 , csr classics, ff6 gond nélkül mentek...
-
kelzsoca
félisten
A 100qcr komoly játékok alatt nem akadt be egyébként, ezért is mondom azt, hogy más gépek teljesítményéből, csak mert azonos vagy közel azonos SoC-ot tettek bele, még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, sok múlik a szoftveres részen is.
A komolyabb kijelző inkább tartalomfogyasztásnál jön jól.
-
mope
tag
Nekem is tetszik...
Páromnak lenne böngészéshez, az aksi bírni fogja ezt az erős hw-t? (5200mAh) -
hcs89
csendes tag
A vas egy kicsit sovány ennyi pixelhez, ha netán játszani akar az ember. A többi paraméter alapján viszont tetszik
Kár hogy nemrég vettem tabletet -
bunevo
tag
válasz
tothmaxy182 #5 üzenetére
Jaja, meg gondolom a Wifi nagyságrenddel kevesebbet is fogyaszt a kis hatótáv miatt, így a nagyobb városokat inkább wifi-vel kéne lefedni és a mobilnet csak a mezőre kéne.
-
vittorio7
őstag
Ez szép. És nem is drága.
A laptopokban meg továbbra is 1366x768 a sztenderd felbontás.
-
Teasüti
nagyúr
Otthon:
Ha nem akarom járatni az idle 180 wattos pc-t böngészéshez.
Foglalt a PC.
Ha dögleni akarok az ágyon.Úton:
Ha vinni kell vhová és jól jönne az offline tartalom.
Ha van ott wifi, akkor eleve nincs miről beszélni.
Olvasgatni rajta füzet helyett. Párom tételeket tanulni kérte kölcsön, hordja magával. Egyszerűbb, mint nyomtatott tételeket hurcolászni.Aztán meg a telefonon sem használom a mobilnetet kvázi böngészésre. Voip és im megy rajta ezerrel, de böngészőt mobilneten csak akkor, ha információra van szükségem. Szórakozásból egyáltalán nem.
Egy tabletet meg elő se veszek úton útfélen csak úgy brahiból. Az utcán mire nem elég egy telefon??
Célállomáson meg szokott lenni wifi.
Kapcsolattartásra ott a telefon, arra nem kéne tablet. -
tothmaxy182
őstag
Nézd, vannak, akik nem szenvednek információfüggőségben. Magyarul kibírják, hogy amíg éppen nem a munkahelyükön vannak, és nem is otthon, akkor nem kapják meg a facebook üzeneteiket és az e-mailjeiket.
És ennyi. Itt az én példám. Van net a munkahelyemen is, természetesen itthon is, a kettő között meg úgyis vezetek, és nem tudok tabit nyomkodni, illetve ha tudnék, akkor sem feltétlenül akarnék a neten lógni. Általában Győr-Szombathely útvonalon vonatozom is néha, itt általában könyveket szoktam olvasni, de amúgy van wifi is a vonaton, ha nagyon kéne. Számomra teljesen felesleges lenne a mobilnet... -
Mewryck
tag
a címet javítsátok: WaqteQ --> WayteQ
-
Khelben
nagyúr
Továbbra se értem, mi értelme egy tabnak mobilnet nélkül...
-
Elég jó ajánlatnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Go - 4415Y - 8Gb - 128Gb
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest