Új hozzászólás Aktív témák
-
birka1337
tag
válasz
J.J. András #48 üzenetére
szóval ezért nem megy a kép az utolsó 2-3 frissítés óta mbp ról a tvre... viccccc
-
J.J. András
őstag
válasz
yakuza.tora #32 üzenetére
szervusz, TESCO-ban alig volt valami kábel, max. amit találtam mini HDMi - HDMi
de DP-s kábelt nem is találtam.
üdv: András
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
J.J. András #46 üzenetére
Erre többféle módszer van, és én nem értek hozzá annyira, hogy belemenjek.
Lényeg az, hogy ez már a TV dolga, és gyártója válogatja, miként oldja meg.
Ha jól emlékszem, a 30FPS-es videóból úgy lesz 60Hz-es kép, hogy a képkockák közé betol egy feketét. Ebből úgy lesz 120Hz, hogy a képkockák közé 2 feketét fűz, azok közé pedig kreál egy újabb képet az egymás mellett levő kockákból.
-
J.J. András
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #39 üzenetére
de akkor azt hogyan csinálja meg villódzás mentesen 3D-ben ?
Ugyanazon jelet (képkockát) teszi ki 3× ?.... valami nekem sántít.... -
válasz
Rickazoid #44 üzenetére
Szerintem így épülhet ez fel (én így csináltam volna), hogy:
1: HDMI csatlakozó csak szabványos HDMI kábelen lehet
2: Szabványos HDMI kábelen csak HDMI csatlakozó lehet
Ez így nem mond ellent semminek (önmagának sem), és lefedi a DP->HDMI kérdést.A passzív adapteres megoldász viszont szerintem ugyan olyan szürke zóna, mint a DVI->HDMI, mert ilyenkor tulajdonképp HDMI módban műküdik maga a DP port is, nem natív csomagolt DP jel megy át rajta, hanem TMDS, mint ha csak HDMI vagy DVI port lenne, és azt hiszem a DVI port sem tartozik HDMI licensdíjjal, illetve a DP port sem HDMI port (ez esetben épp úgy tekinthető DVI protnak is, vagy épp egyiknek sem...), és meg van oldva a kérdés.
Ez egy DP portba dugott DP kábel, ami TMDS jelet visz át egy HDMI portba. Olyan, mint egy DVI->HDMI átalakító, ami szintén elfogadott dolog.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fordfairlane #43 üzenetére
Nyilván ez nem így szerepel a szabványban, a jogászok ilyen szövegezéssel szanaszét szednék a szervezet követelését. Az lehet az eredeti szabvány, hogy ha HDMI csatlakozót tesznek egy kábelre, akkor azon másmilyen nem lehet.
Azt mondjuk továbbra sem értem, hogy egy adaptert közbeiktatva miért nem tekinthető két különálló kábelnek. A szabványoknak nem szabadna tág értelmezéssel fogalmazni, ha van a kábelben egy adapter, akkor onnantól az két különálló kábel egy darab csatlakozóval, amik másik vége az adapterre van kötve közvetlenül. -
fordfairlane
veterán
"az eredeti szabvány szerint a HDMI kábelnek kizárólag HDMI csatlakozók lehetnek a végein, semmi más nem megengedett"
Micsoda marhaság. Ki mondta, hogy ezek HDMI kábelek miniDP csatlakozóval? Ezek DP kábelek HDMI csatlakozóval!
-
jerry311
nagyúr
Cégnél minden monitoron HDMI és D-Sub van. Erre a céges laptopokon csak DisplayPort. Nooormális?
Meg különben is, miért kell a jónépet ezerféle monitor csatlakozóval szopatni? -
Rickazoid
addikt
" egy aktív vagy passzív adapter szükséges hozzá. Ezeket építették be a kifogásolt kábelekbe, ezeket vonnák ki most a piacról." [...] "a felhasználók menjenek és vegyenek inkább külön adaptert" [...] "ez szabályos és engedélyezett is"
Mitől lesz szabványos az adapter és mitől lesz nem szabványos az adapter, aminek egyik végén ilyen, másik végén olyan kábel van? Gyenge érv, hogy ha a kábelbe van építve ugyan az, akkor az tilos, mert a kábelnek másmilyen a két vége.
Vajon a VESA mikor jön elő azzal, hogy a HDMI szervezet rontja a DisplayPort hírnevét azzal, hogy szándékosan nem szabványos és megkérdőjelezhető minőségű eszközöket gyártanak a csatlakozóval?
-
vlevi
nagyúr
Bakker kezdek én is gondolkodni azon, hogy csinálok valami mondvacsinált jogvédő szervezetet, és csak ülök a seggemen és szedem be a lóvét.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
J.J. András #38 üzenetére
Szóval nem jól tudod. Maga a TV működik 120-240Hz-en, hogy ne lásd a villogást, de a kapott jel akkor sincs annyi...
-
Szerintem tegyen minden gyártó natív DisplayPort bemenetet is a megjelenítőire!
DP-vel elvileg lehet csinálni 1080p120-at, vagyis FullDH 3D-t 2x60Hz-en, amivel a játékok is jatszhatóak lennének 3D-ben (de 1080-as és nem felezett felbontásban, ami elég hülyén néz ki visszanagyítva a megjelenítő felbontására, a 2x24Hz pedig nyilván kevés játszani, még RPG-t is...).
-
Pista0001
addikt
válasz
#65675776 #35 üzenetére
Amúgy már a DP is tud átvinni hangot, nem?
"Both video and audio signals are optional; a Displayport signal can be used to transport audio-only content, video-only content, or both audio and video simultaneously. The video signal path supports 6 to 16 bits per color channel. The audio path supports up to 8 channels of 24 bit 192 kHz uncompressed PCM audio and can encapsulate compressed audio formats in the audio stream."
-
rumkola
nagyúr
válasz
yakuza.tora #32 üzenetére
na ezért mondtam, hogy a legnagyobb biznic
az előállítási költség 1 dolcsi lehet -
Winc3
csendes tag
Azért kíváncsi vagyok miféle átalakítók lehetnek bennük, STHDLS101-ról hallottam eddig, [link]
-
yakuza.tora
addikt
válasz
J.J. András #28 üzenetére
Majd írd meg, hogy a mennyi a tecsóban,
mert egyébként nem filléres cuccról van szó...
IPON -
vinibali
őstag
egyáltalán miért kellet egy új interface(DP)?! mennyiben érint minket a licencedíj? csak egy jó mese azt hallani, hogy így olcsóbb. ígyis-úgyis lenyúlják apénzt a gyártók. ha valami be kéne tiltani - vagy el sem kellett volna kezdeni - az a DP
-
J.J. András
őstag
de sziasztok,
mit vagytok úgy oda..., venni kell ilyen átalakítót most, (lehet a kereslet hatására felmegy az ára), és csókolom....
Majd jöjjön ki a HDMI bizotsság,és nézzék meg, hol van a HDMI-DP kábelem... valószínűleg a pincében az épp kiéheztett oroszlánt fogom vele kikötni... csak úgy lazán az ilyen majmoknak....
de amúgy remélem lesz olyan bátor cég, és majd azt írja a csomagolásra HDMI - mini HDMi (így kis "i"-vel), és akkor tudjuk, hogy ez egy igazi HDMI-DP kábel lesz
el is megyek a TESCO-ba gyorsan , körbe nézek
csőváz és ne csüggedjetek
-
Cobra.
őstag
Inkább a kedves monitor és TV gyártókat kellene rávenni, hogy DP-t (is) rakjanak a megjelenítőikre, így mindenki jobban járna (kivéve a HDMI jogdíjszedőit).
-
DeltaPower
addikt
az eredeti szabvány szerint a HDMI kábelnek kizárólag HDMI csatlakozók lehetnek a végein, semmi más nem megengedett.
ez viszont egy DisplayPort kábel, aminek az egyik végén HDMI csatlakozó van. problem?
-
rumkola
nagyúr
világ legnagyobb biznice a kábelgyártás
-
smkb
őstag
"a felhasználók menjenek és vegyenek inkább külön adaptert, ami DisplayPort csatlakozóban és HDMI aljzatban végződik,"
Ez mitől más, mintha a kábelbe van építve?
-
Mercutio_
félisten
Nettó köcsögség, nehogy bedumálják már, hogy az MM-ben és egyéb hyperekben kapható HDMI kábelek le lettek tesztelve
-
ha sokat pattognak, pont ugyanazt fogják elérni, mint amit a sony elért a betával, meg a minidisckel.
-
banhammer
veterán
Majd a kínaiak megoldják olcsóért.
-
Tomcat
őstag
Ha elvonatkoztatunk attól hogy az egyik fizetős a másik pedig nem akkor igenis van alapja annak hogy nem szabályos a két szabvány keresztezése. Mondom ezt úgy hogy én is használom mindhárom átvitelt, de csak a DVI-HDMI <> HDMI-DVI csatlakozásokat használom a megfelelő kábelekkel. Nálam a DP csatolón pedig egy eleve DP csatolós monitor található. (U2410)
-
TESCO-Zsömle
titán
Nincs ebben semmi szívatás.
Létezik miniHDMI, tessék azt rakni a cuccokra (jópé'zé')...
Tisztán gazdasági érdek.
Amúgy meg no para. Kína továbbra is ontja majd magából a szabványon kívüli vackokat fillérekért...
-
Kbali
nagyúr
Nemcsak Apple tulajoknak: a Toshiba a Tecra gépeibe, a Lenovo a Thinkpad T sorozatba nem rak HDMI-t, hanem Displayportot. Ilyen gépeket is tömegével vesznek professzionális munkagépnek, de a managerek is szeretnének nagyfelbontású TV-n filmet nézni, ehhez meg kell az átalakító...
És legkésőbb ősszel én is birtokosa leszek egy T420-nak, amin szintén nincs HDMI, de van displayport.
-
yakuza.tora
addikt
Na menjenek a ..... ..... .....ba!!!
baliii: meg azoknak, akik Eyefinityt akarnak tolni...
-
baliii
senior tag
Hát ez hatalmas hülyeség, semmi értelme, csak szivatás az Apple tulajoknak!
Az már más kérdés, hogy az Apple is rakhatna végre egy fránya HDMI-t a gépeire, mert ezzel már nekem is okztak fejfájást, és ebayröl kellette egy ilyen kis kábelt rendelni...Angel1981: az viszont le van írva a hírben, hogy bele van építve ebbe a MD-HDMI kábelbe valami átalakító, ezért nem jó. Mivel a DVI az HDMI csak hang nélkül, nem igényel átalakítást, gondolom így nem is probléma akábel létezése.
-
Sanya
nagyúr
ez mekkora marhaság.
-
TRitON
aktív tag
Vigyázat, a HDMI nem LVDS! Az LVDS egész más tészta. A HDMI egy CML (Current Mode Logic) átvitelt használ, ami azt jelenti, hogy az egyes és nullás szimbólumokhoz diszkrét áramértékek (0 mA és 10-14 mA) tartoznak. Az LVDS feszültségátvitelen alapszik, mellesleg a differenciális vonalak közös módusú feszültsége sem azonos.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Tessék??
Ha jól értem, ez megint csak egy kifogás valamire, valakiknek muszály jól járnia, a felhasználó meg csak kapkodja a fejét értetlenségében
Angel1981: mert az DVI kábel
By.: Johnny
-
Findzs
addikt
micsoda egy humbug ez
nincs belőle nekik pénz erre jönnek itt a süket dumával -
Angel1981
veterán
"az eredeti szabvány szerint a HDMI kábelnek kizárólag HDMI csatlakozók lehetnek a végein, semmi más nem megengedett"
Már jó ideje kapni HDMI-DVI kábeleket.
Nem tudok róla, hogy azok miatt balhéztak volna... -
franc0
őstag
Bla-bla.
A lényeg: "DisplayPort is currently royalty free, while the HDMI royalty is 4 cents per device and has an annual fee of $10,000 for high volume manufacturers."
A pénzről szól ez is, mi másról.
-
rainmen
aktív tag
Na persze... Nem folyik be elég a zsebükbe, keresik az alkalmat, hogy keresztbe tehessenek valakinek. Aztán amikor a felhasználó a fejükre pottyant még fel vannak háborodva...
-
Yutani
nagyúr
Kína lesz az első, aki betiltja ezeknek az átalakítóknak a gyártását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nem felelnek meg a szabványnak, így nem is lenne szabad árusítani őket.
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest