Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Pár év múlva elhangzó mondat:
"Háát, 40 réteg felett azért kicsit belassul a Photoshop a telefonon!"Nagyon durva. Nagyon. Még C64-el kezdtem, de ha az "igazi" számítógépeket veszem alapul a kezdetekről (XT, majd a 286-386-486), háát... akkoriban elég volt mindenre, de sebességben kevesebb, fogyasztásban jóval több volt ennél.
Lassan irodai gépre (net+word+excel+passziánsz) nem kell táp, elég lesz egy napelem, mint anno a casio számológépekre...
Ilyen alacsony fogyasztással ennek a kockának van jövője. -
Elöbb utóbb ráálnak majd az AMD procik gyártására meg az ATI Gpu-kra,reméljük kifogástalan minöségben és mennyiségben tudnak majd gyártani.Ráadásul esöként.ilyen csikszélességen
-
arn
félisten
válasz
bitblueduck #17 üzenetére
ezt pl az androidra irod?
ugyanaz lesz, mint pcnel: ahany telo annyifele hw.
-
bitblueduck
senior tag
Még nem találkoztam olyan szoftverrel (amit használnék is), ami pl a Cortex-A8-t lefektetné.
Mobiltelefonokra nem divat olyan szoftvert kiadni, ami (látványosan) megfekteti azt az eszközt, amire árulják. Fix hardvernél nem lehet arra alapozni, hogy jövőre a user memóriát bővít, meg procit cserél. -
Angel1981
veterán
Az ilyen teljesítménynövekedések, és fogyasztáscsökkenések minden csíkszélességváltásnál jelentkeznek - külön nézve nem olyan nagy dolog ez...
-
max-pain
senior tag
Hat a Qualcomm csak architekturat vett/licencelt (ARMv7), nem komplett dizajnt (Cortex-A8 es A9).
-
Predator666
aktív tag
Indirekten az akkumulátort is növelik, hiszen próbálják leszorítani a fogyasztást, főleg a mobil termékek esetében. Ugyanakkora sebesség mellett alacsonyabb fogyasztás, vagy nagyobb sebesség mellett ugyanakkora fogyasztás.
Tehát az akksiidőt mindenképp növelik indirekten, kicsit tágabban értelmezve az akkumulátort is növelik. -
lujó55
addikt
Lehet fikázni, de szerintem is előrelépés. Nem mindegy mekkora akksit kell cipelni a mobilban.
-
-
joi29
őstag
válasz
MittuDomain_ #3 üzenetére
ARMD.
Bizony most méghozzá $-ért.
-
DemonDani
addikt
egyáltalán nem újkeletűek az infók, régóta ezek az információk szerepelnek a gyártó oldalán, ami amugy perfect
-
Nem hiszem, hogy a számítási teljesítmény további növelése bármit is befolyásolna. Még nem találkoztam olyan szoftverrel (amit használnék is), ami pl a Cortex-A8-t lefektetné. A nyomorék pici kijelző, meg a kényelmetlen fogás miatt ezek mindig is telefonok/tabletek maradnak.
A Cortex-A9 2x2,5GHz-hez valami alapvetően új koncepció kell, valami amit még most nem is tudunk elképzelni, hogy hiányzik.
-
keIdor
titán
Hihetetlen gyorsan fejlodnek a mobil eszkozok. Nagy jovo van az okostelefonok es tabletek elott.
-
mrhitoshi
veterán
Na lassan gyorsulnak a telók is.
bár a négymagos 4Ghz-en ketyegő prociktól még messze vannak
-
Depression
veterán
Legalább tudom, hogy már felesleges 150k-et kiadni egy 1ghz-es snapdragonos mobilért.
-
MittuDomain_
őstag
Na csak beindul a GloFo...
Talán termel annyi bevételt hogy az AMD még jobban nyomathassa a K+F-t.
Most bizakodó vagyok az APUikkal is (érdekes, régen elég volt mindenkinek egy apu), meglátjuk mi lesz ebből. Ha a részesedés hirtelen (2-3 év) felmenne 20% körülire, az már jelentene valamit. (Lehet, nekem is most kéne AMD részvényt venni.)
-
FRENK1988
veterán
Nemsokára hozza az asztali gépem sebességét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A bérgyártó 28 nm-es gyártástechnológiájával új sebességfokozatra kapcsolhat a Cortex-A9.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest