- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Remélem, az extra venti megoldja a problémád.
Nekem az 5700XT Pulse szinte hangtalanul teszi a dolgát a teljesítményre állított BIOS-szal, a leghangosabb az asztalomon az USB-s laptop-hűtésem ventije.
És a Pulse nem egész 2%-kal lassabb a Nitrónál...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
AtHoS
nagyúr
No igen, ez a típus volt szimpatikus amikor vettem (blower-rel szemben), mivel a custom verziók még nem voltak akkor piacon, bár 1080 vonal is képbe került, de végül a normális felbontású FreeSync monitor relatíve "félára" miatt (hasonló képességű G-Sync monitorhoz képest) döntöttem a Vega64 mellett.
A kingpin-ért ja, megkérik az árat, erősen fog a ceruza az ármezőn
read-only mode on the forum
-
Kansas
addikt
Hát cseréld le, most egész jó árat kaphatnál érte a bányászbékáktól...
Vagy esetleg ventit is cserélhetsz, ha nem a szélhang sok, hanem csapágyasra lett hajtva... másfél perc, egy csavar per venti.
Teszem hozzá az 5700XT a maga max. 265W-jával aligha hasonlítható olajkályhákhoz, vagy ha szerinted igen, akkor a 300/350+W-os új szériás kártyák(mindkét oldalon) micsodák vajon?Lehet hogy némi portalanítás is segítene, ha esetleg eltömődtek volna a lamellák, vagy kicsit megtolni a ház légmozgását, mert a Nitro nem blower, igényli, hogy a házból el legyen távolítva a hő amit lefúj magáról, ha befülled, nem csoda, hogy a ventik felpörgetésével próbál kompenzálni...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
LGG555
aktív tag
Több mint egy éve megvan a Radeon VII kártyám ráadásul maxra tuningolva és 1x történt meg hogy elfelejtette a játékprofilokat de ezen kívül semmi gond vele, szörnyülködve olvasgatom és nem értem hogy egyesek mennyit le bírnak szenvedni egy meghajtó szoftverrel.
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
siposz
aktív tag
Általánosságban hozzászolva:
5700XTm van (Sapphire nitro+) hát gyári alapbeállításon erősen helikoptert játszik. már 25%-nél már kimondottan zavaró a hangja éjszaka, de néha annyira felpörög, hogy fülesen keresztül is hallani. Viszont valami furcsa okból a fan tuning kézi módjában nem lehet 25% alá állítani a ventillátorokat.Egy szó mint száz, muszáj mókolni a beállításokkal, teljesítményt visszavenni, frame limitet beállítani, stb... mert különben rohadt hangos propelleres olajkályhaként fűti a szobát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Hegyirabló #36 üzenetére
Ha nem tudod belőni, akkor az újabb hardvereken a driver megkeresi neked. Van egy Undervolt GPU gomb, ami automatikusan keres egy gyárinál alacsonyabb feszültségszintet. [link] - de ez is tuning, függetlenül attól, hogy a szoftver kereste meg.
Ha per játék szinten akarod megkeresni az alacsonyabb feszültséget, akkor a játékot futtatva kell kérni ezt. Majd az eredményt elmenteni egy játékprofilban, amit a driver minden programindításkor betölt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Hegyirabló
veterán
Tudom, igazad van. A legrosszabb az, hogy rosszba állt bele, mert nekem nincs bajom az AMD-vel sem, meg amúgy semmivel sem. Ez nem érzelmi dolog, hogy gyűlölöm az egyiket és imádom a másikat. Egyszerűen én azt veszem meg, amelyik jobban megfelel nekem, érzelmi töltet nélkül.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
joey04
titán
válasz Hegyirabló #66 üzenetére
ezen a fórumon ugyebár nagyon megy az amd az ismert okok miatt. sajnos ha kritizálod, akkor ilyen reakciókat várhatsz...
-
-
paprobert
őstag
A "csak driver" opció 200MB-tal kevesebb VRAM-ot eszik mint a teljes telepítés, úgyhogy a 4GB-os illetve kisebb kártya tulajoknak ez megfontolandó, ennyivel több tud jutni a játékoknak.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
veterán
Nálam resetelte az összes beállításom, úgyhogy kellett ez
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
sb
veterán
Olvasd el még egyszer mire válaszoltam.
Abu írta, hogy ram helyett a gpu-t veszik vissza nagyon és ezzel nyernek sokat.
Én pedig pont erre írtam, hogy ezen nem mindig nyernek sokat, mert sokszor szarul van megoldva.
Plusz a ramon is sokat lehetne még fogni, mert az egy fix extra fogyasztás tök feleslegesen.Szóval egyetértünk és tisztában vagyok a problémákkal.
Pont nálam is szar az RX470 az új típusú driver óta.
Félpasszív kártya netezés/desktop közben venti nélkül, kb. 15W és 50 fok.
Ehelyett sima desktopon is feltolja a gpu órajelet 800-1100-ig, 30-35W és 65 fok: a venti le sem áll.Mellette a ramot IS szinte fixen maxra fellövi Firefox gpu accel ON miatt így az is rátesz 10-20W-ot.
Szar az egész. Most úgy használom, hogy az összes P0 feletti state-et letiltom desktopon. Így 300/300-on megy a kártya és érdekes módon minden gyorsítás ugyanúgy megy neki.
-
MtHq
tag
1 GPU-s konfignál nagyjából mindegy, hogy blower vagy sem. Multi-GPUnál viszont felettébb hasznos, hogy nem egymást (meg esetleg a VGA mellett/alatt lévő NVMe SSD-t) fűtik.
Sajnos a gyártók leszoktak róla (értem, hogy miért). Van az a réteg, aki keresi/szereti a bloweres kártyákat, mint én is. De a döntő többség viszont nem. A maradék pár százalékért meg nem érdemes gyártaniuk. Ezt is megértem. Viszont lehetne olyan nyák terv, hogy esetleg át lehessen alakítani, utólagosan lehetne venni rá blowert. Persze tudom, megoldás lehet erre a gondra egy custom loop. -
nexplo
őstag
válasz Hopkins95 #70 üzenetére
A mostani kártyám is fűt csak máshogy. Ez a blow miatt pont a kezemre nyomta a meleget ami nem volt poén. A mostani kártyám legalább a levegőbe lövi szét a meleget. És ez a 64-es korszakom télen volt. Nyáron nem is tudom mit csinált volna szegény egy agyonfűtött szobában
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
addikt
Nekem is bloweres, 64-esre bios moddolt Vega 56 kártyám van, MSI Afterburner szerint a hőfok 85 foknál szokott tetőzni és 50 százalék körül a venti ha jól emlékszem. A kezem én sem tartanám szívesen sokáig mögötte, de nem is arra való.
A meleg meg épp jól jön a kis szobába, mert északi oldalon fekszik és fel sem kell csavarnom a fűtést, szépen kifűti azt nekem a gép.[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
nexplo
őstag
Azért számít hogy a kártya "hűvösben" van a nyitott ház miatt, vagy egy zárt házban esetleg más is melegíti. Én erre gondoltam.
112C fok volt a csúcs GPU (Hot Spotban) 5 perc használatnál már. Később ennél is feljebb ment. Sajnos le volt matricázva ezért nem bonthattam meg a kártyát pasztázni...Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
MtHq
tag
Bloweres kártyánál irreleváns, hogy nyitott vagy zárt a házad, a kártya kifelé tolja a meleget
100 fok körül szerintem a junction hőfok lehetett, de én azt is sokallom.
Bár gyári beállítással kétségkívül melegednek, ha meg használt volt, egy pasztázást is megért volna. Van jó pár ilyen referencia (blower) kártyám, és hát némelyiken a paszta csapnivaló volt gyárilag.[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Nekem egy hétig volt Vega64-em (sajnos ref 1 ventiset fogtam ki épp) de az olyan meleg volt hogy a kezem égette a kiáramló hő. Az egy dolog hogy hangos volt (tojok rá a füles miatt amivel nem hallom) de 105C fok felett irkált nekem a gpu-z értékeket (már nem tudom minek a hője volt annyi) úgy hogy nem piszkáltam a kártyát, teljesen alapon futott egy nyitott házban. 5 nap után elbúcsúztunk egymástól.. A teljesítménye jó volt de ez a melegedés... uhh. Sosem láttam ilyen meleg kártyát.
Neked ref van, vagy valami specka normális hűtéssel szerelt darab?Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Hegyirabló
veterán
Továbbra sem értem sajnos.
Megint csak azt írod, hogy azt csinálok, amit akarok, ebben nincs vita, egyetértünk. Utána viszont megpróbálod megszabni nekem, hogy mit írhatok, vagy mit nem írhatok a fórumba.
Konkretizáljuk a dolgot:
Ha nem sértek vele törvényt vagy jogszabályt, illetve nem sértem meg vele a fórum szabályzatát sem, akkor azt írok be egy egyébként szabad fórumfelületre, amit akarok, vagy engedélyt kell ehhez kérnem egy másik fórumtárstól?
Nagyon várom a választ a kérdésemre. Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Kansas
addikt
válasz Hegyirabló #64 üzenetére
Azt csinálsz amit akarsz a saját gépeddel. A fórumon viszont nem vagy egyedül, a magam részéről díjaznám, ha nem raknád tele bullshittel.
Kétlem, hogy ilyen nehéz felfogni, mint ahogy te előadod.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Hegyirabló
veterán
“csinálsz amit akarsz, nekem tökmindegy
Ebben egyetértünk. Azt csinálok amit akarok, nem te fogod megszabni. Ez jó.
”csak a világfájdalmadból adhatnál lejjebb”
Ezt viszont nem értem. Felőled azt csinálok, amit akarok, de világfájdalmam még sem lehet? Ezek szerint még is meg akarod szabni nekem, hogy mit tehetek vagy mit nem?
-
Duck663
őstag
"Egyrészt nem mindenhol nyernek vele sokat." ~16W a különbség egy RX 580-as esetén, (60Hz és ettől magasabb frissítés esetén) ha ennek a felét meg lehetne spórolni egy köztes órajellel már nagyon is sokat jelentene. Nem 1db-t kell vizsgálni, hanem az össz értékesítettet, ha eladnak 1 millió darabot és meg tudsz spórolni 8W-ot darabonként akkor az 8 millió W!!! Az pedig már igenis számottevő!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
sb
veterán
Ezen régen vitatkoztunk Abuval, talán ATI 4850-em lehetett és dual monitor (ott is fellövi a ram órajelet mióta világ a világ). Most rákerestem, 2008-as kártyáról van szó.
@Abu
Az 5700 XT memória-órajele 871 MHz-re van kalibrálva, ha a frissítés nagyobb 60 Hz-nél. Viszont a magórajel 6 MHz-ig csökkenhet több kijelzővel is. Ezzel nyernek nagyon sokat.Egyrészt nem mindenhol nyernek vele sokat. Ez az említett 10+ évben folyamatosan kijön a tesztekből, hogy csak a ram miatt +15-30W-tal többet esznek dual monitor/magasabb frissítés/DVXA lejátszás alatt az ATI-k/AMD-k. Nyilván ez inkább egy fix jellegű plusz fogyasztás, nem úgy mint gpu-n mért.
Másrészt a gpu órajel is addig segít amíg annyi... amint fellövi mert használod, vagy épp szarul detektálja mint ahogy az Adrenalin óta folyamatosan írom RX 470-ről, hogy 1db ablakmozgatás vagy scrollozás alatt is 1000MHz+ -ra boostolja a gpu órajelet.... hát nem sokat ér. Konkrétan a félpasszív kártyából aktív lett és +10-20W folyamatosan.
-
AtHoS
nagyúr
Én a fícsöröket nézve elleszek a minimal-lal, mert "csak" a böngésző-t adtam hozzá kézzel, hogy chill-t bekapcsoljam hozzá illetve 3Dmark és Superposition programoknál kapcsoltam ki a chill-t és a FreeSync-et.
Szerencsére már jó ideje globálisan is lehet engedélyezni a chill-t és a low-high fps minden játéknál ugyanúgy megfelel számomra 50-70 között FreeSync miatt, így GameCenter hiánya nálam nem lesz gond és a többi hülyeséget korábban nem is telepítettem (mikor még volt lehetőség kikapcsolni), de ugye jó ideje ezt másképp gondolták AMD-nél.
Most nem tudom mi történt, hogy nagy újításként adják elő ezt a régről visszahozott lehetőséget (még, ha nem is olyan formában, mint anno volt)Viszont, aki driverből babrálja a ventiket, annak cumi lesz, mert a Performance rész a FULL-ban van. Lehet előszedni a 3rd party programokat majd ehhez
Vega64-hez én az OverdriveNTool 0.2.9-et használom, mind az órajelek és mind a venti optimalizáláshozNo asszem meg is lesem magamnak ezt 2021-est AMDCleanupUtility után
-
Kansas
addikt
válasz Hegyirabló #58 üzenetére
Elolvastam és felfogtam azt a részt is, csak irreleváns. Van AMD hardvered, frankó. Mit vársz érte, kitüntetést?
"Hihetetlen, mi, hogy vannak emberek, akik tudatosan vásárolnak, és nem a trendek után mennek!" - Az, hihetetlen, hoigy tudatos vásárlásnak akarod eladni azt, ami kb. olyan szintű problémán fennakadás, mint hogy milyen színű a kártya és van-e rajta RGB... ez már nem is első hanem nulladik világbeli probléma.
Szerencsére nem az én VGA-im sorsáról döntesz, hanem a magadéiról, szóval csinálsz amit akarsz, nekem tökmindegy, csak a világfájdalmadból adhatnál lejjebb, amit azon a +3-5W-on (ha van egyáltalán annyi) érzel, ami idle-ben fűtötte a GPU-dat. Kívánom neked, hogy ez legyen a legnagyobb hardveres problémád életedben!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor láthattad volna, hogy én tizenöt évig AMD-s voltam, sőt, CPU még most is az van, és marad is. Azért választottam most nVidiát, mert nekem pillanatnyilag az felel meg jobban. Hihetetlen, mi, hogy vannak emberek, akik tudatosan vásárolnak, és nem a trendek után mennek!
-
Duck663
őstag
Az RX 580 sem méri a hotspotot.
Nekem is van és 50 fok. Az van, hogy egy ideje nagyon rámentek az alacsony zajra, ennek az az ára, hogy magasabb a hőmérséklet, aztán amikor elér egy bizonyos szintet 70-75 fok között, akkor zutty lepadlózza a ventilátort. Ott már nem számít a csendes működés, csak az hogy ne melegedjen túl, és tartani tudja az órajelet. Gondolom azt gondolják, hogy a játék hevében, úgysem tűnik fel, de sajnos feltűnik, amikor egy porszívó nekiindul a gépházban. Tegnap láttam 3400-as értéket is ezzel a meghajtóval, a korábbi "csak" a 3000-et célozta.
Abu, Egyáltalán semmi szükség sincsen magasabb képfrissítésen azonnal maxra nyomni a VRAM órajelét, ha manuálisan lejjebb veszed, nincs semmi csíkozódás, meg instabilitás, de energiát tudsz spórolni, csak sajnos nem tudod kellőképpen lejjebb venni, plusz az asztalt sem tudod profilozni.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Skyline15
tag
-
Kansas
addikt
válasz Hegyirabló #52 üzenetére
Engedélyt nem kell kérned, de baromira unalmas már ezeket a bullshit sztorikat olvasni, hogy milyen szar az AMD, bezzeg NVidiára térve minden varázsütésre megjavul...
Kizárt, hogy mindkettő hotspot legyen, az NVidia nem mér olyat az Ampere előtti GPU-in tudtommal.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Hegyirabló
veterán
Jobb. Bár nem tudom, hogy ez neked miért fáj...? Tényleg eljutunk oda, hogy engedélyt kell majd kérnem idegenektől, vagy bárkitől a döntéseimmel kapcsolatban, legyen az, hogy milyen VGA-t veszek, vagy bármi más? Hotspot volt mindkettő.
-
Kansas
addikt
Nos, mióta feltettem az új drivert, a WoWs már nem fossa össze magát 10-20 percenként, mint az új patch települése óta mindig, szóval nekem eddig bejött az új driver. Bár kényelmetlen hogy csak egy profil van, annyit nem ér a Game Center, hogy miatta a többi bloatware-t feltegyem, pont szarok a streamingre meg az összes közösségi és "okos" funkcióra tuningostul...
Nekem ezt az apró kényelmetlenséget leszámítva bejön a minimal install "felhasználói élménye"... már csak az Ati Tray Tools hiányzik.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz Hegyirabló #36 üzenetére
És ettől jobb a közérzeted?
Azt belekalkuláltad, hogy az NVidia nem a hot spotot méri, az AMD pedig igen?
Vagy ezek az értékek mindkét oldalon az edge hőmérsékletet mutatják?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Egon
nagyúr
Végigolvasván a hozzászólásokat, egy kicsit más értelmet nyer a cikk címe...
Lehet hogy érdemes lenne Abunak egy külön véleménycikkben (sic!) definiálnia a "felhasználói élmény" fogalmát: a jelek szerint nagyon nem ugyanazt érti alatta, mint a többség..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Hegyirabló
veterán
Már amelyiken van Quiet BIOS. Én most már csak olyanokat veszek.
-
Yany
addikt
Ha valaki felrakta, légyszi nézze már meg, hogy képes-e végre megint szabadon beállított területet capture-ölni, vagy ez marad a múlté és még mindig csak alkalmazások teljes ablakát képes felvenni videóba?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fatal`
titán
Tele van a net vele, hogy állítsd 143hz-re, hogy visszavegye.
De teljesen mindegy, mert 3 kijelzőm van (2 fixen bekapcsolva). Lehet itt bullshitelni, hogy ez feature, de zöld kártyával nem volt ilyen bajom.
2 kijelzővel 60hz-en sem veszi vissza. Különösebben nem érdekel, nv-n is vannak problémák, ezelőtt 1060-am volt.
-
regener
veterán
-
AtHoS
nagyúr
De rég is volt mikor a User választhatta ki mi kerüljön fel a driver elemekből és mi ne....a mostani választgatósdit is jól kitalálták: aki futtat pár játékot már a FULL-t érdemes telepíteni, a többi nem lesz alternatíva, mivel hozzákötötték a Game Centert....ügyes fiúk/lányok dolgoznak ott is
-
killbull
aktív tag
Most nézem....
Prohardveren nem valami részletes cikk!
Recording and streaming settings have been consolidated into one easy to use tab. A new Streaming Wizard is now available which helps users configure their recording and streaming settings for the first time. A new ‘adaptive’ quality setting is available in the wizard that allows Radeon Software to monitor your stream and make changes to quality based on your stream’s performance. Improved scene editor usability for creating and editing scenes. An option is now available to select which display you would like to record or stream from in multiple display system configurations.
-
ddaydome
senior tag
Szerintem ezek a szoftverbeli módosítások több szempontból is előnyösek. Kellenek ezek a fejlesztések is. Én már örömmel venném az elvileg 100e-s kártyát a gépembe, ha gyakorlatilag is annyi lenne és nem 300e.
A kis APU-m addig teljesen jó."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Hegyirabló
veterán
Mert idleben 50 fokos volt a GPU, míg netezés alatt már 55. Nvidiásoknak ugyanez 30 és 38-40. Most már nekem is annyi.
Abu Ez szép és jó, csak ezt azért nem annyira könnyű belőni, hozzávéve azt, hogy egyre kevesebb a segítőkész ember a fórumokon, mert mindenki a saját bajával van elfoglalva.
-
Kansas
addikt
válasz Hegyirabló #29 üzenetére
Peched volt az 5700XT-vel, a 2070S-sel meg nem, pedig éppenséggel ott meg kitörhetett volna a robotháború...
Ez ilyen, minden gyártó minden sorozatában van jobban sikerült, rosszabbul sikerült, meg szökött selejt is... ki ezt fogja ki, ki azt...
Az undervoltra ugyanúgy nincs garancia, mint az overclock-ra.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
killbull
aktív tag
Konkrétan átvariálták a menüt de semmi új fícsör nincs, ezek az órajel meg CPU méregetések van csomó más program ami csak erre van kitalálva.
Stream minőség fejlesztés hogy ne legyen kb 2014 es színvonalon, NVIDIA Turing ugyan azon a sebességen fényévekkel szebb. Konkrétan AMD GPU encoderrel Twitchre 6000kb/s kásás az egész stream hiába van 6000 es szériád.
Azt ne is említsem hogy 1,5 hónapja konkrétan 1 hétig szenvedtem egy AMD driverrel már kb hajítottam volna ki a gépet az ablakon mert 30 percet nem bírt egy játékkal se instant crash, egy youtube videót nem bírtál rajta végignézni.
Most felmerészeltem rakni a mostani előtti drivert, ezt felmerjem? Nem hányja össze magát a gép megint hogy telepítgessek össze vissza...
Ezért megyek NVIDIA ra. Konkrétan ezt ünnepeljük hogy AMD nél fícsör hogy ne crasheljen a gép? Ez máshol alap hogy nem megengedett mert felhasználó ellenes!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Hegyirabló #31 üzenetére
A tuning lényege az, hogy találj egy stabil beállítást. Az alulfeszelés is tuning, és itt is találni kell valami stabil szintet, ha már úgy döntöttél, hogy a gyári paraméterezés nem jó. Ezzel a problémával nincs szoftver, ami meg tudna küzdeni. Egyedül te vagy és a hardver, ahogy apránként kipróbálgatod, hogy melyik tuning jó és melyik nem. Ez mindig időigényes volt, és mindig az is lesz.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hopkins95 #30 üzenetére
Valaki azt írta, azért resetel ki, mert rosszul van alulfeszelve, instabil, ezért visszaállítja. Na jó, csak meddig kellene szórakoznom vele, hány lehetséges beállítást kipróbálni, mire jó lesz? Az élet rövid. Plusz szétgyilkolom közben a gépet.
-
addikt
válasz Hegyirabló #29 üzenetére
Én nem tudom mit szívtok ennyit, nekem a Vega 56 rendeltetésszerűen működik Vega 64-re moddolva olyan beállításokkal, amilyeneket az adott játékra az Adrenalinban elmentettem. Igaz én még régimódi vagyok és a Radeon Adrenalin 2019-es verzióját használom, bár gondolom ez nem oszt nem szoroz.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Hegyirabló
veterán
Igen, nekem is ez volt a bajom, hogy ennyi pénzért még mókányoljak is rajta. Mert mókányolás nélkül kazán, viszont cserébe meg hetente lehet beállítgatni, ahogy Te is írod. Ment vissza az 5700XT elállásban, jött a 2070S, plug and play, és kész.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt nem is lehet megcsinálni, mert a hardver instabilitása okozza. A meghajtó be van arra állítva, hogy ha a hardver nem stabil a működési órajelen, akkor resetelje le a default beállításokat. Ez azért van, hogy legközelebb stabil legyen. A probléma az, hogy ha alapórajelen nem stabil, akkor alapórajelen is lereseteli, hiszen ez a fail safe protokollja a meghajtónak. Ha elkezded lejjebb venni az órajelet, akkor van esély rá, hogy megjavul.
-
martonx
veterán
válasz Hegyirabló #24 üzenetére
Eh, ezt fiam RX 580-asa a mai napig időnként eljátssza, noha nem minden újrainduláskor. Mondjuk heti egyszer is pont eléggé zavaró.
Nagyon sokáig AMD hívó voltam (processzorból még most is). Aztán két éve valahogy éppen egy GTX 1660S-et sikerült kerítenem, és elképesztő volt. Minden csak úgy működött. Nem hangosodott, nem pörgött fel.
Részemről AMD videókártya legközelebb akkor lesz a gépemben, amikor a fiaméban azt fogom látni, hogy összekaparták magukat.
Nem pedig ilyen win10 szintű marketing bullshittel szúrják ki az ember szemét, valódi bugfixek helyett.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy kijelzőn 60 Hz-en visszaveszi. Arra van kalibrálva. A memóriához azért nem nyúl az AMD, mert sokkal többet lehet nyerni a GPU lekapcsolásával, vagy a minimál órajelen járatásával, ami az 5000 sorozatban 6 MHz-et, a 6000-ben 1 MHz-et jelent. Ezért működik csak 7 wattból például az RX 6700 XT idle, és 8 wattból az 5700 XT.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Akkor az "Újraindításkor kireseteli a beállításokat" című történetet már ne is kérdezzem?
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Én emiatt hagytam el másfél évtized után AMD-t. Most jönnének vissza, de akkor inkább ne tegyem?
-
fatal`
titán
"Az 5700 XT memória-órajele 871 MHz-re van kalibrálva, ha a frissítés nagyobb 60 Hz-nél. Viszont a magórajel 6 MHz-ig csökkenhet több kijelzővel is. Ezzel nyernek nagyon sokat."
Az lehet, hogy kalibrálva arra van, de mindig maxon járatja. Tökmindegy, hogy egy kijelzőm van 144hz-en, vagy 2, vagy mellé van kötve a kikapcsolt 60hz-es TV is.
Két kijelzőt 60hz-re rakva is maxon pörgeti.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az 5700 XT memória-órajele 871 MHz-re van kalibrálva, ha a frissítés nagyobb 60 Hz-nél. Viszont a magórajel 6 MHz-ig csökkenhet több kijelzővel is. Ezzel nyernek nagyon sokat.
A 6000-es sorozat modernebb valamivel ennél. Ott a GPU idle konkrétan ki tud kapcsolni, akkor is, ha az asztal meg van jelenítve. Ezért lehet 0 MHz-eket mérni. Ilyenkor már a memória felé is megszűnik az adatmozgás.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ott is vannak ilyen határok. A modernebb hardverek egyébként ebben sokkal jobbak, mint a régiek. Radeon és GeForce az mindegy már, de határaik ezeknek is vannak, csak nem olyan limitáltak, mint régen.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Eddig minden oké vele
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. A legtöbb VGA-n egy kijelzővel 60 Hz-re van tervezve a memória energiaprofilja. Ha ezen túllépsz, akkor kockáztatod azt, hogy csíkozni kezd a kijelződ. De ezt nem is engedi meg a driver, pont azért, hogy ne legyenek képi hibáid.
-
martonx
veterán
Elolvastam a cikket. A semmiről hogy lehet ekkora cikket keríteni
AMD lassan utoléri az óriási win10 frissítéseketÉn kérek elnézést!
-
Duck663
őstag
Remek kis összeomlással indult a buli! Csak eddig 7 hibát jelentettem, mi a f... van az AMD-vel?
-
Kiskutya
veterán
És azt már sikerült megoldani hogy normálisan kezelje a 75hz-es monitorokat és a vga ne maxon pörgesse a vramot?
hmm...
-
Aprósólyom
addikt
Én már akkor elégedett lennék, ha működne az opció, amit betesznek. A visszajelzésem óta se javították. De legalább a megjelenéssel foglalkoznak.
Jevons paradox
-
Kansas
addikt
Én feltettem, minimal install formájában(full pucolás után) - eddig egy negatívumot látok, hogy így elbuktam a játékonkénti beállítás-profilok használatát, tehát ha nem ugyanazt szeretném minden játékra, akkor kézzel kapcsolgathatom ki-be őket a játékok indítása előtt...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Radeon Software Adrenalin (már nevében is) 2021-es kiadású meghajtó első, azonnal szembetűnő újdonsága a telepítés módosítása. Már az előző évben megírtuk, hogy minimalista telepítést is kínálhat a jövőben az AMD, vagyis viszonylag régóta fejlesztett funkcióról van szó, ami végül elkészült, ráadásul három variáció közül választhat a felhasználó.
Ennek örülök.Bár eredetileg az alapötlet a mobil eszközök befogása volt, azért jól látni, hogy ma már az okostévékre, illetve az egyes multimédiás termékekre is van AMD Link, így a cég elkészítette ezt PC-re is.
Kár, hogy az "okostévék" csak az AppleTV-t, AndroidTV-t, Samsung rendszereket jelenti össz-vissz... webOS is elfért volna.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
KaitouP
nagyúr
-
KaitouP
nagyúr
Ez a Vivid Gaming SDR monitorokra hivatott jönni, vagy igazából mindegy?
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest