- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Megelőztél. NEz így nem jó. Ott a vége fele (-00:20 kb.) már nagyon nem élvezi a hardver. Pont ma jártunk ott, és ps4es béta nem lassul így be.
Ennek ellenére szép eredmény, és biztos vagyok benne, hogy megjelenésre meglesz a 1080p 30fps. Valamint abban is, hogy a ps4 -nek nem fognak többet engedni, marketing okokból (na meg amúgy sem bírna 60fps -t, ilyen 40-45 -öt meg minek engedni valóban?).
Az viszont világos, hogy kevesebb tartalék lesz, mint a ps4 -ben. Nem flémelni akarok, de az is feltünt, hogy ps4 -et nem pörgeti fel a béta úgy, mint egy bf4 vagy mint egy killzone. Ebből én arra következtetek, hogy már most sincs csutkára hajtva.Lényeg: bitang jó lesz mindkét platformon, 90% ban biztos mindkét platformon azonos, 1080p 30fps -t fog tudni. Én minden esetre örülök, hogy (több) tartalék lesz.
-
Glenda
addikt
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
kafk89
csendes tag
Nem nagyon lepődtem meg
LG G Flex and Xperia Tablet Z
-
trufa12
addikt
válasz
Döglött Róka #53 üzenetére
A szép az egészben csak az hogy pc re is jön mindenféle játék már lassan .. és xbox 360-one joyt is támogatja .
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Döglött Róka
veterán
Meg 360-on vagyok, One-t az uj MK-nal fogok venni ahogy a 360-at is az MK miatt vettem. Nem vagyok az a megjeleneskor boltbarohanos fajta, pedig fenyevekkel elorebb van a ONE mint a 360.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Neoteric
addikt
válasz
Egyebkent amig van Mortal Kombat meg hasonlok , addig halal mindegy hogy mekkora a felbontas es mit tud a HW.
Valahogy a konzolozas szamomra sosem a grafikarol szolt, ha pixeleket akarok szamolni leulok a PC ele.
Akkor minek vettél ONE-t, és miért nem maradtál még x360on amíg ugyanúgy jönnek ki arra is a játékok?
PSN: ne0teric_sAN
-
haddent
addikt
válasz
Ha jól tudom akkor nagyjából egyidőben jön az Uncharted 4 és a Halo 5, akkor majd számolgatunk pixeleket megint 1.5 év múlva, megjegyeztelek!
Na de viccet félretéve, igazad van teljesen, hogy nem erről szól a konzol, ne ez legyen a döntő indok egyik vagy másik mellett, de azért mégsem mindegy.
a_n_d_r_e_w ezt én is így látom, itt akkora különségekről beszélünk ami már jól látható szemmel is. A multiplatform játékok pedig ugyanúgy nem "next gen motorosak" a ps4 -en sem, tehát fair az összehasonlítás.. Nem ismerem mélyebbről, hogy mit lehetne kihozni az esramból, de meglátjuk. Fogadást köthetünk, én arra fogadok, hogy max. megközelíti (alulról) a ps4 -et ha szépen gatyábarázzák magukat. Ez már elég indok arra, hogy ne is hasonlítgassa majd senki őket össze és világbéke lesz
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Valoban, hiaba azonos a platform, teljesen mas a ket irany. Ettol marha erdekes lesz a dolog. Szerintem az elso igazan nagyon a ONE a Halo 5-el fog domboritani, de ne legyen igazam.
Ha jol vettem ki, mivel eddig nem is volt normalis SDK, ami kihasznalta a ONE sajatossagait es nem jottek ki meg a valoban next-gen grafikus motorok, kar pellengerre allitani. Bar remek trolleteto.
Egyebkent amig van Mortal Kombat meg hasonlok , addig halal mindegy hogy mekkora a felbontas es mit tud a HW.
Valahogy a konzolozas szamomra sosem a grafikarol szolt, ha pixeleket akarok szamolni leulok a PC ele.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Cathulhu
addikt
A CUk miatti kulonbseg mindig is bottleneck lesz az xboxnal, meg akkor is ha brutalis munkaval kozel tokeletes eSRAM optimalizalast hajtanak vegre. A GDDR5-hoz kepesti kesleltetes elony nem fog annyit hozni a konyhara, a savszel meg max ugyanakkora lesz. Szoval akarmennyire is optimalizalnak kizarolagosan emiatt, a crossplatform jatekok mindig gyengebbek lesznek boxon. Szoval meg mindig hatalmas hibanak tartom az ertekes CU-kat kidobni az eSRAM miatt, ami persze kenyszermegoldas a DDR3 miatt...
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
haddent
addikt
válasz
Döglött Róka #50 üzenetére
Tudom, hogy teljesen más architektúra..
Ez a cikk valóban kimaradt (nekem). Meglátjuk. Abban megegyezhetünk, hogy ekkora hátrányt nehéz lenne behozni (de jót tenne a játékiparnak), lehagyni meg tulajdonképpen szerintem lehetetlen. Valamint nyilván sokkal nehézkesebb, mintha rém egyszerűen nem csonkolták volna le az APU -t.[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Jo dolog a velemeny, ha nem hulyeseg
Mellesleg azert hoztam fel Abu85 cikkeit mert en azon az allasponton vagyok amit o ir. Minek irjam le megegyszer, amit mar valaki megtett?
haddent: Mert a fejlesztok ezt nyilatkoztak? Erdemes kulfoldi sajtot is olvasni ahol a jatekhirek nem arrol szolnak hogy 1080p-e vagy.
"de szerintem 8év PS3-X360 után ami enyhén szólva jó kiképzés volt a programozóknak" - teljesen mas architekturakrol beszelsz, ahogyan az XONE SDK-ja is eleg fejletlen volt meg a konzol megjelenesekor is, ha ugy tetszik, beta allapotu jatekokkal jott ki a konzol.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz
Döglött Róka #43 üzenetére
Na és ezt te honnan tudod?
MS fejlesztő lettél hirtelen és rálátásod van arra, hogy eddig az ESRAM csak ott lógatta a lábát de semmire nem lett használva? Én nem állítom az ellenkezőjét, de szerintem 8év PS3-X360 után ami enyhén szólva jó kiképzés volt a programozóknak, plussz fél év Xbox One és megannyi multiplatform után nem alaptalan hülyeség azt állítani, hogy ez bizony gyengébb és az is lesz. Mellesleg ezt jóval megjelenés előtt garantálni lehetett amikor kiderült, hogy azonos architektúrára épülnek, cpu magok tulajdonképpen azonosak és a gpu is gcn, kivéve, hogy XO 12, PS4 18 CU ami nem elhanyagolható 50% fölény. Aztán Tflop adatok: 1.31 vs 1.84, ami majdnem hozza is a lineáris skálázódást, 40% fölött van. Plussz erre jön rá, hogy az XO -ban elvileg még 1-2 ilyen feldolgozó egység a Kinect bácsinak fennt van tartva.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Döglött Róka #47 üzenetére
Ha nem haragszol nem mellozomnem, plane azert nem mert esetleg neked nem tetszenek. Abu cikkeit is rendszeresen olvasom, tobbek kozott, viszont tovabbra is varnam, hogy te mit tudsz felhozni, vagy esetleg csak a kotekedes megy? Viszont azt hiszem erre mar megkaptam a valaszt....
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Döglött Róka
veterán
Abu85 cikkeit tudom javasolni a temaban, elegge koruljarja az ESRAM kerdest, hogy mire jo es miert valasztotta az MS.
Az elmeleteidet inkabb mellozd.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Döglött Róka #45 üzenetére
Tenyeket irtam es a sajat elmeleteimet kore, nem a tutit mondtam, kivancsian varom a cafolatod, persze ha van barmid is par boffentesen kivul.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Döglött Róka #43 üzenetére
Engem miért zavarna? Épp azt írom, hogy csak fölösleges macera pluszban még azzal is bíbelődni, és csak arra elég, hogy kompenzáljon valamennyit a totál sávszélesség hátrányból. A CUk száma viszont csak 2/3-a, nem csodálom, ha a fejlesztőknek púp a hátán az egész box
-
Cathulhu
addikt
Jó hogy érzitek, ha lement 30 alá, vsync mellett az már rögtön 15 vagy 20, ami meg már igen zavaró, sokkal szembetűnőbb mint a 30 vs 60. Amúgy szvsz a MS rettenetesen mellélőtt az ESRAMmal, gyakorlatilag sebesség előnyt nem ad a Sony GDDR5-hez képest, a mérete viszont túl kicsi ahhoz, hogy túl sok nagyfelbontású textúra elférjen benne, max akkor jó, ha a jelenet tele van ismételődő textúrákkal, használni külön macera, cserébe a lapka jelentős részét elfoglalja a sokkal értékesebb CUk elől, amiből eleinte még a Kinect is rabolt. Nem is értem ennyi év konzol tapasztalat után ezt hogyan gondolták náluk.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Runner_fxr #40 üzenetére
Illetve talán minden idők legnagyobb játéka a MAFIA!!
Szerintem akkor volt a PC a toppon játék ügyileg.
[ Szerkesztve ]
-
Én is 30 év felett vagyok!
Egyébként lehet, hogy más kicsit, de azt éreztem amikor lement 30 alá, volt x360-am, amúgy szerettem pár játékot rajta. Volt ahol a kontroller sem zavart. A legnagyobb játékélmények azért még is inkább Pc-n voltak (Undying, RTCW, Far Cry, HL2, Portal 1-2).
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
válasz
Runner_fxr #38 üzenetére
Lóf@szt nőttél Te ki. Vagyunk jó páran 30 év felett.
Egyébként nem tudom mitől vagy hogyan de konzolon nem olyan érezhető az fps mint pc -n.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Én valahogy soha nem tudtam megszokni a 30 fps alatti játékot, mármint azt se ha néha néha beesett 30 alá, nekem baromira rontotta a játékélményt. 60 felett már valóban nem érzékeltem a különbséget, de 30 körül vagy alatta már éreztem, hogy meg akad itt ott, vagy belassul. Persze sok mindent meg lehet szokni, nekem már nincs türelmem ezekhez, egy jó pc-vel is csak a már kiforrott 1-2-3 éves játékokkal lehet zavartalanul játszani, frissibe sok a gubanc.
Veszel 100 ezerért vagy még többért egy vga-t aztán meg akadozik a szaros játék, á, kinőttem már ebből. Szóval mindkét oldalnak megvannak a maga árnyoldalai.
-
Def26
félisten
válasz
Runner_fxr #36 üzenetére
Én is pc -ről jöttem pár éve. 2600k, hd 7970 -em volt. Bf3 miatt fejlesztettem, mert szerettem 60fps fölött játszani. Aztán a (csalók miatt) jött a konzol és megszoktam/beleszoktam.
Ma már észre sem veszem/nem érdekel. Olyan ez mint a biciklizés motor után.[ Szerkesztve ]
-
Tehát aki fix 60fps-t akar annak még mindig pc-t érdemes építeni?
A 30 fps még elmenne, csak az itt a gond, hogy ha max 30-at tud, akkor itt ott lesz az kevesebb is, az meg már tényleg gáz. X360-on is kivoltam az fps zuhanásoktól, sok játéknál ment az 30 alá. Na nem mintha játszanék, már évek óta nem űzöm ezt a hobbit, de
úgy néz ki nem is fogom újra kezdeni. -
haddent
addikt
Nem, az hogy az Alfa is 1080p -ben futott PS4 -en a béta pedig még a frameraten is javított, sokat. XO meg még most valami pre-alfa. De ez nem fejlesztési hiba, egyszerű erőforrás hiány. Nem flémelni kivánok, nincs is miről, ott van 2 szám a ps4 és az xo apu mellett 1-1, onnantól rém egyszerű a dolog.
-
Glenda
addikt
-
GeryFlash
veterán
Nyugi Mester, benne van a cikkben, van rá esély h microsoft fanok is megkapják a next gen 30 fpst, ne feszülj.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
-
Def26
félisten
válasz
Döglött Róka #28 üzenetére
Szerintem Te is eleget rugoztal ezen. Mindenki erti mit jelent a troll. Nem kell olaj a tuzre.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
gyuribácsi88 #27 üzenetére
Asszem nem erted a troll fogalmat.
-
Xbox-os hír alatt PSN ID, és még én vagyok a troll?
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
vegitossj7
addikt
Már tölthető is
Akinek van kedve vegyen fel
PSN ID : HungaryDark
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
gyuribácsi88 #23 üzenetére
Hudemegmondtad!!!!
Azert abbahagyhatnad a fikazast
Nem tudom neked miert okoz kielegulest.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
Amúgy szerintem ezekre a betakra a userek nagy többsége úgy tekint, mint egy demo-ra, még ha a fejlesztők nem is annak szánják.
-
Kicsit vérszegény, kicsit átgondolatlan, kicsit szar, kicsit unalmas, kicsit, kicsit. Annyira gondoltam át a poént, mint amennyire a tervezők gondolták át a konzol specifikációit. Ha gyenge az alap, abból nem lehet erős viccet gyártani.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
gyuribácsi88 #19 üzenetére
Kicsit hibas a poen, hiszen a beta neveben benne van, hogy nem kiadasra jelolt, bugokkal teli, optimalizalatlan produktum.
A trollkodasod ugy lenne helyes, hogy "meg a final release sem fut rendesen?". Persze olyan nincs, mint ahogy egy trollban sincs kovetkezetesseg. Gondold at ezt megegyszer
-
Def26
félisten
Látom még most is dübörög az xbox one lejárató kampány.
-
mentoloshypo
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #19 üzenetére
Kicsit vérszegény.
-
-
HaZsolt
őstag
Meg egy indok a PS4 mellett.
-
Sonja
nagyúr
válasz
vegitossj7 #13 üzenetére
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Bandi995
aktív tag
válasz
vegitossj7 #13 üzenetére
30 fps-el multi fps-t tolni. Aaaaz nem gyenge. Miért nem mindjárt 24.973 fps, olyan igazi vérbeli filmélményként tálalni?
Next-gen kérem? Inkább szánalom a köbön
vegitossj7: Bocsánat, nem válasznak ment, hanem újnak
[ Szerkesztve ]
-
vegitossj7
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy akkor a ps3-as béta mindenkinek elérhető lesz?
Rákerestem PS Store-ban, és ott az volt, hogy elő kell rendelni hozzá
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.
-
mentoloshypo
senior tag
Ez csak egy béta.
Arra hivatott, hogy minden probléma forrását feltárja a fejlesztők előtt.napi bölcsesség by mentol
Neoteric: úgy rémlik, hogy a PS4-es alfa is csak 900p volt, de nem esküdnék meg rá.
Nem tudom, hogy a béta már full HD-ban megy-e ezen a platformon.[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
Ha már xboxra se tudják optimalizálni, mi lett volna az esetleges pc-s betaval?
Mondjuk nem csodálom, hogy inkább a ps4-es verzióra gyúrnak, ott már most majdnem 2x-es a játékosbázis a konkurenciához képest.
-
AAAgold
senior tag
"Aggodalomra persze semmi ok – a fejlesztői SDK finomítása miatt a gépben felszabaduló erőtartalékoknak köszönhetően a végső változat megjelenésekor már simán menni fog az 1080p\30FPS kombó, legalábbis a jelen állás szerint"
én azért erőteljesen feltételes módba tennék bármilyen kijelentést ezzel kapcsolatban
vagy legalábbis azt írnám, hogy állítólag menni fog majd fullhd-ban
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha nincs kiadásra kész állapotban, akkor még dolgozzanak rajta.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
NightBagoly
tag
válasz
Döglött Róka #6 üzenetére
Igaz, köszönöm a helyreigazítást, javítom
"Azt mondják, mielőtt meghalsz, minden lepereg a szemed előtt. Ez igaz is. Ezt hívják életnek." Terry Pratchett
-
Döglött Róka
veterán
válasz
NightBagoly #5 üzenetére
A cikk altal emlitett "szoftveres javitas" a konzolra utal, holott azon nem valtozott semmi, csak az SDK lett fejlettebb...
-
NightBagoly
tag
Semmilyen szoftveres javítás nem történt, alfa állapotból a fejlesztők által használt SDK beta-ba lépett....
Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem: ha nem szoftveresen történt az SDK bétásítása (merthogy nem történt ilyen), akkor mégis hogyan? Hardveresen? Őszintén szólva nem fejlesztői szemszögből néztem a dolgot (nem vagyok az), laikusként nagyjából az jött le az SDK frissítés következményeként, hogy a gép gyorsabb lett, minden fejlesztő ezt kommunikálja le, én meg így írtam le.végleges változat 1080p lesz dolgot meg már SDK bejelentés után 1-2 héttel is tudtuk....
De az csak most derült ki, hogy a béta még nem, legalábbis hivatalos bejelentés most történt az ügyben.[ Szerkesztve ]
"Azt mondják, mielőtt meghalsz, minden lepereg a szemed előtt. Ez igaz is. Ezt hívják életnek." Terry Pratchett
-
pzstm
titán
a nemrégiben érkező szoftveres javításnak köszönhetően (amelynek hála az Xbox One plusz nyers erőre tett szert)
Semmilyen szoftveres javítás nem történt, alfa állapotból a fejlesztők által használt SDK beta-ba lépett.....
végleges változat 1080p lesz dolgot meg már SDK bejelentés után 1-2 héttel is tudtuk....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
trufa12
addikt
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Glenda
addikt
Akár lehetett volna a cím "Meglep mit nem tudsz a Destiny betaról!" vagy "Kiderült a Destiny sötét titka", sőt nemes egyszerűséggel "Nem tud Full HD-t az Xbox One".
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
Új hozzászólás Aktív témák
gp Szenvednek a fejlesztők a Microsoft konzolján – most éppen a Destiny-ről derült ki, hogy a bétaváltozat még nem fogja tudni az 1080p-s felbontást.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest