Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Igazabol szines filmekre sincs szukseg, ugyis a szineszi jatek szamit, mondhatnank ezen az elven. "
Csúsztatás...
Egyébként valóban... több tucat olyan művészfilmet (de nem csak művészfilmet) tudnék mondani, amely esetében szó szerint feleslegesnek találnám a 3D-t. Sőt, megkockáztatom, hogy zavarna a műélvezetben.
Mondjuk a "12 dühös ember"-hez ugyan mit adna a 3D megjelenítés? Vagy az "Oscar"-hoz? (Hogy más műfajt is említsek.)
"Aquila non captat muscas."
-
Zeki
nagyúr
-
orion1025
őstag
Látom még mindig tart a "vita"
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
belinho
senior tag
Egy ilyen Osram Xenon lámpa van benne 3000W-os, egy kis fém dobozkában van, ha esetleg szétrobbanna, akkor se legyen baj. 1500óra az élettartama, bár szinte egyik sem megy annyit, 1000körül már cserélni szoktuk. Minden egyes bekapcsolásnál az ív letör egy kis darabot a grafitból, szóval nagyon korlátozott az élettartama. -
Alien!
senior tag
Sztem nagy eséllyel half-sbs videót tesztelhettél, ami anno nekem is homályosabb volt az aktívon (pedig állítólag ehhez a technológiához inkább ez passzolna), viszont a half-ou-val minden frankó volt, valószínűleg máshogy skálázza a tévé. Ha esetleg crosstalkosabb mint a BD50, akkor pedig rosszul méretezi/rakja ki a képernyőre.
-
PuMbA
titán
Ez változó lehet. Én semmit sem vettem észre anno F6100-on egy BD50 és a half között A BD50 részletesebb volt, de ha nincs rosszul eltolva a half-ban a felező vonal, akkor ugyanazt a 3D hatást kell látnod, mert a két kép a két szemre a részletességtől eltekintve ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Legalább 10 filmmel teszteltem aktív samu H6400 esetében a "half" tartalmakat. Elvesztek a részletek és homályosabb volt a kép, mint BD25 és BD50-nél esetében. Az megint más kérdés, hogy 55" esetén 1 méterről van értelme a 3D-nek. Nincs szemüvegem, de a szemtengelyem szinte "keresztbe állt" a half-tól ( nem a piától ). Ugyanezeket BD iso-val részletesebben, tisztábban és szemkímélőbb 3D-ben jelenítette meg a tv. Nem placebo volt.
-
Zeki
nagyúr
Nem csak az a nem mindegy, hogy egy filmre 8 vagy 100 ember ül be, hanem az is, hogy azok mennyi büféterméket vesznek. Lehet hogy egy mondanivalós filmre 40-en ülnek be, meg a 4. hetes akcióra is, de azon még mindig többen esznek kukoricát, mint a mondanivalós, önkifejezős művészfilmen.
Az egy dolog, hogy itthon még sokan 3D moziznak, de ami trend elindul az USA-ból, az majd megjelenik itt is.
Nem véletlen hogy lassan már itthon is komplett étterem épül rá a mozira. Ott már régebb óta megy a nagy zabálás. -
belinho
senior tag
válasz #73495296 #254 üzenetére
Most ezen lehet vitatkozni, hogy kinek mi a tartalmas film.
Vannak tartalmas filmek egy pláza moziban is, csak nagyon kevés rá az érdeklődő, és bevételt kell produkálni, ezért nem is nyomják őket.
Nem mindegy hogy egy filmre százan vagy 8-an ülnek be.
Szerintem ezek a tartalmas filmek, amiknek van mondanivalója ezek inkább a drámák és a művész kategória felé hajló filmek,CGI mentesek, ezeket nem is nagyon fogják elkészíteni 3D-ben a kis költségvetés miatt, csak esetleg ha valami kasszasiker van kinézőben, mint pl Bohém rapszódia. -
Alien!
senior tag
"Teszteld le személyesen Te is mindkét tartalommal, és majd rájössz! "
Le lett az tesztelve már rengetegszer. volt pár 3D tévém, haveri körben is van , projector is. Engem alapvetően sosem győzött meg az aktív 3D, pedig a sokak számára überfelbontás ott van. Pont ezért írtam, hogy a 3D élményt messze nem ez befolyásolja legjobban. És mivel a passzívon minimális előnye van a BD3D-nek, így az sem állja meg a helyét, hogy felezett filmekkel ne lehetne filmezni.
Amúgy nem véletlen, hogy az Rtings is hasonló véleményre jutott a témát illetően. -
törölt tag
Nem, te nem érted, amit írtam. Ahol tartalmilag nulla filmek vannak (nem vágtam, hogy ez látványilag is szar, de megnéztem a tartalmát port.hu-n, ez kb. Asylum szint lehet...), ott persze, hogy a 3D-re ülnek be, mert az látványosabb. (Vagy mert eleve azért mennek, mert nincs otthon 3D TV-jük.) Egy pláza moziban viszont tartalmilag szinte kivétel nélkül nulla filmek vannak. A tartalmas filmeket viszont egyelőre nem készitik el 3D-ben, ezért nem tudjuk, azok esetében melyikre ülnének be a nézők. Mert lehet, hogy a 2D-re, hogy ne vonja el a figyelmüket a 3D, de lehet, hogy idővel a 3D-re, mert alapnak tekintenék.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz #73495296 #247 üzenetére
Ez nem így van.
Meg az őscápa című filmet adtuk 2D és 3D ben, nem sok 3D van benne, ezért adtuk 2D-ben is, meg aki nem bírja, vagy nem szereti, az is meg tudja nézni.
3D- tömve volt, a 2D-re alig ültek be páran.
De statisztikailag meg lehet nézni, nem véletlenül vetít a többi mozi is mindent 3D-ben, amit lehet. -
törölt tag
"Igazabol szines filmekre sincs szukseg, ugyis a szineszi jatek szamit, mondhatnank ezen az elven."
Én pontosan ezért mondom, hogy egy technológia akkor tud véglegesen elterjedni, ha azoknál a filmeknél is alkalmazzák, amelyeknél egyáltalán nem számít a látvány. Ha a legújabb Almodóvar film 3D-ben jelenik meg, akkor kijelenthetjük, elterjedt. De jelenleg még oda sem tudott betörni, ahol látvány van, de nem a látvány a film lényege. Egyelőre csak oda tudott, ahol a látványon van teljes egészében a hangsúly. Ezért mondom, hogy ezek a filmek pusztán bemutatói a technológiának, ezen kellene túllépni.
-
Reggie0
félisten
Igazabol szines filmekre sincs szukseg, ugyis a szineszi jatek szamit, mondhatnank ezen az elven. Szerintem ettol meg nem kene ragaszkodni a tobb evszazados kepmegjeleniteshez es haladni kell a korral. A 3D-nek mar nagyon itt lenne az ideje, mert az elmult 50 evben nem igazan volt fejlodes.
(#242) Zeki: Sajnos ilyenek ezek a konvertalt szarok. En legutoljara a mission imposiblet lattam 3D-ben(szinten konvertalt), mert nem volt 2D-re hely. Oszinten mondom, meg par het utomunkaval lehetett volna szar is, de igy hig fos volt.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Én azért még emlékszem, mikor rövid kísérleti 3D vetítések voltak. Nem teljes filmek hanem kisebb 20 percesek.
Volt egy dinós demo film, ahol az egyik jelenetben közel hajol az arcunkhoz az egyik t-rex és beleliheg. na itt élmény fokozásnak volt egy karfába épített cső, amin keresztül vízpárát permeteztek az ember képébe. Na nem mondom, hogy nem lepődött meg az ember.
Ehhez már csak egy jó kis rothadó bűzös szag kellett volna... -
Zeki
nagyúr
A stúdiók elbacták, nem nyomták eléggé 3D látványosra a filmeket. Az a 2D-ből 3D-be konvertálás inkább csak kabaré volt, a mozik a használt xenon lámpákkal már nem tudtak olyan fényerőben nyomni 3D-t, amivel ne lett volna szürkébb, sötétebb, színtelenebb a kép.
Az Utazás a Föld középpontja felé, na ott van pár látványos 3D elem. Vagy a Szörnyek az űrlények ellen.. De a Shrek 3D-ben elég tré volt. A Maci Laciban is volt pár jó 3D látványelem, de ennyi. Az Utolsó léghajlító 3D-ben meg egyenesen öngyilkosság volt.Oké, kell valami megújulás, valami amivel el lehet pluszban adni a mozit, vagy a legújabb tv-t. A hajlított tv is egy zsákutca volt, de szerintem a 8K-val meg túl előrerohantak.
A mozis 3D-hez kellene lézeres vetítőgép az állandó nagy fényerővel, meg sok látványosan 3D film is.
Amikor a csóka úgy jön ki a teremből, hogy szemüveg nélkül jobb volt, az öngyilok a 3D-nek. -
Piftuka
veterán
"Mesélj, miben más? "
Teszteld le személyesen Te is mindkét tartalommal, és majd rájössz!
(Egyébként az eredeti gondolatmenet pedig hibás volt, mert nem az "almát hasonlította össze az almával".... Remek passzív 3D tévén konvertált tartalom vs. szar aktív 3D tévén valódi BD3D... Ezért tettem fel a kérdést.)
-
Piftuka
veterán
"Volt LG 4K OLED passziv 3D-vel, pl. az E6 vagy C6 szeria."
Bizony volt. Még a G6 is, sőt az azt megelőző évekből is néhány 4K-s 3D modell...
Jegyezzük meg, hogy "későn" jelentek meg ezek a 3D technológia szempontjából. Ugyanis a mélységérzetet leszámítva (abban még mindig az aktív technológia a jobb) toronymagasan a legjobb 3D képet adták.
Minden szögből tűéles, kompromisszummentes 3D képi élményt.
Raádásul a 4K panelnek köszönhetően, immár a passzív technológia mellett is valódi Full HD felbontásban.
Csak hát addigra már rajtuk és a Panasonic-on kívül az összes piaci szereplő elhagyta az ilyen tévéket a kínálatából...
Pedig bizony, ha valamikor... akkor most, az OLED technológia elterjedésével lenne perspektíva a 3D-ben.
Én ezért bízom még (egy kicsit) abban, hogy a Toshiba feltámasztja legalább a régi, szemüveg nélküli 3D megoldását néhány éven belül.
-
Piftuka
veterán
válasz hypno skate #206 üzenetére
"...merthogy szerintem elsősorban a történet és a szinészi játék adja az élményt nem a látvány. (De gondolom ez hitvita kérdése)"
"Látványfilmek" esetében nem is annyira "hitvita kérdése".
Nem szükséges rögtön rossz filmre gondolni (mert az igaz, hogy manapság a "CGI orgia" a lényeg a filmek zömében, ráadásul a tartalom rovására)...
Például egy "Jurassic Park" esetében ugyan remek színészek szerepeltek a filmben (és némelyik alakítás egészen kiváló volt) teljesen nyilvánvaló, hogy az emberek zöme nem a színészi alakítások miatt nézte meg a filmet.
Másfelől mondjuk a Hugh Grant és Emma Thompson főszereplésével készült "Értelem és érzelem" című klasszikus esetében nyilván nem érdekel senkit a látvány, és a 3D hatás is teljesen felesleges volna.
-
Márton
nagyúr
"Hiszen éppen arról beszélek, hogy nem ugyanolyan a látvány."
Mesélj, miben más?
Tudom, hogy az aktív 3D fullhd-n is teljes felbontást ad.
Csakhogy itt most erre reflektáltam:"Az itthon lévő Philips passzív tévémen sokkal nagyobb élmény bármilyen half-ou film
És ugyanazon a tévén milyen élmény (milyen látvány) a 3DBD film?"Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Piftuka
veterán
"Ha csak fullhd-s az a tv, akkor ugyanolyan látvány (feltéve ha tisztességes bitrátával, algoritmussal történt a konverzió)."
Hiszen éppen arról beszélek, hogy nem ugyanolyan a látvány.
Egyébként aktív 3D technológia esetén a Full HD tévé is teljes felbontást ad.
-
Reggie0
félisten
válasz hypno skate #233 üzenetére
Igazabol csak te porogsz ezen az orszag teman, ami nagyjabol senkit sem izgat. Az emberek velemenyerol volt szo, nem a magyar emberek velemenyerol, csak valahogy te ugrottal erre a teves megkozelitesre. Mivel mindenhol ugyan azokrol a filmekrol es eszkozokrol van szo, sot az ember is mindenhol ember, igy nem meglepo modon ez orszagfuggetlen dolog es inkabb a technologiarol szol.
-
Cs1csó
félisten
válasz hypno skate #233 üzenetére
Mi soha nem számítottunk és nem is fogunk. Az USA számít esetleg Kína.
-
Reggie0
félisten
válasz hypno skate #230 üzenetére
Elarulom, a szinkront leszamitva itt is kb. ugyan azok az eredmenyek, mert ugyan azt a szart kapjuk ugyan abban a szarban, ugyan azzal a szarral vetitve.
-
hypno skate
senior tag
Minthogy azonban a cikk az "Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) által közzétett elemzés"-ről szól, a mi átlagos véleményünk és filmnézési szokásunk kicsit sem számít.
Meg persze abból a szempontból sem, hogy a nagy stúdiók és forgalmazók pont tesznek rá, hogy az egységsugarú magyar 3D rajongó szeretne-e új filmeket, vagy a meglévő 100 db-os kollekcióját fogja-e nézegetni évikig az élet igazságtalanságán keseregve.
[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
farkas1
tag
válasz orion1025 #220 üzenetére
Avatart nem próbáltam játékban, de a Doom3 3D változatát igen. Bár a térhatást lehetett volna még fokozni, de az rohadt jó volt, hogy a lézer irányzékkal, ha elfordultam, 20 m távolságig is elvilágított Rohadt jó volt, csak ezért a látványért toltam végig a játékot újra 2D mikor mutat ilyet? Soha.
Le lehet húzni a 3D-t, de szerintem ez az a plusz, amitől még látványosabb lesz egy film is. Pár napja ment az egyik tévén az Avatar, tévé minőségben, 2D-ben ugye, és olyan gagyinak nézett ki, hogy aki így látja az sosem fogja azt érezni, mint a tömeg akik a moziban 3D-ben látták először. De az Utazás a Föld középpontja felé is nagyon jó volt, 2x néztem meg, annyira látványos volt. Még a szüleimet is elvittem rá másodszorra, anyukám 2 hétig a filmről álmodott, olyan élmény volt neki Ez a film volt az első 3D film itthon moziban a Corvinban. Előtte csak Imax-ot láttam kint németben.
[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
Tudom, nekem is 4K 3D tévém van, igaz csak LCD, én a tartalomra értettem a dolgot. Mert a 3D filmek mind csak full HD-sek, a tévé skálázza fel. Már így is szebb a látvány mint egy full HD 3D tévével, milyen lenne, ha a afilm eleve 4K-val készülne? Csak ilyen formátum nincs.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz 1shot1kill #222 üzenetére
PC-n van 1-2 film lejátszó progi, ami tudja ezt, de egyszerűbb beszerezni a nem 3D verzióját a filmnek.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
1shot1kill
csendes tag
Lehet hülye kérdésem lesz, de le lehet játszani 3D-s tartalmakat nem 3D-s 4K-s tévén? Valami külső programmal vagy akármin?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom ki vagy hogyan csinálta meg a Predator filmet utólag 3D-ben, de valamit nagyon tudott. A robbanások szikraesője baromira jól néz ki, minden kis szikra darab máshogy mozog a térben.
Ez a film egy példa arra, mikor maga a film is jó és még hozzá is tesz a 3D. Az Avatar amit sokat említettek, az csak 3D, érdemi történet nélkül. Akkor kellett volna valami igazán érdekes történettel berobbantani a 3D-t egy szimpla látványorgia helyett.
Most a Tron-ra leszek nagyon kíváncsi, ahol csak a 22. perctől 3D a film, mikor bekerül a 3D térbe a főszereplő. Ezt még nem láttam 3D-ben.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
orion1025
őstag
Igen, mert ezeket megcsinálták még elég rendesen, nem véletlenül volt konzolos avatar játéknál is elérhető a 3D támogatás. Ennek a címnek ez volt az erőssége, akkor ezt jól meg is valósították, mert relatíve új volt az irányvonal, aztán ez hamar meg is változott.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Cs1csó
félisten
Figyelj, nyomták ezt rendesen volt belőle tévé , ment a moziban is én is kipróbáltam sőt nem is egyszer kétszer, de a jelenlegi technológiával soha többet. Nekem ez kevés volt, és úgy tűnik másnak is mert haldoklik, tévéből először kopik ki még pár év és a moziból is. A vége az lesz, hogy maximum évente 1 tucat blockbuster lesz ilyen technológiával elkészítve, vagy még annyi sem.
Nem te vagy nem én döntünk a 3D-ről hanem a bevételek alakulása, és az alapján vesztésre áll.
-
farkas1
tag
De a háztartásokba az új 3D lapos tévékkel került be, jó minőségben. Én azóta az összes filmet 3D-ben nézem meg, persze ami tetszik közülük.
Az lett volna jó, ha a 3D fejlesztést tovább viszik 4K-ra is. Az LG passzív 3D azzal lett volna az igazi. Vettem is egy LG 4K tévét ami 3D-s is, és azon szebb a 3D mint a 2k tévén, tudom, mert még az is megvan. -
Reggie0
félisten
válasz hypno skate #181 üzenetére
Persze, hiszen a kinai, amerika teljesen mas filmeket kap, mas kopiarol, mas vasznon es vetiton, mas technikaval fogatnak nekik es mas TV all a nappalijukban, igy nyilvanvaloan teljesen mas az ottani atlagos velemeny, mint itt.
-
farkas1
tag
Olyan filmeket mint pl. Avatar, Bosszúállók sorozat, és a többi sci-fi-t vagy animációs filmet el sem tudom képzelni 3D nélkül. A 2D -re visszatérés olyan mint ha a kocsikból kivennék az ABS-t meg a befecskendezést és visszaállnának sima fékre meg karburátorra. Vagy törölnék az elektromos autó programot. Térjünk vissza a fejletlenebbhez, mert egyeseknek a fejlett túl bonyolult.
2D az a mozgókép feltalálásának idején volt menő, azt a világ meghaladta. Szerintem a sok gyengénlátó kedvéért sem kell törölni a fejlettebb technikát, mert akkor a gyenge képességű sofőrök miatt is le lehetne állítani a 130 km/ó sebesség feletti tempóra képes járművek gyártását.
Ami kellene inkább az a 4K HDR 3D, aztán jöhetne ez 8K-val...A fejlődést nem lehet megállítani. akkor visszaállhatnánk a P4 1 magra is mert minek az a sok mag? És mostanában terjed a lapos-föld elmélet is...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az alapprobléma az, hogy a 3D mozi akkor lenne sikeres, ha idővel majdnem minden film 3D-s lenne. Nyilván ez azt jelentené, hogy meg kellene jelennie a nem csak a látványról szóló filmeknél is. Ezt viszont nem igazán tudja meglépni, mert ezeknél a filmeknél ez olyan látványelemeket hozna, ami elterelné a figyelmet a film mondanivalójáról. Persze nem lehetetlen ezt meglépni, hiszen a korábbi technológiák, amelyek elterjedtek (pl. hangos filmek, színes filmek, HD filmek, stb., stb.), túl tudtak jutni ezen a ponton. Itt viszont valamiért elakadt, és az, hogy a 3D film egyre inkább egyet jelent a gagyi szuperhősös filmekkel, csak tovább nehezíti ennek a megugrását. Szerintem csak a csoda segíthet, csoda alatt pedig olyan filmet vagy filmeket értek, amelyeket a rendezőjük úgy alkot meg, hogy a látványvilág szinkronban van a mondanivalóval, és a mondanivaló sem valami felszínes szar. Erre azért látok kevés esélyt, mert igény sem alakult ki ilyen filmre, a látványfilmek és az értelmes filmek világa nagyon távol van egymástól.
-
Brandynew
őstag
Én úgy gondolom, hogy a 3D nagyon sokat ront a látványon. 3D-ben nagyon sok részlet eltűnik a képből, ráadásul torzítja is az arányokat, ez pl. a felülnézeti képeknél nagyon jól tetten érhető. A 4K fejlődés, mert részletgazdagabbá válik a kép, akárcsak a HDR, a 3D viszont zsákutca, evolúciós visszaesés.
Ja meg a Cinema City-ben a 3D-s technika eleve egy kalap szar, olyan sötét a kép, hogy alig látni valamit. Eltűnhetne végre a fenébe, mert most sokkal kevesebb időpont van a normális, 2D vetítésekre.
Szerencsére még pár év és el fog tűnni, addig is marad a bosszankodás az időpontválasztásnál.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Alapesetben igazad van. Viszont vannak élethelyzetek, amikor azt a havi 1 alkalmat már nem szeretném mélyebb mondanivalóval rendelkező filmmel eltölteni. Jöhet az akció tömeg Dübörögjön a mély és történjen minden az "orrom előtt"
-
legenda
A jó (3D) látványelemek sokat hozzátehetnek azért a filmhez.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hypno skate
senior tag
Egy szar film 3D-ben is szar. Akár half akár BD50.
Pl. Power Rangers...csak hogy egy teljesen nyilvánvaló példát hozzak.
...merthogy szerintem elsősorban a történet és a szinészi játék adja az élményt nem a látvány. (De gondolom ez hitvita kérdése)
[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Márton
nagyúr
Ha csak fullhd-s az a tv, akkor ugyanolyan látvány (feltéve ha tisztességes bitrátával, algoritmussal történt a konverzió). Ha 4k a tv, akkor a 3dbd jobb minőséget ad, hiszen látja mindkét szem a teljes 1080 sort.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Piftuka
veterán
"Az itthon lévő Philips passzív tévémen sokkal nagyobb élmény bármilyen half-ou film,[..]"
És ugyanazon a tévén milyen élmény (milyen látvány) a 3DBD film?
Ugyanis én erről beszéltem, illetve beszélek... Ha valakit érdekel a technológia, akkor a legjobb képminőséget a valódi 3D tartalomtól kapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest