Hirdetés

2019. július 16., kedd

Hozzászólások

(#201) Piftuka válasza MeszesKPT (#194) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Ha a 3D mozikat behinthetik sóval, akkor mit tervezel nézni a jövőben a 3D tévéden?"

Mondjuk a közel 100 (és még bővül) darabból álló 3D Blu-ray film gyűjteményemet?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#202) Piftuka válasza Alien! (#198) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Az itthon lévő Philips passzív tévémen sokkal nagyobb élmény bármilyen half-ou film,[..]"

És ugyanazon a tévén milyen élmény (milyen látvány) a 3DBD film?

Ugyanis én erről beszéltem, illetve beszélek... Ha valakit érdekel a technológia, akkor a legjobb képminőséget a valódi 3D tartalomtól kapja.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#203) Márton válasza Piftuka (#202) üzenetére


Márton
(PH! kedvence)

Ha csak fullhd-s az a tv, akkor ugyanolyan látvány (feltéve ha tisztességes bitrátával, algoritmussal történt a konverzió). Ha 4k a tv, akkor a 3dbd jobb minőséget ad, hiszen látja mindkét szem a teljes 1080 sort.

Edit nem ment idE <== :)

(#204) Alien! válasza Piftuka (#202) üzenetére


Alien!
(fanatikus tag)

Nuansznyi a különbség, másképp fogalmazva nem ér meg filmenként +25gb-nyi tárhelyet. Nyilván az érintetlen kép elméletben a legjobb, viszont a 3D hatást csak kismértékben befolyásolja, az inkább a megjelenítőtől függ.

Origin: Alien77_HUN

(#205) LanyUs válasza Piftuka (#202) üzenetére


LanyUs
(fanatikus tag)

Tökéletesen igazad van! A "half" tartalmakat szimplán felezett szemeteknek hívom. Sok esetben nézhetetlen kategória. 3D esetében csak és kizárólag BD25 vagy BD50.

(#206) hypno skate válasza LanyUs (#205) üzenetére


hypno skate
(senior tag)

Egy szar film 3D-ben is szar. Akár half akár BD50.

Pl. Power Rangers...csak hogy egy teljesen nyilvánvaló példát hozzak.

...merthogy szerintem elsősorban a történet és a szinészi játék adja az élményt nem a látvány. (De gondolom ez hitvita kérdése)

[ Szerkesztve ]

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#207) kali válasza hypno skate (#206) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

A jó (3D) látványelemek sokat hozzátehetnek azért a filmhez.

(#208) LanyUs válasza hypno skate (#206) üzenetére


LanyUs
(fanatikus tag)

Alapesetben igazad van. Viszont vannak élethelyzetek, amikor azt a havi 1 alkalmat már nem szeretném mélyebb mondanivalóval rendelkező filmmel eltölteni. Jöhet az akció tömeg :) Dübörögjön a mély és történjen minden az "orrom előtt" :R

(#209) Brandynew


Brandynew
(őstag)

Én úgy gondolom, hogy a 3D nagyon sokat ront a látványon. 3D-ben nagyon sok részlet eltűnik a képből, ráadásul torzítja is az arányokat, ez pl. a felülnézeti képeknél nagyon jól tetten érhető. A 4K fejlődés, mert részletgazdagabbá válik a kép, akárcsak a HDR, a 3D viszont zsákutca, evolúciós visszaesés.

Ja meg a Cinema City-ben a 3D-s technika eleve egy kalap szar, olyan sötét a kép, hogy alig látni valamit. Eltűnhetne végre a fenébe, mert most sokkal kevesebb időpont van a normális, 2D vetítésekre.

Szerencsére még pár év és el fog tűnni, addig is marad a bosszankodás az időpontválasztásnál.

[ Szerkesztve ]

(#210) #73495296


#73495296
(törölt tag)

Az alapprobléma az, hogy a 3D mozi akkor lenne sikeres, ha idővel majdnem minden film 3D-s lenne. Nyilván ez azt jelentené, hogy meg kellene jelennie a nem csak a látványról szóló filmeknél is. Ezt viszont nem igazán tudja meglépni, mert ezeknél a filmeknél ez olyan látványelemeket hozna, ami elterelné a figyelmet a film mondanivalójáról. Persze nem lehetetlen ezt meglépni, hiszen a korábbi technológiák, amelyek elterjedtek (pl. hangos filmek, színes filmek, HD filmek, stb., stb.), túl tudtak jutni ezen a ponton. Itt viszont valamiért elakadt, és az, hogy a 3D film egyre inkább egyet jelent a gagyi szuperhősös filmekkel, csak tovább nehezíti ennek a megugrását. Szerintem csak a csoda segíthet, csoda alatt pedig olyan filmet vagy filmeket értek, amelyeket a rendezőjük úgy alkot meg, hogy a látványvilág szinkronban van a mondanivalóval, és a mondanivaló sem valami felszínes szar. Erre azért látok kevés esélyt, mert igény sem alakult ki ilyen filmre, a látványfilmek és az értelmes filmek világa nagyon távol van egymástól.

(#211) csicso82 válasza #73495296 (#210) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

A 3D már több mint 100 éve próbál betörni a piacra, de nem sikerül, ez az egész nem 2009-ben az AVATAR-ral kezdődött, nehogy azt hidd.

(#212) #73495296 válasza csicso82 (#211) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

Tudom, de most van egy olyan hullám, ami eleinte kisebb sikereket elért, de már elbukóban van. Na meg nem egyetlen technológiáról van szó.

(#213) csicso82 válasza #73495296 (#212) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Szerintem az, hogy tovább húzta most mint az 50-es és a 80-as években egyértelműen a technológiának köszönhet. Ha jósolhatok a következő vagy az azt követő újabb feltámadáskor lehet már velünk is marad 20-30-50 év múlva.

(#214) farkas1


farkas1
(tag)

Olyan filmeket mint pl. Avatar, Bosszúállók sorozat, és a többi sci-fi-t vagy animációs filmet el sem tudom képzelni 3D nélkül. A 2D -re visszatérés olyan mint ha a kocsikból kivennék az ABS-t meg a befecskendezést és visszaállnának sima fékre meg karburátorra. Vagy törölnék az elektromos autó programot. Térjünk vissza a fejletlenebbhez, mert egyeseknek a fejlett túl bonyolult.
2D az a mozgókép feltalálásának idején volt menő, azt a világ meghaladta. Szerintem a sok gyengénlátó kedvéért sem kell törölni a fejlettebb technikát, mert akkor a gyenge képességű sofőrök miatt is le lehetne állítani a 130 km/ó sebesség feletti tempóra képes járművek gyártását.
Ami kellene inkább az a 4K HDR 3D, aztán jöhetne ez 8K-val...A fejlődést nem lehet megállítani. akkor visszaállhatnánk a P4 1 magra is mert minek az a sok mag? És mostanában terjed a lapos-föld elmélet is...

[ Szerkesztve ]

(#215) Reggie0 válasza hypno skate (#181) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Persze, hiszen a kinai, amerika teljesen mas filmeket kap, mas kopiarol, mas vasznon es vetiton, mas technikaval fogatnak nekik es mas TV all a nappalijukban, igy nyilvanvaloan teljesen mas az ottani atlagos velemeny, mint itt.

(#216) farkas1 válasza csicso82 (#211) üzenetére


farkas1
(tag)

De a háztartásokba az új 3D lapos tévékkel került be, jó minőségben. Én azóta az összes filmet 3D-ben nézem meg, persze ami tetszik közülük.
Az lett volna jó, ha a 3D fejlesztést tovább viszik 4K-ra is. Az LG passzív 3D azzal lett volna az igazi. Vettem is egy LG 4K tévét ami 3D-s is, és azon szebb a 3D mint a 2k tévén, tudom, mert még az is megvan.

(#217) csicso82 válasza farkas1 (#216) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Figyelj, nyomták ezt rendesen volt belőle tévé , ment a moziban is én is kipróbáltam sőt nem is egyszer kétszer, de a jelenlegi technológiával soha többet. Nekem ez kevés volt, és úgy tűnik másnak is mert haldoklik, tévéből először kopik ki még pár év és a moziból is. A vége az lesz, hogy maximum évente 1 tucat blockbuster lesz ilyen technológiával elkészítve, vagy még annyi sem.

Nem te vagy nem én döntünk a 3D-ről hanem a bevételek alakulása, és az alapján vesztésre áll.

(#218) #73495296 válasza farkas1 (#214) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

Ezek a filmek pusztán a technológia bemutatását szolgálták, ha nem fut be a technológia, akkor majd más új technológiához készítenek pusztán látványfilmeket. Nincsen visszlépés, mert a technológia el sem terjedt.

[ Szerkesztve ]

(#219) Reggie0 válasza farkas1 (#216) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Volt LG 4K OLED passziv 3D-vel, pl. az E6 vagy C6 szeria.

(#220) orion1025 válasza farkas1 (#214) üzenetére


orion1025
(őstag)

Igen, mert ezeket megcsinálták még elég rendesen, nem véletlenül volt konzolos avatar játéknál is elérhető a 3D támogatás. Ennek a címnek ez volt az erőssége, akkor ezt jól meg is valósították, mert relatíve új volt az irányvonal, aztán ez hamar meg is változott.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#221) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem tudom ki vagy hogyan csinálta meg a Predator filmet utólag 3D-ben, de valamit nagyon tudott. A robbanások szikraesője baromira jól néz ki, minden kis szikra darab máshogy mozog a térben.

Ez a film egy példa arra, mikor maga a film is jó és még hozzá is tesz a 3D. Az Avatar amit sokat említettek, az csak 3D, érdemi történet nélkül. :) Akkor kellett volna valami igazán érdekes történettel berobbantani a 3D-t egy szimpla látványorgia helyett.

Most a Tron-ra leszek nagyon kíváncsi, ahol csak a 22. perctől 3D a film, mikor bekerül a 3D térbe a főszereplő. Ezt még nem láttam 3D-ben.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#222) 1shot1kill


1shot1kill
(lelkes újonc)

Lehet hülye kérdésem lesz, de le lehet játszani 3D-s tartalmakat nem 3D-s 4K-s tévén? Valami külső programmal vagy akármin?

(#223) CPT.Pirk válasza 1shot1kill (#222) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

PC-n van 1-2 film lejátszó progi, ami tudja ezt, de egyszerűbb beszerezni a nem 3D verzióját a filmnek.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#224) Reggie0 válasza CPT.Pirk (#221) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ez nem igaz, az avatar a pocahontas eloszereplos verzioja.

(#225) farkas1 válasza Reggie0 (#219) üzenetére


farkas1
(tag)

Tudom, nekem is 4K 3D tévém van, igaz csak LCD, én a tartalomra értettem a dolgot. Mert a 3D filmek mind csak full HD-sek, a tévé skálázza fel. Már így is szebb a látvány mint egy full HD 3D tévével, milyen lenne, ha a afilm eleve 4K-val készülne? Csak ilyen formátum nincs.

(#226) Márton válasza farkas1 (#225) üzenetére


Márton
(PH! kedvence)

DIY :DDD

Edit nem ment idE <== :)

(#227) farkas1 válasza orion1025 (#220) üzenetére


farkas1
(tag)

Avatart nem próbáltam játékban, de a Doom3 3D változatát igen. Bár a térhatást lehetett volna még fokozni, de az rohadt jó volt, hogy a lézer irányzékkal, ha elfordultam, 20 m távolságig is elvilágított :) Rohadt jó volt, csak ezért a látványért toltam végig a játékot újra :) 2D mikor mutat ilyet? Soha.

Le lehet húzni a 3D-t, de szerintem ez az a plusz, amitől még látványosabb lesz egy film is. Pár napja ment az egyik tévén az Avatar, tévé minőségben, 2D-ben ugye, és olyan gagyinak nézett ki, hogy aki így látja az sosem fogja azt érezni, mint a tömeg akik a moziban 3D-ben látták először. De az Utazás a Föld középpontja felé is nagyon jó volt, 2x néztem meg, annyira látványos volt. Még a szüleimet is elvittem rá másodszorra, anyukám 2 hétig a filmről álmodott, olyan élmény volt neki :) Ez a film volt az első 3D film itthon moziban a Corvinban. Előtte csak Imax-ot láttam kint németben.

[ Szerkesztve ]

(#228) farkas1 válasza #73495296 (#218) üzenetére


farkas1
(tag)

Nálam befutott :) És ha nem lesz többet, nekem hiányozni fog. Amióta van ez azóta a 2D csak tévés szükségszerűség nekem. Az a híradóhoz jó, máshoz nem.

[ Szerkesztve ]

(#229) CPT.Pirk válasza Reggie0 (#224) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jah igen, igazad van :DDD

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#230) hypno skate válasza Reggie0 (#215) üzenetére


hypno skate
(senior tag)

Minthogy azonban a cikk az "Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) által közzétett elemzés"-ről szól, a mi átlagos véleményünk és filmnézési szokásunk kicsit sem számít.

Meg persze abból a szempontból sem, hogy a nagy stúdiók és forgalmazók pont tesznek rá, hogy az egységsugarú magyar 3D rajongó szeretne-e új filmeket, vagy a meglévő 100 db-os kollekcióját fogja-e nézegetni évikig az élet igazságtalanságán keseregve.

[ Szerkesztve ]

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#231) Reggie0 válasza hypno skate (#230) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Elarulom, a szinkront leszamitva itt is kb. ugyan azok az eredmenyek, mert ugyan azt a szart kapjuk ugyan abban a szarban, ugyan azzal a szarral vetitve.

(#232) MeszesKPT válasza farkas1 (#216) üzenetére


MeszesKPT
(fanatikus tag)

"Jó minőségben", azért ez elég szubjektív. A 3D nálam azért is hasalt el, mert tévén az élmény fényévekre volt az IMAX 3D-től.

(#233) hypno skate válasza Reggie0 (#231) üzenetére


hypno skate
(senior tag)

Ha az ország népe egy emberként sorakozna fel a 3D mellett, a cikk és a 3D sorsa szempontjából az sem számítana.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#234) csicso82 válasza hypno skate (#233) üzenetére


csicso82
(PH! nagyúr)

Mi soha nem számítottunk és nem is fogunk. Az USA számít esetleg Kína.

(#235) Reggie0 válasza hypno skate (#233) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Igazabol csak te porogsz ezen az orszag teman, ami nagyjabol senkit sem izgat. Az emberek velemenyerol volt szo, nem a magyar emberek velemenyerol, csak valahogy te ugrottal erre a teves megkozelitesre. Mivel mindenhol ugyan azokrol a filmekrol es eszkozokrol van szo, sot az ember is mindenhol ember, igy nem meglepo modon ez orszagfuggetlen dolog es inkabb a technologiarol szol.

(#236) Piftuka válasza Márton (#203) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Ha csak fullhd-s az a tv, akkor ugyanolyan látvány (feltéve ha tisztességes bitrátával, algoritmussal történt a konverzió)."

Hiszen éppen arról beszélek, hogy nem ugyanolyan a látvány.

Egyébként aktív 3D technológia esetén a Full HD tévé is teljes felbontást ad. ;)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#237) Márton válasza Piftuka (#236) üzenetére


Márton
(PH! kedvence)

"Hiszen éppen arról beszélek, hogy nem ugyanolyan a látvány."

Mesélj, miben más? :B

Tudom, hogy az aktív 3D fullhd-n is teljes felbontást ad.
Csakhogy itt most erre reflektáltam:

"Az itthon lévő Philips passzív tévémen sokkal nagyobb élmény bármilyen half-ou film
És ugyanazon a tévén milyen élmény (milyen látvány) a 3DBD film?"

:K

Edit nem ment idE <== :)

(#238) Piftuka válasza hypno skate (#206) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"...merthogy szerintem elsősorban a történet és a szinészi játék adja az élményt nem a látvány. (De gondolom ez hitvita kérdése)"

"Látványfilmek" esetében nem is annyira "hitvita kérdése".

Nem szükséges rögtön rossz filmre gondolni (mert az igaz, hogy manapság a "CGI orgia" a lényeg a filmek zömében, ráadásul a tartalom rovására)...

Például egy "Jurassic Park" esetében ugyan remek színészek szerepeltek a filmben (és némelyik alakítás egészen kiváló volt) teljesen nyilvánvaló, hogy az emberek zöme nem a színészi alakítások miatt nézte meg a filmet. :)

Másfelől mondjuk a Hugh Grant és Emma Thompson főszereplésével készült "Értelem és érzelem" című klasszikus esetében nyilván nem érdekel senkit a látvány, és a 3D hatás is teljesen felesleges volna.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#239) Piftuka válasza Reggie0 (#219) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Volt LG 4K OLED passziv 3D-vel, pl. az E6 vagy C6 szeria."

Bizony volt. Még a G6 is, sőt az azt megelőző évekből is néhány 4K-s 3D modell...

Jegyezzük meg, hogy "későn" jelentek meg ezek a 3D technológia szempontjából. Ugyanis a mélységérzetet leszámítva (abban még mindig az aktív technológia a jobb) toronymagasan a legjobb 3D képet adták.

Minden szögből tűéles, kompromisszummentes 3D képi élményt.

Raádásul a 4K panelnek köszönhetően, immár a passzív technológia mellett is valódi Full HD felbontásban.

Csak hát addigra már rajtuk és a Panasonic-on kívül az összes piaci szereplő elhagyta az ilyen tévéket a kínálatából...

Pedig bizony, ha valamikor... akkor most, az OLED technológia elterjedésével lenne perspektíva a 3D-ben.

Én ezért bízom még (egy kicsit) abban, hogy a Toshiba feltámasztja legalább a régi, szemüveg nélküli 3D megoldását néhány éven belül.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#240) Piftuka válasza Márton (#237) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Mesélj, miben más? "

Teszteld le személyesen Te is mindkét tartalommal, és majd rájössz! :K

(Egyébként az eredeti gondolatmenet pedig hibás volt, mert nem az "almát hasonlította össze az almával".... Remek passzív 3D tévén konvertált tartalom vs. szar aktív 3D tévén valódi BD3D... Ezért tettem fel a kérdést.)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#241) Márton válasza Piftuka (#240) üzenetére


Márton
(PH! kedvence)

A teszt már megtörtént, ezért döntöttem a passzív mellett :))

Edit nem ment idE <== :)

(#242) Zeki


Zeki
(PH! nagyúr)

A stúdiók elbacták, nem nyomták eléggé 3D látványosra a filmeket. Az a 2D-ből 3D-be konvertálás inkább csak kabaré volt, a mozik a használt xenon lámpákkal már nem tudtak olyan fényerőben nyomni 3D-t, amivel ne lett volna szürkébb, sötétebb, színtelenebb a kép.
Az Utazás a Föld középpontja felé, na ott van pár látványos 3D elem. Vagy a Szörnyek az űrlények ellen.. De a Shrek 3D-ben elég tré volt. A Maci Laciban is volt pár jó 3D látványelem, de ennyi. Az Utolsó léghajlító 3D-ben meg egyenesen öngyilkosság volt.

Oké, kell valami megújulás, valami amivel el lehet pluszban adni a mozit, vagy a legújabb tv-t. A hajlított tv is egy zsákutca volt, de szerintem a 8K-val meg túl előrerohantak.
A mozis 3D-hez kellene lézeres vetítőgép az állandó nagy fényerővel, meg sok látványosan 3D film is.
Amikor a csóka úgy jön ki a teremből, hogy szemüveg nélkül jobb volt, az öngyilok a 3D-nek.

(#243) Robitrix válasza Narxis (#21) üzenetére


Robitrix
(újonc)

Én azért még emlékszem, mikor rövid kísérleti 3D vetítések voltak. Nem teljes filmek hanem kisebb 20 percesek.
Volt egy dinós demo film, ahol az egyik jelenetben közel hajol az arcunkhoz az egyik t-rex és beleliheg. na itt élmény fokozásnak volt egy karfába épített cső, amin keresztül vízpárát permeteztek az ember képébe. Na nem mondom, hogy nem lepődött meg az ember. :)
Ehhez már csak egy jó kis rothadó bűzös szag kellett volna... :)

(#244) Reggie0 válasza Piftuka (#238) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Igazabol szines filmekre sincs szukseg, ugyis a szineszi jatek szamit, mondhatnank ezen az elven. Szerintem ettol meg nem kene ragaszkodni a tobb evszazados kepmegjeleniteshez es haladni kell a korral. A 3D-nek mar nagyon itt lenne az ideje, mert az elmult 50 evben nem igazan volt fejlodes.

(#242) Zeki: Sajnos ilyenek ezek a konvertalt szarok. En legutoljara a mission imposiblet lattam 3D-ben(szinten konvertalt), mert nem volt 2D-re hely. Oszinten mondom, meg par het utomunkaval lehetett volna szar is, de igy hig fos volt.

[ Szerkesztve ]

(#245) belinho válasza Zeki (#242) üzenetére


belinho
(senior tag)

Még mindig sokkal többen beülnek 3D-re, mint 2D-re, ezért is van ez a sok felkonvertált vacak.
A 3D-s szemüveg miatt látod sötétebbnek, nem a használt xenon lámpa miatt van.
Eleve a 2D-s filmek fele akkora fényerővel mennek, mint a 3D-sek.

(#246) #73495296 válasza Reggie0 (#244) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

"Igazabol szines filmekre sincs szukseg, ugyis a szineszi jatek szamit, mondhatnank ezen az elven."

Én pontosan ezért mondom, hogy egy technológia akkor tud véglegesen elterjedni, ha azoknál a filmeknél is alkalmazzák, amelyeknél egyáltalán nem számít a látvány. Ha a legújabb Almodóvar film 3D-ben jelenik meg, akkor kijelenthetjük, elterjedt. De jelenleg még oda sem tudott betörni, ahol látvány van, de nem a látvány a film lényege. Egyelőre csak oda tudott, ahol a látványon van teljes egészében a hangsúly. Ezért mondom, hogy ezek a filmek pusztán bemutatói a technológiának, ezen kellene túllépni.

(#247) #73495296 válasza belinho (#245) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

Mert csak a pláza mozikból indulsz ki, ahol nem csak a 3D filmek nullák tartalmilag (tisztelet a kevés kivételnek), akkor már persze, hogy a 3D-set választja a közönség.

(#248) Zeki válasza belinho (#245) üzenetére


Zeki
(PH! nagyúr)

Mozija válogatja. Van ahol 2D-vel is meg van hajtva az izzó. Akkor meg már nincs hova feltekerni a fényerőt a 3D-nek.

(#249) Reggie0 válasza #73495296 (#246) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Egyetertek.

(#250) belinho válasza #73495296 (#247) üzenetére


belinho
(senior tag)

Ez nem így van.
Meg az őscápa című filmet adtuk 2D és 3D ben, nem sok 3D van benne, ezért adtuk 2D-ben is, meg aki nem bírja, vagy nem szereti, az is meg tudja nézni.
3D- tömve volt, a 2D-re alig ültek be páran.
De statisztikailag meg lehet nézni, nem véletlenül vetít a többi mozi is mindent 3D-ben, amit lehet.

(#251) belinho válasza Zeki (#248) üzenetére


belinho
(senior tag)

Szinte minden moziban meg van hajtva az izzó 2D-vel és 3D-vel vegyesen, már csak az élettartam miatt is.
Ha egy géppel csak 3D-t játszol, akkor az az izzó nagyon hamar kuka lesz.

(#252) #73495296 válasza belinho (#250) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

Ez pontosan azt támasztja alá, amit írtam. Nulla tartalmú látványfilmeknél ki nem választaná a 3D-t?

(#253) belinho válasza #73495296 (#252) üzenetére


belinho
(senior tag)

Nem érted amit írtam, látványilag 3D-ben is nulla film, mégis a 3D-re ül be, nem a 2D-re.

(#254) #73495296 válasza belinho (#253) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

Nem, te nem érted, amit írtam. Ahol tartalmilag nulla filmek vannak (nem vágtam, hogy ez látványilag is szar, de megnéztem a tartalmát port.hu-n, ez kb. Asylum szint lehet...), ott persze, hogy a 3D-re ülnek be, mert az látványosabb. (Vagy mert eleve azért mennek, mert nincs otthon 3D TV-jük.) Egy pláza moziban viszont tartalmilag szinte kivétel nélkül nulla filmek vannak. A tartalmas filmeket viszont egyelőre nem készitik el 3D-ben, ezért nem tudjuk, azok esetében melyikre ülnének be a nézők. Mert lehet, hogy a 2D-re, hogy ne vonja el a figyelmüket a 3D, de lehet, hogy idővel a 3D-re, mert alapnak tekintenék.

[ Szerkesztve ]

(#255) Alien! válasza Piftuka (#240) üzenetére


Alien!
(fanatikus tag)

"Teszteld le személyesen Te is mindkét tartalommal, és majd rájössz! :K"

Le lett az tesztelve már rengetegszer. volt pár 3D tévém, haveri körben is van , projector is. Engem alapvetően sosem győzött meg az aktív 3D, pedig a sokak számára überfelbontás ott van. Pont ezért írtam, hogy a 3D élményt messze nem ez befolyásolja legjobban. És mivel a passzívon minimális előnye van a BD3D-nek, így az sem állja meg a helyét, hogy felezett filmekkel ne lehetne filmezni.
Amúgy nem véletlen, hogy az Rtings is hasonló véleményre jutott a témát illetően.

Origin: Alien77_HUN

(#256) belinho válasza #73495296 (#254) üzenetére


belinho
(senior tag)

Most ezen lehet vitatkozni, hogy kinek mi a tartalmas film.
Vannak tartalmas filmek egy pláza moziban is, csak nagyon kevés rá az érdeklődő, és bevételt kell produkálni, ezért nem is nyomják őket.
Nem mindegy hogy egy filmre százan vagy 8-an ülnek be.
Szerintem ezek a tartalmas filmek, amiknek van mondanivalója ezek inkább a drámák és a művész kategória felé hajló filmek,CGI mentesek, ezeket nem is nagyon fogják elkészíteni 3D-ben a kis költségvetés miatt, csak esetleg ha valami kasszasiker van kinézőben, mint pl Bohém rapszódia.

(#257) CPT.Pirk válasza Alien! (#255) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Véleményem szerint pont így van, ahogy írod.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#258) Zeki válasza belinho (#256) üzenetére


Zeki
(PH! nagyúr)

Nem csak az a nem mindegy, hogy egy filmre 8 vagy 100 ember ül be, hanem az is, hogy azok mennyi büféterméket vesznek. Lehet hogy egy mondanivalós filmre 40-en ülnek be, meg a 4. hetes akcióra is, de azon még mindig többen esznek kukoricát, mint a mondanivalós, önkifejezős művészfilmen.

Az egy dolog, hogy itthon még sokan 3D moziznak, de ami trend elindul az USA-ból, az majd megjelenik itt is.
Nem véletlen hogy lassan már itthon is komplett étterem épül rá a mozira. Ott már régebb óta megy a nagy zabálás.

(#259) CPT.Pirk válasza Zeki (#258) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez a másik megosztó dolog, a csámcsogás a film alatt. :D

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#260) #73495296 válasza belinho (#256) üzenetére


#73495296
(törölt tag)

Ha befut a 3D, akkor még a művészfilmek is 3D-sek lesznek, mert egyszerűen olyan kamerával fogják felvenni, csak nyilván kiemeléses effektek nem lesznek bennük.

(#261) LanyUs válasza Alien! (#255) üzenetére


LanyUs
(fanatikus tag)

Legalább 10 filmmel teszteltem aktív samu H6400 esetében a "half" tartalmakat. Elvesztek a részletek és homályosabb volt a kép, mint BD25 és BD50-nél esetében. Az megint más kérdés, hogy 55" esetén 1 méterről van értelme a 3D-nek. Nincs szemüvegem, de a szemtengelyem szinte "keresztbe állt" a half-tól ( nem a piától :) ). Ugyanezeket BD iso-val részletesebben, tisztábban és szemkímélőbb 3D-ben jelenítette meg a tv. Nem placebo volt.

(#262) PuMbA válasza LanyUs (#261) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Ez változó lehet. Én semmit sem vettem észre anno F6100-on egy BD50 és a half között :) A BD50 részletesebb volt, de ha nincs rosszul eltolva a half-ban a felező vonal, akkor ugyanazt a 3D hatást kell látnod, mert a két kép a két szemre a részletességtől eltekintve ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

(#263) Alien! válasza LanyUs (#261) üzenetére


Alien!
(fanatikus tag)

Sztem nagy eséllyel half-sbs videót tesztelhettél, ami anno nekem is homályosabb volt az aktívon (pedig állítólag ehhez a technológiához inkább ez passzolna), viszont a half-ou-val minden frankó volt, valószínűleg máshogy skálázza a tévé. Ha esetleg crosstalkosabb mint a BD50, akkor pedig rosszul méretezi/rakja ki a képernyőre.

Origin: Alien77_HUN

(#264) Reggie0 válasza belinho (#251) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

A mai mozivetitokben mar regota nem izzo van, nem?

[ Szerkesztve ]

(#265) belinho válasza Reggie0 (#264) üzenetére


belinho
(senior tag)


Egy ilyen Osram Xenon lámpa van benne 3000W-os, egy kis fém dobozkában van, ha esetleg szétrobbanna, akkor se legyen baj. 1500óra az élettartama, bár szinte egyik sem megy annyit, 1000körül már cserélni szoktuk. Minden egyes bekapcsolásnál az ív letör egy kis darabot a grafitból, szóval nagyon korlátozott az élettartama.

(#266) Reggie0 válasza belinho (#265) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ezert mondom, ez nem izzo :)

(#267) belinho válasza Reggie0 (#266) üzenetére


belinho
(senior tag)

Most ha azt írom, hogy lámpa, akkor nem érti senki.

(#268) orion1025


orion1025
(őstag)

Látom még mindig tart a "vita" :)

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#269) Zeki válasza belinho (#265) üzenetére


Zeki
(PH! nagyúr)

Jó nektek, ott márkás izzó van használatban. Amik errefele mennek régóta, azok kínai vackok, sokszor pár száz óra sem kellett, hogy cserélni kelljen, mert nem gyújtott be, menet közben kialudt, elmenet a fényereje és egyéb finomságok. A szétrobbanásról nem is beszélve.

(#270) Piftuka válasza Reggie0 (#244) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Igazabol szines filmekre sincs szukseg, ugyis a szineszi jatek szamit, mondhatnank ezen az elven. "

Csúsztatás...

Egyébként valóban... több tucat olyan művészfilmet (de nem csak művészfilmet) tudnék mondani, amely esetében szó szerint feleslegesnek találnám a 3D-t. Sőt, megkockáztatom, hogy zavarna a műélvezetben.

Mondjuk a "12 dühös ember"-hez ugyan mit adna a 3D megjelenítés? Vagy az "Oscar"-hoz? (Hogy más műfajt is említsek.)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#271) Piftuka válasza Alien! (#255) üzenetére


Piftuka
(PH! addikt)

"Amúgy nem véletlen, hogy az Rtings is hasonló véleményre jutott a témát illetően."

Értem. Mondjuk az ő véleményüket tévé ügyben egy ideje minimum fenntartásokkal kezelem. :)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.