- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
a samsung azonnal leárazta 70-re a galaxy tab 7 plus-t, kamerás, bővíthető, 16GB tárhelyes, magyar garis.
ha másra nem, erre tökéletes a google tablet.
IIIIgen, épp ezen gondolkodok én is, hogy ezek az ún. "reference" eszközök, tipikusan a Nexusok is, amik nem arra vannak kitalálva, hogy elárasszák vele a piacot, nos ezek inkább a piac befolyásolására teremtettek.
-
Tin
veterán
hát azért az a 200 dolláros tablet valójában nem is annyi.
bővíthetőség nélkül sokan a 16GB-osat fogják venni, ami 250$ (59e ft), ami angliában máris 200 font (73e ft), gondolom az EU-ban meg legalább 250 euró (szintén 73e ft) lesz.
a bemutató IPS panelek hibái ([link]), a bővíthetőség hiánya, a hátlapi kamera hiánya, a 3G változat hiánya, a sok helyen (pl. nálunk) elérhetetlensége miatt ez a cucc arra jó, hogy felrázza a piacot.
a samsung azonnal leárazta 70-re a galaxy tab 7 plus-t, kamerás, bővíthető, 16GB tárhelyes, magyar garis.
ha másra nem, erre tökéletes a google tablet.
-
Male
nagyúr
Sőt, ha utána átmásolja az új, nagyobb kijelzős telefonjára, akkor is javít a képminőségen
Hááát... volt itt a PH!-n pár éve valaki, aki azt bizonygatta, hogy bizonyos márkájú memória kártyákra fotózva jobbak a fotók színei...
Youri: Nah, ő tovább lépett... ekkora kijelzővel meg ahogy látszik is, még jobb fotó készíthető!
-
kiskaktusz
addikt
Nagyker áron 184 dollár? Csak mert nem mindegy.
-
effendi2
tag
Szívesen megvenném, hol lehet kapni kétszáz dollárért? Hm? Mert hogy nálunk nem, az tuti...
Egyébként nekem untig elég lenne a nyolcgigás, a fényképeim úgyis skydrive-on, a videóim youtube-on vannak
-
atus72
őstag
Most nézem a Nexus-on nincs hátlapi kamera, na végre
Egyébként azt gondoom ennyi pénzért ez jó vásár lesz, amit hiányolok hogy lehetne belőle feláras változatként 3G-s, ha lenne akkor mindenki happy lehetne és a Gourangások tábora is még nagyobb lehetne -
draco31
veterán
Megsúgom neked, azért fotóznak inkább tablettel, mert nagyobb a kijelző. Nem egy ismerőstől hallottam már azt, hogy nagyobb kijelzővel szebb képet lehet csinálni. Sokan nem a kamera felbontást nézik, hanem azt hogy hogyan mutat a kijelzőn. És ugyebár egy nagyobb kijelzőn szebben fest a kép a laikusoknak.
-
atus72
őstag
Azért némi adalék a történethez a hogy legyen 3G vagy ne legyen, a Nexusra ez nem vonatkozik (tudom akkor miért írom ide) de iPad-nél ha nincs 3G akkor GPS sincs!
... -
Angel1981
veterán
Lehetett sejteni, hogy nem a hardvereladáson fog sokat keresni a Google, a Kindle Fire is hasonló elvekre alapoz; a vasat adjuk profit nélkül, majd az alkalmazások termelnek.
Tetszetős darab egyébként, árral kalkulálva az eddigi legszimpatikusabb tablet!
-
Youri
veterán
Tabletet vennék, nem hiányozna a 3G... így is fizetek eleget a nyomorék szolgáltatóknak, hát még abba is egy sim kártya???
Angel1981: Igen, itthon viszont ezt senki nem érti meg, hogy a tartalomfogyasztásból akarják eladni a hardvert... miért is nem értik?
atus72: Pedig annyira életszerű, hogy egy tablettel a szélvédődön vezetsz
-
Zirowe
nagyúr
Azonnal kezdjünk el gyűjtést szervezni szegény gyártó javára, mert a végén még csődbe megy!!!
Annyira aranyosak ezek a "majd én kiszámolom mennyibe is kerül valójában" cikkek..
-
atus72
őstag
válasz
Bogyó bá' #11 üzenetére
Ezért nem is értem hogy miért erőltetik a hátlapi kamerát a tabletekben, miért nem az előlapit fejlesztik annak sokkal több értelme lenne. A tablet gyártásban a költségoptimalizálási harc égisze alatt az felfoghatatlan számomra, hogy hátlapi minőségi kamerát (ezen lehet vitatkozni de az előlapihoz képest mindenképpen az) tesznek bele, tudván azt hogy épeszű ember alig használja. -
atus72
őstag
Nem felesleges a 3G, max ha nem kell akkor nem használod, de hogy nincs benne így nem is tudod használni ha akarnád
A mobile hotspot-al csak óvatosan, én is használom és extrém módon meríti az aksit!
De úgy gondolom hogy majd a piac eldönti kell-e 3G modem vagy sem egy ilyen eszközbe,
Pistikének otthonra vagy egy wifi-fel JÓL lefedett térségben látom értelmét az eszköznek.
A saját véleményem az, hogy 3G nélkül nem vennék ilyen eszközt -
Male
nagyúr
Legalább USB van, rá egy mini pendrive vagy kártyaolvasó, és kész. (Persze microUSB, így nincs olyan, ami eltűnik benne teljesen... tényleg, lehet, hogy jönnek majd MicroUSB-be passzoló pendriveok is, amik alig lógnak ki a csatiból? ...bár ehhez a flash chipnek is kisebbnek kéne lennie)
-
CSiPet2
tag
Miért kellene bele? Akinek ilyen tabletje lesz majdnem biztosan van egy okostelefonja. Hotspot bekapcs és van net. Lehet hogy itthon azt mondod inkább veszel még egy net előfizetést, de a világ boldogabbik felén már korlátlan adatforgalmú előfizetéseket vágnak hozzád, abból meg minek kettő?
Az első tablet amire azt mondom megéri az árát, meglátjuk itthon mennyiért kerül boltokba.
-
franc0
őstag
Nem mindegy?
Nekem már kurvára elegem van abból, hogy minden fórumon a csomó suttyó iskolázatlan paraszt BCG-s piacelemzőnek képzeli magát, holott egy szaros SWOT analízist nem bír felírni. Hovatovább, azt se tudja mi a fene az.
Mindenki írja le szépen tetszik-e NEKI, Ő mit csinálna vele, de ez a kocsmai okoskodás a halálom.
-
atus72
őstag
Én azt nem értem mi alapján tudják akárcsak közelítőleg is megbecsülni egy termék árát, itt milliós tételekről (darabszám) van szó és a beszállítókkal elég kemény tárgyalások mennek hogy mennyi legyen egy db alkatrész végleges ára, ráadásul nekik a gyártást is ütemezni kell korántsem biztos hogy ugyanaz a mennyiséget rendelve most ugyanazt az árat kapom.
-
madgie
titán
Az vegyen tizenhatost
Nekem a telefonomon a 8 gigás kártyán hat giga üres hely van, a tableten meg a 16-os félig sincs (pedig van rajta jó pár program). Adattártolásra persze nem ezeket használom, arra ott a NAS, vagy épp a felhő.
Mondjuk a 7" méret már relatív hordozható, tehát itt már tényleg nem hülyeség a 3G, vagy épp nagyobb tárhely (10" tabletet hurcoljon a fene).
Khelben: miért, a te példád mitől különb, mint az övé?
-
GAlli
tag
Kételkedek még abban is hogy van olyan aki elhiszi ezt a 184 dollárt......
-
rudi
nagyúr
Nincs kártyaolvasó? Hahaha
Gondolom az nem fog majd nevetni, aki megveszi az olcsó 8 GB-ost és pár hónapon belül folytonos törölgetésre lesz kárhoztatva...
-
Khelben
nagyúr
Azért durva, hogy kb. 6db chip az egész elektronika...
És még mindig nem értem, hogy 3g nélkül mi értelme van egy tabletnek.
-
ASUS Transformer-ek mennyit profitálhatnak olyan áron... és ugyan az van bennük, mint ebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A sejtések beigazolódtak, nem a táblagép értékesítéséből fog meggazdagodni a Google.
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest