- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
köszi, megvan mindkettő, de egyik sem az igazi.
a win7-é nem ugyanzt a hangot adja minden csatornán, így elev becsapós.
a rapture ugyanzt adná, de nem hajlandó egymás után körtesztet csinálni, hanem csak egyesével kapcsolgathatom.
a sub sávja pedig csak bekacsolt dhp-nél nyikkan meg. fura ez az egész. asszem nem tesztelgetem tovább, csak használom...köszi a segítséget!
-
szab.tam
nagyúr
letöltöm a dirt2 demo-t, mert elmondásod alapján az is felteszi, és így nem lesz szétcseszve a rendes dirt beállítás....
arra vagyok kíváncsi, hgo a g35 virtuális downmixe, dhp nélkül mit csinál a front vs. rear-rel. azaz, lesz-e valamennyire elkülöníthető irány. vagy csak annyi, hogy máshonnan jön. mert olvastam olyan tesztet,ahol azt írták, hogy ha nincs bekapcsolva a dolby headphone, akkor lehet irányt megkülönböztetni. kiderül.
-
szab.tam
nagyúr
nem igazán értem a tanácsaitokat. olvassátok el pontosan, mit írtam...
egy 5.1 ac3 file kell, amit le tudok játszani. és nem zene, zaj stb. hanem ahol szelektív módon, egymás után bemondja, éppen melyik hangszóró szól. de nem a realtek, vagy creative, stb. hangkártya integrált tesztje, mert az a logitech usb-s fejhallgatónál nem működik, hiszen akkor a fejhallgató aktív hangkártya, (hangeszköz).
a linken nem ezek vannak.
és a dirt-ben ilyen van??? nem hinném. és a win7-ben sem a win7-é az, ahnem a hangkártyáé szerintem. de ha tévedek, akkor légyszi mond meg, hogy hol van? (de mondom, az ne a hangkari tesztje legyen, mert szerintem arra gondoltál...)
és most az xp-s gép előtt vagyok ráadásul....) -
szab.tam
nagyúr
apropó:
tud valaki térhatású hangtesztet? nem sima zenét, zajt, akármit, hanem ahol sorban megszólalnak külön a csatornák. mert a hangkártyán ugyan van teszt, de a g35-öt nem tudom vele tesztetelni, mert ugye akkor nem aktív....
tehát kéne egy 7-8 csatornás ac3 file, ahol a néni körbepfázza, éppen mi szó. (front left, front right, stb.) mert így lehetne rendesen letesztelnia virtuális 7.1 fejhallgatót.
a valósan 5.1-et le tudtam, mert az jack-el csatlakoztatható az alaplapi realtek-hez, és ha az aktív, akkor annak a tesztjével megy. de az usb-s logitech-et így nem bírom megnézni....
vagy 5.1 hangrögzítővel rögzíteni a realtek tesztjét, és utána meg lájátszani a g35-nek.
5.1-et hogy lehet felvenni? -
szab.tam
nagyúr
egyébként aki kíváncsi a high end audio hangzásvilágra, annak el lehet látogatni a westend hilton-ban, évenként, asszem novemberben megrendezésre kerülő házimozi és hifi show-t. ott rengeteg ilyen van. (sajnos szinte már csak ilyen, a multik kivonultak, így tv-k már nincsenek, ezért én 2 éve hanyagolom...)
dehát ezek nagyon messze vannak a hírben lévő fejhallgatól. a bicikli és az f16 is jármű, egyelőre még ember vezeti őket, mégsem érdemes összehasonlítnani őket egymással...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Wolverine #40 üzenetére
Wolverine:
pontosan....SityiSXT:
mondom én, hogy széphazánk még mindig a balkán köztársaság egyik tagállama, és annak is a legszéle....Kansas:
én eléggé rá vagyok kattanva kb. 7 éve a témára, több is volt, (van). ebből a tapasztalatból állítom, hogy nagy különbségek vannak az 5.1 fülesek közt. mindig írtóztam a virtuálisan, szoftveresen előállított, valójában csak 2 hangszórós megoldásoktól. meg is van a hátrányuk a sokhangszórósokhoz képest. de összességében most a g35-öt használom már inkább.... -
szab.tam
nagyúr
hoppá! ez talán még jobb is lehet, mint a logitech g35-öm. annak 40 mm-es, a tiédnek pedig 50 mm-es hangszórói vannak... köszi a linket, már nézek is utána....
nem találok hazai forgalmazót. hol vetted?
ezekenek a fejhallgatóknak a lényegét jól megfogalmaztad pár sorban, mire is lettek kitalálva.
a sharkoon cuccai jól néznek ki, ügyes a digitális erősítőjük. de a többihez viszonyítva viszont vérszegény a gangzásuk. ezt több tesztben is olvastam már, nemcsak az én véleményem. én egyet már kinyírtam, a bal front hangszórója nem bírta a kiképzést, 2 hét után megadta magát zenehallgatás közben. gariban cserélték. azóta nem használom, mert 2 jobb cuccom is van nála, tartalékban pihen...
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
az ilyen cikkeknél bírom, mikor valaki az 5.1 hangfal ehhez képesti előnyével jön. vazze! ez fejhallgató, az meg hangfal.... okos voltál, amikor összehasonlítottad.
nekem több ilyenem is van: vannak jobbak, vannak rosszabbak.
a zalman a legalja. nincs is benne bass sugárzó, átverés, hogy 5.1-nek árulják.
viszont játéknál az első és hátsó irányt annál lehet a legjobban megkülönböztetni. a többinél a pontos irány nem behatárolható, csak az, hogy "máshonnan" szól.de hogy ez mitől virtual cinema 5.1? ez valós, mert 2x4 hangszórós. virtual talán akkor lenne, ha 2 hangszórója lenne, és virtuálisan, szoftveresen állítaná elő egy spéci downmix-szel, esetleg dolby headphone-nal megfűszerezve, mint pl. a logitech g35, a virtuális 7.1-nél. na, mid1...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Windows 11
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest