- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz #65537792 #40 üzenetére
G-syncet nem is, az külön elektronika+licencdíj. A Freesync támogatása viszont szinte csak a firmware-en múlik. Így érdemes beletenniük egy ilyesféle monitorba. De attól még nem kimondottan vagy kizárólag gamer monitor, főleg IPS panellel.
A vas meg ugye fejlődik, korábban az FHD számított komolynak, most a 4K.
(#41) Scholes9: Pedig nem olyan nehéz, csak nem a szokásos keretekben kell gondolkodni. Nem úgy kell elképzelni, mintha simán 4K-ra vennéd a felbontást és bogarásznád az apró betűket, hanem megfelelő ppi beállítással (ahogy olvasom, azért valamennyire megoldható Windows alatt is), ahol a karakterek adott esetben ugyanakkorák lesznek, csak sokkal élesebbek, szebb rajzolattal. Igaz, az átlag webes képek többsége viszonylag kis felbontású és persze nem vektoros, de a pixel-éles táblázatokat és más effélét leszámítva nem igazán lesz homályosabb a nagyítástól, mint eredetileg. Sőt, 4K-nál már megfelelő algoritmussal élesebb is lehet. (Lásd, amit a #35-ösben írtam!)
[ Szerkesztve ]
-
MikeMyers
tag
A budget árú 24 inches 4k monitort eléggé értelmetlennek tartom.
4k-ban az a legrdágább, hogy brutál vas kell, hogy rendesen kihajtsa,No pain - no game
-
dezz
nagyúr
válasz Komplikato #36 üzenetére
Nem kimondottan neked szántam, először úgy írtam,"Próbáljátok ki!", de nem illett a többihez.
-
Komplikato
veterán
Ez most miért nekem?
Nem az én fixa ideám, hogy 4K, 5K az csak CAD-re meg orvosi monitorhoz való. Az sem, hogy a "gép nem hajtsa ki!"
Ráadásul én aljas módon én elolvastam, hogy a W8-W10 "nem működő" skálázását miként lehet még is csak működtetni."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
dezz
nagyúr
Ezek legfeljebb Windows használatra ideálisak, a kezdetleges skálázása miatt. Bár a webezés így sem probléma, elég jó nagyítási képességeik vannak már a böngészőknek. A szöveg (ha nem kép) vektorosan kerül átméretezésre.
(#30) Komplikato: CAD-ra is nagyon jó, de tévedés, hogy csak ilyesminél lenne értelme.
Próbáltassék ki:
1. Vétessék egy 200+ ppi-s kijelzővel rendelkező okosteló!
2. Nagyítassék az okostelón egy weblap oly mértékben, hogy a vektorosan nagyítható szövegek karaktermérete fizikailag egyezzen ama weblap monitoron látható szövegének karakterméretével!
3. Tétessék az okosteló a monitor mellé!
4. Vétessék szemügyre a páros a szokott távolságból!
5. Vétessék észre ama különbség élességben, a rajzolat szépségében!Hát, tessék... Illetve, teccék! Mert különben kicsikét vaksinak teccik lenni, ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
válasz Dare2Live #28 üzenetére
A FreeSync tényleg ingyen van már. Néhány hete cseréltem a monitort egy Samsung S24F350-re, ami már 40e alatt van és FreeSync-es. Használni nem tudom, mert NV a kártya.
Valamit lépnie kellene az NVidiának, mert a nagy monitorgyártók ignorálják a G-Syncet. Ejteniük kellene a licencdíj nagy részét, amit nyugodtan megtehetnének.
-
Komplikato
veterán
válasz Dare2Live #28 üzenetére
Azért erről most beugrott egy régi balhé, amikor pár notiban egy béta driverrel sikerült bekapcsolni a GSync-et, miközben azokban NEM is volt GSync modul. Akkor elég nagy feltűnést keltett, aztán nagy csönd lett. Engem pedig érdekelt volna az "ügy" végkifejlete.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
"Cad-re valaki használ ilyen nagy dpi-s monitort?"
Gyanús, hogy volt IBM-ből 23.5"-os 4K CAD monitor majdnem tíz éve, szóval sanszos, hogy igen.
Sőt, azt gondolom kicsi monitornál ekkora DPI-nek csak is ilyen és grafikus alkalmazásokhoz van értelme.[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Franticfox
tag
Ennek semmi értelme nincs.
Az általad felsorolt felbontás/méret arányok közt van egy ~20, aztán egy ~30 dpi-s ugrás. Aki az általad leírtakat kitalálta, egyszerűen hasraütött (és rosszul).
Itt van két honlap a gyors összehasonlításokhoz:
''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''
-
Dare2Live
félisten
Én pár hónapja ami monitort néztem ott uaz a panel g-syncel 60-80.000Ft között dobta meg az árat freesynchez képest. Elég szűk a merítés, de nekem akkor ez jött le.
freesynchez pedig tudtommal nem kell vezérlőmodul azaz nem kell kifizetni a vezérlőmodul árát, hisz nincs.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dstern
tag
Nvidia-anak nem okoz gondot, hidd el
-
tungsten
csendes tag
Ugyanilyen paraméterű Samsungom van, RX 480-al.
A 4K-nak van értelme ilyen képméretnél, még egy sima internet böngészésnél is sokkal szebbek a betűk.
Hogy az árát megéri e, azt mindenki eldönti magának.
Játékoknál, ugye nem kell AA, mert 4K 24"-nál szerintem felesleges, ez sokat dob az FPS-en.
Freesync bekapcsolva, v-sync kikapcsolva rendesen futnak a játékok, nincs screen tearing.
RotTR az előző R9 270x-el High-on a játszhatóság határán volt, a mostani RX 480-al Very High-on 25 FPS, DX12-vel 26.3 FPS, ami simán játszható kategória, főleg, hogy ez nem egy csúcskártya.
A hátrány a játékoknál az UI skálázás hiánya szokott lenni, sok fejlesztő nem foglalkozik vele, ott kénytelen vagy FullHD Fullscreen-en játszani. -
ribizly
veterán
válasz Dare2Live #13 üzenetére
Erre írtam már feljebb, hogy nem teljesen igaz. Valójában az az ár valahol a (~ 70.000-30.000=)~40.000,- környékén van, mert a modul árát (~30.000,-) akkor is ki kell fizetni, csak a G-sync-en van még license díj is, ami miatt kb. a duplájára nő az ár...
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
hajbel
addikt
válasz #16939776 #23 üzenetére
honnan lenne 3 perc mire rájössz, honnan snipereznek? A kép ugyanakkora, csak 4x több pixelből épül fel. Pl. fifában FHD-ben sima egyszínű textúra a fű, 4K-ban pedig simán látod a megviselt gyeptéglákat. Erőforrás igénye sem túl nagy, a 960M-em (kb. 750Ti szint asztaliban) utlrán 30 fps lockal simán kihajtja.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
tecsu
addikt
Én egy fabatkát nem adnék ezekért a monitorokért.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
MeszesKPT
őstag
Windows 10 desktop skálázásával igen keserű tapasztalatom van, így 24"-ra kompromisszumosnak tartom ezt a felbontást. Játékra talán több értelme van, de ekkora képátlón ez sasszeműeknek van, vagy bele kell mászni a képernyőbe, vagy csak az én szemeim túl öregek.
Mondjuk szerintem akinek telik videokártyára, ami képes 4K 60 fps-re, az nem 24"-os monitort fog venni hozzá.
-
gerii
addikt
Cad-re valaki használ ilyen nagy dpi-s monitort?
-
ZrogNV
tag
Amit a méret és felbontás arányokról találtam eddig, (lehet rossz információk, akkor majd valaki kijavít remélem) 24" FHD , 27" QHD (ha ez a pontos elnevezése) és 32"-től 4K. Nagyjából ilyen párosításokban a legideálisabb a monitor/tv mérete és a felbontása.
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
Zanik
addikt
23,8"-en van értelme a 4K-nak? 27"-en még talán! De akkor inkább már Dell-t vennék, bár valószínű abban is LG panel van.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Exelsior
senior tag
Két 480 simán.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
haxiboy
veterán
válasz Dare2Live #13 üzenetére
Na ez itt a legnagyobb probléma. Bár, nem érzem hiányát, jelenleg is egy 60HZ-s IPS-t hajtok, a játékok 99.9%-ában megvan a 60fixen, több meg nem kell, kevesebb már probléma, de akkor még mindig ott a lehetőség a 30-as lockra.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Lacok
őstag
A lehető legrosszabb helyre kerültek a csatlakozók.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
koop6
tag
Ezeket a monitorokat lehet használni 24p-s filmek lejátszására, ugye a 60Hz nem jó, ez tudna mondjuk 48-at, az már gondolom jó lenne. Illetve ha jó erre a freesync/gsync, akkor van e ilyen projektorban is? (tudom, a csúcs házimozi projektorok 1,5-2m-től (lehet olcsóbban is van, nem tudom) tudják, de olcsóbb megoldást keresek és egyelőre nem tv-t.
-
haxiboy
veterán
G-synccel azonos áron, megfontolnám a nagyobb modelt. Igaz a GTX 970 esélytelen hogy elég legyen, de majd egyszer....
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
ribizly
veterán
Ez sajnos nem igaz, mert a vezérlőpanel attól még többe kerül (kb. 30k), mint az a nélkül kapható ugyanolyan kijelzőpanellel rendelkező modellek. Szóval a Freesync-es modellen is van felár, csak a license ingyenes!
Egyébként ez egy elég jó irány, majd egy átfogó tesztre azért kíváncsi leszek. Mindenesetre innentől várható egy komolyabb árharc a monitorok piacán, mert ez tuti felkavarja az egyébként most eléggé nem álló vizet...
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
leviske
veterán
A 60Hz mellett van lényegi értelme a FreeSync-nek? Erősen kétlem.
-
félisten
Persze, pl. a Doom-ot Vulcan alatt egy R9 390X is például.
Egy kérdés. A G-Sync/Freesync tényleg olyan nagy szám? Nem látványosabb mondjuk egy 32"-os monitoron játszani, amely sync nélküli?
A Freesync nem kerül extra költségbe, csak a G-Sync.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
gutriqper
tag
Egy kérdés. A G-Sync/Freesync tényleg olyan nagy szám? Nem látványosabb mondjuk egy 32"-os monitoron játszani, amely sync nélküli?
-
gutriqper
tag
Van egyáltalán olyan AMD kártya, amely ki tudná hajtani ezt a monitort úgy, hogy legyen értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell S3422DWG Ívelt Ultrawide Gamer Monitor! 34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync
- Külső monitor új 6hó jótállás!
- Karácsonyi Akció!LG 34GP63AP-B Ívelt Gamer Monitor! 34"/VA/3440x1440/160hz/1ms/G-sync-Freesync
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Acer Nitro VG270bmiix Gamer Monitor!27/IPS/75HZ/Freesync/1ms/ZEroframe
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest