Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
#65537792 #40 üzenetére
G-syncet nem is, az külön elektronika+licencdíj. A Freesync támogatása viszont szinte csak a firmware-en múlik. Így érdemes beletenniük egy ilyesféle monitorba. De attól még nem kimondottan vagy kizárólag gamer monitor, főleg IPS panellel.
A vas meg ugye fejlődik, korábban az FHD számított komolynak, most a 4K.
(#41) Scholes9: Pedig nem olyan nehéz, csak nem a szokásos keretekben kell gondolkodni. Nem úgy kell elképzelni, mintha simán 4K-ra vennéd a felbontást és bogarásznád az apró betűket, hanem megfelelő ppi beállítással (ahogy olvasom, azért valamennyire megoldható Windows alatt is), ahol a karakterek adott esetben ugyanakkorák lesznek, csak sokkal élesebbek, szebb rajzolattal. Igaz, az átlag webes képek többsége viszonylag kis felbontású és persze nem vektoros, de a pixel-éles táblázatokat és más effélét leszámítva nem igazán lesz homályosabb a nagyítástól, mint eredetileg. Sőt, 4K-nál már megfelelő algoritmussal élesebb is lehet. (Lásd, amit a #35-ösben írtam!)
-
MikeMyers
tag
A budget árú 24 inches 4k monitort eléggé értelmetlennek tartom.
4k-ban az a legrdágább, hogy brutál vas kell, hogy rendesen kihajtsa, -
dezz
nagyúr
válasz
Komplikato #36 üzenetére
Nem kimondottan neked szántam, először úgy írtam,"Próbáljátok ki!", de nem illett a többihez.
-
-
dezz
nagyúr
Ezek legfeljebb Windows használatra ideálisak, a kezdetleges skálázása miatt. Bár a webezés így sem probléma, elég jó nagyítási képességeik vannak már a böngészőknek. A szöveg (ha nem kép) vektorosan kerül átméretezésre.
(#30) Komplikato: CAD-ra is nagyon jó, de tévedés, hogy csak ilyesminél lenne értelme.
Próbáltassék ki:
1. Vétessék egy 200+ ppi-s kijelzővel rendelkező okosteló!
2. Nagyítassék az okostelón egy weblap oly mértékben, hogy a vektorosan nagyítható szövegek karaktermérete fizikailag egyezzen ama weblap monitoron látható szövegének karakterméretével!
3. Tétessék az okosteló a monitor mellé!
4. Vétessék szemügyre a páros a szokott távolságból!
5. Vétessék észre ama különbség élességben, a rajzolat szépségében!Hát, tessék... Illetve, teccék! Mert különben kicsikét vaksinak teccik lenni, ugyebár.
-
Cassi
őstag
válasz
Dare2Live #28 üzenetére
A FreeSync tényleg ingyen van már. Néhány hete cseréltem a monitort egy Samsung S24F350-re, ami már 40e alatt van és FreeSync-es. Használni nem tudom, mert NV a kártya.
Valamit lépnie kellene az NVidiának, mert a nagy monitorgyártók ignorálják a G-Syncet. Ejteniük kellene a licencdíj nagy részét, amit nyugodtan megtehetnének.
-
Komplikato
veterán
-
-
-
Dare2Live
félisten
Én pár hónapja ami monitort néztem ott uaz a panel g-syncel 60-80.000Ft között dobta meg az árat freesynchez képest. Elég szűk a merítés, de nekem akkor ez jött le.
freesynchez pedig tudtommal nem kell vezérlőmodul azaz nem kell kifizetni a vezérlőmodul árát, hisz nincs.
-
dstern
tag
Nvidia-anak nem okoz gondot, hidd el
-
tungsten
csendes tag
Ugyanilyen paraméterű Samsungom van, RX 480-al.
A 4K-nak van értelme ilyen képméretnél, még egy sima internet böngészésnél is sokkal szebbek a betűk.
Hogy az árát megéri e, azt mindenki eldönti magának.
Játékoknál, ugye nem kell AA, mert 4K 24"-nál szerintem felesleges, ez sokat dob az FPS-en.
Freesync bekapcsolva, v-sync kikapcsolva rendesen futnak a játékok, nincs screen tearing.
RotTR az előző R9 270x-el High-on a játszhatóság határán volt, a mostani RX 480-al Very High-on 25 FPS, DX12-vel 26.3 FPS, ami simán játszható kategória, főleg, hogy ez nem egy csúcskártya.
A hátrány a játékoknál az UI skálázás hiánya szokott lenni, sok fejlesztő nem foglalkozik vele, ott kénytelen vagy FullHD Fullscreen-en játszani. -
ribizly
veterán
-
hajbel
addikt
válasz
#16939776 #23 üzenetére
honnan lenne 3 perc mire rájössz, honnan snipereznek? A kép ugyanakkora, csak 4x több pixelből épül fel. Pl. fifában FHD-ben sima egyszínű textúra a fű, 4K-ban pedig simán látod a megviselt gyeptéglákat. Erőforrás igénye sem túl nagy, a 960M-em (kb. 750Ti szint asztaliban) utlrán 30 fps lockal simán kihajtja.
-
tecsu
addikt
Én egy fabatkát nem adnék ezekért a monitorokért.
-
MeszesKPT
őstag
Windows 10 desktop skálázásával igen keserű tapasztalatom van, így 24"-ra kompromisszumosnak tartom ezt a felbontást. Játékra talán több értelme van, de ekkora képátlón ez sasszeműeknek van, vagy bele kell mászni a képernyőbe, vagy csak az én szemeim túl öregek.
Mondjuk szerintem akinek telik videokártyára, ami képes 4K 60 fps-re, az nem 24"-os monitort fog venni hozzá.
-
gerii
addikt
Cad-re valaki használ ilyen nagy dpi-s monitort?
-
-
Zanik
addikt
23,8"-en van értelme a 4K-nak? 27"-en még talán! De akkor inkább már Dell-t vennék, bár valószínű abban is LG panel van.
-
Lacok
őstag
A lehető legrosszabb helyre kerültek a csatlakozók.
-
koop6
tag
Ezeket a monitorokat lehet használni 24p-s filmek lejátszására, ugye a 60Hz nem jó, ez tudna mondjuk 48-at, az már gondolom jó lenne. Illetve ha jó erre a freesync/gsync, akkor van e ilyen projektorban is? (tudom, a csúcs házimozi projektorok 1,5-2m-től (lehet olcsóbban is van, nem tudom) tudják, de olcsóbb megoldást keresek és egyelőre nem tv-t.
-
haxiboy
veterán
G-synccel azonos áron, megfontolnám a nagyobb modelt. Igaz a GTX 970 esélytelen hogy elég legyen, de majd egyszer....
-
ribizly
veterán
Ez sajnos nem igaz, mert a vezérlőpanel attól még többe kerül (kb. 30k), mint az a nélkül kapható ugyanolyan kijelzőpanellel rendelkező modellek. Szóval a Freesync-es modellen is van felár, csak a license ingyenes!
Egyébként ez egy elég jó irány, majd egy átfogó tesztre azért kíváncsi leszek. Mindenesetre innentől várható egy komolyabb árharc a monitorok piacán, mert ez tuti felkavarja az egyébként most eléggé nem álló vizet...
-
leviske
veterán
A 60Hz mellett van lényegi értelme a FreeSync-nek? Erősen kétlem.
-
-
gutriqper
tag
Egy kérdés. A G-Sync/Freesync tényleg olyan nagy szám? Nem látványosabb mondjuk egy 32"-os monitoron játszani, amely sync nélküli?
-
gutriqper
tag
Van egyáltalán olyan AMD kártya, amely ki tudná hajtani ezt a monitort úgy, hogy legyen értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ugyan a képátló nem gigászi, de inkább az árat próbálták lejjebb szorítani.
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- AOC G2490VXA Gamer Monitor! 24"/VA/FHD/165hz/1ms/Freesnyc Premium-G-sync/
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest