- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Ahelyett, hogy az ertelmes aru 4K projektorok jonnenek mar ahova tenyleg kell a 4K felbontas..
-
ZS3NI
őstag
Nem tudom felfogni ezt a 4k őrületet. Mi a francnak 4k 12colra? Azért, hogy a nagyító alatt ne legyen pixeles? sigh
-
BiP
nagyúr
Azért a Nexus 10 2560 x 1600 -os felbontása sem kutya.
Én igazából arra várok, hogy monitor/tévé méretben jöjjenek végre megfizethető árú nagyfelbontású kijelzők.
Monitor 23-27-30-max. 32" ill. tévé 32"-tól felfelé.
Mert azért nonszensz, hogy egy WQHD (2560x1440) 27"-os monitort nem lehet 150e alatt kapni, a 4K-s 32"-os monitor meg 900ezer.
Tévében meg FullHD van olcsón, 4K meg aranyáron.(oké, még újdonság) -
-=MrLF=-
senior tag
Bár az akkumulátor technológiában fejlődnénk így túl magunkat.
Számomra tökéletes felbontások az eddigi 20év alatt:
CRT 15" 640x480, 800x600 és 1024x768
LCD 19" 1280x1024 majd LCD 27" 1920x1080 -
freemanone
addikt
3-4m távolságból a 32" az egérmozi. jó hogy nem veszed észre a különbséget...
Én 32"-os fhd tv-t használok monitornak egy jó 60-80cm-ről és igencsak zavarnak a pixelek, de a nagyobb felbontás egyelőre megfizethetetlen/elérhetetlen.
Ráadásul technikailag már rég bizonyították, hogy ettől jobbat is tudnak csinálni, úgyhogy még techdemonak is vacak részemről.
Engem inkább az zavar, hogy gyenge a fényereje és vacak a színtér lefedettsége... -
stutga
tag
Ez szerintem tok hasznos lehet az oktatasban, kutatasban.
Ezentul a sejtek vizsgalatahoz nem kell tenyeszteni, csak letoltod online a tartalmat, mikroszkop elovesz, tablet alátesz, PLAY |> -
PistiSan
addikt
Érdekes, hogy 15,6-os laptopokba 1366x768-at tesznek, ide meg rögtön kell a 4K.
Nekem már a laptopban is egy jó fullhd bőven jó lenne, a 4K-t erős túlzásnak tartom, főleg ilyen méretben.Nem tudom ti hogy vagytok vele, de pl tv-n 32"-on nem veszem észre a FULLHD, és HDReaxy között a különbséget mondjuk 3-4Méter távolságról, ahonnan az ágyból nézem.
Persze megfelelő minőségű filmmel gondolom, mert egy szutyok divix 4K-n is kockás. -
TomiLi
addikt
És az akkumulátor ilyenkor háttérbe szorul?
"Gondolom" a 4k-hoz, erősebb gpu kell, ami ergo többet zabál.....Megint csak ismételni tudom önmagam: nem értem ezt a 4k "örületet" ... TV-még oké, de egyelőre az is minek.... VAN amit 4k-ban lehet nézni rajta? (TV műsor...pfff/nem itthon/ Film? - nem tudom azért kérdezem)
Játékok mennyire támogatják ezt a felbontást?
Ja játékok: normális játékélményhez már lehet, hogy két kályha vga kell, ami meg messze áll a "mély integrációtól"....
Nagyon össze-vissza vannak mostanság a fejlesztések..... -
Bogyó bá'
nagyúr
A GPU-gyártóknak is meg kell élni valamiből: kinek adnák el az egyre nagyobb teljesítményű vasakat, ha nem lenne rá szükség? Így legalább izzadhatnak a shaderek....
-
erdoke
titán
válasz
Seangaijin #3 üzenetére
Én éppenséggel 3-40 centiről nézem a 8-10" tabletet, de megfelel a 250-300 ppi tartomány, nincs igényem többre. Persze előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz... Az biztos, hogy a 12,1" öltablet méret, úgyhogy a 200 ppi is simán elég lehet.
Viszont a kérdéses kijelző csak nekem tűnik gyengének, ami a színtér lefedettséget illeti? Illetve miért fogyaszt 0,36 W-ot lekapcsolt állapotban (=háttérvilágítás nélkül)? -
Seangaijin
senior tag
Ez a felbontás egy 160 centis tévén baromira jó, nem egy 12 colos akármin. A tabletet se 30 centiről nézi az ember...
-
Wikoo
aktív tag
Ez már bőven az a szint, ahol nem vesszük észre h sűrűbben vannak a pixelek ... mint egy falat kenyér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tabletekben, ultrahordozható notebookokban egyaránt megállhatja a helyét a nagy pixelsűrűségű fejlesztés.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest