- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Ahelyett, hogy az ertelmes aru 4K projektorok jonnenek mar ahova tenyleg kell a 4K felbontas..
-
ZS3NI
őstag
Nem tudom felfogni ezt a 4k őrületet. Mi a francnak 4k 12colra? Azért, hogy a nagyító alatt ne legyen pixeles? sigh
-
BiP
nagyúr
Azért a Nexus 10 2560 x 1600 -os felbontása sem kutya.
Én igazából arra várok, hogy monitor/tévé méretben jöjjenek végre megfizethető árú nagyfelbontású kijelzők.
Monitor 23-27-30-max. 32" ill. tévé 32"-tól felfelé.
Mert azért nonszensz, hogy egy WQHD (2560x1440) 27"-os monitort nem lehet 150e alatt kapni, a 4K-s 32"-os monitor meg 900ezer.
Tévében meg FullHD van olcsón, 4K meg aranyáron.(oké, még újdonság) -
-=MrLF=-
senior tag
Bár az akkumulátor technológiában fejlődnénk így túl magunkat.
Számomra tökéletes felbontások az eddigi 20év alatt:
CRT 15" 640x480, 800x600 és 1024x768
LCD 19" 1280x1024 majd LCD 27" 1920x1080 -
freemanone
addikt
3-4m távolságból a 32" az egérmozi. jó hogy nem veszed észre a különbséget...
Én 32"-os fhd tv-t használok monitornak egy jó 60-80cm-ről és igencsak zavarnak a pixelek, de a nagyobb felbontás egyelőre megfizethetetlen/elérhetetlen.
Ráadásul technikailag már rég bizonyították, hogy ettől jobbat is tudnak csinálni, úgyhogy még techdemonak is vacak részemről.
Engem inkább az zavar, hogy gyenge a fényereje és vacak a színtér lefedettsége... -
stutga
tag
Ez szerintem tok hasznos lehet az oktatasban, kutatasban.
Ezentul a sejtek vizsgalatahoz nem kell tenyeszteni, csak letoltod online a tartalmat, mikroszkop elovesz, tablet alátesz, PLAY |> -
PistiSan
addikt
Érdekes, hogy 15,6-os laptopokba 1366x768-at tesznek, ide meg rögtön kell a 4K.
Nekem már a laptopban is egy jó fullhd bőven jó lenne, a 4K-t erős túlzásnak tartom, főleg ilyen méretben.Nem tudom ti hogy vagytok vele, de pl tv-n 32"-on nem veszem észre a FULLHD, és HDReaxy között a különbséget mondjuk 3-4Méter távolságról, ahonnan az ágyból nézem.
Persze megfelelő minőségű filmmel gondolom, mert egy szutyok divix 4K-n is kockás. -
TomiLi
addikt
És az akkumulátor ilyenkor háttérbe szorul?
"Gondolom" a 4k-hoz, erősebb gpu kell, ami ergo többet zabál.....Megint csak ismételni tudom önmagam: nem értem ezt a 4k "örületet" ... TV-még oké, de egyelőre az is minek.... VAN amit 4k-ban lehet nézni rajta? (TV műsor...pfff/nem itthon/ Film? - nem tudom azért kérdezem)
Játékok mennyire támogatják ezt a felbontást?
Ja játékok: normális játékélményhez már lehet, hogy két kályha vga kell, ami meg messze áll a "mély integrációtól"....
Nagyon össze-vissza vannak mostanság a fejlesztések..... -
Bogyó bá'
nagyúr
A GPU-gyártóknak is meg kell élni valamiből: kinek adnák el az egyre nagyobb teljesítményű vasakat, ha nem lenne rá szükség? Így legalább izzadhatnak a shaderek....
-
erdoke
titán
válasz
Seangaijin #3 üzenetére
Én éppenséggel 3-40 centiről nézem a 8-10" tabletet, de megfelel a 250-300 ppi tartomány, nincs igényem többre. Persze előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz... Az biztos, hogy a 12,1" öltablet méret, úgyhogy a 200 ppi is simán elég lehet.
Viszont a kérdéses kijelző csak nekem tűnik gyengének, ami a színtér lefedettséget illeti? Illetve miért fogyaszt 0,36 W-ot lekapcsolt állapotban (=háttérvilágítás nélkül)? -
Seangaijin
senior tag
Ez a felbontás egy 160 centis tévén baromira jó, nem egy 12 colos akármin. A tabletet se 30 centiről nézi az ember...
-
Wikoo
aktív tag
Ez már bőven az a szint, ahol nem vesszük észre h sűrűbben vannak a pixelek ... mint egy falat kenyér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Maps
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Rendszergazda topic
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- PlayStation 5
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest