Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Ez gagyibb mint amire elsőre gondoltam a cikkre kattintva
-
dezz
nagyúr
Szerintem nagyon jó ötlet. (Gondolom, nem sima melegragasztó jön belőle, mert az nem hűl le ilyen gyorsan és nem is lesz ilyen stabil.) Kreativitásfejlesztő, stb.
Csak attól félek, hogy esetleg nemkívánatos gőzöket is ereget, amiket nem lenne jó gyerekeknek túl sokat beszívogatni...
-
Fr3eWar
őstag
Ez is "3D nyomtatás". Ez is egyfajta rapid prototyping.
Méghozzá leginkább az FDM technológiára hasonlít. Melegítés után extrudál gyorsan szilárduló műanyagot.
Amit Te említettél az az SLA - szereolitográfia lézerrel szilárdítják meg a szinteket, egy asztal süllyed folyamatosan szintről szintre.
De ott van az SLS technológia azaz szelektív lézeres szintezés. Egy görgővel visszük a lézer alá a megszilárdítandó port, ott is süllyed az asztal, és rétegekből alakul ki az objektum.
Van még LOM - lamináló eljárás, az az SLS-hez hasonlít, de itt egy vékony fóliát viszünk az asztalon a lézer alá, az körbevágja a mintát, az asztal süllyed, a tekercs pedig tovább halad és jön a következő szint.
és még néhány..
-
Akula
őstag
moddinghoz jól jöhet
-
kispecek
aktív tag
Gyermekkorom egyik kedvenc rajzfilme jutott eszembe.
Akkor csak álmodtam ilyenről, most meg is vehetem -
BioNiCMaN
addikt
Kövezzetek meg, de szerintem ennek nem sok köze van így első ránézésre a (sz)ámítástechnikához.
-
prolad
addikt
Jópofa,ha jó áron adják akkor képességfejlesztő gyerekjátékként nagy jövője lehet.
-
Pixa
aktív tag
Kell egy ilyen, aztán nekiállok Voksán Virágot rajzolgatni...
-
rgranc
aktív tag
http://www.3dnyomtatas.hu/
"A nyomtatófej megolvaszt egy műanyagszálat és vékony rétegben lehelyezi a kívánt alakzatnak megfelelően. A fűthető nyomtatófej hasonlít a ragasztópisztolyhoz, de hőmérséklete precízen szabályozható és a megolvasztott műanyagot igen vékonyan és pontosan képes elhelyezni. Képzelje el a tárgyat nagyon vékonyan felszeletelve, a térnyomtató ezeket a szeleteket "rajzolja" meg az olvadt műanyagszállal és ragasztja őket egymásra, rétegről-rétegre haladva."http://fns.csokolade.hu/category/3d-print/
Itt pedig több gyakorlati leírást is találni magyarul. És lézer nincs benne.pilóta: csak mert te azt képzeled, hogy az hudelézeres, azért utánanézhetnél amikor kijavítanak...
/r.
-
Hát ez nem valami nagy durranás. Ez egy sima ragasztópisztoly. Azt hittem a cím alapján, hogy valami számítógépvezérelt cucc, amivel meg lehet csinálni, hogy egy kész tervet nyomjon ki.
Ráadásul a 3D nyomtatók nem is így dolgoznak, hanem általában van egy por vagy folyadék alapú anyag, amiből rétegenként pl. lézerrel megszilárdítják a szükséges részeket és így épül föl sorról-sorra az alakzat. Ennek ahhoz semmi köze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Kickstarter segítségével elindított projekt szeptemberre ölthet végleges formát.
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest