Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Neked nem kell idézőjelbe tenni az "IQ-huszár"-t, "te IQ huszár", mert én idéztem tőled...
"mutass nekem egy tévét, aminek szabvány szerinti HDReady felbontása van..."
1. Olyan nincs, hogy "HDReady felbontás", "te IQ huszár".
A HD-Ready azt jelenti hivatalosan, hogy függőlegesen minimum 720 sor megjelenítésére képes. Sajnos kibulizták az akkori plazma-gyártók, hogy vízszintesen már ne határozzanak meg minimum értéket.
720p (1280x720) és 1080p (1920x1080) van, mint szabványos HD felbontások. Kezdetben 1280x720-as volt kb. az összes HD-Ready LCD-TV, aztán fokozatosan átálltak 1366x768-ra. De ami a fontos, hogy mind ugyanakkora vagy nagyobb felbontásúak, mint az alap 1280x720, nem kisebb, mint pl. a te plazmád.
2. LCD: [link], [link], ...
Projektorosból a HD-sak máig 1280x720-asok: [link], [link], ..."Ja hogy olyan nincs... Okosnak akartál tűnni, menj és élvezkedj tovább a tájképed pixelein."
LOL.
"Te a marketing nagy áldozata vagy"
Aha, biztos... Kár, hogy már akkor full-HD-s videókat néztem ('90-es évek második fele), amikor te és társaid azt sem tudtátok, mi az a felbontás.
"én mondtam, hogy másfél méterről kell nézni az 50" tévét? Összevág a táblázattal?"
Ott az 1440p-ről volt szó, "IQ huszár"... Tudod, 720p, 1080p, 1440p... Talán nem mindegy.
"Mérd már meg, a moziban [...]"
Mint írtam, egy icipicivel volt életlenebb a kép a szokásosnál (nem állították be tökéletesen a fókuszt a vetítőgépen). Valóban, tévedtem, egy DVD képe sokkal ramatyabb lett volna még ennél is. De a lényeg, hogy már ez is elég volt ahhoz, hogy zúgolódjon a nép. Akkor ne mondja senki, hogy ez nem számít a moziban. És ahogy a moziban számít, úgy otthon is számít --- megfelelő méretű, megfelelő távolságból nézett megjelenítőn. A DVD-t gyakorlatilag olyan távolságból kell nézni, mint a felső táblázat, mivel hogy az SD tévéfelbontásnak felel meg... De ha nem a szoba másik végéből nézünk egy 30-40-50"-es tévét, a DVD már kevés.
"Gyakorlatilag, ha csöndben maradtál volna, okosabbnak is tűntél volna..."
No comment.
-
tdd587
őstag
Szerintem túldimenzionálod a kérdést. Moziba is járunk, de otthon is van házimozi, ami minden nap nyilvan nem megy, mivel nincs annyi film ami érdekelne és persze nincs annyi idő, mert élni is kell. Naphosszat majd akkor filmezek, ha jön a H1N1 meg a 12 majom hadserege és kipusztul az emberiség. Na akkor előveszem a LOTR rendezőit és 11 óráig gyűröm...
"Fotel, pontosan beállított hangfalak, benn ülsz és 2-3 óráig szünet nélkül bambulod a képet, nem szól hozzád senki, nem csinálsz mást közben"
Ez viszont pontosan stimmel. Hol itt a gond? Moziban is ezt csináljuk, nemde?
"Akinek ilyenre van ideje naponta, na az a troll."
De miért? Az egy jóval szabadabb ember, mint te vagy én. Ennyi, semmi több.
Filmnézés előtt eszek, mivel a vetítő miatt sötétben ez kivitelezhetetlen... meg amúgy is. Ha filmet nézek akkor nem eszek. Hanem filmet nézek.
-
FefeeX
veterán
A HD-Ready plazmák 1024x768-asok, azaz még az 1280-as horizontális felbontást (720p hor. felbontása) sem érik el... "IQ-huszár"...
Te "IQ-huszár", mutass nekem egy tévét, aminek szabvány szerinti HDReady felbontása van... Ja hogy olyan nincs... Okosnak akartál tűnni, menj és élvezkedj tovább a tájképed pixelein.
"Hanem olyanokat, ahol a részletek hozzátartoznak a hangulathoz."
Na erre kíváncsi lennék, milyen filmeket nézel, ahol annyira számít a fullHD..."Különben sem kell hozzá megállítani semmit, látom anélkül is."
Te a marketing nagy áldozata vagy, komám, akinek azt mondják, a kép 3szor élesebb, és onnantól élesebbnek látja...Tudod a viselkedésed 100%osan megfelel a kognitív disszonanciának, és nem ártana kezeltetned magad..."Esetleg nézd meg jobban azt a láblázatot"
te "IQ-huszár", én mondtam, hogy másfél méterről kell nézni az 50" tévét? Összevág a táblázattal? Az alsóval? Már megint ömlik belőled a hülyeség, csak hogy írhass valamit..."Bár falun biztos sokáig így marad"
Hogy ki kicsoda és hol lakik, inkább ne firtassuk. Sajnálom a párod, minden tiszteletem az övé..."Csak egy példa: egyszer moziban icipicivel életlenebb volt a kép a szokásosnál, lényebében mintha DVD-ről menne. "
Megint a szezont a fazonnal. Nem mindegy hogy "vidd ki a bilit" vagy "idd ki a bilit". Mérd már meg, a moziban 1. hány méterre ülsz a vászontól 2. hány méter széles a válaszon --> oszd le rá a DVD felbontását. Arra még az 1080p is kevés lenne élességben, te IQ huszár.Gyakorlatilag, ha csöndben maradtál volna, okosabbnak is tűntél volna...
-
dezz
nagyúr
"ePenis"
Talán én vagyok az, aki műszaki dolgok értékét az alapján határozom meg, hogy mit szólnak hozzá a lányok?
"a plazmám csak HDReady"
A HD-Ready plazmák 1024x768-asok, azaz még az 1280-as horizontális felbontást (720p hor. felbontása) sem érik el... "IQ-huszár"...
"Mert a filmet a film miatt nézem, nem állítom meg, és nem a tájban akarok gyönyörködni."
A táj csak egy példa volt, "IQ huszár"... Különben sem kell hozzá megállítani semmit, látom anélkül is.
"pörgős akciófilmben"
Bocs, de én nem csak ilyeneket nézek. Hanem olyanokat, ahol a részletek hozzátartoznak a hangulathoz. (De amúgy sem szeretek tompa képet nézni...)
"ajánlott távolságból"
Esetleg nézd meg jobban azt a láblázatot (az alsót!)... Ilyen távolságokból tökéletesen jól lehet látni a DVD és a 720p közötti különbséget, a minimális és maximális közötti távolságból a 720p és 1080p közöttit is.
"ne magadból indulj ki."
Nem magamból indultam ki: emlékeztetnélek, hogy páromat és más ismerős hölgyeket említettem, többnyire mind 30-on túliak. Úgy látszik, ők már elég érettek ahhoz, hogy tudják, mi a jó...
Az 1440p egy kicsit más téma. Mire az eljön, már nem 10m-ről fogják nézni az emberek a tévét. (Bár falun biztos sokáig így marad...)
(#99) Jim Tonic: Rövidlátóknál biztos nem...
Csak egy példa: egyszer moziban icipicivel életlenebb volt a kép a szokásosnál, lényebében mintha DVD-ről menne. Eddig csak filmszakadásnál hallottam akkora füttyszót...
(#103): Mondom, keresd fel a szemorvost.
-
FefeeX
veterán
Megint erősen a pixelb*zi irányba megyünk... Amit erős túlzással ugyan, de valóban a 10" 7200p 10centiről felfogásban tükröződik... Normális, társadalmi kapcsolattal rendelkező embernek nincs ideje arra, hogy napokhosszat filmezzen otthon, steril körülmények közt (értsd fotel, pontosan beállított hangfalak, benn ülsz és 2-3 óráig szünet nélkül bambulod a képet, nem szól hozzád senki, nem csinálsz mást közben)
Akinek ilyenre van ideje naponta, na az a troll.
Meló után, még ha nem megyek haverokkal sehová, akkor is hazaérek, kaját csinálok, azt meg kell enni, közben filmezek. Többször már az ágyból nézem a filmet (nesze neked 3D hang, tűéles kép) --> gyakorlatilag, mint már volt szó róla, a jó filmet nem azért nézed, mert izgulsz a pixelekre, hanem azért, mert szórakoztat. Aki már csak azért nézi, mert tűéles, javaslom, járjon terapeutához... -
tdd587
őstag
A házimozi élmény inkább abból áll, hogy tűéles képet nézek, profi hangosítással, trollok és kompromisszumok nélkül. Ebből az első kettő digitális vetítésen teljesül moziban is, ha nagyon kevesen vannak, akkor talán a harmadik is, a negyedik meg sosem, mivel messze van, el kell menni, rámegy az egész estém blabla.
Tartós kapcsolatban élők meg nem fogdosni visznek nőt moziba, hanem filmet nézni.
Szerk: a zabálás, zörgés, pofázás, mobilozás, késés stb. nálam mind trollkodásnak minősül.
-
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
Jajj már, megint egy filmet 10centiről néző IQ huszár, aki a filmet nem magáért nézi, hanem hogy növelje az ePenis-t a sok képponttal...
Egyrészt, a plazmám csak HDReady, de nincs szükségem egyelőre FullHDra. Miért? Mert a filmet a film miatt nézem, nem állítom meg, és nem a tájban akarok gyönyörködni. Arra veszek egy 24" PVA monitort, és fotókat nézegetek. A két dolog erősen különbözik.
Részletgazdagság... Egy pörgős akciófilmben ajánlott távolságból kb annyit ad a FullHD a HDReady-hez képest, mintha a 600 lovas autón húzol még 20 lovat... Lófasz. Igen, látszik, ha arra fókuszálsz, de ha te filmnézésközben arra fókuszálsz... ePenis... De a kommentjeidből is teljesen ez jön le..."Hmm, és ezt hogyan, visszamennek az időben?"
szimplán nem vesznek új tévét, mert jó nekik a régi, érdekes..."Megkérdezted a 10 éves húgodat? Vagy más lányokat, akik még sosem láttak ilyet?"
ne magadból indulj ki. Nem egy csajjal teszteltem (bár neked lehet ehhez értelmező szótár kell, hogy fogd, amit mondok), és érdekesmód, gyakorlatilag FullHD és HDReady közt (és hangsúlyozom, mert látom fogalmad nincs, mit honnan kell nézni, nem 10 centiről nézték) senki nem látott jelentős különbséget. A HDReady és a képcsöves tévé között is csak akkor, ha egymás mellé tettem a kettőt, és megkapták ugyanazt a jelet, ha egymás után tettem be, gyakorlatilag nem láttak jelentős különbséget.De én marketinges vagyok, te meg infófanatikus, aki szögmérővel méri a vonalak dőlésszögét.
És a hozzáértésed nagy alátámasztása:
"Másfél méterről már tökéletesen láthatod az 1440p-t egy 50"-esen, de már 2m-ről is láthatod, hogy jobb, mint az 1080p." --> csak az ilyen atomfanatikusok néznek 50"-t másfél méterről, csak egy link, de adhatnék 100at is... [link] -
tdd587
őstag
Ez így van. Nincs értelme védeni a DVD-t, ha elszoksz tőle, még hatványozottan rondábbnak fogod látni, ha előkerül egy. Én a hanggal is így vagyok, a sok 1.5 megás DTS rip után után pár hete beraktam egy AC3-as koncertet és valami katasztrófa volt. Régen ennyire rossznak nem hallottam, amikor még nem volt más.
-
dezz
nagyúr
válasz
Jim Tonic #93 üzenetére
Csak következtettem. A moziélményhez hozzátartozik a sokkal részletgazdagabb, fényképszerű kép!!! Ha DVD-t vetítenének ki, közel sem lenne akkora élmény...
Marketing rizsa, ugyan már...
Ja, persze, DVD-nél is látod, hogy az illetőnek van haja, valamilyen csíkos ruhája, a bútorok milyen színűek, meg milyen típusú autók vannak az utcán, stb. Csak éppen rettentően információhiányosan, tompán.
Nem is tudom, pl. miért nem 640x480-ban játszik a nép...
Mindegy, nem tudjuk meggyőzni egymást, de légy szíves, ne degradáld le az egész kérdést annyira, hogy látni a fűszálakat...
A WMV-HD nem mérvadó az 1080p-s Blu-rayt illetően. Tompább és blokkosabb.
(#94): Azok kedvéért írtam, akik nem tudják.
-
Az adathordozó sajátosságai (műanyag, forog, gyengén rögzített) miatt nem tudod normálisan gyorsítani.
#91: Ez eddig is így volt, a CD és DVD szorzók is teljesen más jelentenek. Az adott technológia szabványosításánál van egy érték, később csak ennek a többszörösére hivatkoznak az egyszerűbb átláthatóság miatt.
-
Te akkor nyilván moziba sem jársz, minek, ott van a DVD... Jó, hogy ismeetlenül is ismered a szokásaimat. A moziba a moziélményért járok, ami valami olyasmi, ami sosem lesz a nappaliban ülve. Semmilyen felbontással sem.
Pedig a részletek nagyon sokszor szerves részei a cselekménynek, illetve a film hangulatának. Pl. a szereplők ruházata, frizurája, sminkje, stb. Ez olyan, mint valami halovány marketing rizsa. Ez DVD szintjén is meglátod. Ehhez nem kell nagyobb felbontás. Vagy eddig nem volt olyan film, aminek ez sikerült volna?
-
dezz
nagyúr
Egyébként az írási sebességek adatmozgatás tekintetében nem ugyanazt jelentik Blu-ray-nél, mint DVD-nél. Kb. 3,3x-os a különbség, szóval egy 8x-os Blu-ray írás 26,4x-es DVD írásnak felel meg.
-
dezz
nagyúr
Betűméret? A moziban szerinted mekkora a vászonhoz képest? Nyilván hogy a távolsághoz kell állítani.
Ha nem a híradót nézed, akkor ezt, tehát a mozis vászon/távolság arányt lehet közelíteni házimozizásnál is. Azért elég csak közelíteni, mert a mozi még mindig jóval nagyobb felbontású...
Éles képet közelről sem kellemetlen nézni, gondolj csak a monitorodra. Én pl. most egy 1920x1200-as bontású 24"-est nézek 60 centiről, és így minden pixelt jól látok. Jóval nagyobb felbontású is lehetne, és még azt is látnám. (Csak ugye sok helyen túl kicsik lennének a betűk az ősikori betűkezelés miatt.) Ezt ki lehet vetíteni a nagyobb kijelzőkre, amit arányosan nagyobb távolságból lehet látni.
De mindegy, maradjunk csak az 1080p-nél: egy 42"-esen 2m-ről már teljesen jól lehet látni, hogy nem 720p-t nézel, hanem 1080p-t.
(#85) wolfman: Két különböző fogalom. Ha a minőség szót mondod egy DVD-hez (vagy a sima tévéhez, ami ha jó minőségű, akkor olyan, mint a DVD) szokott embernek, akkor nem biztos, hogy eszébe jut a nagyobb részletgazdagság! Sőt, még ha élesebb képről beszélsz neki, akkor sem feltétlenül. Arra gondol, hogy adott felbontáson belül szebb a kép. Az emberek sokszor nagyon nehezen tudnak elrugaszkodni attól, amihez hozzá vannak szokva.
(#86) tdd587: Hát, szerintem egyátalán nem kellene általánosítani a nők tekintetében... Csak egy kicsit az arányok mások náluk.
Jim Tonic: Pedig a részletek nagyon sokszor szerves részei a cselekménynek, illetve a film hangulatának. Pl. a szereplők ruházata, frizurája, sminkje, stb. Vagy pl. egy lakás berendezése. Egy utcakép részletei. Stb. Stb. Ez egy csomó-csomó pluszinformáció, amiből jobban megismerhető és átérezhető a korszellem, hangulat, életfelfogás, stb.
Te akkor nyilván moziba sem jársz, minek, ott van a DVD...
Azért halkan megkérdezhetem, hogy mi is volt az az 1080p-s videó?
-
Nem izgat. A full HD TV-men kipróbáltam a 1080p-s videót, és nem dobtam hanyatt magam, hogy mennyire fantörpikus. Jó a szemem, jó a TV-m, és semmivel nem rosszabb élmény DVD-t nézni.
Lehet persze ezen vitázni, de tény, hogy nekem nincs igényem nagyobb részletgazdagságra, és jobban érdekel a cselekmény, mint a fűszőnyeg szálai.
-
dezz
nagyúr
Jaj, hagyd már ezt a minőségezést! Itt nem a minőségről van szó (egy DVD is lehet jó minőségű a maga nemében), hanem a részletgazdagságról! Így sokkal több képi tartalmat kapsz, tehát sokkal többet ad!!!
(#34) FefeeX: Áhh, tényleg, tökmindegy, hogy pl. a táj egy kivehetetlen paca, vagy úgy néz ki, mint pl. a képeslap...
(#27): "Elég ha megnézed, hogy hányan vesznek FullHD tévét. Vagy csak HD ready-t."
Hmm, és ezt hogyan, visszamennek az időben?
Vagy mindenki 60 cm alatti tévéket venne 40 ezerért? Csak mert attól fölfelé már csak HD-Ready-t vehet...
"Tapasztalat, a nők többségében tesznek rá, milyen felbontásban, milyen tévén nézik a filmet."
Megkérdezted a 10 éves húgodat? Vagy más lányokat, akik még sosem láttak ilyet? Hogy is van ez, hogy akiknek én mutattam, azoknak nagyon is tetszett?
(#42) FefeeX: "hanem még a DVD (gyári) és a 720p jó minőségű tömörítés közt sem. Max annyit, hogy mintha tompább lenne a kép."
Az sürgősen keresse fel a szemorvost...
Amúgy leírnád a plazmád típusát, hogy nem nagyon látsz különbséget egy 1080p-s gyári lemez és egy 720p-s 4.3 gigás rip között?
(#47): Másfél méterről már tökéletesen láthatod az 1440p-t egy 50"-esen, de már 2m-ről is láthatod, hogy jobb, mint az 1080p. [link]
-
tdd587
őstag
A képtől nekem is leesett az állam, a hangtól inkább elment a kedvem. A SIM2 a vetítők Mark Levinsonja. Persze vihetnének Mark Levisont is hangosítani, csak akkor nagyon elszáll a szett ára.
Minden hifista csóró egyetemistaként kezdi, lesz még időd elverni minden pénzedet később. Kérdés, hogy fogod-e. Mert egy kocsi 2 millió forintért nem drága, meg nem is kocsi, csak egy suzuki. Egy jó hifi 2 millió forintért meg qrva drága, pedig nem is hi-end, csak egy tisztességes cucc.
Autója mindenkinek van/lesz, hifije meg...
-
wolfman
veterán
Viszont még így is messze túlszárnyalja az ott látott minőség az átlagember otthoni filmnézési szokásait.
Értem itt azt, hogy bár nekem sincsennek millióim, sőtt most jelenleg csóró egyetemista vagyok, és néztem én sokat AVIkat meg DVD-t, de mióta voltam legutóbb a HMH show-n azóta még DVD-t se nézek, maximum a jófajta régi vígjátékokat(Gentlemanus, Csupasz PIsztoly stb.).
-
tdd587
őstag
Félre értesz. Amazonon rendelt gyári lemezt berak az asztali lejátszóba, magyar nyelvet kiválaszt és legyen felirat a netről, ha már ott a net. Most komolyan azt hitték, hogy majd azért kötöm a netre a lejátszót, hogy reklámot töltsön le a film előtt?
Az online terjesztésbe szerintem ezek sem fognak belefogni. Lásd zeneipar.
-
dabadab
titán
"Gyári lemezekhez pedig a következő kihívás az 1080/24p 3D"
Szerintem meg az online terjesztes. 10 megabiten mar nagyon korrekt minoseget lehet produkalni, olyat, ami a nep 90%-anak mar a "beszaras" kategoria - es akkor nincs a tokolodes a lemezekkel, meg a lejatszokkal, meg terjesztessel, raktarkeszlett, a kis piacok (pl. Mo, ugye) relativ magas masterelesi koltsegeivel, stb.
"az csak nekem álom, hogy online legyenek elérhetők a feliratok a filmekhez?"
www.feliratok.hu
(Nem vicc, volt mar olyan, hogy a nemet kiadasu DVD-mhez onnan toltottem le - annyival is jobb volt, hogy az XBMC sokkal szebb (es konfiguralhato!) feliratokat general, mint ami gyarilag a DVD-n van (ami nem is szovegkent, hanem kepkent van eltarolva, abszolut nulla szemelyreszabhatosaggal)). -
tdd587
őstag
Nem azon szocializálódtam. Mire hifizni kezdtem, már magnós deckem sem lett csak CD.
A TDK találmányához visszatérve azt nem értem, hogy miért gondolják páran, hogy ennek lehet jövője. Nem szabványos és ha az is lesz, évekbe telne, mire mérhető lenne az olyan olvasók részesedése, ami egyáltalán olvassa. Ha meg új meghajtót kell venni, akkor minek kellene annak BD-nek lennie? 10 rétegű DVD-t is csinálhatnának, de az sem lesz sosem. Ez sem. Majd csinálnak (ha egyáltalán...) valami újat 10-100 réteg között és elvenezik holografikus tárolónak. Szerintem olyan 10TB/lemez fölé kell belőni a kapacitását, hogy mire terjedni kezdhet, még mindig combos legyen.
Gyári lemezekhez pedig a következő kihívás az 1080/24p 3D, ami a képsáv adatéhségét kb. másfélszerezi. Ezt majd szabványosítják és megint jó lesz nekünk. Felbontásban nincs igazából hová lépni, egy 100 centis tévé is sokaknak nagynak számít, mármint kerülgetni otthon meg uralni a nappalit. Hangban ugye végre elértük a stúdió minőséget, veszteségmentesen tömörítve az sem foglal túl sok helyet az 50 gigás lemezen. Még kellhet több hely a magasabb színmélységhez, de LCD tévékhez minek több, a plazma tv ágazat meg haldoklik. A képsebességet nagyon jó lenne feltornászni 50/60p-re, de ez is esélytelen (úgy tudom ehhez kamerát meg mozit meg mindent kellene cserélni), marad a folyamatos/ugrálós szaggatás, meg a homályos pillanatképek.
Az utolsó terület pedig az extrák, aminek ugye sosem elég a tárhely. Itt szerintem két irányvonal képzelhető el: megkezdődik a HD minőségű extrák felpakolása a lemezekre (már most is vannak erre példák), 50 gigás lemezekkel számolva tehát megint 2-3 lemezes full extrás gyűjtői kiadványok jelennek majd meg csurig töltve mindent adattal. Ekkor a DVD már nagyon haldokolni fog. A másik irány pedig az online tartalmak (BD live) lenne, amikor is az extrákat nem kell felrakni a lemezre, majd a lejásztó letölni szélessávon (már ha megvettük az eredeti lemezt). Ezzel kapcsolatban már megpendítették, hogy persze fizetős is lehetne a tartalom...
Ja és persze ne feledjük el a periféria piacokat, ahol a több nyelv miatt nem elég 1 durva hangsáv. Idővel a szinkronok is veszteségmentesen kerülhetnek fel, 4-5 ilyen hangsáv azért már komoly nyomokat hagyna az 50 gigás lemezen...
Szerk: az csak nekem álom, hogy online legyenek elérhetők a feliratok a filmekhez? Nem így kellene működnie a lokalizációnak 2009-ben? Persze mit várok én egy olyan ipartól, ami még mindig régió kódokkal szopatja a jónépet... de főleg minket itt Európában.
-
tdd587
őstag
Azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy ahol tényleg padlót fogott az állunk, ott SIM2-es vetítők voltak (nagy teremben 7 milliós vetítő, de a kicsiben is 2 millió feletti árazású). A jóárasított vetítőket (otthon) természetesen 3 hétig be sem kapcsolja az ember utána, mert olyan halovány, hogy azt már bűntetni kellene. (Persze aki kicsit is elmerült a témában az tudja, hogy ehhez a különbséghez nagyban hozzájárul az is, hogy a hotel szobákból ravatalozót csinálnak is kitömik feketével faltól plafonig, otthon meg ugye ezért asszonypajtás zubbonyban vitetne el...).
A High End hang viszont egyáltalán nincsen jelen, olcsó szarokkal hangosítanak mindenhol, fájt a fülem fél óra járkálás után. Ilyet szeretnék látni, nem jamo-t és akkor befogom a számat. Egyébként mióta nincsen HES, ide járnak a komolyabb hifis forgalmazók is, de valamiért nem hozzák ki a komolyabb cuccaikat, csak sztereóban. Mozira ott is csak a belépő szintet rakják ki. Amit azért nem értek, mivel egy BD-n ott a stúdió hang, CD-n meg maximum loudness van, LP-n meg a beépített kandalló ropogás effekt...
-
wolfman
veterán
És mi lenne ha ezt 1080p-ben nézted volna!
Egy 86cm-es Full HDTVn is már látni a 720p-s mkv hibáit. Mondjuk a kódolási hibák és színárnyalatbeli kockázódások.
És itt mondom - bár nem a reklám helye - hogy 23-24-25.-én a West-End Hiltonban 10. jubileumi Házimozi és HiFi Show. Ha valaki nem látott még igazi, rontatlan Blu-Ray filmet(természetesen HighEnd hangal), annak ott a helye!
A különbség nem akkor lesz érezhető amikor leülünk az egyik TV, projektor elé, hanem amikor hazérve azt látjuk, hogy nekünk fele olyan jó sincs a film minősége(és itt most nem a TV méretére gondolok). Tavaly voltam, csak ámultam!
-
luw2win
őstag
Még a normál is drága nekem, inkább vinyó...egy darabig az is lesz minden átlag juzernek
-
TK36
aktív tag
Egy ilyen lemez mennyire lehet majd tartós az idő múlásával?
"és a jelenleg használt kéklézeres optikák is képesek kezelni a terméket." - akkor ez azt jelenti, hogy csak olvasni tudják az ilyen lemezeket? Vagy írni is tudják a mostani Blu-ray írók az ilyen lemezeket, ha bejönnek?New Life: Dallas vagy Onedin család 1-2 darab ilyen lemezen?
-
New Life
aktív tag
Örülhetnek a trilógia és sorozatkedvelők, mert ráfér egy lemezre minden rész...
-
fu89
csendes tag
Kb 2 hete néztem meg életem első jobb minőségű filmjét (Transformers 2 720p), majd leesett az állam a minőségtől.Ezek után már nem tudom elképzelni, hogy egy BD hogy mutat TVn. Tényleg marha nagy előrelépések ezek, de abban kételkednék, hogy mostanság szükség lenne über-brutál felbontásokra. Megfelelő távolságból nézve egy HD-ready TV is nagyon szép képet ad, a fullHD csak hab a tortán. A szememmel nincsen probléma úgy gondolom és ha nem tervezek otthonra csillió colos TV-t akkor megelégszem egy "mezei" HDvel is.
Hogy a cikkhez is szóljak valamit, múlt héten vettem egy új vinyót, amin jópár 1080p film elfér, és a 320as lemez várható ár/érték aránya fölött van.
Amit elbír a monitor, az mehet a maximumon, fullHD TVre egyelőre nincs pénzem.Peace!
-
Đ@n!
tag
a hdd-m kisebb lesz mind 1 BD:
Fejlődjünk csak és essenek csak az árak
-
Dezike
tag
Az emberiség eddigi legjobb adatmentési módszere a kőbevésés az fix. Ezt fejeljük a fogyasztói társadalommal. Ha tuti módszer kell mentsd mindig új adathordozóra a régi fontos adataid.
A kiadók még ragaszkodnak 1 darabig a fizikai kiadványaikhoz, és nem kapkodnak a digitális netes terjesztés felé. A 3D mozi sem a nézőkért terjed sokkal inkább a kalózkodás ellen próbálnak rövid harcot nyerni. Amikor az otthonainkban is terjedni kezd a 3D akkor lesz helye a 10 meg még több rétegű optikai korongoknak is. -
Márton
nagyúr
"Úgy írtál róla, mintha ez lenne az aktuális dolog... "
Már tervezem a BD írót igen. És jönnek az igények hogyha valakinek egy filmet készítek, akkor BD lemezen kéri. Valahogy eszébe sem jut a pendrive, vinyó fogalom ilyenkor.
Nemhogy 5 vinyó"a 320gigás lemez, no hát, azt meg jelenleg senki semmire"
ezzel egyetértek, ma még nem látjuk mi a gyakorlati haszna.
és nyilván olyan áron lesz, hogy ihaj!"A vinyóról tudsz adatot menteni, esetleg fizikai hiba és szakértelem nélkül mentetni"
De persze a Murphy itt is müködik, pont azt a részt nem tudod visszanyerni ami a legértékesebb, legféltettebb.Nade én itt befejezném, ahogy a vak is mondaná:
majd meglássuk -
FefeeX
veterán
ja hogy ez az egész a Te forecast-od... mert ezt meg Te felejtetted el oda írni.. Úgy írtál róla, mintha ez lenne az aktuális dolog... Az hogy mit jósolsz, teljesen más síkra tereli a dolgokat.
"Még nem, de a terjedésről beszélünk. És akinek nincs, de érdekli a technika, nem hiszem hogy pc-t vesz 120ezerért mint inkább egy halk lejátszót 30-40-ért." --> ott a válaszom az előző postban. Lesz benne USB, és emberünk saját felhasználására az ár miatt, meg praktikusságból is inkább vinyót választ (szerintem, meg jelenleg a tendenciák szerint is)
"Tehát már is kell vennie egy BD-R lemezt"
Én csak a Te gondolatmeneted szerint indultam tovább, a lényege a dolognak az volt, hogy ezresért nem vesz mégegy másolatot ugyanabból, hülye lenne... Persze megint az extrém kivételtől eltekintve. Meg a százpecsétes családi anyagoktól, amiket annyira kell őrizni. Ez még mondjuk évente 2-3 alkalommal működhetne is, de mindennél nem. Ergo a forgalmat ez nem növeli. És a kiindulás, a 320gigás lemez, no hát, azt meg jelenleg senki semmire.
-->
"Vagy úgy gondoltad hogy 5 dvd-re írja és cserélgeti a lemezeket?"
nem, vinyón van, és csak odébb kattint, egyszer sem cserél lemezt amíg te mondjuk filmenként teszed..."a vinyó száll el, akkor vele együtt még hány GB anyag is"
nos, valamit nem számoltál... A vinyóról tudsz adatot menteni, esetleg fizikai hiba és szakértelem nélkül mentetni, az optikáról meg nem, ha egyszer baja lesz, akkor ámen. Tehát hogy is van ez? Ami meg fontos - mert ugye kevesebb a tényleg fontos, pótolhatatlan dolog, azt meg tárolod a számítógépen, meg pendrive-on vagy külső vinyón, vagy raid köteten..."3-4 órás kazit nyilván senkinek sem volt kedve sok példányban másolni ÚGY, hogy közben a minőségromlás is ott volt."
na nemár... A kamera kazetta drága volt, így inkább normál méretű VHS-t vettek, és arra másolták át. Egyszer. Tudván, hogy a kazetta ugyanúgy tönkremehet (sőt) - mégsem csináltak róla több másolatot (pedig a minőségromlás egy anyagról többszörös átjátszással sem probléma - értsd nem a másolatról gondoltam hogy másolnak másikat)Lényeg lényeg. Ma egy kicsit más a helyzet: ez Nálad max. Akkor is volt extrém felhasználó, akinek megvolt ötször ugyanaz, most is van. De általánosnak ez messze nem mondható.
-
Márton
nagyúr
"no de mikor a 25 gigás is 3-4 ezer"
Legközelebb lécci fogalmazz már pontosabban és írd oda, hogy a lehető legjobb minőségűre gondoltál. Rendben, akkor csak ebbe kötöttem bele.
"bár már nem tegnap óta árusítják, még sosem láttam hengeres BD-t..."
Én már láttam. És miért ne terjedne? Ugyanúgy mint a DVD, ottis a sima nagytokos volt először. Aztán a slim és társai.."Ha kintről rendeled, fizetsz még ezer postaköltséget is"
Ebbe meg már nem kéne kukacoskodni, rendelek 10db-ot, és máris már csak darabontként 100ft plusz, nemde? Egyébként van "néhány" bolt ahol x ezer felett ingyenes a szállítás. Sőt olyat is mondok, ahol bp-i ingyenes átvétel van. Ezekről is csak én tudok?"sok olyan embert ismersz, akinek nincs szgépe, de BD lejátszója van"
Még nem, de a terjedésről beszélünk. És akinek nincs, de érdekli a technika, nem hiszem hogy pc-t vesz 120ezerért mint inkább egy halk lejátszót 30-40-ért."egy ezresért(fogjuk az alsó határt akkor) másoltatna magának mégegyet, hogy legyen biztonsági másola"
Tehát már is kell vennie egy BD-R lemezt. Hoppá! Tehát akkor fog terjedni vagy sem?
Vagy úgy gondoltad hogy 5 dvd-re írja és cserélgeti a lemezeket?"2 lemez sem lesz annyira biztonságos, mint egy "
ezzel azért sokan vitába szállnának veled.
mondjuk 2 különböző márka, 2 kül. helyen tárolva. Nem hiszem hogy mind2 ugyanúgy meghibásodik, ráadásul ha a vinyó száll el, akkor vele együtt még hány GB anyag is?.."családi felvételeket 20 évvel ezelőtt szerinted hány VHS-re vették fel, hogy legyen biztonsági másolat"
rossz hasonlat, mert egy 3-4 órás kazit nyilván senkinek sem volt kedve sok példányban másolni ÚGY, hogy közben a minőségromlás is ott volt. Ma egy kicsit más a helyzet. -
Márton
nagyúr
Jáj, hát persze hogy van ilyen szabvány, de én úgy értettem hogy a családi háztartásba nehezen fog beférkőzni. Miért? Mert egy JÓ 1080p-s jelet még falra vetítve is 2,5-3m szélességben tökéletes képet ad kb. ilyen távolságból nézve. Nem, nem lesz jobb a nagyobb sem, csak ha közelebb mész, hiszen a szemnek is van egy felbontóképessége.
Viszont egyszerűen nagyobb képet meg ki, minek, hova vetítene? Egyszerűen a "tömegnek" egy átlaglakásba bőven elég ez, nem tudná kihasználni a nagyobbat.
Mondom én ezt itt Mo-ról. És akkor épp Japánról még nem is beszéltünk. Nemrég járt nálam egy fiatal házaspár, kinnt élnek, és irigykedtek az 54m2-es lakásunkra, hogy milyen nagy!Nekik harminc valahányas van horror áron.
És ha sok ember a dvd->BD minőségi ugrást nem veszi észre, akkor szerinted az ultrahd-t ki fogja? -
twollah
nagyúr
Kivancsi vagyok, hogy erre mennyi pluszt dob az Artisjust sarc.
-
Gabbana
aktív tag
Nekem megcsinálhatá valamelyik cég inkább ezt:
egy régi vhs formába beletesz pl 600 db 16Gb-os pendriveot, meg egy usb bemenetet. Ára 15.000 Ft, aztán csöcs
-
FefeeX
veterán
Hm, maxell... Nem hogy BD-ben, de még CD-ben sem vennék maxellt (ugyebár a DVD-t is nemhiába hagytam ki...)
Verbatim mondjuk a WD alternativája, a kevésbé márkás vinyó és tesco keret meg a maxellé."Mennyi lesz a hengeres"
bár már nem tegnap óta árusítják, még sosem láttam hengeres BD-t...Ha kintről rendeled, fizetsz még ezer postaköltséget is, de mondom, akkor számoljunk kinti vinyóárakkal is, és marad a reláció. Csak hogy értsd mit miért hasonlítok azzal amivel...
"mert valakinek nincs is számgépe de szeretné nézni"
sok olyan embert ismersz, akinek nincs szgépe, de BD lejátszója van? Mert én egyet sem... Még a feltételezés is vicces..."2x hogy legyen biztonsági másolata is"
egyrészt, gyanítom, hogy egy ezresért(fogjuk az alsó határt akkor) másoltatna magának mégegyet, hogy legyen biztonsági másolata, másrészt meg 2 lemez sem lesz annyira biztonságos, mint egy vinyó. Harmadrészt, ami megvan rajtad kívül 10 embernek, abból minek biztonságit másolgatni össze-vissza? A családi felvételeket 20 évvel ezelőtt szerinted hány VHS-re vették fel, hogy legyen biztonsági másolat?Persze. Van olyan, megint csak azt mondom, aki "extrém felhasználó" és ilyen igényei vannak, DE ezekre piacot építeni, hát...
Ja igen: nincs szgépe de szeretné megnézni... Van lejátszója, mint mondjuk nekem egy WD TV HD (több embernek van ilyen szerintem, mint BD, ráadásul, nekem van ez, Popcorn Hour, Asus cuccos, és még sorolhatnám mik vannak... Szóval alternatíva lejátszóban is van, nem beszélve az USB-s DVD-kről, és nem tudom van-e, de gondolom ha nincs és felfut a BD akkor lesz az is - USB-s BD...
) --> ergó nem kell gép és lejátssza.
-
Márton
nagyúr
Maxell 7-800, Verbatim 1500
És ez a normál tokos. mennyi lesz a hengeres?..
Miért épp a Panát nézed?Áruld már el mitől nem jogszerű kinntről rendelni, és itthon, rendes forintos számlával együtt átvenni a cuccot?
"Szóval bemész a médiába"
Na ne röhögtess, hogy ezen árakat akarod alapul venni"Emellett, igen, HDD-n. Odaadod, lemásolja, szevasz tavasz"
Aha, persze. Lemásolja persze, meg még 2x hogy legyen biztonsági másolata is.
Meg aztán kiirja lemezre is, mert valakinek nincs is számgépe de szeretné nézni..Móci: most ez komoly? "MÉNEM????"
-
FefeeX
veterán
Nem tudom hogy vagy vele, de 1080p képpont egy 50"-ig bezárólagos tévére bőven elég, gyakorlatilag, míg nem műtteted tökéletesre a szemed lézerrel, nem látnál sok különbséget a nagyobb felbontás és ez közt. Emellett, a pixelek fizikai méretének is van egy alsó határa (bár ez konkrétan nem a tévé, inkább a monitor esetében érdekes)
-
Dezike
tag
És nem is említettük az IMAX 15/70-es képkockáját és 18K felbontását. (1080p < mint 2K)
A jelenlegi full-HD kifejezés szerintem kicsit pazarlón bánik az elnevezésekkel, amint a kijelzők mérete és felbontása növekszik a "full-HD" jelet is lehet majd még full-ozniA lemezről meg annyit, ha nem lenne optikai tárolás akkor biza most nem vennénk 18-20KHuf 1TB vinyót ! Szal ha nem látod értelmét gondolj arra, hogy ez a termék is beszáll a GB. háborúba és keményen veri el az árakat.
-
Ha jól emlékszem, 2003-ban vettem az első DVD-írómat, akkor 43.000 aranytallérért. (Sulinet
) Akkor még nem volt túlzottan elterjedt az író, a laptopomban is csak combo meghajtó volt. Emlékszem, sokan mondták, hogy nincs igazán értelme a DVD-nek, úgysem használjuk ki. A DVD-írók 200-től váltak elérhetővé...
Ezek alapján én nem tudom azt kijelenteni, hogy kudarcra van ítélve ez a formátum...
-
Borisz76
nagyúr
"nos, nem tudom a régi alatt mit értesz, de nekem a régi az minimum 7-8 éves, amikor még csak a közelében se volt a technika a HDnak, így amit abból BD-n kapsz, az egy felkonvertált, már gyári minőségben is sz@r anyag."
Nana.....
Celluloid szallagról ( azaz a film eredetijéről ) kockánként készítenek digitális képet hatalmas felbontásban.
Majd ezt "lebutítva" adják / adták ki DVD lemezen......de ha a felbontást nem viszik annyira le akkor kapod az 1080p-s BD lemezt...Eggyik legjobb példa a Walt Disney által 1940-ben készített Pinocció !
Mod :
Természetesen az eredeti filmszallagnak a minőségétől nagyon sok függ....de hallottam ,hogy a MTV arhívumából is szedegetik elő a régi filmeket és kockánként tisztítják, retusálják...stb,hogy aztán digitálisan tudják majd elmenteni az utókornak.
-
hétalvó
addikt
hát ha ezeré adnák a lemezeket szinkronosan akkor vennék én is párat, de addig kicsi rá az esély.
otthoni írásra, adatmentésre jó lenne ez a lemez, szintén ezeré, de biztos nem ma lesz.Szerintem tudják ezt ők is csak próbálkoznak még kicsit. Hátha pár balek bevásárol. Szerencsére egyre kevesebb az ilyen és kénytelenek lesznek csökkenteni.
mert ugye kis egyszerű matek a DVD lemez árakból. 320/4.7=68db. szor 60Ft egyenlő 4080Ft. Na jó talán 5ezeré is megérné ez a mediúm.
-
FefeeX
veterán
Ebben sok a bukta... Pl, amit írsz, valószínűleg, vagy jó minőségű BDrippel, vagy BD lemezzel nem volt még kapcsolatod. Nekem Pana plazmám van, nem valami ratyi Orion. És bizony, nincs olyan egetverő különbség a BD és a jó minőségű rip közt. Mint ahogy azt is mondtam, hogy filmje válogatja, egyáltalán min érdemes HD-t erőltetni. (az emberek 99%-a nem hogy az 1080p legjobb tömörítése és BD közt nem lát különbséget, hanem még a DVD (gyári) és a 720p jó minőségű tömörítés közt sem. Max annyit, hogy mintha tompább lenne a kép.
És a lényeg:
"egy régi akciófilmet megnéz az ember HDban"
nos, nem tudom a régi alatt mit értesz, de nekem a régi az minimum 7-8 éves, amikor még csak a közelében se volt a technika a HDnak, így amit abból BD-n kapsz, az egy felkonvertált, már gyári minőségben is sz@r anyag. -
Borisz76
nagyúr
Köszi a cikket.
Elég érdekes és hasznos infókat lehet itt olvasni a fórumban.
Egy dolog azonban számomra egyre biztosabb.......az ,hogy a filmjeimet HDD-n fogom ezután is tárolni.
-
wolfman
veterán
"a 4,7 gigára "rontott" filmek minősége egy jó kódolásban, akár nagyon közeli is lehet a 25 vagy 50 gigás source fájléhoz"
Igen, egy 19"-os CRT monitoron valószínű. Vagy Orion TVn bizonyosan. Nade ezért van a HDTV. Azon már biza baromira meglátszik hogy 720p-s, 1080p-s mkv-t nézel vagy Blu-Ray-t.
Másik idegesítő dolog, hogy a Blu-Ray felhozatalban olyan filmek kapnak Dolby TrueHD hangot aminek semmi szüksége rá! Például a vígjátékok. Minek?
Amúgy meg, jó az mikor egy régi akciófilmet megnéz az ember HDban. A vígjátékoknál meg a poén a lényeg nem a kép/hangminőség!
-
mephi666
nagyúr
"Semmiféle médiaformátum nem képes ezt kitölteni, hacsak nem 100 részes sorozatot tesznek egy discre"
én magam elé tudom képzelni, ahogy a nagymamák bottal verik egymást a teszkóban, hogy hozzájuthassanak a friss-ropogós br-lemezen megjelent isaura-hoz meg esmeralda-hoz
...hogy aztán otthon élvezhessék tűéles minőségben hoszéármándó sármos mosolyát a 60"-os fullhd plazmatévén...
-
Psych0
őstag
Belegondolt valaki abba, hogy mennyibe fog kerülni erre egy artisjus matrica?
-
smkb
őstag
Félreérted a cikkben írtak lényegét. Egy blu-ray filmnek csak csak van értelme mert a hd sok helyet foglal és nem fér el dvd-n, igényli a 25/50 giga blurayt, ha nem akarjuk agyontömöríteni. Ennek van értelme gyári lemezeknél, de 320GB os lemeznek NINCS. Semmiféle médiaformátum nem képes ezt kitölteni, hacsak nem 100 részes sorozatot tesznek egy discre, egyéb iránt meg nincs, azaz az egyetlen jelenleg használható terület az adattárolás és nem a médiák ezen terjesztése.
-
Cleinor
tag
PossiBLU--> ezen jót mosolyogtam
-
FefeeX
veterán
a 4,7 gigára "rontott" filmek minősége egy jó kódolásban, akár nagyon közeli is lehet a 25 vagy 50 gigás source fájléhoz (720p csak, természetesen). A gyári szabványok fixek, a tömörítés minősége és szabványai viszont folyamatosan változnak. Viszont szent igaz, a legjobban a 4,7 gigásra "butított" DVD-k fogynak, és a 700-1400 megás divx-ek (vagy 2100, amiknek egybként a minősége gyakran veri a 4,7 gigásra butított DVD-két, lásd a tömörítési eljárások fejlődése rész
)
A HD nagyon szép és jó dolog, igen, néha, mikor egy tényleg látványos filmet, videót, stb akarsz megnézni, bazi jó hanggal. Node, kérem, az elérhető filmek többsége B-C-D osztályos, nincs benn semmi extra, és az, hogy Juan-Fernando-José-Perez feje 2ezer vagy 10ezer pixelből áll (ami így számokban sokkal nagyobb különbség, mint a valóságban) gyakorlatilag egykutya. -
wolfman
veterán
Azért nem terjed a Blu-Ray lemez, mert az egyszeri embernek nincs rá igénye. Sokkal kevesebb ember igényli, mint annó a DVD-t.
Kezdetben megjelentek ugye a digitalizált filmek. Ezek még egy 700megás CD-re is ráfértek, kicsit jobb minőségben 2-re.
Majd elterjedt a DVD a 4.7(nehezebben a 9.4gigájával). A DVD azért volt szenzáció, mert a filmek képe a VHShez képest tiszta volt, menü volt a filmek előtt(jobbakon animált), nem kellett ide-oda tekerni, térhatású hang, választható nyelvek/felirat, és csak egy DVD lejátszó kellett vagy számítógép. Vitték mint a cukrot!
Ehhez képest a Blu-Ray mit ad? SEMMIT! Csak a meglévő tulajdonságokat sokkal jobb minőségben. Ráadásul, hogy legyen értelme, nem csak lejátszót(gépet) kell fejleszteni, hanem bazidrága TV-t és hangrendszert is kell venni.
Mikor azt látom hogy rengetegen még a DVD-t is egyrétegűre rontva írják ki maguknak(de ismerek olyat, aki 700megásra rontva ír ki 4-5 filmet DVD-re) akkor miről beszélünk? Marhára nincs igény csak a minőségjavulásra. Amcsiban meg az a menő, hogy 55" felett vesznek TV-t, a minőség tök mellékes. Ebben az országban például sokan azt hiszik, hogy akkor jó egy hangrendszer ha úgy nyomja a mélyet hogy zeng az egész ház(közben meg magas 0), pedig ugye ez nem így van.
Most a szint a 4.7 gigára rontott 720p-s filmek körül mozog.
-
Hunter2
addikt
Ilyen netsebesség illetve vinyó árak mellett egyértelműen kudarcra van ítélve a BD otthoni használata. ennek a 320-as lemeznek meg semmi értelme, pro felhasználó úgyis szalagra ment otthonra meg ne fogja megérni.
-
azbest
félisten
Egy butuska kérdés.... szé-szép a 320 giga, de vajon kompatibilisek -e vele az eddig nagynehezen eladott készülékek? Ez feltételezem csak olvasható média, ami a tartalom terjesztésben lehet jó.
-
CYBERIA
őstag
HD-DVD -t a népnek..
-
FefeeX
veterán
Vájtfülüeknek, 1 millás hangrendszer mellett igen. Tudod, az emberek 99%-ának 10 éven belül nem lesz ilyen rendszerekre pénze (és lehet keveset mondtam), valamint igénye sem. Elég ha megnézed, hogy hányan vesznek FullHD tévét. Vagy csak HD ready-t. Tapasztalat, a nők többségében tesznek rá, milyen felbontásban, milyen tévén nézik a filmet. A pasik közt is kevés az akit ez érdekel, itt nyilván más az összetétel, egy szakmai fórumon... És ugyanúgy, kevesen látják a különbséget a FullHD és a HD ready közt, mint ahogy kevesen hallják a különbséget, nem csak a TruHD és a DD közt, hanem az mp3 és az audio CD közt...
-
Cefet
aktív tag
Valahol régebben azt olvastam, hogy talán ez lesz az utolsó optikai formátum.
Lehet, hogy még az sem lesz. Ahhoz először el kellene terjednie. -
jones965
Modder
Természetesen a magam nevében írtam amit írtam. Van viszonyítási alapom.
A truHD és a DTS master azért egy kicsit más világ mint a dolbyDigital vagy a DTS.Nem vérlázításként írtam le mindezt, és nem megbántani akarom azokat akiknek nincs ilyen készülékük, de ezek tények.
-
FefeeX
veterán
Panasonic 4X BR 25 giga, nem magyar adózási területen, nem jogszerűen, és 1500 forint. (még a retek TDK ára is 1200) És egy jogtiszta cucc (500 gigás 3év garis passport ára 22400 forint jogtisztán) és egy nem jogtiszta cucc árának összehasonlítása bizony elég nagy butaság... Szóval bemész a médiába, és ami árakat látsz, összehasonlítod. Vagy hozatsz vinyót is szlovákiából, de akkor is megmaradnak az arányok nagyjából...
Emellett, igen, HDD-n. Odaadod, lemásolja, szevasz tavasz. Ha meg keresni akarsz vele, keress jogtisztán, plusz menj, és nyomass lemezt. Szerintem. De nekem 100 hogy csinálod, lényeg, hogy nagyon kevesen vagy(tok) ezzel, és a többségnek érdekesmód, jó a vinyó... Ilyen árak mellett főleg. Tudod, miután HD lejátszók extra olcsón jönnek, USB-vel, a passport össze-vissza alázza az optikai szemeteket...
Apropó, ez már válasz a közben szólók kérdésére is. Beismerem, meg írtam is, hogy a gyárnak a legjobb terjesztése a BD25 és 50, de az, hogy otthon TE mit másolgatsz, arra más a vinyó sokkal jobb. Nem kell sokat keresni, én pl WD TV HD-t használok. -
kariad
senior tag
Akkor lehet, hogy ki is dobom a winyom.Jó lesz helyette!!
-
jones965
Modder
Szerintem pedig van jövő ennek a technológiának. Nem tudom a hozzászólók küzül hányan láttak filmet blu-ray lemezről ( nem áruházakban promót ), de mind látványban és hangzásban össze nem hasonlítható más szabványokkal.
Ezzel a mérettel pedig nem tartom kizártnak, hogy akár az otthonokba is elvigyék a 3D- hatású filmeket, és nem szemüveg használatával, természetesen a megfelelő technikai támogatás feltétele mellett.Az pedig érdekes hozzá állás a forgalmazók részéről, hogy csak akkor kezdik növelni a választékot és az árakat csökkenteni, ha lesz kereslet. Akkor most tyúk- vagy a tojás?
-
Márton
nagyúr
Fefeex:
25gigás ezer alatt van, nézz már utána"a BR mint írható adathordozó szerintem már rég nem hordoz magában potenciált"
Én teljesen máshogy látom. Vannak akik pl. videózással foglalkoznak, mostmár HD-vel és akkor min adják át a kész filmet? 320-as passporton vagy pendrive-on? Ne viccelj már, és majd ők sokszorosítják ha kérnek esetleg mások is belőle?
Hát hogy a lópikulába ne lenne piaca a BD-nek? Jöjjenek csak ezek a nagyok, majd a sima 25-ös, meg a "régi" író lejjeb megy legalább.Móci: "Lehet 1 terrás lemez is"
Na olyan sose lesz, nyugi -
FefeeX
veterán
Nekem is van Sata2 házam is, abban 640es vinyóm van... Csak hordozásra nem az igazi. Ott már inkább a BR a nyerő, mert nem mindegy, hogy közel fél kilóval futkosol, amihez nagy táska kell, vagy zsebre teszed a cuccot. Ezért vettem a Passportot, nincs 100gramm, akkora mint a pénztárcám, zsebre tehetem, mindenre tökéletes (bár nem 80 megával másol, mint a SATA-s társa
)
"lemez meg induljon 1000huf körüli darabáron és csökkenjen idővel "
igen, ezzel lehetne terjeszteni, no de mikor a 25 gigás is 3-4 ezer, akkor hogy lenne már 1k a 320as...Sajnos, a gyártók a fejlesztési költséget hamar be akarják szedni rajt, plusz drága a gyártás eleinte, így a BR-ek sírja már rég meg van ásva... Egy dolog miatt nem haltak még el, van aki megveszi (többnyire amcsiban) a filmeket BR-en, ha nem lenne, nem lenne x264 sem... Mert nem tudnák min kiadni...
Szóval gyakorlatilag, a BR mint írható adathordozó szerintem már rég nem hordoz magában potenciált, ellenben a gyári, olvashatóval, ami ugye terjesztésre tökéletes. -
Peter13
senior tag
Sok értelmét én sem látom a már leírtak miatt (tempó, megbízhatóság, újraírhatóság, költségek), de a szlogen (possiblu) akkor is tetszik
-
kandi88
tag
Teljes mértékben egyetértek mephi666 fórumtárssal! Ennek se lesz jövője... a Blueray-t is már mióta csinálják... ahhoz képest az író még mindig olyan 40-50K körül mozog, a lemezt már meg lehet kapni 1-2K-ért! Ennek már rég le kellett volna csökkeni minimum a felére, hogy növelni tudják az eladások számát... de így esélytelen!
Ez a 320 gigás lemez is valami parasztvakítás... ha mégis kiadják a boltba mennyi lesz az ára? 15000? és akkor lehet még keveset mondtam...
-
Depression
veterán
Fogadjunk, hogy egy 320-as vinyó olcsóbb. Még USB-s házzal együtt is.
-
Móci
addikt
Amíg ilyen drága az egész, addig biztos, hogy nem fog elterjedni. Lehet 1 terrás lemez is, ha az író is aranyárban van hozzá.
Rá kellene jönni, hogy ha azt akarják, hogy terjedjen, nyomják le az árát brutálisan. Ha nem, akkor elleszünk így egy jó darabig, aztán lehet sírni, hogy nem fogy a blúréj. -
mephi666
nagyúr
hát vannak alternatívák
(igaz, otthon van sata2-es usb-s külső rack... inkább abba tennék egy 1-1.5terás vinyót a mostani 160as helyére...)
nem mondtam, hogy el is fog terjedni, de ha mondjuk az lenne, mint anno a cd-nél, hogy megkapja az ember 80-100körül az írót (első körben... vegye meg a tehetős réteg), a lemez meg induljon 1000huf körüli darabáron és csökkenjen idővel (amikorra már fél tajvan ilyet kezd gyártani), akkor mindjárt más lenne... akkor lenne jövője esetleg... ezt a br-t én már a behirdetése után 1-2évvel temettem... ha ennyi idő eltelt és nem volt képes kiszorítani a dvd-t, akkor már nem is fogja -
Jégkokó
veterán
Szerintem is tök felesleges, egy ekkora kapacitású optikai meghajtó, mivel már a dvd se volt minden esetbe időtálló.Nekem több itthon megírt filmemben voltak hibás részek alig pár év alatt, bár csak másolt filmeknél, az eredeti lemezeknél ilyet nem tapasztaltam. De ha egy 4.5 gigás lemezt 16x sebesség mellett 10 perc alatt megír akkor egy 320 gigásat mennyi idő alatt irna már meg, mert sztem nem kis idő lenne.
-
FefeeX
veterán
Jah, megkapod a lemezt 25ezerért (mert kb annyi lesz, de minimum... aranyárban vannak ezek a sz@rok), egy külső 500 gigás passport WD-t meg kapsz 22ért. Másolásban lehet hogy pariban vannak, de megbízhatóság (adatbiztonság), újrahasznosíthatóság (ugye eddig egyszer írható lemezről volt szó - de legyen, 320gigás RW - kb 60ezer - már ha tudnának ilyet csinálni, körülményesebb a használat, pár újraírás után kuka), felhasználási körülmények (usb minden gépen van, BR meg messze nincs, emellett BR-meghajtóért még külön fizetsz) stb. Szinte mindenben a vinyó nyer. és ha belegondolsz, a passport kisebb helyen elfér, mint egy optikai lemez tokkal...
-
tdd587
őstag
320 giga nem olyan sok szerintem. És minden nappal kevesebbnek fog tűnni. És ez a lemez is megy a vitrinbe (mármint az az egyetlen példány, amit valaha legyártottak belőle), mint az össze többi sokrétegű kék maszlag, amit már évek óta feltalálnak újra meg újra 3 havonta.
Mert mi a valóság? Ember bemegy a piros/kék boltba (brrrr....) és 6e forint egy vacak 50GB-os lemez. Áll is már rajta a por, talán még mindig azokat a példányokat kapni, amik 2007 végén kerültek oda a polcra...?
Vegyetek inkább HDD-t...
-
mephi666
nagyúr
válasz
zsirfecske #4 üzenetére
azért érdekes a dolog... kb '98körül főleg a cd ment ezerrel... (650/700mb... és ekkor a vinyók még 1-2-4.3-6.4gb körül mozogtak... ehhez képest a cd nem is volt kicsi) aztán 2000-2002 után kezdett beindulni igazából a "dvd-láz" és kb 2005 környékére jutott el oda, hogy kb. minden háztartásban alap... közben a vinyók is nőttek egyre jobban... 40-80-120gb és a többi... a dvd mérete lemaradt szépen... anno kiraktál mondjuk egy megtöltött 4.3-as vinyóról szinte mindent 5 cd lemezre... most meg mondjuk egy 1terásról kiírsz 5dvd-t, az mennyi? 20-25giga?
lóf*ng... ez a 320gigás kapacitás már közelít a régi arányhoz... ez szerintem életképes is... lehet, hogy pörköli "pár percig" a lemezt a meghajtó, de azért 320giga már mennyiség...
-
M@trixfan
addikt
A Blu-Ray első sorban terjesztés szempontjából fontos. Még mindig nincs megfizethető alternatívája a az optikai hordozónak amin 25 gigát olcsón lehet terjeszteni, nem beszélve az 50-100 gigáról. Flash kártya még mindig drága, stb... Persze drága arra a BR, hogy saját cuccainkat írjuk ki rá, de pro felhasználóknak már nem az. Én is örülnék ha "dirt cheap" lenne a BR, de nem biztos, hogy ez a fő szempont.
-
smkb
őstag
Nem értem mi értelme optikai adattárolókba ennyi energiát ölni. Nem tartósak, írásuk nem gyors, és x db felett már helyet is kell nekik szorítani. De most hogy 320 gigás... ki a fene fog ehhez venni írót... mert más célra nincs értelme. Gyárilag nyomott médialemeznek teljesen felesleges. 320 gb-ra nincs olyan formátum, amit lenne értelme kiadni (vagy rátesznek 6 bd filmet? és ki vesz meg 6 filmet amiből 1 érdekli ?
), így ténylegesen csak írható adattárolásra van értelme, de ott meg a hdd messze agyonveri, meg tán az ssd is versenyképesebb egy ilyen technologia várható áránál. Teljesen hasztalan.
-
Hát szép mennyiség fér majd rá.Kérdés,milyen áron produkálja majd a TDK ezt a lemezt.A mai árakon szerintem lenne vagy 25 ezer forint.
-
_Oscar
tag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyi idő alatt lehetne megírni egy ilyen lemezt. Valamint az élettartama is kérdéses.
-
zsirfecske
addikt
hát ja, mai hdd árak nevetségesek.
mellesleg dvd mikor bejött sokkal drágább volt (lemez és player is) mint a bluray mostanra.
akkor meg mi a probléma? talán kisebb a minőségi ugrás? nem hinném, csak hát fullhd tv és hangrendszer nélkül nem veszed észre. -
Chiller
őstag
Az én f***omban meg több ezer réteg van, és a sávszélessége is petabyte-os
Komolyan nem értem ezeket, olcsósítani kéne a gyártósorokat, és főleg a terméket, lassan már száz réteges lesz, de minek, ha aranyárban van és megbízhatósága sem túl fényes.
-
mephi666
nagyúr
320giga az már elég szép ugrás lenne a dvd-hez képest... ráférne 1 lemezre pár tucat film fullhd-ben... mindez ha jó áron jönne idővel, akkor lenne igazán életképes... de addig meg marad a dvd+vinyó páros... még mindig sokkal megfizethetőbb, amikor mondjuk 25körül 1.5terás vinyót osztanak...
-
hemaka
nagyúr
Nagyon drága még mindig, így nem csoda, hogy csak 40ezer fogy. Egyszerűen nem éri meg, még.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi