- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Olcsóbb fajtájúnak ígérkező Team Group SSD a PCI Express 5.0-s halmazban
- Több memóriát kapott az RTX PRO 5000 új kiadása
- Obsbot blog: 4K-s produkciós kamera professzionális babérokra törőknek
- OLED TV topic
- Windowsos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Jópár jelentős különbség van, miért emelnénk ki egyet ezek közül és felejtenénk el a többit? Csak hogy neked lehessen igazad ezen a kiforgatott módon?
Miért érzem úgy, hogy te eddig inkább csak képen láttál ilyesféle monitort?
Hadd ne ismételgessem, amit az előzőben leírtam. Nem túl konstruktív, hogy érdemi válasz helyett ugyanazt ismétled, amit előzőleg írtál.
(#143) tomic: Az a bökkenő, hogy akkor a fiókban maradt volna a cikk, hiszen a monitorok már vissza vannak adva. Az egy dolog, hogy én biztos nem nyugodtam volna addig, amíg rá nem jövök, hol a hiba, de mivel ezek a monitorok nem kimondottan profi grafikus munkára valók, nem olyan kardinális kérdés a kalibráció, hogy emiatt kidobják az ablakon az egészet. Ráadásul elérhetőek más tesztek, ahol akit ez a része jobban érdekel, utánanézhet. (Ha pl. nyelvtudás hiányában nem is tudja elolvasni az egészet, a grafikonok beszédesek.)
(#142) ddekany: Jó, akkor tegyél a végére egy "is"-t.
Ha elég jó az előfeldolgozás, nem kell(ene) teljesen kihagyni a sárgulós tartományt, mivel ki is lehet kompenzálni (ez is jár némi kontrasztcsökkenéssel, de nem akkorával). Csak az a bibi, hogy ilyen szintű feldolgozás csak a komolyabb monitorokban van.
Nem a nem-profi, hanem a kimondottan olcsó monitoroknál hagyják sárgulni.
-
ddekany
veterán
Avagy miért éri meg bármilyen nem-TN... Emberek (csak hasra) 95%-ának nem éri meg. A maradéknak, aki érzékenyebb, egyszerűen kellemesebb ránézni. Nálam mikor gépre költök, az elsődleges szempontok a monitor és zajszint (és egér és a billentyűzet). Mert egész nap ez a szart ütöm... ezek azok, amik ténylegesen emelik a korfontérzetemet. A színhűség engem pl. annyira nem érdekel. Eleve én általában hidegebben szeretem a színeket, mint az sRGB, kiadványokat meg nem csinálok.
A tesztek kapcsán... néha beléjük nézek, és általában belefutok olyan bakikba hamar, amikből világos, hogy nem igazán ez a területe annak aki csinálta. Nyilván van jobb dolga is, más az érdeklődési köre, stb. Ezek a tesztek leginkább arra jók, hogy megtudhatsz adott típusról néhány információmorzsát, amiket a gyártó nem köt az orrodra. Segít dönteni. Ezen felül nem kell ezeket komolyan venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xbox Series X|S
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Avatar: Frontiers of Pandora - Rövid videón a külső kameranézet
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Lexus, Toyota topik
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- További aktív témák...
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840x2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- Eladó 57" Samsung Odyssey Neo G9 ívelt, 2 4K 7680 2160, 32:9 szélesvásznú, 1ms, 240Hz
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Monitor tartó / állvány - AlzaErgo ErgoArm S35B
- Eladó 27 LG GL850-B Monitor!
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia T1200 4GB 1 év garancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest