Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Jön egy újabb jó chipset az AMD-től. Ezt már szeretem. És ami az egészben nekem a legjobban tetszik ,hogy még erősebb IGP-t fog gyártani.
-
Rive
veterán
De vajon Atom ellen alkalmatos? Szanjak ellenfelenek?
Azert kerdezem, mert lassan a vizcsapbol is az folyik, hogy a laptop, meg kisfogyasztasu, meg kisgep kaliberben van most az uzlet. A cikkbol meg pont ez a fajta pozicionalas nem derul ki. Szamomra.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz sarkany007 #38 üzenetére
De baj. A témát érintöen kérdezz. Ez egy fórum. Mikor az alapeveket olvastad láthattad. Szóval ez nem chat formájában müködik. Keresd meg a megfelelő totyikot tedd föl a kérdést és tessék várni. [link] jó olvasást.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Rive
veterán
Ize. Atom-ellenfel chipset lesz?
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz sarkany007 #35 üzenetére
Na tesó eddig az off és nem tovább. Keresd meg azt a totyikot ahova ez tartozik légy oly kedves!
Amd - Radeon - Ryzen
-
szki
őstag
válasz sarkany007 #32 üzenetére
Single Side vs. Double Side
Egyik oldalon van chip v. minkettőn. -
Gyuri27
félisten
válasz WonderCSabo #30 üzenetére
Sőt lesz belöle am2-s is 6000-s széria számmal.
sarkany007: harcos ennek mi köze itt bármihez? Amúgy egyoldalas, kétoldalas.
szki: ezért strapáltam magyam?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
sarkany007
csendes tag
hali mit jelent a ramokon az hogy SIDE(s) SS vagy DS???????????????
-
aktív tag
válasz WonderCSabo #30 üzenetére
Tudom, de a képem az AM3-as volt, ami elvileg kompatibilis az AM2(+) lapokkal.
Az árba alapján ez úgy oldották meg, hogy AM3-as lapok nem 940-esek lesznek, ahogyan azt előre sejteni lehetett, illetve ahogy a hírek szóltak, hanem "csak" 938-asok, mert AM2-köz képest két láb hiányzik.
-
TomBoy1986
veterán
Mi is az az SB710? Mert eddig én csak SB600/SB700/SB750-es létező déli hidakról hallottam, SB710-ről még nem nagyon
Másik meg... minek is kellene az új chipset? 790X~790GX~790FX 1-1 dologban különböznek és kész. Az ACC-nek kb. nulla köze van ahhoz, hogy 790GX-es északi híd van vagy sem, mivel csak attól függ, hogy a déli híd SB750 vagy pedig más (lásd a 790FX-es ASUS csúcslap SB750-nel). Az hogy a GX-szel terjedt el egy másik kérdés persze...
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Szondar
csendes tag
Teljesítményben (az integrált videomagon kívűl) mi a különbség a 790gx és a 790fx között?
-
Vikipizsama
tag
Nekem elég lenne csak egy 790X-es lap SB750-es déli híddal!! (Gigabyte-ban)
-
Puma K
nagyúr
Bakker.... Nem tudok várni júniusig a gépmegvétellel... Az baromi messze van
Megvárom az új procikat januárban, azok remélem hatással lesznek az árakra (AMD/Intel fronton egyaránt) és majd akkor megveszem a maradék részeket...
Paszmek...."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
leviske
veterán
válasz redkill3r #23 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de részletesebb teszt nincs? Csak mert ha jól emlékszem, akkor a 8000-es GF IGP-t el kellett, hogy verje a HD3200/3300... A 9300/9400 meg nem hinném, hogy új GPU lenne. Max inkább a G86 55nm-en és emeltebb órajeleken. Nem lehet, hogy a 3dmárkot ennyire befolyásolta a vram méret?
-
redkill3r
tag
A GeForce 9300 IGP erősebb, nem?
Gyorsabb mint egy 3450-es diszkrét kártya. CikkÉs még ott a GeForce 9400 IGP, amiről még nem olvastam tesztet.
Írhatom én a híreket?
Bocs, rossz vicc volt. -
leviske
veterán
Én arra leszek kíváncsi, hogy ha már elvileg az SB800 PCI-E 3.0-ával érkezik, akkor a HD5870X2 (?) is azzal érkezik? Esetleg a teljes HD5-ös széria?
-
szki
őstag
Kíváncsian várom az AM3-hoz az RS880 + SB800-at 2009 nyarán!
Bár a jelenlegi chipset-ek bőven elegendőek kiszolgálni az igényeket! -
JoeYi
őstag
rég láttam már olyan rossz photshop művet, mint az alsó kép ellenállásai
-
aktív tag
Az az igazság, hogy nem igazán szükséges az új csipszett, mert a chipset-re vonatkozóan nem olyan érzékenyek az AMD processzorok.
Szerintem nForce3-as chipset mellé is be lehetne tenni az új Phenom procikat, igaz elég erős lenne AGP DDR3-mal ... Majd az Asrock megoldja nekik van AM2-as lapjuk már AGP-vel
-
Oliverda
félisten
Majd szépen átnevezik a 790FX-et mondjuk 870X-re és kész is az első AM3-as AMD chipset. A célnak tökéletesen megfelel. Semmit nem tudnának most belerakni amitől több vagy jobb lenne. Még a PCI Express 3.0 sincs hivatalosan szabványosítva ha jól tudom.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
X@b3e
addikt
Őszintén szólva az új cpu-hoz arra számíottam, hogy kiadnak egy újabb chipsetet is. Persze ez nem azt jelentei, hogy így már nem sülhet ki semmi jó a dologból, csak erre számítottam.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Oliverda
félisten
X48+ICH10 párossal lazán felveszi a versenyt a 790FX+SB750 kettőse. Szerintem az utóbbi még kevesebbet is fogyaszt.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
aktív tag
Messze nem volt részletes, hogy miből mennyi lesz a csipekben, hogy 60 PCIexpress vagy 120 szál lesz benne, vagy 10 USB helyett 50, ezekből még semmi nem derül ki, max annyi hogy lesz és kb ilyen új extrák lesznek benne terv szerint.
DeadMeat :
Szerkesztés után írta bele, amikor már én is írtam a hsz-emet[ Szerkesztve ]
-
X@b3e
addikt
Megmondom őszintén, én személy szerint többet vártam, újabb chipsetet (8xx)
Majd meglátjuk, mire lesz ez elég, nekem elsőre soványnak tűnik, pedig jó lenne, ha teljesítményben beérnék a riválist... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Oliverda
félisten
Kitalálod hogy miért?
Segítek. Azért hogy a drágalátos júzer már fizikailag se tudja majd belerakni az AM2/AM2+ processzorát AM3-as lapba. Ugyanis van 2 láb ami ezt majd megakadályozza.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az AM2+ és az AM3 proci lábkiosztása azért mégsem 100%-osan azonos, 2 láb eltérést vettem észre. Lehet hogy mégsem megy majd bele a AM2(+)-ba az AM3-as(Phenom II és társai) proci?
-
Oliverda
félisten
Az ok szerintem egyszerű. Ezzel a már meglévő északi hidak mellé is egyszerűen bepárosíthatóak az új funkciók. Nem kell áttervezni és újból legyártani a chipeket. Flexibilis.
Amúgy az SB800 lesz az első igazi teljesen AMD által tervezett déli híd. Az SB700/750 az SB600 továbbfejlesztése volt, ami még ugye az ATI berkein belül született.
+ SATA 3
+ USB 3.0 (?)...és ebben már valóban lesz/lehet beépített órajelgenerátor
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért tervezik még mindig két részből állóra a chipset-et?
Olcsóbb gyártani? ( A déli híd mindenhol ugyanaz?! ) -
HERR Z
veterán
olyan szempontból kicsit hülyeség a cikk, hogyha csinálnak egy jobb chipsetet a 790gx helyére akkor nem fognak egy szarabb déli hidat mellé tenni....mert a 790gx-nek az ACC jelenleg az értelme kb
-
Cadal
őstag
Ébredezik az alvó sárkány!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest