- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hactor
csendes tag
Szia Chros!
"Vásárlási ajánlatunkat elsősorban a szubjektív megítélés, azaz a pontszámok alapján állítottuk össze. A műszaki paraméterek csak másodlagos súllyal szerepeltek.
Az irodai típusok között pontszámban a Belinea 106060 végzett az élen, de ennek a készüléknek viszonylag magas az ára. Az ár/teljesítmény arányt tekintve az egész mezőnyben a Siemens C992 volt a legjobb: kiugró hibája nincs, és nettó 85 ezer forint körüli árával ez a tesztben szereplő legolcsóbb monitor. Kedvező vételnek számít még a CTX és a Samtron is.
A középkategóriában - melynek alsó határát 130, felső határát 160 ezer forintnál húztuk meg - igen változatos kép alakult ki. A mezőnyből kiemelkedett a NEC Multisync FE950, amely nemcsak a pontversenyben elért (megosztott) második helyezésével, hanem kedvező árával is felhívta magára a figyelmet. Képminősége a csúcskategóriában is megállná a helyét, ezért a NEC volt számunkra a teszt legmeggyőzőbb résztvevője. "
A NEC, mégegyszer hangsúlyozom, fantasztikus! -
Nincs igazán tuti tippem. Én Nokiából még szart nem láttam, de a Nokia most már Viewsonic, és Viewsonic-ból viszont láttam rosszat :).
Jómagam Trinitron/Diamondtron hívő vagyok, a színek miatt. Viszont itt mindenképp meg kell nézni a monitort vásárlás előtt, mert a konvergencia és a fókusz gáz lehet.
Konkrét típusokból sajnos egy ideje nem vagyok képben.
Jah: iiyama - imho tuti márka, bár állítólag időnként jönnek hibás darabok. De pl ebből a 19"-os NF Diamontron (A901HT, asszem) nagyon fincsi lehet :) -
Alapvetően igazad van, de egy monitor a képcsövön kívül még elektronikát is tartalmaz (nem a kezelőszervek paneljét, hanem a full elektronikát). E kettőn múlik a monitor minősége, és a legjobb képcsővel is lehet szar monitort csinálni, ha az elektronika nem stimmel.
És fordítva, ezért tudott pl a Nokia jobb Trinitronos monitorokat csinálni anno, mint a Sony: jobb volt az elektronikája. -
guest
veterán
Szervusztok !
Szandekomban all vasarolni egy 19''-os monitort, (jelenleg 17'' Belinea 103040 -esem van, ezzel tokeletesen meg vagyok elegedve).
Amikor ezt vasaroltam (kb 2 eve), utana olvasgattam (gyari adatok, tesztek), s eleg egyertelmunek tunt a valasztas...
Most gondban vagyok: ugyan olvastam a 19''-os monitorteszteket (Rio, Chip magazin), de foggggalmam sincs mit vegyek ???
Ez ugyben kernem segitsegeteket, illetve egy-ket gondolatot keltenek az olvasokban ...
Ha jol tudom: a legtobb "monitor gyarto" (pl. Belinea, Deawo, Samsung stb.) megvasarolja valamelyik masik gyarto (pl. Hitachi, Sony, LG) altal gyartott kepcsoveket, s hozzateszi a kezeloszervek paneljet + emblema, es kesz is a monitor. (Ez alol kivetel a Sony, LG, ok sajat fejlesztesu kepcsovekkel dolgoznak)
Ha ez igaz, akkor a tesztekben, gyari adatokban mert nem igy csoportositjak oket, hiszen nagysagrendekkel konyebb lenne osszehasonlitani oket, mint a lyukmaszk merettel, s a tobbivel, hiszen ha a kepcso ugyanaz, akkor minden mas parametere is megegyezik !
Mondok egy peldat a jelenlegi 19'' Belinea monitorok eseteben (www.belinea.com), a leglenyegesebb adatokkal (az elso modellhez kepest torteno valtozasokat egy sor eleji + jellel jelolom):
106065 Bussiness Class (kozepso kategoria, magyar arlistakon is szerepel kb 84000 Ft netto)
viewable image size 45.49 cm
max. resolution 1600*1200 / 75 Hz
phosphor dot pitch in mm 0.26
dynamic focus yes
shadow mask yes
screen treatment U-Art (hogy ez mit jelent ???)
horizontal frequency in kHz 30 - 96
vertical frequency in Hz 50 - 160
bandwidth in MHz 150
factory/user defined modes 11/14
OSD yes
Hogy milyen kepcsovet tartalmaz a monitor, nem derul ki ... (hogy kitol vasaroltak) Elkepzelheto, hogy Hitachi (a 103040-es is Hitachi)
106055 Bussiness Class (kozepso kategoria, magyar arlistakon nem lattam meg)
viewable image size 45.49 cm
max. resolution 1600*1200 / 75 Hz
+ phosphor dot pitch in mm 0.24
dynamic focus yes
shadow mask yes
+ screen treatment Dynaflat High Contrast (hogy ez mit jelent ???)
horizontal frequency in kHz 30 - 96
+ bandwidth in MHz 200
+ factory/user defined modes 14/10
OSD yes
Mint latszik, egyetlen sor utal arra, hogy Sik kepcsoves a monitor (Dynaflat...), de hogy kitol veszik ...??? (Hitachi ???), s csak par tulajdonsagban kulonbozik ..
106060 First Class (legfelso kategoria, kb 120.000 Ft netto)
+ viewable image size 45.7 cm
+ max. resolution 1600*1280 / 70 Hz
phosphor dot pitch in mm 0.26
dynamic focus yes
shadow mask yes
+ screen treatment Super High Contrast (hogy ez mit jelent ???)
horizontal frequency in kHz 30 - 95
+ bandwidth in MHz 203
+ factory/user defined modes 8/14
OSD yes
Ez sem sik, de mar mas kepcso mint a 106065-nel (Hitachi2 ??), meger-e 25000 Ft-t ???
106080 First Class (legfelso kategoria, kb 150.000 Ft netto)
+ viewable image size 45.7 cm
+ max. resolution 1920*1440 / 75 Hz
+ grill pitch in mm 0.25
dynamic focus yes
+ aperture grill yes
+ screen treatment Diamondtron NF (Naturally Flat)
+ horizontal frequency in kHz 30 - 110
+ bandwidth in MHz 261
+ factory/user defined modes 10/16
OSD yes
Itt a logtobb valtozas az elsohoz kepest, de kb 2-szer annyiba is kerul.
Itt vilagos eloszor, hogy a kepcso Diamondtron NF !, azaz sik is ..., igy lyukmaszk helyett resmaszk van (aperture grill)
Azaz itt mar tenylegesen masik tehnologiat latunk, mig az elozo 2 esetben (kivetel a 106055) csak jobb kiadasban szerepel ugyanaz a technologia (mint pl. Geforce2 GTS, Gefoce 2MX(itt most kicsit csaltam), Geforce 2GTS Ultra)
No egyenlore ennyit .....
Chris -
Hát, ez még valóban odébb van... de ha egy cég megrohanna minket, hogy teszteljük a plazma cuccát, feltehetően igent mondanánk :).
Kifizetésről - bár (sajnos) gyakran kénytelenek vagyunk ilyet csinálni - ezúttal valóban nem lehet szó, lévén az egész RiO-nak nincs negyed ennyi pénze sem (sőt, mivel nincs pénzünk, ezért 1000-ed ennyi sincs :D). -
Szasza
tag
Kedves Rio, remélem hamarosan (5-10 éven belül)átlényegülhetünk új dimenziókba, hiszen 19 col ma már igencsak kevés, így lassan el lehet majd jutni a csodás 40-60 colos plazma monitorokig.:> Ami pedig azokat illeti, már egész "olcsón" meg lehet őket kapni, ha pld. valakit Bill Gates-nek, vagy Brunei szultánjának hívnak, hiszen áruk a nettó 2-3 millió forintot kóstálja, mint kutya a téliszalámit. A képminősége ezeknek teljesen más - amit persze áruk is indokol, ezen kívül nem foglalnak helyet a lakásban - nincs gond a UXGA felbontással sem, hiszen a jobbak (pld. NEC) ezt is tudják. Szóval - bár lehet hogy kicsit elvetem a szikét - mikor tesztelitek e csoda-csúcskategória nemes példányait - bár ezt az átlagfelhasználó biztosan nem veszi meg, attól még érdekes lehet - csak a tesztpéldányt nem lehet/szabad kifizetni...Üdv:
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest