Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha gyors böngészés, vagy egyéb nagy CPU igényű progik használata a cél, akkor valóban normál x86 gép kell.
De a legújabb pi igenis alkalmas desktopnak, habár van hova fejlődnie. Nekem van két x86 desktop gépem, de ma már egy pi 400 (külön billencs, 2,5 ssd, nvme ssd, nagy usb hub) a 0-24 masina. Igen, a böngészés kiábrándító(a ph is), de többnyire azért, mert a javascript uralkodik a weblapok felett, és tudatlan(enyhén fogalmaztam) programozók fejlesztenek vele (tisztelet a kevés kivételnek). Az x86 akkor működik nálam, amikor a pi már nem jöhet szóba.
Mióta pi-t használok, sokkal jobb linuxos vagyok.
-
direwolf
őstag
Te is beleestél abba a hibába, hogy elhitted a marketing rizsát. Tényleg nem szabadna úgy reklámozni a raspberryket, mint desktop replacement. A cikkben szereplő kiméra is ez a kategória sajnos.
Viszont ha ezt kihagyjuk a képletből, igenis használható, és nagyon hasznos dolgokat lehet az ilyen és hasonló cardboard gépekkel tenni.szerk.: hogy példát is hozzak: retropi emulátor (a hasznossága egyénfüggő
) -
hchefi
csendes tag
Sokat tényleg nem szabad tőle várni. Énis már 3 projekten próbáltam volna bevetni, de belemélyedve rájöttem, hogy hosszú távon nem bíznám rá az életem. Végül egy 12 zónás öntözésvezérlésre mertem bevetni egy Pi Zero-t. Egy 75 ezres Hunter vezérlőt váltottam ki így 30 ezerből. Cserébe annyi öntözési időt csinálok benne, amennyit nem szégyellek, meg úgy, ahogy én akarom. De az SD kártya miatt már előre félek, hogy 2 évente mehet majd az új vétel + recovery....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)