- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Apple MacBook
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Van egy Pi4-em, 2GB-s verzió. LibreElec fut rajta.
Szeretném megoldani, hogy torrentezni is tudjon, de addonok között erre lehetőséget nem találtam.https://github.com/thoradia/thoradia
Ezt a megoldást találtam, de nem működik, amikor felraknám, azt mondja Python 3 kell hozzá, amit a rendszer nem támogat.Van ötletetek, hogy hogyan oldhatnám ezt meg? Persze azt tudom, hogy Raspbiannal egyszerűbb lenne, csak nem akarok újra telepítgetni, hanem ha van egy egyszerű addonnal megoldani a dolgot LibreElec-ből futtatva.
Illetve arra van addon, hogy webes felületen elérjem a Pi-t, pontosabban a cél a torrent addon elérése lenne.
Előr eis köszi!
Üdv,
Buncaman -
Buncaman
tag
válasz
Fecogame #40600 üzenetére
Köszönöm az ötletet!
Főleg a torrent kapcsán, megkönnyíti az életem ez az opció, nekem új.Raid eredeti terv szerint a rasoberry kezelné, az usb3-asokon lennének a HDD-k, és a tükrözést elvileg tudja kezelni.
Ahol ezt a megoldást láttam, ott multimédia szerver volt a kis gép.Ahogy írtad, az nekem is kérdéses, hogy mennyire terhelné az meg a procit, hogy ennyi mindent kezel. (Torrent, samba, Kodi, minden adat kétszeri írása (bár a beolvasás gyorsabb lesz))
Kodi amúgy nem biztos hogy kell rá, függ attól, hogy a kövi tv be tudja e olvasni a sambarol a filmeket.
Illetve jelenleg van egy R4-em, amin Kodi fut TV okositas gyanánt.
Valószínű, hogy azt fogom "átalakítani".
Abban 32GB-s sd kártya van. 4G RAM ami bőven elég, de kicsit egyszerűbb hűtése van.
A kérdés tényleg a proci terhelés és hőleadás. -
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy projektem, de nem teljesen tudom hogyan valósítsam meg. Ebben kérném a segítségeteket.
Egy Rapsberry Pi4-ből szeretnék egy NAS szervert építeni, ami torrent, illetve házi multimédia szerverként szolgálna. (meg persze adattárolás és backup)
Szerintetek az működőképes lenne-e, ha:
- 64GB-s SD kártyán futna hozzá mondjuk egy ubuntu szerver OS
- 2x2TB külső HDD-t RAID-1 be raknám. USB 3.0-n lenne 1-1 csatlakozva.
- Fájl eléréshez más eszközről logikusan csak samba kell.
- Torrentezéshez meg valamilyen távoli asztali elérés kellene Linuxok között, ennek utána járok.Szerintetek ez megvalósítható?
Esetleg van tippetek hogy hogyan induljak neki?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest