-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Az osmc-t használok raspberry pi-n, és pár hete állandóan kifagy néha menüben is, de inkább film/sorozat indításnál is. Korábban ment több mint egy évig, és csak az osmc frissítéseket raktam fel.
(Torrenttet leállítja film/sorozat indításakor a transmission plugin)
Találkozott valaki hasonló problémával? -
sirarcheer
senior tag
válasz
Scooter #19392 üzenetére
Én sem vagyok nagy Linux guru, ez a leírás működött.
Megírod hogy melyik lépést kell máshogy csinálni.Keef Lee
Lehet hogy úgy is működik, de azt olvastam hogy jobb a fix mountolás.truefx
Transmissionnál a webes felületen tudod megadni hogy hova töltse le.
Én a filmeket a transmission default könyvtárába töltöm, a sorozatokat pedig a flexget válogatja szét sorozat név szerint és úgy adja át a transmissionnek.
Vagyis
Könvytár A -- Filmek
Könyvtár B -- Sorozat 1 - Részek
-- Sorozat 2 - Részek
... -
sirarcheer
senior tag
válasz
havri1 #19385 üzenetére
Szia!
A torrenthez annyit hogy én nem a sebességét korlátoztam le, hanem ha filmet nézek akkor minden torrentet pause-ra állít az OSMC-n lévő transmission plugin, és film végén elindítja mindet.
Így napközben mehet full sebességgel a torrent.Én eszerint csináltam.
0. Szerzünk egy külső vinyót és Ext4-re formázzukAdunk neki LABEL-t is, hogy könnyebben megismerjük
1. Transmission letöltése:
Kód: sudo apt-get install transmission-daemon2. Transmission beállítása:
2.a. A Transmission leállítása:
Kód: sudo /etc/init.d/transmission-daemon stop2.b. A beállítások szerkesztése:
Kód: sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json2.c. A következő sorokat szerkesszük meg:
"download-dir": "/ahova/le/akarsz/tolteni",
"incomplete-dir": "/ahova/a/felkesz/fajlok/mennek",
"incomplete-dir-enabled": true,
"rpc_username": "amivel_be_akarsz_lepni_bongeszobol",
"rpc_password": "amivel_be_akarsz_lepni_bongeszobol",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"umask": 2,3. Létrehozzuk a könyvtárat, ahova fel akarjuk majd csatolni a külső vinyót:
Kód: sudo mkdir /ahova/akarod4. vinyó csatlakoztatása a Raspberry Pi-hez
5. Megtudjuk a vinyó adatait:
Kód: ls -l /dev/disk/by-uuidinnen meglesz az uuid
Kód: ls -l /dev/disk/by-label
itt a labellel lehet ellenőrizni, hogy melyi uuid kell6. Megszerkesztjük a /etc/fstab fájlt, hogy tudja mit és hova kell felcsatolni minden indításkor:
Kód: sudo nano /etc/fstab6.a. Itt a fájl végére beírjuk a következőt:
Kód: UUID=valami /ahova/akarod ext4 defaults 0 07. Jogok beállítgatása a könyvtárakra:
sudo chown -R root /ahova/akarod/Download
sudo chgrp -R root /ahova/akarod/Download8. Megszerkesztjük a transmission-daemon fájlt:
Kód: sudo nano /etc/init.d/transmission-daemon8.a. Az USER=debian-transmission értéket átírjuk erre:
Kód: USER=root9. Transmission elindítása:
Kód: sudo /etc/init.d/transmission-daemon startTransmission elérése böngészőből:
http://raspberrypi_ip_cime:9091/ -
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg OSMC+Transmission+Flexgetet használok Rpi 1 B-n.
A torrent és videolejátszás hibátlanul megy, viszont a látványosabb xbmc skinek akadnak.1. Rpi3-ason Aeon Nox skin fut akadásmentesen?
2. Most a transmission leáll filmézés közben, Pi3-as bírja az egyszerre torrent + filmnézés(1080p, 3D)?
(Ha jol olvastam a LAN+USB közösítés miatt nem, de hátha más a tapasztalat)
3.. Ha szeretnék egy sounbart beiktatni a TV és a Pi3 közé mire érdemes figyelni?Segítséget előre is köszi.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Raspberry Pi model B -> Pi2 váltás esetén elég az SD kártya csere, vagy újra kell konfigolni?
Kodi+Transmission+Flexget fut rajta. -
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Raspberry PI B modellem van. Friss telepítéskor teljsen jól vitte a 720p sorozatokat filmeket, mostanában akad. 10 percenként akad 5 másodpercekre, majd megszűnik.
Transmission először le volt korlátozva most már le van állítva még is csinálja, ezen kívül csak a flexget fut de az csak óránként.
Ez lehet szoftveres hiba? (azaz ha frissítek osmc megoldódik)
Frissíteni lehet parancssorból? Nincs kártya olvasóm, a neten eddig nem találtam leírást hogyan tudnám PI-re letölteni és telepíteni.Segítséget előre is köszönöm.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Egy raspberry PI B-t használok otthon sorozat és film nézésre.
Raspbmc+transmission+flexget1. A letöltés sebességem most max 2 MB/sec, de ha jól olvastam ez az USB HDD-re töltés miatt van.
Ha SD kártyára töltenék majd utána másolom át USB-re akkor gyorsabb lenne? (A netem 10MB/sec-es, és kábelen kapja a PI)2. Érdemes váltani OSMC-re? (Add annyi pluszt, vagy csak ez támogatják már csak, és ez a frissebb)
3. Érdemes váltani B -ről B+ -ra?Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged