- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- Vízpart, vakáció és hardverek
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Köszi, ezt is próbáltam már, nem működik. Éppen itt írták a HDMI port kikapcsolást helyette, ez az egy, ami biztosan működik, csak hát ez nem az, amit használni érdemes: [link] Őszintén szólva nem értem miért kellett ezt a funkciót hazavágni. OK, a többség lehet headless használja a Pi-t, de aki ráköti valami kijelzőre az most szívhat vele.
-
JaniS
senior tag
Egy kérdés, bár túl sok reményt nem fűzök hozzá... Pi4, 64 bites OS, HDMI porton lóg egy érintőképernyő. Az xscreensaver szépen működött, a beállításainak megfeleően lekapcsolta kijelzőt egy idő után. Valamikor frissítések után viszont csak elsötétít, de a háttérvilágítás bekapcsolva marad. xset q szerint monitor off, egyébként bármit is próbálok, pl. xset dpms force off, a háttérvilágítás akkor is marad. Próbáltam a config.txt-ben a fake kms driver-rel, ugyanaz a helyzet. Nyilván az xrandr --output HDMI-1 --off lekapcsolja, de ez nem felel meg az elvárásaimnak, mert nem lehet egérrel, billentyűzettel vagy érintve ébreszteni. Kipróbáltam amit már lehetett, de ez most már ilyen. Azért bosszantó, mert egy ideig jó volt. Nem olyan nagy gond a power gombot megnyomni, csak hát ez így kényelmetlen. Van még bármi ötlet?
-
JaniS
senior tag
válasz
wassermann #44705 üzenetére
Köszi, valóban. Akkor tulajdonképpen mindegy, hogy milyen az érintőkijelző... azt olvastam a hid-multitouch modul kellene hozzá, de nem láttam, hogy bárkinek is működött volna.
-
JaniS
senior tag
Tudtok abban segíteni, hogy egy ilyen érintőképernyőt rá lehet venni arra, hogy a pi-vel működjön multitouch módban is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest