- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Androidos fejegységek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Forraszto #2789 üzenetére
Nekem 700ma-s töltővel működött USB egér és billentyűzettel. Ha tele akarod aggatni usb-s cuccokkal akkor inkább saját tápellátású USB hub ajánlott (wifi, bluethoot esetén).
A szabvány USB ami a gépekbe van az 500ma max, ez felett írogatja a windows hogy teljesítményingadozás van. Habár mai alaplapok ennél többet is lekezelnek. (USB3 nál ez 900ma)
Eszközkezelőben írja is a gép portonként hogy melyik mennyire van terhelve. -
batagy
őstag
válasz
Forraszto #2778 üzenetére
Szia!
A vinyó el kell hogy menjen egy ilyen külső USB2-es rackbe helyezve, és USB-n csatlakoztatva a PI-hez.
Ami miatt én inkább aggódnék, az a vinyó hűtése, ha 24/7-ben megy. Mindenképp olyan rack-et vegyél, ami fémből van, nem borítja műanyag sem a külsejét, sem a belsejét. Hogy a hőt le tudja adni.
Nekem Delock 42451-em van, ez fém, de 24/7-ben nem szoktam használni. Szintén Samsung 2TB-os vinyó van benne, 5400 RPM-es. Most próbaképpen bekapcsoltam, tesztelem hogy mennyire melegszik. Szobahőmérséklet 27 fok, ennyivel indult, kb 20 perc után már 36 fok, de az még nagyon jó. Így hagyom még pár órát.
A Külső 3,5'' mobil rack-ek topikjában érdemes körülnézni ezügyben, én rápillantottam, és éppen az általad is linkelt Sharkoon Rapid Case-t ajánják többen is, szóval az egy jó választás!!
Viszont a Samsung vinyód 5400 vagy 7200 RPM-es? A 7200 RPM-es jobban melegszik.
-
wassermann
Topikgazda
-
Forraszto
tag
válasz
Forraszto #2779 üzenetére
Esetleg egy ilyen dokkoló jobb választás? Végül is nem lenne mozgatva, nem túl "indokolt" a rack.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged