- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivjoe
tag
Szúrtam a GPIO 5V-jába egy 2200uF-os kondit, de nem igazán lett jobb az LCD, a relével kapcsolgatva a 60-as izzót ugyan úgy pár kapcsolás után kihal. Adtam neki egy 4700uF-osat is, de azzal is ugyan ez
Viszont érdekes, hogy ha rámérek működés közben a kondi lábaira (GPIO 5V-ra), akkor olyan 5,05V-ot látok, ha behúzom a relét, akkor csak 4.96V-ot. O.o
Ekkora feszültségeséstől szabad ennek ilyen csúnyán viselkednie? -
azbest
félisten
Anno olvasgattam az eredeti gyártó doksijait is és nekem úgy tűnt, hogy főleg az időzítéssel lehet a probléma. Az olcsó klónoknál ez lehet nem is pont ugyanaz, mint az eredeti Hitachi HD44780-nek. A gpio vezérléses megoldásoknál nincs precíz órajeles vezérlés, hanem csak úgy nagyjából mennyi várakozás legyen módi van. Sok bajon volt azzal is, hogy gyakorlatilag kikommentezett sor ottléte / nemléte is befolyásolta a python script működését. Vakartam a fejemet, hogy miért működik, ha előtte van pár nem lényeges utasítás, meg komment és miért nem megy, ha kiveszem őket. Hát az időzítés miatt
-
Hyperion
senior tag
A pufferkondi valószínüleg nálam is a ludas. Az LCD-t a kapcsolós 4A-es tápról hajtom.
Korábban a scrollozásra is gyanakodtam, de ezt már visszavonom. Nálam az zavart be, ha bekapcsoltuk a közös konnektorra kötött elszívóval. Nem jöttem rá mostanáig a kapcsolatra.Így, hogy aránylag gyakran frissítem az LCD-t, nem látható a hiba. Ez nekem elég
Az általam épített táp nem kapcsolóüzemű. Stabilizált, kockatápos. Ez csak a hagkártyát üzemelteti. (Ott nem is hallok ki semmi hibát.) 2 tápról működik a kreálmányom. 1 4A-es kapcsoló, és egy stabilizált...
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- N€T0X|N: SSD hűtés
- Nők, nőügyek (18+)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 512GB NVME
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Számítógép, i7 9700, Gtx 1070 8gb, 32gb ddr4, 500GB nvme, 1TB hdd
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT 16Gb, 32Gb DDR5, 1Tb M.2, 1Tb HDD gamer pc!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest