Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz cog777 #38940 üzenetére

Igen, ez jogos.
    De a #38936-ben írt kódomban [link] az
    strftime("%Y-%m-%d %A %H:%M:%S", localtime())
    nem az Epoch-ot használja alapként ?
    Azzal a különbséggel, hogy az oprendszer localisation -jét is beleszámolja, azaz - ha be van állítva a Magyarország - akkor mindig a megfelelő időzónában van, és állítja az időszámítást is. Így mindig a pontos helyi időt kapom.
    "nagyobb idotavlatbol viszonylag pontos osszehasonlitasokat vegezzunk."
    Nekem első körben arra kellhet a log, hogy tudjam mikor történt a hiba, össze tudjam hasonlítani a kamerák képével (ezt másodperc pontosan), tudjak beszélni az épp akkor dolgozó kollégával, stb. És ugye ő is a saját óráján ezt az időt "használja".
    Második körben meg statisztikára (milyen gyakran fordult elő hiba összesen, pl. egy hónap alatt, illetve volt-e olyan hogy egy óra alatt nagyon sokszor).

Az időszámítás miatti ugrálás viszont bizonyos esetekben tényleg gond lehetne...
    Viszont az átállás ideje, az éjjel 3 óra az én esetemben abszolút üzemidőn kívül van, úgyhogy ez nem lesz gond most nekem.
    Mondjuk máshol a LOG-ba lehet be kéne írni azt is, hogy egy óra-átállítás történt.

time.monotonic() → float
    time.monotonic_ns() → int
    A felsőt én az eddigi time.time()-omhoz hasonlóan tudnám használni ?
    Annyi, hogy jóval kisebb értékekről van szó. De a rendszerindítás után egy 15-20 sec úgyis biztosan el fog telni, mire elindul a python scriptem.
    Mondjuk ezt akkor át kell gondolnom, mert asszem van ahol úgy adtam meg egy kezdeti értéknek (a program-induláskor) a time.time() visszatérési értékét, hogy az "Úgyis jó nagy lesz", és így - amíg nincs külön esemény, ami módosítaná ezt a változót - addig a "Jó nagy" miatt biztosan nem lesz igaz az egyik if szerkezetem.

Új hozzászólás Aktív témák