Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Javítom a programot, elnézést, szerintem rosszul másoltam.
import RPi.GPIO as GPIO
import time
GPIO.setmode(GPIO.BCM)
input=GPIO.input(17)
while True:
GPIO
if(GPIO.input(17)):
print("pressed")
time.sleep(2)Ez most az, ami működik, egyelőre úgy, ahogy akarom, csak nem értem
Nekem csak annyi kell, hogy ha megnyomom a gombot, írja ki, hogy "pressed" (illetve ezzel párhuzamosan majd történjen még 3-4 másik dolog is, de az majd a jövő), majd 2 másodperc szünet (ha eközben nyomom, ne történjen semmi).
De a "while True" parancsot sem értem, miért nem elég csak az "if", valamint az if parancs után miért nem kell megadni, hogy pl = 0, vagy 1, igaz, hamis stb.De látom van Python topik, majd átköltözöm oda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Haditechnika, harcászat
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Így tör borsot a Samsung az Apple Vision Pro orra alá
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON MINDEN VAN! Amit csak szeretnél írd meg, szinte biztos hogy van! GARIS ÚJ cuccok
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- Dell OptiPlex 3070 SFF i3-9100/8GB/256SSD/ számla, garancia!
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 5060 + Garancia
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest