Hirdetés
- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló #23876 üzenetére
Nekem Pi 3 modell B-m van, úgy vagyok vele, hogy legyen kövér.
Vannak ajánlások asszerint hogy mit akarsz emulálni rajta. Sima gameboy, meg arcade gépek a Pi zero-n is elmennek, meg a Pi 1-en, de ha Playstation 1-et vagy akörrülit szeretnél, oda javasolt a 3-as.Amigából kimaradtam, C64-en kezdtem gyerekként, aztán jött a 286. De itt egy link:
Amiga raspberry-nRetropie Amigás wiki oldala:
Amiga wikiA 3-as elönye hogy van rajta beépített wifi és Bluethoot, és ha megnyeken akkor teloról szoktam be ssh-zni
Amúgy van egy BT-s billentyüzetem, de azt ritkán veszem elő. -
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #23876 üzenetére
csak helyigényes a PC-mellet
Hát ezzel én is így vagyok. Most szereztem egy C64+floppy kombót, de nincs hova tennemEgyértelmű, hogy a legújabb (legerősebb) Pi kell neked. Nem gyerekjáték emulálni egy másik processzort, hogy az Agnus, és egyéb célprocesszorokról ne is legyen említés. Mivel már vannak linux/terminál ismereted, nem lesz nagy nehézség a beüzemelése. Sajna nem volt Amiga-m, fogalmam nincs milyen szinten/sebességgel képes utánozni, de a youtube videók alapján működhet a dolog.
A gyári Pi3 KIT-et ajánlom kezdésnek, mivel van hozzá csinos házikó, és garantáltan elég energiát biztosító tápegység. A "mezei" USB adapterek működése esetleges, mivel vagy csak ráírják, hogy ki tud magából adni 2A-t, vagy csak telefonok töltésekor képes leadni ekkora áramot, úgynevezett "okos" töltő. Szóval a gyári tápegység a biztos.
A külső merevlemeznél pedig a táplálásra kell figyelni. USB csatlakozón csak a szabványban megadott 500mA-t tud leadni (kis hekkeléssel a dupláját), de az a tuti, ha vagy USB2-es, és megelégszik 500mA-el, vagy küldő tápos. Esetleg egy aktív USB HUB, ami a merevlemez táplálás terhét (is) leveszi a Pi-ről.MaCS_70 már írt egy boltot, a másik kettő a málnaPC, ill az rpibolt.
+ Az aprón is kifoghatsz a boltinál olcsóbb ajánlatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Fejhallgatós találkozó
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Sorozatok
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- Eladó I7 10700k processzor alaplappal
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HP TPN-C125 15.6" Asztali laptop, Ezüst/Fekete színű - AKKUMULÁTOR HIBÁS
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest