Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- sRGB? DCI-P3? Ez áll a színhelyesség mögött.
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ASUS ROG Ally
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Valami baja van a tápomnak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rewonka
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Így ok, olyasmire gondoltam hogy a TV-ből videojellel vagy ilyesmi. De ha valakinek van tv-je, akkor ennek csak a felvétel szempontjából van értelme, vagy vannak csatorna kikódoló addonok ?

-
rewonka
tag
válasz
nyirzoz
üzenetére
Nekem is majdnem így van csak fordítva. A retropie image-en a retropie setup scripttel csomagból felrakja a kodit és a retropie menüjébe beépül a portok közé.
Úgyan így linux desktopot is felrakja, és a retropie menüből indul a desktop (vele együtt chromium, stb.) Szerintem a multibootnak ilyen szempontból nincs értelme. De ez csak a privát véleményem. -
rewonka
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Érdekelne, tv-ből hogy rögzitesz?
-
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Látatlanban azt mondanám működni fog, nekem egy USB-s snes kontrollerem van. A retropie első indulásnál maga konfigurálja.
-
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nekem Pi 3 modell B-m van, úgy vagyok vele, hogy legyen kövér.
Vannak ajánlások asszerint hogy mit akarsz emulálni rajta. Sima gameboy, meg arcade gépek a Pi zero-n is elmennek, meg a Pi 1-en, de ha Playstation 1-et vagy akörrülit szeretnél, oda javasolt a 3-as.Amigából kimaradtam, C64-en kezdtem gyerekként, aztán jött a 286. De itt egy link:
Amiga raspberry-nRetropie Amigás wiki oldala:
Amiga wikiA 3-as elönye hogy van rajta beépített wifi és Bluethoot, és ha megnyeken akkor teloról szoktam be ssh-zni

Amúgy van egy BT-s billentyüzetem, de azt ritkán veszem elő. -
rewonka
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia!
Keres rá a retropie-ra. Az egy disztribució ami direkt emulátorokra van kifejlesztve, én SNES, NES, PS1- et szoktam nosztalgiázni rajta
meg rajta van a KODI (média lejátszó), annak is érdemes utána keresni.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Kuponkunyeráló
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sRGB? DCI-P3? Ez áll a színhelyesség mögött.
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Úgyan így linux desktopot is felrakja, és a retropie menüből indul a desktop (vele együtt chromium, stb.) Szerintem a multibootnak ilyen szempontból nincs értelme. De ez csak a privát véleményem.