Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

válasz b0rZ #15149 üzenetére

Elképzelhető, hogy nem is fog, mert a TV nem küld semmit. Az egy évvel később LG 47LB650V pl. a számgombokat nem küldi.

Amúgy a fájlt neked kell létrehoznod a userdata/keymaps folderben remote.xml néven. Ez vonatkozik a CEC távirányításra. De ugye hiába is lenne meg az a fájl, hiszen fogalmad sincs, hogy mit kéne mappelni.

Ahogy az elején is írtam, szerintem nem küldi a TV ezeket a gombnyomásokat. Ha mégis meg akarod tudni, hogy jöne-e valami, akkor kapcsold be a debug funkciót a Kodiban, esetleg külön kapcsold be a CEC részletes logolást is. Ezek után nyomogasd a távirányító gombjait. Pontosan írd fel, hogy mikor mit nyomtál, és nézd meg a logokban, hogy ebből mit látott a Kodi. Ha szerencséd van, akkor látni fogod, hogy jött valami CEC kód, csak tényleg nincs funkció hozzá mappelve. A logból már azt is tudni fogod, hogy a remote.xml-be mit kell beírnod. A logok elemzésénél először keresd meg a működő gombnyomásokat, és látod, hogy milyen, amikor jó.
    Sok sikert hozzá, de szerintem 99%, hogy a TV nem küld jelet.

Segítségként itt az általam használt remote.xml, ami azt a célt szolgálja, hogy a CH+/CH- és 4 nyíl gomb funkcióit TV nézés módban kicseréli, mert nekem így tetszik.

<!-- My mappings for HDMI-CEC -->
    <keymap>
    <FullscreenLiveTV>
    <remote>
    <left>ChannelDown</left>
    <right>ChannelUp</right>
    <up>ActivateWindow(pvrosdchannels)</up>
    <down>ActivateWindow(pvrosdchannels)</down>
    </remote>
    </FullscreenLiveTV>
    <PVROSDChannels>
    <remote>