-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Geripapa #14693 üzenetére
Szia!
Ahogy mások is írták, viszonylag egyszerű. Kell egy az OS által is ismert USBs DVB-T tuner, én ilyet vettem. Ez amúgy azért jó, mert DVB-C-t is támogat, a Raspberry Pi felismeri (mind Raspbian, mind Openelec alatt működik) és eléggé olcsó.
Aztán kell egy tvheadend server-t telepíteni (ebben nem tudok segíteni, nekem OpenElec alatt simén összejött, de fogalmam sem volt, hogy mit csinálok. Netes leírások alapján próbáltam beállítani, aztán egyszercsak működött).
Utánna csak meg kellett nyitni a portot a routerben, hogy kívülről is lássam. Nekem eleve van DynDNS-em beállítva, így nem kellett IP cimekkel szorakozni. Aztán tetszőleges klienssel lehet is nézni.
Viszont DVB-T-vel van egy kisebb gond. Ha nem csak az ingyenes csatornákat akarod nézni, akkor kell egy SmartCard olvasó is, amibe be kell tenni az előfizetői kártyát. Ezt nem tudom, hogy PPi-n hogy lehet a legegyszerűbben megcsinálni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged