- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
Köszi mindenkinek
Még gondolkodok.
-
_q
addikt
-
_q
addikt
válasz
#07282432 #34709 üzenetére
Visszaolvastam az elmúlt időszakban ki mit tapasztalt és vagy tették fel a firmware-t vagy az nem hozott akkora előrelépést vagy a Pi 4 brutál erős a Pi 3-hoz képest ezért melegszik vagy rossz tervezés.
Lehet érdemesebb Pi 3-at venni mint a Pi 4-el szívni vagy rosszul látom és közel sincs annyira nagy gond? Az, hogy közel 0 terhelés mellett is igen csak meleg, nem túl megnyugtató.
Pi 3 terhelve hány fokos?
-
_q
addikt
válasz
syler123 #34699 üzenetére
Ennyivel erősebb a Pi 4 a 3-hoz képest, hogy még hűtés mellett is elég meleg vagy csak nem volt alapos a tervezés? Ha jól tudom a Pi 3 esetén hűtés nélkül sincs ilyen mértékű melegedés. A hardver meg hiába erős, ha a melegedés korlátokat állít elé.
Gondolkozok a 4-esen, de mivel nem szellőző helyen lenne, tartok a nagy melegedéstől.
-
_q
addikt
válasz
Murdock1981 #34659 üzenetére
Vagy Anydesk. Sikerült beállítanom amit kérdeztem tegnap, tehát jelszóval tudok belépni a célgépre úgy, hogy ne kelljen a célgépen a csatlakozás elfogadására kattintani.
Viszont a kérdésem akkor az lenne, hogy SSH vagy a Raspberry oldalán ajánlott VNC mikor hasznosabb?
-
_q
addikt
válasz
Murdock1981 #34617 üzenetére
Engem meg az érdekelne, hogy a teamview-er hogy tud futni? Amikor be akarok pl telefonról lépni, akkor kell egy "ok" a cél gépen, különben nem tudok csatlakozni. Legalább is Anydesk-nél így van, teamview-ert mostanában nem próbáltam. Hogyan lehet azt megoldani, hogy ne kelljen a célgépen leokéznom, viszont valami jelszót esetleg kérjen, ne tudjon bárki belépni.
-
_q
addikt
válasz
zsolt_64 #34599 üzenetére
Pi 4 rev 2-re gondoltam, hogy talán az kevésbé melegszik. Másik amire próbáltam célozni, hogy a PC-k esetén is passzív hűtés ekll vagy ahol kevés ventilátorral kell hűteni a processzort, és lehet a raspberry is már elért arra a szintre teljesítmény terén, hogy hűtés nélkül már nem fog tudni megfelelően alacsony hőfokon üzemelni. Vagy talán csak nem megfelelő tervezés eredménye és akár rev 2 akár Pi 5 még lehet visszatér a Pi 3 üzemi hőmérsékletéhez?
-
_q
addikt
Sokan használnak Pi-t és sokan kötnek rá winchestert. Eddig ez senkinek nem okozott gondot vagy csak nem foglalkozik vele sok ember? Csak azért kérdezem mert most próbáltok rá megoldást találni, hogy ne legyen visszatáplálva a Pi, de közben sokan csak használják mindenféle technikai utánajárás nélkül és panasz meg nem nagyon van tönkrement eszközről vagy igen?
Amúgy külső táp nélküli HDD mennyi áramot igényelhet? Ugyan annyi áramot tud leadni a Pi USB 3.0-n mint egy PC? Ha igen, akkor gondolom ami méretben belefér (1-4TB, esetleg 6 TB) egy külső táp nélküli házba azt megbírja hajtani az USB3.0 igaz?
-
_q
addikt
válasz
syler123 #34438 üzenetére
Nálam egy konyhapultban lenne, ezek szerint hűteni kellene valahogyan.
"Ti hogyan oldjátok meg a HDD csatlakoztatását?"
Úgy értetettem, hogy külső HDD házban van-e a winchester ami akár alvó módot is tud, vagy csak egy sima SATA csatlakozón keresztül mindenféle ház nélkül oda van rakva a Pi mellé? A másik meg az lett volna, amire végülis megadtad már a választ, kell-e külső táp vagy direktbe meg tudja a Pi hajtani USB-n keresztül a HDD-t. Ezek szerint 1-2TB-osat meg tud. -
_q
addikt
Raspberry-re kötött külső winchester-t olyan külső hdd case-be gondolom nem érdemes tenni, ami elmegy alvó módba, ha nincs használva igaz?
HDD-n van a rasbian, de mondjuk üresjáratban megy, akkor vajon elmenne alvó módba a HDD? Másik példa, torrent kliens fut de nem tölt se le-se fel senki, így üresjáratban vannak a torrentek. Vagy média szervet fut, de nem néz róla senki filmet. Mi történhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged