Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lapajbacsi

aktív tag

válasz kispx #145 üzenetére

Egy 32 bites oprendszer csak 4 Gb memóriát tud megcímezni. Link
    Swapfilet meg felesleges ramdiszkre rakni, mert ha van elegendő memória gépben akkor az oprendszer semmit sem fog kiswappolni, így akár a swap file-t nagy memória esetén akár ki is lehet kapcsolni. De ekkor csak a fizikai memória mennyiségű memóriát tudunk biztosítani a programoknak. Virtuálisat nem.

Még ehhez annyit, hogy amit itt leírtál, kb egy kicsit is IT érdeklődő első gimis is tudja... tán magamba kell szálljak ha ekkora lámának nézek ki a beírásaim alapján, hogy ezt magyarázgatod nekem mint egy hülyegyereknek... :Y

Node mind1 a lényeg, hogy én egyáltalán nem erről írtam.
    32 bites oprendszerrel, 8+ giga ramos hardver konfigon is képes egy ramdiszk alkalmazás az oprendszer által allokált 3,2 gigán túli memóriát MINDET felhasználni ramdiszknek, arra meg ráirányíthatod a swap file-t, ha tetszik fullba is (bár sztem felesleges)... ergo gyakorlatilag így csinálhatsz 32 bites oprendszerrel is 8-, de akár több giga műveleti memóriát, ha úgy tartja úri kedved...
    Már csak azért is csodálkozom hogy ezt nem tudod - legalábbis a beírásodból az jött le - mert pár napja ezt itt kitárgyaltuk... (én spec nem tudtam, de én csak hobbi júzer vagyok...)

• Lapajbacsi

aktív tag

válasz kispx #145 üzenetére

...semmi újat nem írtál számomra de azért köszi.. puffernek nevezek minden cache és temp műveletet is... de ez az én saját hülyeségem... bár ha érted a szó általános jelentését tán nem is annyira fura... de azért köszi... ;)

Új hozzászólás Aktív témák