Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
Adatmentesre barmelyik jo, nas, pc... De kosd halozatra! Ugy a telefonrol is egyszeru lementeni mindent, es gyors is. Pl en total commanderrel mentem le telefonrol a dolgokat wifin keresztul egybol a serverre.
Merevlemezbol a legmegbizhatobb a hitachi, vagyis HGST, amit megvett mar a wd. A western Digital Ultrastar-ok keszulnek az egykori HGST gyaraban. Hangosabbak mint az otthoni verziok, de nagyon durvan megbizhatoak! Nekem 5db HGST van itthon. 2db 8TB-os, es 3db 4TB-os. Mindegyik 100%-os, pedig van amiben van 3500+ora is, illetve van amiben 30ezer inditas van.
Regebben foglalkoztam merevlemezek garanciaztatasaval. Tapasztalatbol mondom, a leheto legrosszabb merevlemezek a Seagate termekei vegyesen, es a WD purple sorozata. -
energy4ever
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Van ami csak raid-ot tud, es az operacios rendszee fele nem engedi at kozvetlenul a merevlemezeket.
IR mod: Integrated Raid
IT mod: Initator Target itt minden eggyes merevlemez olyan mintha az alaplap sata portjara lenne kotve.Par hardverapros hirdetes. Erdemes elolvasni a szoveget.
Illetve van olyan is, hogy tud kezelni szinten eggyesevel merevlemezt, de nem lat mindent a windows, a smart adatokhoz nincsen ralatasa, tehat irni-olvasni tudja, de mast nem. Nem latszik a hofok, a szektorok szama es azok allapota, valamint a tipusa meg meg sok mas sem.
-
energy4ever
addikt
válasz
westlake
üzenetére
A bolti otthoni/alap felhasznalasra szant sata portos vezerlok ilyenek. De a kb sehol se beszerezheto dragabb server vezerlok amin mar nem sata port van, hanem mas sata/sas alapu nagyobb csati, ott a tobbseg direktben ndm tudja vezerelni a merevlemezeket. Sok vezerlohoz van egyedi fw amit rarakva mar tudja.
-
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Lehet nem ez a legmegfelelobb topik a kerdesem feltevesere(ha tudtok jobbat, azt is szivesen varom.)
Kineztem egy gephazat, ami 8db merevlemezt fogad. 2db backplane van benne aminek csatlakozoja 1-1db SFF-8087.
A kerdesem az, ha veszek egy olyan kabelt aminek az egyik felen van SFF-8087 a masikon 4db sata, es forditott, akkor mukodhet vele az, hogy a 4sata megy az alaplapra, a SFF-8087 pedig a gephazra?
A 6. Kabel micsoda? Kihagyhato?
(jobbrol a 2.) -
energy4ever
addikt
válasz
HUfantom
üzenetére
Sajnos azota mar sikerult kideritenem, hogy mi a gond. A regebbi hdd-m hiaba 100/98-as, ennek ellenere megdoglott. Bios/win latja, sot meg a hdsentinel is, de formazni mar nem lehet... Hd sentilen tesztje is hibat dob...

Szoval igen megeri a raid, igy megmaradtak az adataim, viszont ennek ara is van, 25ezer ft-om banja. -
energy4ever
addikt
Nem tortent meg sosem olyan, hogy lefagyott volna a rendszer, pedig mar 2eves a konfig lassan.
Szabalytalan leallas sem tortent, es aramtalanitas sem.
A HDD-k nanoxia sata kabellel vannak osszekotva a lappal. Azok elege minosegiek, es jol zarnak.Igy mar foleg nem ertem miert csinalhatja ezt.
Van valami idokorlat amit ha eler, akkor ujraszinkronizal igyis, ugyis?
Ha igen, akkor az allithato/manualisra teheto? -
energy4ever
addikt
Otthoni jatekos gepemben kozel egy honapja raktam megegy hdd-t, es tukroztem win10-el. Ssd-n van a rendszer, hdd-n a steames jatekaim. Ma eszrevettem, hogy elege lassan toltenek be a jatekok, es folyamatos villagit a hdd ledje a gephazon. Lemezkezeloben azt irja, hogy ujraszinkronizalja a raidot... Ilyenkor kise tudom kapcsolni a gepet? %-ot sem ir, se semmi, csak annyit, hogy "ujraszinkronizalas". Miert csinalja ezt, es milyen idokozonket fog meg ilyen tortenni?
Nem orulok neki, ezzel nem szamoltam mikor beleraktam a 2. hdd-t.

-
energy4ever
addikt
Na most jol osszezavartatok. Raid 0-at akkor most win-bol lehet csinalni mukodo windowsos rendszermeghatobol?

-
energy4ever
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem migralni szeretnem, hanem egyszerre hasznalni a 2db SSD-t rendszermeghajtonak.
Szoval akkor erre is alkalmas lenne a win-es raid?
-
energy4ever
addikt
Rendszermeghajtos tukrozott raidot osszelehet hozni win telepiteset kovetoen?

Ha igen, akkor a win tudja ezt is, vagy csak a masodlagos meghatokat lehet win alol raidba fuzni? -
energy4ever
addikt
Szeretnek epiteni tukrozott raid tombot. (RAID 1-et)
Jelenleg 1db WD20PURX 2Tb-os WD vinyom van. Ebbol vennek megegy masikat.
Ha kiesik az egyik vinyo, akkor gondolom masikat lehet berakni helyette. Ebbol arra kovetkestetek, hogy nem kell formazzam a mostanit, es csak bedobhatok megegy ugyan ilyet, ugy, hogy megmaradnak a file-ok rajta.
Jol gondolom?

Windowsos raid vezerles mit tud?
Ha nem jo, akkor mit ajanlotok helyette?Ha pl raid kartyarol, vagy alaplappal vezerlem a raid-ot, akkor ha raid kartyat, vagy alaplapot cserelek vissza tudom csinalni a raid-ot?
Raid 1-nel az irasi sebesseg marad ugyan annyi, es az olvasasi duplazodik?
-
energy4ever
addikt
Ha jol eltermezem akkor elmeletbe igy lesz:
Rakotom az osszes HDD-t az alaplapra, vagyis 4-et. Raid-ot beallitom bios-ban, felrakom rajuk a friss windows-t. Es lassabb lesz az irasi sebesseg de lenyegesen gyorsabb lesz az olvasasi sebsseg. Ez a gyakorlatban hogy valosul meg?
Mit kell neki adjak USB-n keresztul, ezt nem ertem...?SSDket is lehet raidba kotni?
-
energy4ever
addikt
Most olvasgatom a raidos dolgokat, de felmerult bennem par kerdes.
Azt szeretnem hogy 2-3-4db Western Digital Raptor HDD-t bekotok raidba.
Kellene nekem vezerlo kari, vagy elvegzi az alaplapom? (ASUS Crosshari V Formula)
OS-t tudok telepiteni raid tombre?Valaszokat elore is koszonom!

Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Le Mans Ultimate
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Byski Áramláskijelző.
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(jobbrol a 2.)