Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
steve@prhw
őstag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Kicsit megkésve (sok a meló...) reagálnék: Sata 1-es vezérlőre direkt válogatta Az SATA 2-es vincsiket ?
A lap tulajdonságai szerint a 3 GB-s átvitel (póriasan és helytelenül sata II) ismerete emelt szintű óvodai feladat ennek a lapnak....
Intel ICH7R South Bridge:
1 x UltraDMA 100/66/33
4 x Serial ATA (3Gb/s)
RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 és Intel Matrix tároló technológia.
ITE 8211F vezérlő:
2 x UltraDMA 133/100/66 két merevlemez támogatással
Silicon Image 3132 vezérlő:
1 x belső Serial ATA (3Gb/s
1 x külső Serial ATA (3Gb/s)
RAID 0, RAID 1, JBOD, RAID 0, 1, 10, 5 további port szorzóval
A tapasztalat szerint meg mégsem teljesen...
-
steve@prhw
őstag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Üdv mindenkinek!
Új hét, egyelőre széthullás nélkül.... Nagyon úgy néz ki, hogy a sata II a gáz, nem bírja stabilan a raid vezérlő...
A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy aki a gépet összerakta, direkt azért válogatta így, hogy menjen a sata II, nekem kvázi tökmindegy, de úgy néz ki, hogy sata I lesz ebből. A mentés ütemezett scripttel történik, egyszerűen kiszedi az oracle adatbázis megfelelő rekordjait, tömöríti, majd dvd-re írja. Ez minden nap lefut különbözeti mentéssel, hétvégére pedig teljessel, az eddigi tömb-borulások ilynekor töréntek, de ez lehet véletlen is. -
steve@prhw
őstag
Azért mégiscsak van reakció, thx...
Szóval: a lap támogatja a sata II-t, ezért is lett ő a kiválasztott (Oracle alapú ügyviteli rendszer, illene minél gyorsabbnak lennie...). Ami biztos, hogy a jumperelés semmiféle adatvesztést nem okoz, ez tuti.
Minden nap ütemezett mentés fut rajta, de érdekes módon a hiba mindig a pénteki ''nagy'' mentésnél jelentkezik. Egyszerűen degradálja a tömböt a rohadék, pedig a vinyó tökéletes. Másra már én sem tudok gondolni, mint a sata II-kompatibilitás sztochasztikusságára...
A spread spectrum clockingban bíztam még, mert valahol olvastam, hogy a rendszerórajelhez igazít (mit? hogyan? különben hogy megy?).. Szóval igazi jó leírást nem találtam, kíváncsi vagyok, mi lesz hétfőn, másnem marad a sata I mód... -
steve@prhw
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Vazz, ezzel a hsz-szel moderátori rang nélkül is halálra tudok ítélni topicokat... Feketemacska mágia RuleZ...
-
steve@prhw
őstag
Üdv mindenkinek!
Már feldobtam a problémát az alaplap topicjában és a sata II topicban is, de semmi reakció nem érkezett, utolsó próbálkozás...
Társ(anya)vállalatunknak van egy ASUS P5LD2 lapra épülő alkalmazásszervere, raid1-ben szaladgáló wd120 GB-s SATAII vinyókkal. Chieftec táp, no tunning, fő a biztonság, stb, stb.
Ez mind szép és jó lenne, de 1-2 hetente széthullik a raid tömb. Az eseménynaplóban arra utaló megjegyzések vannak, hogy az egyik vinyó nem reagált határidőn belül, majd a vezérlő degradálta az egész tömböt. Vinyócsere, újjáépítés, egy hét múlva ugyanaz. Természetesen a kivett vinyó tökéletes...
Ötletem nincs, lehetséges, hogy a spread spectrum clocking bekapcsolása hatással lehet erre (eddig nem kapcsoltam be)?
Most az egyik wd-t maxtorra cseréltem (SATA I), kíváncsi leszek... Ha valakinek ötlete van, ne kíméljen, pls...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tökéletes állapotú Samsung S10 128/8GB tok+doboz+kábel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest