Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Ha jól értem nálad XEON X5950 megy.
Nálam E5-2673v3, 37.500 MBps-sel, négy-csatornás DDR3-14900L-es RAM-okkal.
Ehhez képest képest nálam lepke-puki a szintén ImDisk eredménye.
A Random-műveletek eredménye sem javul a magányos SAMU eredményéhez képest. Ott mondjuk a RAM-Drive 2-3-4-szeres sebességet ad, egy Firefox (Portable9vagy csak a Cache szép javulást hoz! ...szerintem.Mitől lehet a többi különbség???
Nálad melyik W megy? -
5leteseN
őstag
Összeraktam egy BiFurcation-ös PCIe3.0/4x4-es kártyával egy hármas RAID 0-át a látható SAMU-kból. Ezt az eredményt hozta (mellette a "magányos" Samu, és érdekességként egy RAM-disk eredménye):

...(a kb 17.000 MBps-es RAM-sebességgel), és ugyanez a teszt a duplázott sávszélességből létrejött 35.500 MBps-sel:

Bevallom a három párhuzamosított SSD-vel az egyéni sebesség háromszorosa közeli eredményt vártam, és a netes RAID-sebesség becslő is olyasmit jósolt.
Nincs meg!
Van esetleg ötlet, hogy miért?
Különösen zavar, hogy a hétköznapi használatban elsődleges Random-műveletek maradtak a "magányos" alaplapi SSD szintjén.Valami Windows-os Cache nem hozná meg a hiányzó javulást RAID 0 esetén.
A RAID 0 a W11 beépített kötetkezelésével lett megoldva, minden trükközés nélkül.
Akkor is kevés!
Vannak erre a "RAID 0" feladatra jól használható ingyenes programok?
-
5leteseN
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Hlyére zötykölődött szinte minden(de semmi baj, mert tökéletes nics, csak "szerelmetességkor" ).
Azt a
parasztvakításonmarketingen kívül semmi sem indokolja (nálam), hogy az egyéb jellemzővel csak Gen3-at tudó SSD elemekhez miért csapnak Gen4-es(gondolom valamivel drágább) vezérlőt.
A (nekem) furcsaságától függetlenül elengedem a tovább folytatva már OFF-topik-ot.A "Bifurkált" SSD-k esetében viszont érdekes lehet-lenne, hogy a három Bif-es kis SSD-ket BIOS-ban boot-olhatónak látja-e az X99-es alaplap. BIOS szinten is megvannak.
Majd jövő héten...
-
5leteseN
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Félreértések eset forog fenn:
: "Egyrészt ebben a tekintetben nincs különbség az X99 és a B365 között, klasszikus hardveres RAID-et ez sem tud létrehozni PCIe SSD-kkel,..." A megakadás az volt. hogy a B365M-OEM nem tud "Bifurkálni"(megosztani egy 16x-os PCIe foglalatait több feladat között), nem pedig a hardveres RAID.
Ha nincs is meg az az SSD mennyiség (2-3-4-+) amiért a sebesség ugrás érdemesé teszi létrehozni egy RAID-0-át, akkor (nekem) nem is lenne ebből a szempontból érdekes.
A Windows-os (11) szoftveres RAID-0 lenne a következő kérdés, erre próbáltam utalni.
: "...másrészt nem tudom, miért meglepő számodra, hogy egy PCIe 3.0-ás alaplapban a 4.0-ás SSD lassabb, mint egy 3.0-ás."Ezt kicsit nem értem a részedről. Meglepőnek tartod, hogy szerintem legkevesebb furcsa, hogy egy 7500MBps sebességre képes szabvány alá egy olyan SSD-összeállítást raknak, ami egyéb fődarabjai miatt éppenhogy tudja az előző szabvány sebesség-értéket.
Mindezt úgy, hogy a Gen4-nek egyébként is illik tudnia az eggyel alatta-előtte létrehozott szabványt(Gen3) értékeit!
Vajon miért vagyok meglepődve?
...hiszen ez csakparasztvakításmarketing: EZ egy Gen4-es SSDddd! "
, ..hurrrá!
Vegyétek-vigyétek... Ugyan nem tudja az előd(szabvány) sebességét sem, de "Hurrááá..."
Kis iróniával igyekeztem érzékeltetni a "furcsaságot"!
...de van autós hasonlatom is: 320 km/h-ra képes váltó, abban az autóban, aminek a motorja csak 180 km/h-ra elegendő LE-ménest terelget!...hát ez az apróság "csipi" a szemem.
Biztos én vagyok a hibás!

-
5leteseN
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Igen, ez az "alaplapi NVMe SSD, + 1-2 PCIe-be rakott NVMe SSD kártyák" változat valahol mesze a B-tervem mögött lohol egy fél ÁBC-vel.
Mivel nyomokban sincs infó arról, hogy az alaplap képes lenne bármilyen módon "furkálódni" ezért tanulva Sanyától (A Nagy-tól) átvágtam közben a Gordiuszi-csomót: levéve a polcról az egyébként is összeállított X99-XEON(E5-2673v3-as) alaplapot.Íme 1.0 :

...és "Íme 2.0:"

Kis elvégzendő W11-telepítési feladataim után (kb. hétvégén) fogok a három PM9B1-esből RAID-0-át varázsolni egy "pusztán-érdekel" jogcímmel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A "csak" Gen3x4-es LEXAR NM620 furcsa módon jobb eredményeket hozott, mint a Samuék PM9B1-ese, ami Gen4x4-es.
Ez az érdekesség viszont itt OFF, nem is bontom ki jobban!Következő lépés-kérdés: Windows 11 alatt hogyan lesz ebből a három SSD-ből sebesség-háromszorozó
RAID-0-ám? 
-
5leteseN
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Még mindig(harmadszor-negyedszer is) B365M-OEM(AsRock)

Te magad is írtad már ezt az alaplap-infót ITT...
Az M.2-es és a többi szabad PCIe foglalatba(1x16PCIe3.0 +2x1PCIe3.0-ás, ez utóbbi kettő nem lenne célszerű: lassítanának csak) átalakítóval rakott SSD-kből a BIOS alap RAID-0-ás lehetőségével lehet ezekből az egyenkénti SSD-kből a jelenlegi 2xSeagate500GB HDD-k helyett RAD-0-át csinálni?
-
5leteseN
őstag
Haza értem, folytatás: Nem találtam "Bifurcation" közeli, ilyesmi értelmű menü-pontot a BIOS-ban. Kis remény csillanhat meg arra felé, hogy valami RAID-0 drivert beolvashatónak tart az alaplap BIOS a CD/DVD(/USB) irányból(rákérdez, hogy van-e ilyen).
Ezzel lehet valamit kezdeni?Olyasmi kiskapu létezéséről hallottam más területen, hogy Linux irányból valahogy ki lehet bővíteni a BIOS-UEFI lehetőségeket. A közben felrakott HWiNFO64 UEFI-nek ismeri el a rendszert futtató Samu-SSD-t, a Windows 11(Tárterület-Kötetek : ) EFI-nek(rendszer-partíció: FAT32, +NTFS . Minden kifogástalan.
A kártya (mint írtam már) PH44 ver2.2-es, 4xSSD PCIe3.0, vagy 4.0. Mind a három berakott PM9B1-es SSD LED-je világít, de a Windows 11 Op-rendszer(és a HWiNFO64 is) csak egyet lát a háromból.
Következő lépés?
-
5leteseN
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Ilyen néven nem találtam. RAID-0 van, azt "elhasználtam"(csak egy lehet?) a 2x500GB-os Seagate HDD-re, volt is egy Windows 11 rajta, de leváltottam egy 256GB-os NVMe M.2-es SSD-vel. Nem kell már, kivehetem, ha ezen múlik.
A W11 EFI-snek írja ki az SSD-t.Milyen más néven lehet még esetleg? A PCIe kártyán rajta van a Bifurcation képesség.
Ennek a valódi meglétét hogyan lehet ellenőrizni?
Hogyan lehet lekérdezni, hogy az alaplap tud-e ilyet? -
5leteseN
őstag
Üdv mindenkinek a fedélzeten!
Összelapátolnék egy RAID-0-át Windows 11 alá, az Op-rendszeres SSD mellé, egy PH44 VER:2.2 PCIe-es kártyára PCE3.0-ás alaplapra(B365M-OEM), három SAMSUNG PM9B1 256GB-os SSD-vel "pusztán a játék kedvéért"!.
Gondoltam, előkészületként inkább érdeklődöm a "Hogyan-Miért-egyebek..." témában, a "... mint bolond tehén az anyjának!" üzemmód helyett.
Vannak javaslatok-ötletek egy ilyen gyors-ügyes-okos teszt-összeállítás megvalósításhoz?
Itt elsősorban a számomra Szűz-területre ("Bifurcation with Windows 11") céloznék, mint a kért infók tárgyára...A tapasztalatok jönnek vissza természetesen!
Előre is
-
5leteseN
őstag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Egy friss-ropogós mérés már jobb(a reálisan elvárhatóhoz közelebbi) értékeket hozott:

...pedig megelőzendő a ilyesmi nagy szórásokat 2GiB és 8 mérés átlagolása az általam módisított beállítás.
Úgy látszik, hogy az első mérésnél rossz napja volt a Seagete-eknek.
Egyébként a Passmark is jobb értékeket hoz, mint ami az első mérésem felezéséből becsülhető lett volna.
A mostani eredmények már megfelelnek az átlagból becsülhető sebességeknek. -
5leteseN
őstag
Az egyik HDD a kettőből(RAID 0) ezt a figyelmeztetést produkálja chkdsk /f után is:

Mi ez(a sárgával jelölt "Áthelyezett szektorok száma" szerintem) és hogyan tudom kijavítani?
Előre is köszönve!
-
5leteseN
őstag
Üdv!
Rokoni (AsRockB365M alaplapos) vas megtáltositása van folyamatban. Gondoltam, hogy első lépésben a sok, polcon lévő ismeretségi beadogatós 500GB-os HDD-k (vajon ex-média-box-osok
) közül kettőt beteszek RAID-0-ban.
Ez lett az eredmény:

...ez jó-rossz eredmény?
Rövid W-11-es tesztelés után ez a vas(9400F, +Radeon RX580-4GB) sokkal lassabbnak tűnik, mit a CPU-VGA-ban gyengébb (i5-6250U, +HD620-as IGP-s) Latitude 3500-as egy SATA-SSD-vel!
Jól érzem az okot, vagy másutt keresgéljem a sokkal lassabb W-11 okait?
-
5leteseN
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
A hw-RAID nem dobott (szerintem) semmit. A gépen lévő Windows a szokásos heti frissítése után újrainduláskor megtalálta a hónapok óta vele együtt élő 1TB-os HDD-n az arra fél évvel korábban másik gépen rajta hagyott Windows és emiatt megbolondult-összeomlott.
A64x600GB-os SATA-s RAID 0-ig nem is jutott el(korábban hiba nélkül használta a W), amiből a W csak egy 1,8TB-os HDD-t látott korábban is.
A hw-es RAID cache-ét (rutinosnak álcázva magam
) a RAID létrhozása előtt már kikapcsoltam, ezért ez nem is okozhatott gondot(elméletileg!).Ezt a "RAID dob hibát a szervernek" infót hol tudom megnézni(amikor 1-2 napon belül szerver-közelben leszek)?
-
5leteseN
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
Köszönöm!
Erősen dolgozik a szürke-állományom a segítségként kapott infókon!
addig is továbbiak: A RAID 0-át (mint írtam) a hw-s kártya hozta létre az ML350p-ben a W-s ezt az array-t kezelte utána.
Szerintem olyan valaki tudna ebben segíteni nekem, aki ismeri a szerveres hw-es RAID kártyákat, ami ebben a HPE ML350p(Gen8)-ban is van.Most nem vagyok mellette, de meg tudom nézni a pontos típust, ha kell.
Emlékezetből, nem tutira a kártya modell-száma: 710-es talán. Mintha valami 420 is felbukkanna a "homályból"...
-
5leteseN
őstag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Megint nem írtam le minden körülményt, Bocs!

Most: A Windows egy SSD-n volt, a hw-RAID 0-át az ML350p kártyás beállítás eredménye volt.
A Windows összeomlásáig a RAID rendben volt, elméletileg(!?!) jónak kéne lennie, de azóta mindent(is ) átállítottam, de a RAID 0-ás HDD-ken nem végeztem műveletet.
Az átállítgatásaim miatt most nem látja a HDD-ket sem, és értelem szerűen a RAID 0-át sem.
Abban reménykedem, hogy ha hw-esen újra létrehozom a 6 SAS HDD-ből automatikusan a RAID 0-át(formatálás nélkül !, lehet? ), akkor megmaradnak az adatok!
Ez elképzelhető? -
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Az A és B megoldás gyakorlatilag a RAID 5, két verziója, azzal a különbséggel, hogy a B-esetben tömörített formában kerül rögzítésre a paritásos(hibajavítós-másegyebes megoldásos), vagy a "sima" tükrözéses adatállomány , de tömörítve!!!
Ez utóbbi esetben a tömörítés arányában nőhet az összesített sebesség, korrigálva az erre fordított idővel(CPU).Próbálkoztam.
Kezdem jól csinálni?
-
5leteseN
őstag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Köszönöm, tanulgatok!

"Ezért gondoltam arra (amit nem sikerült leírnom, elnézést), hogy a RAID 0 tömböt raknám valamilyen hibajavítós 1 darab RAID ? (vagy valami más) mellé."
Itt kb. arra gondolt a "költő" például(Én ; ), hogy a két(-három) SSD-s RAID 0 tömböt
A; valamilyen paritásos, "bármimás"-os hibajavító adattal teszem sérlésmentessé,
B; egy újabb két SSD-s RAID 0 helyett egy tömörített SSD-re "tükröznék "trükköznék",
C; általam nem ismert adatbiztonságot javító módra kapnék javaslatot : o
A hardveres-RAIDkártyád sebességét s neki adott PCIe sávok összesített teljesítménye határolja be (szerintem).
Milyen, és hány PCIe csatornája van az általad használt kártyának? -
5leteseN
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Bocs!

3 SATA-s RAID 0 ezt tudja,:
RAID 0 (Stripe set) Performance Calculation:
Total Performance = 1350 IO/s
Total usable capacity = 0.77 TBa 3 SATA-s RAID 5 pedig ezt :
RAID 5 (Stripe set with parity) Performance Calculation:
Total Performance = 540 MB/s
Total usable capacity = 0.51 TB

Ezért gondoltam arra (amit nem sikerült leírnom, elnézést), hogy a RAID 0 tömböt raknám valamilyen hibajavítós 1 darab RAID ? (vagy valami más) mellé.
De lehet, hogy 2x2 SATA-s RAID 0 tükrözése(RAID 1-ben) lenne a jó megoldás.
A 2x2 RAID 0 RAID 1-ben eredménye:
2xRAID 0 (Stripe set) Performance Calculation:
Total Performance = 900 MB/s
Total usable capacity = 0.51 TBA 4 SATA-s RAID 5 eredménye:
RAID 5 (Stripe set with parity) Performance Calculation:
Total Performance = 720 MB/s
Total usable capacity = 0.77 TB
Jól látom a helyzetet? -
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Az az ötlet merült fel bennem, hogy az egyre olcsóbb, kicsit korosabb előző generációs SATA-SSD-ből (szerveresek ?
) a szoftveres RAID 0-val egy korosabb PCI 3.0-ás gépnél is megközelíthető a jelenlegi arany-áras sebesség és teljesítmény szint 3-4 SSD-t a RAID 0-vál "párhuzamosítva". Az általában már életútjuk második felében lépkedő használt SSD-k adatbiztonsági szintje (gondolom) nem azonos a jelenlegi friss darabokkal.Ha ezt a kérdést két RAID 0-ás SSD tükrözésével oldanánk meg akkor elvész az árelőny jelentős része és egyszerűen nem is oldható meg a legtöbb vasnál: 6(+) SATA csatlakoztatása! 
Ezt talán egy hibajavítós adatokat folyamatosan mentő (a RAID 0 méreténél jóval kisebb=>olcsóbb)háttér-tároló oldaná meg a 3-4 használt-SATA-s RAID 0 mellé(tömörítve ? ).
Egy ilyen megoldás lehetséges-e?
Mennyi CPU erőforrást igényel?
Mennyi lassulást okoz?
W10/W11 alá van-e erre beépített program, vagy ingyenesen használható szoftver?
Ez egy előzetes érdeklődésem csak, előre is
-k.
-
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
ITT azt írják, hogy a T5810 natív módon támogatja a Bif-et, és csak bele kell tenni a 4x4x4x4 kártyát és az Op-rendzser látja és onnan majd be lehet állítani. Hogy ez mi-hogyan zajlik az már nincs benne a téma-vonalban, de eddig biztató híre. Említettek valami videót, gondolom Yt.
-
5leteseN
őstag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Köszönöm!
Kis segítséget kérnék még: A Raid 0 tárgya egy DELL T8510 lenne 2 vagy 4 SSD--vel. Ezen DELL-nél is, csakúgy, sok más "nagy" bradn-nél, sikerülni szokott ezeket a neveket a szabványostól és szokásostól egészen eltérően is nevezni, nehogy akárki tudja használni ezeket a funkciókat.
Vajon minek hívják ezeket a betű-szavakat a DELL T5810-nél, ha-és vannak-e ezek?
A DELL-IT-angolról még nem tudok a szokásos szakmai IT-angolra fordítani!
Előre is köszönöm!
-
5leteseN
őstag
Korábban kérdeztem, hogy a PCIe-es 4xSSD-s(4x4 csatornás) tudja-e vajon a RAID 0-át? Azt a választ kaptam(
), hogy "Bifurkálás-t" kell tudnia. A csomagolás takarása alatt ott volt-van 1 cm-es felirattal a keresett tudásra utaló felirat: "PCI-E Bifurcation x4x4x4x4 4 portM.2 NVME". További infó, ha mond valakinak valamit: "PH44, vVER2.2 23G01". Ez kell? Továbbiak: Négy M-key-es hely van rajta, a chip típusa nem látszik a garancia-hologram miatt, van rajta még egy két érintkezős (venti ?) csatlakozó és visszajelzésként 4 LED a négy foglalatnak.
Gondolkodom a 2-4 darab Samsung 991a-n.
-
5leteseN
őstag
A Windows 11 alatt futó hardveres RAID0 HDD-k állapotát hogyan-mivel tudom megállapítani?
P420i az ATA RAID vezérlő típusa, ha esetleg kell. -
5leteseN
őstag
Értem és köszönöm.

Ez az ML350p Gen8 szerver egy külön állatfaj, nem UEFi-s de vannak benne elemei(BAR, stb...), és hogy ne legyen unalmas az ismerkedés, és az élet vele: sokszor másképp is hívják, hogy biztosan szükség legyen az általuk(HP/DELL/...) nem-fillérekért tartott rendszergazdai és szerver-üzemeltetői tanfolyamokra.Bogarászok egy kicsit a BIOS-ában.
Ha valaki esetleg tud róla(PCIe Bifurcation, ML350p Gen8 (v2?)):
ne titkolja tovább!
-
5leteseN
őstag
válasz
Vektor77
üzenetére
Ha jól sejtem arra utalsz, hogy "ott ugrik a bármi a vízbe", hogy a kártyában lévő SSD-ket a CPU(alaplap) felé külön mutatja-e(és ez esetben tud csak a külön kezelhető SSD-ből RAID0-át csinálni), vagy már a kártya összegzi az SSD-ket és ebben az esetben természetesen a CPU/alaplap a már összegzett SSD GB-okból nem tud igazi(esetleg vmi virtuális) RAID-et csinálni.
Szerintem lehetséges, mert az oldalon mintha lett volna 4x4PCIe infó, ez pedig az alaplap felé külön megjelenő SSD-ket jelent. Az én logikám szerint, de a modern marketinget nem zavarják az ilyen tények.
Esetleg olvass bele te is az oldalon, lehet te jobban töröd az angolt, mint én.
-
5leteseN
őstag
válasz
Vektor77
üzenetére
Mint írtam EZ a kártya van meg, 16 PCIe csatornát használ(4-et SSD-nként), olyan slotban is van. Egy SSD-t(Lexar M620 512GB) most is használ, csak a kisördög javasolgatja a 4x256GB M-est RAID0-ban!
A legfrissebb BIOS van(2019-es) fent, asszem abban volt valami felajánlott BOOT-lehetőség a meglévők mellett, ami kizárásos alapon csak az SSD lehet, mert a többit nevén nevezte a BOOT lista, azok azonosíthatóak, megvannak. Ennek ellenére mintha úgy emlékeznék, hogy tavaly próbáltam Windows telepíteni a PCIe-SSD-re, települni próbált, de újraindulni-elindulni nem akaródzott. Régen volt, nem emlékszem, hogy már az új BIOS volt, vagy egy régi. Ez nem is érdekel, mert a SATA SSD-n van a W11(onnan is elég gyors), az marad, a többi adatforgalomra(sok GB-os AI/MI modellek) tervezném a RAID0-ás 3-4x-es SSD-ket.
A slot-os kérdést nem értem, mert egy x16-os slotba megy a 4 SSD-s bővítőkártya(lásd fentebb).
A W11 meg azért van az eredetileg szerver típusra telepítve, mert AI/MI programokat próbálgatok és egy szerver-park kidobási hullámnál kilóra tudtam venni TESLA P40-et és AMD Mi25-öket is, amik igazán szerver környezetbe valók a passzív hűtésük miatt(nincs saját ventijük, desktop-ba ez sok kínlódás, +tápok, ...), utána nem sokkal meg valaki eladta 50€-ért ezt az ML350p-t 64GB RAM-mal az eBay-en.
...és rávetettem magam.Megy rajta (pár hónap izzadás után) a W11, sőt: mintha egyszer a Workstation-t is sikeresen feltettem volna, de most a Pro van fent.
Mindez miért is: Mivel ebben a TESLA P40 van, kénytelen vagyok a Windows-os vonalat vinni, mert az nVidia AI/MI driverei Windows alatt egyeduralkodók, nagyságrendekkel jobb az nVidia szoftver-támogatottság(CUDA, ...), mint az AMD. Már csak az a hab hiányzik a tortáról, hogy a TESLA P40 lezárt BIOS-t is feltörjék az amatőrök végre, mert van még a kártyában (a 1080Ti teljesítménye alapján) vagy 10-15% többlet-teljesítmény. -
5leteseN
őstag
válasz
Vektor77
üzenetére
Ezek külön kérdések, a kártyába természetesen egyforma SSD-k kerülnek. Eggyel most is működik, arról a gépről írok
A SATA-s esetben pedig a maradék régieket(kb 256GB-osak) raknám az alaplapi csatolóval RAID0-ba, megtáltosítási szándékkal.
Ha jól értem, akkor lehetséges.
A Windows 11 ezt tudja, vagy külön program kell?.... és köszönve:
-
5leteseN
őstag
válasz
5leteseN
üzenetére
Még mindig áll kérdés(amit a "Válasz" alatt tettem fel), ga valaki tudna ehhez infót, megköszönném:

Ami közben felmerült a szürkeállományom bugyraiból sugdosó kis-
miatt: EBBE a kártyába helyezett egyforma SSD-ket Windows 11 alatt rá tudom beszélni vajon a RAID0-ra?A végére: a nem azonos gyártótól származó SATA SSD-t(mindkettő 256GB-os) lehet RAID0-ban(bármilyen RAID-ben) munkára bírni, vagy csak azonos tipusú SSD-k(HD-k) esetén lehetséges.
Az azonos gyártó, azonos típusú, azonos méretű, de eltérő SSD-alverzió(firmware) esetén mi a helyzet ugyanez esetben?
Továbbra is előre
-ve!
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Érdeklődöm: Aktív pihenésként sikeresen összeraktam és beállítottam négy ATA-s 600GB-s HDD-ből életem első RAID0-ás alkotását, ami ezt tudja:

... ami összméret csak 3x600GB(és nem 4x600GB), és a sebesség is "csak" 3-szorosa a korábbi egy-db-os értékeknek. Mindkét említett érték cache nélküli, mert nincs még szünetmentes táp.A Windows 11 ide vonatkozó Tárterület Kötetek-nél van egy ismeretlen méretű ide tartózó RAW állomány, amire ha rákattintok, nem nyílik meg semmi, sőt bezárul.
A RAID hardveres, a HP ML350p szerverben lévő gyári, x8 PCIe 3.0 sávot használ. Az az 1,02-ás érték a ChrystalDiskMark-ban nem kevés?

Valahogy ellenőrizném is ezeknek a RAID0-ás HDD-knek az állapotát. Azt hogyan tudom?

-
5leteseN
őstag
Megérkezett az NM620, már "csak" azt kellene összehoznom, hogy az eddig egy SSD-n lévő W11 átkonvertálódjon(Huh...) a duplázott LEXAR NM620-akra RAID0 felállásban. Megy ez a(z egyik SSD-ről klónozás a duplázottra) RAID0 ként!
...vagy kell egy közbenső lépcső! Elég belakott a W11. csak akkor ugranék neki röptében klónozni, ha "tuti"! -
5leteseN
őstag
Üdv mindenkinek!
RAID0-ről érdeklődnék. Ha jól tudom ez a RAID0 valójában csak annyit csinál, hogy a háttértároló felé menő adatforgalmat szétosztja a 2-3-4-... egység felé. Az lenne a kérdésem, hogy akkor ezek szerint ha van 4 (egyforma?) HDD-m akkor a szétosztogatási időt bőven beleszámítva is kb háromszo nagyobb adatmozgatási sebességem lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

: "Egyrészt ebben a tekintetben nincs különbség az X99 és a B365 között, klasszikus hardveres RAID-et ez sem tud létrehozni PCIe SSD-kkel,..."
: "...másrészt nem tudom, miért meglepő számodra, hogy egy PCIe 3.0-ás alaplapban a 4.0-ás SSD lassabb, mint egy 3.0-ás."

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

... de akkor dobáljam ki a HDD-ket, mert RAID-0-ban sincs értelme?