Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
boygo
aktív tag
És megint egy nagy múltú cég fog Ati karit gyártani. MSI is kér egy
szeletet a tortából.
http://www.hardwareoc.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4031&mode=thread&order=0&thold=0 -
Mkill
aktív tag
válasz
GigabyteFan
üzenetére
Köszi ENTRO tech
-
divot
veterán
válasz
meDevilboy
üzenetére
Irány a hardverpiac.
-
meDevilboy
csendes tag
Szasz skacok? Van nekem egy AIW Radeon DDR-em amit eladnék. Érdekelne vki-t?
-
g0tcha
tag
Help me!!!
vga: sapphire radeon 9600 pro
cpu / ram: amd thunderbird 1200 mhz / 256 MB SDram
a probléma a következő: 3dmark03 ban a VGA s tesztek lefutnak rendesen textúrahiba nélkül. CPU tesztnél viszont az orkos/trollos demoban viszont elég sok textúrahibát látok (sok pici apró négyzet, vonalak stb...) Aztán a többi demo ban sehol, csak CPU nál. Ez ugye nem kártyahiba
másik: nemtom melyik catalysttel és nemtom milyen VGA beállítások mellett de az első tesztek között 3dmark03 deafult on hozott 3558 pontot.
most 3.7 es cata-val defaulton 3000 pontot hoz ha húzom !!!!! alapon meg 2700-2800. EZ MI? -
Mkill
aktív tag
Halli szándékomba áll venni Radeont de melyiket vegyemeg ezeket néztem ki:
ATi Radeon 9600-Pro 128MB, TV-Out+DVI, Sapphire Bruttó 43 700
ATi Radeon 9600-Pro 128MB, TV-Out+DVI, BBA Bruttó 48 900
Csak most bejotek a XT sorozat.
A tesztekben nem sokkal jobb az XT.
Nem is a legolcsobak 9600XT 47000+Fa
Nem egypárban kéne lenilyük ugyanakkora a teljesítmény?? -
Kriss
tag
mi van mindenki eltűnt?
-
Kriss
tag
az aida hol irja ki a ram sebességét.
-
Freedom
csendes tag
igen olyan mint a fekete bal oldalt!! Vinyós a táp!!! Tegnap este rájöttem arra is hogy ha a counter strike ot nem openGL ben hanem D3dben inditom a monitor kikapcsol amikor bejönne a kép ugyan ez a rainbow sixben is!! akkor viszont van kép ha 640*480 ban inditom el öket!!! ez mi lehet driver v hardver hiba??!! amikor a win bejön akkor is hallani a hogy a monitor ki be kapcsol!!! NEm monitor a rossz az biztos!!! driver a catalyst 3.6 és a 3.7 is volt fenn ugyan az minkettövel!!
-
Desp
tag
Hali Ez lehet, hogy OFF téma, akkor bocsi.... Radeon + játék kérdesem lenne...
Találkozott-e valaki olyasmivel, hogy ATI radeonnal folyamatosan fagy a Neverwinter Nights
Ha valaki találkozott ilyennel és meg tudta oldani, akkor az legyen szíves megosztani velem is.... köszönöm.... -
rudi
nagyúr
válasz
CharleyBrown
üzenetére
Valami olyasmi, mert a mai kártyák 64bites csatornákból építik fel a memóriavezérlőjüket. 9200on egyik 64bites csatorna a GPU fölött a másik mögötte van. 9800nál 2 csatorna (128bit) van a GPU fölött és 2 mögötte, ezért van mondjuk a 9500pro-n csak a GPU fölött RAM.
http://www.netmatch.host.sk/r300mod.html itt leírtam részletesen. -
rudi
nagyúr
Mostanában nem nagyon írják bele a sorozatszámba a sebességet. Samsungnál a ''-'' utáni pár szám jelöl a sebességet.
http://www.netmatch.host.sk/tuning.html az oldal közepén vannak linkek egyes gyártók RAM azonosító oldalaira. -
g0tcha
tag
Nemrég vettem kártyát amit fentebb le is írtam, de most még 1 szer leírom
szal sapphire radeon 9600 pro
a ramokra ez van írva : Samsung 328
ez mit jelent 3,28 ns azaz 3,3 as vagy pedig a 28 ra kell figyelni és így 2,8 ns es.
alapon 300 MHz es és 330 ig biztos húzható. 350 re felvittem és amíg teszteltem addig nem szemetelt a gyári hűtéssel. -
rudi
nagyúr
válasz
Dr. Jones
üzenetére
Nem rossz az a GBT de figyelj nehogy 64bitest adjanak! Olyan kártyát vegyél ha megteheted amin oldalanként 4-4 memóriamodul van.
Ha meglesz az új vas csinálj majd minitesztet!
http://www.netmatch.host.sk/miniteszt.html -
rudi
nagyúr
válasz
CharleyBrown
üzenetére
25-30 között nincs.
20-25ig Radeon 9200 de figyelj a 64bitesekre:
25-35között gf4ti4200
35fölött olyan Radeon 9600 amin 4ns vagy annál jobb (kisebb szám) ramok vannak.
40fölött radeon 9600pro...
talán segít:
http://www.netmatch.host.sk/ati.html#9000 -
CharleyBrown
csendes tag
Szeva hali!!!
Adjatok tippet légyszi, hogy melyik ATI kártya lenne a legjobb vétel bruttó 25-30e-ért!!
előre is köszi
C.B. -
rudi
nagyúr
Lehet hogy kevés a tápod, lehet hogy másik driver segít. Nekem nem referencia tervezésű 8500asom csinál ilyet amikor behívom a VGAdrivert. Milyen tápcsatlakozó van a kártyádon kislemezes vagy vinyós. Nézz rá erre, hátha hasonlít a Tiédre: http://www.netmatch.host.sk/benf9800pro.html
-
Freedom
csendes tag
Most vettem 9800pro zacsis sapphiret! Ugy veszem észre hogy a monitor kibe kapcsol amikor az alkalmazásokbol ki,belép!!! Ez hiba nem?!! és nembeszélve hogy a játékokban mindig ugrik egyet a kép van amikor gyarkran is!! ezek hardver hibák?? a vindows elindul vagy behívom a képernyő beállításait akkor a képernyő furcsaságot csinál 1másodpercig! Mitöl vannak ezek?? Elöre is köszi!
-
rudi
nagyúr
válasz
Dr. Jones
üzenetére
9600ban ez a fícsör a fejlett pixel shaderekkel kapcsolatos a 9800tól ''örökölte''. A videofolyamot mindenféle számolások céljából rá tudják hajtani a shaderekre és képjavító/szűrő eljárásokat csinálnak rajta.
Gigabyteből még találsz 128bites 9200at. Kis segítség a válogatásban:
http://www.netmatch.host.sk/ati.html#9000 -
rudi
nagyúr
Négyzet alapú RAMokból (BGA) gyorsabbakat lehet csinálni mint téglalap alapúakból (TMOS. TMOSból a leggyorsabb amit láttam 3,3ns-os szóval 2×300MHz-s volt. BGAsból akár 1,5ös is lehet, de leggyakrabban 2,8as. Tudtommal nincs megkötés a tokozásra, de általában BGAk vannak a 9600pro lártyákon. Sapphire viszot elég sok spéci cuccot csinál szóval nem elképzelhetetlen a TMOSos 9600pro. A Fireblade sorozatnál tudtommal 2×330at garantálnak, amit a 3ns-os modulok tudnak. Nézz utána pontosan a moduljaidnak a SAMSUNG oldalán.
-
Dr. Jones
csendes tag
Köszi. Azért gonolkozom 9600-ban, mert állítólag abban van valami hardveres fícsör, amit bizonyos videóprogramok ki tudnak használni, és 9200-ban nincs. (Sokat még nem tudok a dologról, még nem volt időm átolvasni a fórumokat.) Meg most tudnék venni Gigabyte 9600-ast Sulinetre. Vennék én 9200 All-in-wondert, ha létezne olyan.
-
Dr. Jones
csendes tag
Üdv! Radeon vásárlás előtt állok. Szerintetek elég nekem egy sima 9600 (64 bit), ha nem akarok játszani, csak videót nézni/editálni/vágni/stb.? Kell nekem a 9600Pro?
-
nonesz
csendes tag
Először csak az atimtag-ot, teszt progi(3Dmark) alatt semmi gond nem volt, de játék közben grafitszürke csíkok meg haromszögek villodztak a monitoron.Újra telepítettem a normális drivert de a hiba meg maradt.Eztán töltöttem le egy BIOST a netről és ráküldtem a ROM -ra, úgy hogy a régit nem mentettem el.A híba továbra is fenn áll.De a BIOS tüzeteseb vizsgálata után észre vettem hogy az új BIOS ATI kártyához való (az enyém SAPPHIRE) és a product number(P/N) sem passzol.
-
g0tcha
tag
de, a lényeg h mennek. amúgy most már 500/700 on viszem és eddig stabil gyári hűtéssel. csak sokan itt ph n írták hogy a téglalap alakú ramok a gyengébbek, asszem 200 as ddr ek csak. Erre 1 cáfolat az én pédám.

-
g0tcha
tag
HELP!!
most vettem sapphire radeon 9600 prot. Elvileg fireblade de még nem láttam semmilyen ilyen kiírást sehol.
Téglalalap alakú ramok vannak rajta -> vki azt mondta, h ez azt jelenti, hogy csak 200 mhz esek. Amúgy Samsunk 328 van ráfirkálva a ramokra és AIDA legújabb verziója azt mondja h 297 mhz en futnak (azaz 594) alapon. Még nem próbáltam húzni de ha fireblade akkor elvileg 330 ig mennie kell és 350 ig jóesetben. De akkor mi ez a téglalap-négyzet alakú ram história, nekem téglalap alakú van és aida szerint korrekt 300 as....
vmi expert segítsen pls... -
iwu
addikt
-
Desp
tag
Kérdésem a következő.... Honnan lehet letölteni omega drivert 9600pro-hoz, és jó-e a 3.9-es catalyst vagy legyen inkább 3.8-as?

-
nonesz
csendes tag
Segítség!!!
BIOS-ra lenne szükségem, mert a sajátom nem mentettem el és egy rosszat töltöttem rá.(későn jöttem rá hogy ez a kártya nem az a kártya)
Sapphire radeon 9500 non-pro 128mb ddr 3,3ns etrontech P/N:1024-9c07-d1-sa
Más:
A kátya nem a 9700-es nyákjára épült, azért lehet -e, és hogyan egy kis plusszot kihozni belőle.? -
Danecay
addikt
Heeelp!!!
Van egy kis gondom, ugyanis nem tudom feltelepíteni a videókártyámat. Mielőtt még azt hinnétek, hogy lama vagyok közlöm, hogy nem. Még ilyet nem tapasztalatm. Fel akartam rakni a 3.9-es Omegát, de előtte leszedtem a 3.8-st, utánna Driver Cleaner, és ezek után gondolttam felinstallálom a 3.9-est. Na itt jöttek a gondok. Telepítés közben ilyen hibaüzeneteket kaptam pl: ''This setup requires The .NET frramevork. Please install the .NET frramevork & run this setup again''. ; asztán nem akarja feltelepíteni a drivert mert azt írja, hogy először próbáljam meg feltelepíteni szabványos VGA kártyaként (de hogy?, nem nagyon láttam ilyen lehetőséget), már a Plug & Play monitor is felkiáltójeles, meg még valami ATI Probe diver volt felkiáltójeles. Próbáltam simán telepíteni és illesztőprogram frissítésével is, és hiába adom hozzá a drivert manuálisan ugyan úgy felkiáltójeles marad. Mi lehet a gond. Aki tud segítsen már. Köszi! -
hahaha
tag
Van egy radeon 7500-osom (club-3d), ami ugye 4x-es agp-t hasznal. Meghalt az alaplapom, es ujat akarok venni.

Fog-e menni egy olyan lapban, amelyikben agp 8x van?
Elore is koszi: hahaha -
K.O.
tag
Triplex 9600Pro. Hol? Mennyiért?
-
rudi
nagyúr
válasz
GigabyteFan
üzenetére
Halihó! Régen találkoztunk

Nekem 3 powercolor 9100as van a környékemben mindegyik jól teljesít, szép okos kártya jó vastag svhs kábellel. Nálunk szlovákiában nagyker szinten giga és sapp mellett áll a márkás ATI gyártók között és az ATI oldalán is egy szinten vannak támogatva.
A csempészéses dolgot hanyagoljuk mert ha megvan rá az xéves gari úgy mint a többi termékre akkor a vásárló szempontjából hótmindegy hogy hogyan jutott az országba. Szerintem az összes ''csempészett'' sapphire cuccon sincs akkora nyereség mint amennyibe egy kormányzati 8as Auid kerül. Másrészt a Sapphire adja el a legtöbb VGA-t világszerte és az orosz piac kimondottan az övék szóval miért ne lehetne olcsóbb...
Más:
Hogy álltok azzal a gigabyte 9000essel? csinálgatunk a PHs fórumozókkal egy VGA oldalat és lehet hogy érdekelne a kártya egy interjú vagy bemutató erejéig mert nekem nincs 9000es tapasztalatom
nézz bele: http://www.netmatch.host.sk/ati.html, http://www.netmatch.host.sk/tuning.html, http://www.netmatch.host.sk/vga.html -
GigabyteFan
aktív tag
a powercolort nem tenném első szintre mert a minősége hagy némi kívánni valót .. sok beszarik
exc meg connect ről nincs tapasztalat ...
Gigabyte és sapphire tényleg jó ...
a sapp nem azért olcsóbb mert kevés hozzá a cucc hanem mert csempészik ...
A gexcube a gigacube új neve ...
br. 45 ért már van Gigabyte 9600PRO szerintem a legjobb vétel ... -
törölt tag
Sziasztok !!!
Egy nagyker árlistáján láttam ezt a VGA karit:
ATI-R 9800PRO128MB TV DVI ATI RADEON 9800 PRO 8X AGP 128MB DDR RAM TV OUT DVI (Sapphire)
Ez gondolom egy nemdobozos változat lehet mert az ára vagy 26000-el olcsóbb mint egy másik nagyker árlistáján a Sapphire R9800Pro Atlantis.
Ez a kártya szerintetek ugyanaz lehet mint a másik nagykerben az Atlantis, csak egy olcsóbb zacsis kivitel külömböző szoftverek és miegymás nélkül?
Érdemes foglalkozni az efféle Sapphire kártyákkal? Igazi Sapphire minőségűek ezek is?
Előre is köszi !!! -
Uzmany
őstag
Sziasztok, lehet-e tartósan egy normal monitort (LG F700B) egy Radeon 9700 nonpro DVI kimenetére csatlakoztatva használni? Nem okoz-e igy bármilyen jellegű problémát, esetleg hardware meghibásodást?
-
kingston
tag
Olyat nem is látok.
-
kingston
tag
Egyébként 9600 al nem lehet semmit csinálni?pl9800pro

-
K.O.
tag
9500-t lehet-e még kapni?
-
K.O.
tag
kössz, tényleg sokat segítettetek.
Ha a sapphire 1. szint akkor valószínűleg az lessz mert a club 3d drága. Az allábbi VGA-k vásárlásakor mire kell figyelni? -
rudi
nagyúr
szintek:
sapphire, gigabyte, excalibur,connect3d,powercolor - első szint
club3d - második szint
sapphire olcsó mert alig van hozzá valami, gigabytehoz van körítés bőven így drágább is valamiel
gexcuberól még nem hallottam max gigacuberól
9600 vs 9500: http://www.netmatch.host.sk/ati.html
szerintem most sapphire 9600pro 128mb a nyerő brutto 43.000körül -
K.O.
tag
Lenne egy kérésem VGA vásárlás küszöbén állok. Az ati kártyái is számításba jöttek. A kártyák a 9600 Pro, a 9500 (ha még lehet kapni) és a 9600, na szóval ezek közül választanék. Kérésem, mivel a márkákat nem ismerem, ''állítsátok növekvő sorrendbe'' a márkákat megbízhatósá, esetleg teljesítmény szempontjából. A kártyák: gigabyte, powercolor, sapphire, club 3d, connect 3d, exkalibur, stb. Még két kérdésem lenne, az egyik: milyen kártya a gexcube, a másik: 9500 vagy a 9600 a jobb kártya?
-
kingston
tag
Szerintetek miért allítja vissza a radclocker a frekit alapra windows restart után?
-Radeon 9600
-Windows xp pro
-Cat. 3.8
-
Inside
tag
Hi! Megprobáltam +4 pipeot hát sajna nemüxik. Ugyhogy lehet vigyázni! Saphire piros nyák L alak és mégse alakitható át.
-
rudi
nagyúr
Nekem Radeon 8500LE - winXP HUN pro - 3Dmark2001 hármassal nagyon szépen ment a recover. Éppen túlhúzott VGAs screenshotokat akaram csinálni de a driver közbeszólt

2Dben is szépen ment a recover de szerintem nem minden 3D alkalmazás szereti ha csak úgy közbeszól a driver. Szerintem így is megfagy a win, most nem a hibás VGAtól hanem a driver közbeszólásától.
Azért nem rossz a dolog. Kezdő tuningosoknak NAGYON hasznos lehet a végső határok keresésénél. Memóriahibákat nem fogja meg. -
Inside
tag
Hi all. Szerváltam egy 9800Se-t saphire piros nyák L alak ram. 2,8as hynix. Félreértés révén kaptam 9800 helyett. A kártyát hétfőn kéne vissza vinnem ,de azis egy megoldás hogy megtartom a kártyát a +pénzt vissza kapom. Hogy döntsek?
Jah és hogy kéne ezt a +4 piepot megnézni? Mit kell felrakni ilyesmi. -
rog
addikt
ma sikeresen teszteltem a 3.8 catalyst VPU recover funkciojat.
nem mukodik
vagyis a recover mukodott, csak az xp nem tert magahoz a sokkbol.
ut-hez van egy opengl driver ami kihasznalja a truformot.
az izzitottam be. es raadasnak a smartshader hatasoknal kivalasztottam a klasszikus hatast. es mindezt egy 9000pro-n.
ettol behalt a dolog. ossze-vissza valtogatta a febontast, meg a fullscreen es a windowed modokat. aztan egy total szetesett kep kozepen ket dialogboxban afelol erdeklodot, hogy kuldjon-e jelentest az ati-nak. de ez sem a vegallapot volt, hanem meg tovabb valtogatta a felbontast, egyre jobban szetesett kepernyokon egyre olvashatatlanabb/hiayosabb dialogusablakokkal.
10 perc utan reseteletem, mert semilyen input eszkoz nem mukodott kozben.
(ja az egeszet csak azert meseltem el, mert amikor megjelent az uj driver, itt valamielyik topicban nem ertettem/ertettuk, hogy mire is valo ez a vpu recover..
) -
Keitaro
addikt
válasz
üzenetére
Kb egyforma. Ahol nincs FSAA+Aniso, ott egy picit gyorsabb a 9700Pro
A márkára pedig :
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=21993 -
törölt tag
Még egy kérdés.
Mik a legjobb márkák a Radeon gyártók közül? -
törölt tag
Ja igen.....Még azt szeretném megkérdezni hogy a R9700Pro és R9800 teljesítménye az körülbelül egyforma, vagy jobb az egyik a másiknál?
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ha minden jól megy akkor a Ramiris-ben. /nagyker/ Persze ha van nekik bár úgy tudom hogy van. Az ára 64900/bruttó 81125/.
Akkor úgy gondolod hogy tökéletes választás a nonpro? És valóban elbírja a pro-s órajeleket?/ezt nem tudtam/ Azért gondolkozom egyébként nagyon rajta mert a kettő közt 31250 forint külömbség van és az nem kevés. -
törölt tag
Sziasztok !!!
Azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek a Sapphire Radeon9800 jó vétel volna-e vagy érdemesebb kiadni a több pénzt a Radeon9800Pro-ra.
Annyival jobb volna a teljesítménye mint amennyivel több az ára?
Érdemesebb beruházni egyáltalán a Pro verzióra vagy maradjak a simánál?
Előre is köszi. -
Uzmany
őstag
Lehet, hogy rosszul szúrtam be a linket... Igy a problémám röviden.
Adott egy Club 3D 9700 nonpro vga. A következő a problémám vele.
Ha a normál vga kimenetre csatlakoztatom a monitort, akkor a BIOS képernyő teljesen szűk méretben jön be, és ez igy marad egészen a windows betöltéséig.
Ellenben ha a DVI kimenetre csatolom a monitort, akkor rendes méretben jön be a BIOS. Vajon mi lehet a baj?
Előre is köszönöm a segitséget. -
Uzmany
őstag
Sziasztok, esetleg nem tudna valaki az alábbi CLUB 3D 9700 nonpro vga-val kapcsolatos problémámban segiteni?
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27556&start=0#msg17
Előre is köszönöm. -
Penge Borisz
tag
Szerintetek melyik a legalkalmasabb driver egy 9000-es Radeonhoz?
-
HWick
csendes tag
Sziasztok, van most egy palomino2100+-os masina 512@333-asDDR és a R8500LE. Melyik a szűk keresztmetszet? Eladósorban vannak, csak kíváncsiság képpen.
-
rudi
nagyúr
válasz
periannath
üzenetére
Úgy néz ki bios flesseléshez kell annak az ellenállásnak az átforrasztása is. Erről volt már itt szó a PHn valamelyik 9500as topicban, de nem tudom melyikben. Akkor egy hwsw fórumos topicot is belinkeltem képpel, esetleg ott is keresgélhetsz.
-
periannath
csendes tag
Helló Rudi
Szóval a kártya szoftveresen volt átalakítva a tesztben meghozza a +50%-ot sőt többet is, viszont ha bekapcsolom az antialiasingot akkor a teszt is kockásodik a sötét részeknél, viszont, ha kikapcsolom akkor nincs semmi gond. A játékoknál pedig csak a call of dutynál fordult elő. Ezért kérdeztem, hogy érdemes lenne BIOS-t cserélni vagy sem. Egyébként a kártya eredeti referencia Nyák-os az Aida kiírja rá, hogy 256 bites, a memória sávszéllesség 17xxx.
periannath -
schenker
tag
na mi lesz kerem? nem szolsz mar hozza?
-
schenker
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
szevasz oreg! tucc segiteni? amugy meg a radeonokrol is tudnek beszelni
-
schenker
tag
irjatok! schenker@pannongsm.hu
-
schenker
tag
elado intel p4 cpu + huto + msi 648 max alaplap! erdekel vkit?
-
Kirbly
aktív tag
49990+fa
( felhivtam oket 
-
rudi
nagyúr
Tényleg szopatás lehet: http://www.gehause55.de/shop/produkte/1/38/1122276.htm kb. SEre vonatkozhatott az árt (139USD).
Pedig már úgy örültem...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! szinte RAM áron adom! MSI Vector GP78 HX13V i7-13700HX RTX4080 32GB DDR5 1TB QHD240 1 év gari
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( felhivtam oket