Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Gamepad
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- SSD kibeszélő
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvázi
csendes tag
Hát ez az!!! Sehol nincs?
Az a helyzet, hogy 9600pro-t nem igazán szeretnék venni.
akkor szerinted mit érdemes, ha nem a 9700-et???
Várjak a 9800-ra?
(Addig hülyét kapok a szar nVidia kártyámmal!!!)
-
Kvázi
csendes tag
S.O.S srácok!!!
Már két hete hajtok 9700-es kártyát, de senki nem tud nekem szerezni!!
(ez Pécs!!) :0
Nem tudna valaki egy tippet mindani, hogy honnan lehetne elfogatható áron beszerezni? Ha kell, akkor megyek érte Pestre!!!
Előre is kössz! -
Tejberizs
tag
hali!
Én is beszerezetem a R9500asomra RAM hűtést! 1 órás 3DMark után tűzforróak voltak a bordák! Viszont mostmár jobban bírja a tuningot! A 3,3 ns-os ramjaim így kibírnak 320Mhz-et!
Sajna ez a vége! De így legalább túlmentem a 17000 pontos határamon!
) -
csucsu_17
aktív tag
válasz
GigabyteFan
üzenetére
Eddig 230 nál járok de vettem aluminium hűtőket a ramokra ha ezeket felteszem meddig bírja? 275 a cél előttem
-
GigabyteFan
aktív tag
a 6 nanos is birja a 200 at ugyhogy ez biztos többet tud ...
-
csucsu_17
aktív tag
Hello mindenki !
Már megvettem a passzív hűtőket ramokra
Lenne még egy kérdésem sima 5 nanos ramok-nak kb mi a max freki?
(alap 200mhz) -
Grafman
aktív tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ok én elmondom, hogyan biztosítanám az grafkártyám normál hőmérsékletét extrém memóriatunning esetén:
1_: a) Vennék valamilyen bordapack-ot (lehetőleg rézből levőt), b)feldarabolnám, c) az aljukon lévő ragacsot csak a szélüknén nem szednám le, középre mehet egy kevés ezüstpaszta
2_: a) Vennék valamilyen bordapack-ot (lehetőleg rézből levőt), b)
nincs darabolás c) az aljukon lévő ragacsot csak a szélüknén nem szednám le, a chipekre mehet egy kevés ezüstpaszta d) 2 chipre megy 1 borda, erre már mehet egy-egy régi 486-os venti
3_: a) pontól b)-ig u.a. mint a fenti 1_ v. 2_ c) az ősszes ragacsot leszedném és a szélüket bekenném azzal a Henkel-féle hővezető ragasztóval, középre ugyancsak ezüspaszta kerülne
4_: a) vennék egy olyan taszaj bordát, ami elér a GPU-tól a memóriákig, így nem kell se külön borda se venti!
De a legjobb ötletemet még le sem írtam! -
Drizzt
nagyúr
A mycomnál változott a leírás...
Radeon 9800 Excalibur : 54600
Akkor ''csak'' ilyenem lesz 54600 huf-ért. Üsse kő, nem fogok panaszkodni
. -
rudi
nagyúr
Szerintem az AGP feszemelésnek nem sok köze van a húzáshoz. Ha van kedved nézd meg a 9700 és 9800 mod-ot és keress hasonló jelzésű IC-t mert mind a két mod ugyanúgy egy IC 2 lábának összekötésével megy, ergo 9500pro-n is hasonló kell. Ha nagyon nem jutsz semmikre akkor írj a 9700 moddereknek vagy keresd meg őket a fórumjukon. Nagy a gyanúm hogy ők csak annyit fognak mondani hogy az xy IC itt és itt található a 9500pro nyákon és azt kell a 9700ről ismert módon átkötni, a feszültség mérésének a helye már problémásabb lehet de ez csak spekuláció ők majd pontosat mondanak.
-
Lamair
aktív tag
Azt megtudja valaki mondani, hogy milyen csati az a szép hosszó bizonyos radeonokon, nekem 9500prom van és azon csak a helye van a nyák azon részén ahol a GPU-van kb a nyák 1/3-ánál viszoint PC-w**-ben láttam most egy képet agy radeonról azon meg ott volt egy sz7ép hosszú csati olyan ami régen a hangkártyát tudtad rammal bővíteni!
Üdv!
Lamair
Ja hol lehet kapni azt a SPIRE ram hűttőt? -
evola
senior tag
Szóval akkor elméletileg megemelem az alaplap biosában az agp feszt,
és elméletileg jobban húzhatom valamivel?
A hűtést még te ajánlottad a Slot1-es bordákkal oldottam meg.
Most éppen a ház moddolásán töröm a fejem.
Próbaképp egy 12cm-es nagyon halk(kb 21-23db-es)hűtő van
a videókártya magasságában az oldallapban(melyet próbaképpen vastag kartonpapírral helyettesítek).
Így profitál minden a meleg levegő elvonásában.
Kézzel nézve nem is langyosak a ramok a videókarin.
Igaz csak 290/290-en futkosnak.
Szóval ha esetleg összefutnál 9500pró moddal, akkor gondolhatnál rám ezügyben.
Nekem még nem sikerült találnom sehol sem. -
rudi
nagyúr
Grafitozással, de akár ügyetlen méréssel is lehet tönkrevágni kártyát. Nekem grafittal sikerült
Profitál belőle a RAM és a VPUis csak legyen mi hűtse.
9500pro modot még nem kerestem de a két nyák nem egyezik meg szóval nehéz lesz. Könnyebb lehet sima 9500at moddolni ami 9700as nyákon van. -
evola
senior tag
Hi.
Nem tud még senki sem Radeon 9500pró grafitozásáról.
Szeretném a kártyámat jobban meghúzni.
Vannak már rajta hűtőbordák,nemrég eszközöltem.
És lenne egy olyan kérdésem,ha valaki tudja a választ?
Epox 8RDA deszkát használok. Eben állítható az AGP sín feszültsége.
Az érdekelne,a videókártya memóriája profitál-e a megemelt feszültségből,
illetve mennyi esély van a kártya károsodásához? -
rudi
nagyúr
Csak hogy minden egy helyen legyen:
http://www.xtremesystems.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=94 -
rudi
nagyúr
Akkor meg is van:
http://www.extremeoverclocking.com/articles/guides/R9700_Vmod_1.html
és még egy jó:
http://www.solidhardware.com/macci/ - Ő csinálja a 9800mod-ot is, szerintem már megvan csak rá kellene szólni mailban... -
rudi
nagyúr
Pár új dolog amin érdemes rágódni:
http://www.maximumoc.com/vmods.html - HOT!
http://www.vr-zone.com/reviews/Hercules/R9800Pro/page2.htm - követendő példa
http://www.solidhardware.com/macci/5900ultra/12fullsystem.jpg - 3dmark03 rekorder FX5900as rendszer -
Don Vittorio
őstag
Két alapjában különböző alkatrészekből álló gépen zajlott le a következő esemény (azonos az, hogy mindkét gépben Ati Radeon AIW 9000Pro kártya van):
Microsoft Update (DirectX 9.0b) után a TV programból egyszerűen eltűnik a Tuner, és csak a VHS és az SVHS marad. Többszöri, különböző driverekkel történő javítási kísérletekkel is csak addig lehet eljutni, hogy a TV program felajánlja a kezdeti inicializálást, de ott, ahol a régiót és az antenna típusát kell(ene) megadni, csak egy tök üres legördülő menü van országok nélkül, így nem lehet azt mondani neki, hogy autoscan, tehát a TV program elindíthatatlan, ergo használhatatlan marad.
Valaki találkozott már ezzel? -
Grafman
aktív tag
És te mennyire tudsz még (már) olvasni?:
'' az ELEVE kizárt hogy valaki 64MB-s 9500-ast 9700-re moddoljon''
-szólottam anno... Tehát én csak az a körüli tévhitedet szerettem volna eloszlatni, hogy egyálltalán sikerülhetett e-volna, mivel minden bizonnyal volt egy ilyen tévhited ha már megpróbáltad!!!
Inkább megköszönnéd, hogy szóltam, lehet, hoyg azóta már a tizedik 64Megást próbálnád 9700-re hackelni!
-
Drizzt
nagyúr
Hidd el, megtenném, de egyelőre még az enyém sincs meg, az is lehet, hogy csak elírták a nagykerben...
Egyelőre 1 tanácsom van: ha ismersz olyan helyet, ahol áfa nélkül vásárolhatsz, akkor kérd meg őket, hogy nézzék meg ezt a kártyát a mycomnál, hátha ők is kapnak, s akkor ha áfa nélküli a dolog, te is kb. 60-70 közt megkaphatod tőlük... -
matitutu
csendes tag
halott már valaki HIS 9500-as kártyájárol
-
Mosqu!to
addikt
oprendszer?
vga nak félretett hely a memóriában?
ugyanis lehet az okozza h az a driver erősen zabálja a memóriád, főleg ha win xp-d van akkor még kevesebb ramod marad, és ha a vga-nak sok memória van félretéve akkor elég gyanús h elfogyott a ramod.
kérdés elkerülése végett a vga-na félretett memóriát az alaplap bios-ában tekintheted meg! -
GazVezir
csendes tag
Üdv a népnek!Eljövetelem azért történik most meg eme pillanatban mikor olvassátok az üziket ,hogy egy-két tapasztalatomat megosszam a társadalom eme jó részével.
Előszőr is volt nekem már minden fajta videókártyám S3 ,Nvidia, Ati ,3dfx szinte minden de legjobban az Ati fogott meg.Azt szerintem mindenki tudja ,hogy miért.Most egy Sapphire Ati Radeon 8500Le 128Mb Ddr ram Tv-out/Dvi ketyeg a gépemben.Alap órajele 250/200 !Ezt eddig kicsit feltornásztam 275/275 -re és stabilan coolan ment és 3Dmark 2001-ben 700pontos növekedést vettem észre.Ez
szerintem nem olyan rossz.Mondjuk a Vas amivel ügyködöm az a következő:
Abit Kr7a Amd Athlon Xp 1800+ 256Mb Ddr ram Sapphire Ati Radeon 8500 128Mb DDR Tv-out/Dvi
3DMark 2001 Default - 7200pont
Nos mikor az Adsl modemét telepítettem a következő 3dMark mérésnél
7200 helyett már csak 6800-at mért.Ebbe belenyugodtam csak azt nem tudom miért.Aki tudna nekem erre valami logikus magyarázatot adni azt kérem hogy tegye meg.Még arra lennék kíváncsi hogyan csalhatok elő a kártyából a hűtők lecserlélése nélkűl nagyobb teljesítményt?Ezt különösen érdekelne.Válaszokat előre is köszönöm! -
Drizzt
nagyúr
Sajnos nem, pedig elhiheted, hogy legszívesebben segítenék, de én is csak egy videókarit vehetek így, mert dolgoztam egy ideig a boltnál(2hét), kaptam tíz k-t, meg egy ilyen lehetőséget, csak annyi, hogy beszer áron viszem el, amúgy az igazi ára valszéeg a boltban a következő lenne:65,5(82 vid áfa).
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
csucsu_17
üzenetére
ő az:
http://www.spirecoolers.com/asp/hdd.asp?ProdID=37
már én is szemeztem vele, csak nem tudtam hogy 1 vagy 2db van a csomagban... -
Tejberizs
tag
Srácok!
3 hete vettem egy R9500-ast OEM! Szerencsére megy mind a 8 pipeline, de sajna nem tudom, hogy milyen gyártmány!
A NYÁK bordó színű, 3.3 ns-os Infineon ramok vannak rajta L-alakban, a hűtésen pedig egy ATi felirat van csak egyébként arany színű és kör alakú!
Kaptam egy Sapphire telepítő lemezt hozzá és egy TV-OUT kábelt!
Tutira nem Sapphire a kártya, mert a honlapon teljesen más a NYÁK színe!
Elképzelhető, hogy BBA, kártya lenne? Tudom ritka mint a fehér holló (sőt még annál is ritkább) a BBA kártya hazánkban!
Keresgéltem a neten más gyártóknál is de azok mind másmilyen kártyák voltak! -
Mosqu!to
addikt
tudna nekem vki szerezni rad 9800pro 256mb-osat, max 90e ft-ért?

picit rávezetőbben: tudna vki nagykerből hozni nekem, vagy olyat ami leesett a kamionról? -
iwu
addikt
Sapphire távirányító 9000Pro All-in-Wond 2 év 6 600
távirányító Sapphire 9000Pro All-in-Wonder -hez
Sapphire ATI Radeon 7000 32MB DDR TD AGP 2 év 6 800
Sapphire XPert 2000PRO 32MB+TV 2 év 6 800
Sapphire ATI Radeon 7000 32MB DDR PCI 2 év 8 300
Sapphire Radeon 9200SE Atl. 64MB TVO 2 év 11 900
Low Profile, ATX bracket
Sapphire Radeon 9200SE Atl. 128MB TVO 2 év 13 900
Low Profile, ATX bracket
Sapphire Radeon 9200 Atl. 64MB TVO 2 év 14 500
Sapphire Radeon 9200 Atl. 64MB TD 2 év 15 900
Sapphire Radeon 9200 Atl. 128MB TVO 2 év 16 500
Sapphire Radeon 9200 Atl. 64MB VIVO 2 év 16 900
Sapphire Radeon 9000 Atl. 128MB TVO 2 év 17 200
Sapphire Radeon 9200 Atl. 128MB TD 2 év 17 500
Sapphire Radeon 9000 Atl. Pro 64MB VIVO 2 év 17 900
Sapphire Radeon 9000 Atl. 128MB VIVO 2 év 18 900
Sapphire Radeon 9200 Atl. 128MB VIVO 2 év 18 900
Sapphire Radeon 9600 Atl. 128MB TD L-Ret 2 év 27 900
Sapphire Radeon 9600 Atl. 256MB TD F-Ret 2 év 31 900
Sapphire Radeon 9500 Atl. 64MB TD 2 év 32 900
Sapphire Radeon 9000Pro All-In-Wonder 64 2 év 36 900
Sapphire Radeon 9600Pro Lite 128MB TD 2 év 41 900
Sapphire Radeon 9600Pro FB 128MB Lite 2 év 42 900
Sapphire Radeon 9600Pro 128MB TD 2 év 42 900
Sapphire Radeon 9600Pro FB 128MB Full 2 év 43 900
Sapphire Radeon 9600Pro UE 128MB Full 2 év 47 900
Sapphire Radeon 9800 128MB TD Full 2 év 69 900
Sapph. Radeon 9700Pro All-In-Wonder 128M 2 év 89 900
Sapphire Radeon 9800Pro 128MB TD Full 2 év 99 900
Sapphire Radeon 9800Pro 256MB TD F-Ret 2 év 126 900
C3D Radeon 7500 64MB SDR TV+DVI 2 év 9 790
C3D Radeon 7500 64MB DDR 2 év 10 900
C3D Radeon 9000 64MB DDR TV+DVI 2 év 13 900
C3D Radeon 9200 64MB DDR TV+DVI 2 év 13 900
C3D Radeon 9200 128MB DDR TV+DVI 2 év 16 900
C3D Radeon 9000Pro 64MB TV+DVI 2 év 19 900
C3D Radeon 9000Pro 128MB TV+DVI 2 év 22 900
C3D Radeon 9600 128MB TV+DVI 2 év 26 200
C3D Radeon 9000Pro All-In-Wonder 64MB 2 év 32 900
C3D Radeon 9600Pro 128MB TV+DVI 2 év 38 900
C3D Radeon 9800Pro 128MB TV+DVI 2 év 94 900
C3D Radeon 9700Pro All-In-Wonder 128MB 2 év 95 900
+sarc, de ez nagykerár...ezek közül 95% van is. -
dnacrew
tag
Köszönöm az infot, ugy tűnik a 9700-is almás.(9500-tel próbálkoztam, majd 9700) Na akkor pont 1 hónapja próbálok beszerezni egy graikus kártyát a konfigomhoz ami otthon van a szekrényben.
Akkor a sima 9800 lesz, talán az majd beszerezhetők. Árat vagy árlistát küldjön valaki aki csak tud. 
-
csucsu_17
aktív tag
-
iwu
addikt
Hi
miwel itt még nem irt dnacrew, ezé nem wálasz...
dnacrew, L kell szomorítsalak, abban a 2 nagykerben, ahova járok nincs se 9500, se 9700 sima, már csak a 9600, 9800ak vannak, mega 9700 aiw-k
Üdw! -
Grafman
aktív tag
Nemtudom mennyire aktuális még manapság a 9500@9700 modding láz, de valamely ellenálhatatlan késztetéstől vezérelve én sem akarok kimaradni belőlle!
Volna egy Saphire 9500 128MB-os modell kb. 40000.-ért, amelyre azt állítja a tulaj, hogy tuti 9700-as lehet belölle, a kérdés az hogy a +4pipe bekapcsolása után mennyi idővel, és legfőképpen mikor jelentkezhetnek pixelhibák?! Ha ráküldöm 1x a 3DMarkot és minden OK az elég?!
40000.-ért egy sima 9500-as nem érné meg, de a már eredetilben nemnagyon kapható 9700-ért azt hiszem érdemes ennyit áldozni, vagy nem?! -
zsoltee10
addikt
válasz
csucsu_17
üzenetére
Az én radeonom vagy BBA, vagy Sapphire, ezt igazán nem tudom megmondani, mert tulajdonképpen mindenhova Ati van írva, tehát gondolom, hogy BBA. Meg a szoftver (nemtom melyik) is BBA-nak ismeri fel. Eredetileg 8500LE (250/250) volt a kicsike, de bios frissítés után 8500 lett (275/275).
Ram hűtőt a bluefishben vettem. Spire ramhűtő, most 800 Ft körül van. 2 van egy dobozban, ennyi elég mind a 8 ram chipre. Ezeket feldaraboltam ugyanakkora méretűre, egy vasfűrésszel - de vigyázz a ragasztóra az allján, hogy ne menjen tele vasreszelékkel- és mivel öntapadós (jó erősen tart) csak rá kellett rakni és kész. a wbk68 bordát még nem csináltam meg. A ház oldalára vágtam két lyukat, egyik a proci felett (9,2 cm) a másik a vga felett (8 cm) amelyek befelé fújnak - mármint az ide helyezett ventik - és a ház hátulján illetve a tetején (kidolgozás alatt) szívja ki (majd) a meleg levegőt 2 másik venti (8 cm). Minden szellőztető venti 5V-on megy. A gyári bordát még nem vettem le, de valszeg egyszerűen lecsavarom a bordát. Esetleg behűtöm ha nem megy simán.
A ventit meg négy pici csavar fogta, tehát értelemszerűen csavarhúzóval. jelenleg a wbk68 bordához tartozó kúler megy a kiegészített gyári bordán (ramhűtőket ragasztottam rá a közepére a venti helyett) 5V-on -
Zebulon
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
rudi
nagyúr
válasz
GigabyteFan
üzenetére
A 64bites 9200ast jobb helyeken 9200SEnek hívják, ha valaki véletlenül 9200asként veszi meg és csak otthon derül ki a turpisság akkor nyugodtan vigye vissza reklamálásra mert NEM azt kapta amiért fizetett.
-
rudi
nagyúr
-
dnacrew
tag
Ha valaki tud egy (budapesti) nagykert ahol van raktáron radeon 9700(sima) 128MB-s kártya akkor írja ide a nevét vagy valami elérhetőségét legyenszíves. Előre is köszönöm.

-
rudi
nagyúr
Hi! Egyszer már próbáltam válaszolni de nehéz a kérdés... Nehéz mert kevés embernek van mindkét kártyával tapasztalata. Letöltöttem, elolvastam, megnéztem amit a két kártyával kapcsolatban az ATI hivtalos oldalán leírnak de nem lettem okosabb. 9200nál csak a 3Dvel foglalkoznak, VEnél meg a miltimonitor-t dicsérik...
Ha jó láttam akkor a 9200 valamivel nagyobb max. felbontást tud 2048×akármennyi az 1960×akármennyi ellen, szóval nem sok. Kétségtelen hogy a 9200 jobb 3Dben, gyorsabb a memóriája és nagyobb a sávszélessége is, de ahogy írtad, ezekre a dolgokra nincs szükséged. Valamekkora javulás feltehetőleg 2Dben is lesz főleg a nagyobb felbontásokban (esetleg magasabb frekvencián fogja tudni őket és nagyobb színmélységben). Szerintem ha nincs előtte komoly minőségű 17es de inkább 19es monitor akkor nem fogsz akkora különbséget látni mint amennyi pénzt bele kell ölnöd. -
Zebulon
csendes tag
Sziasztok!
A már többször is feltett, de meg nem válaszolt kérdésem a következő:
Van egy Radeon VE-s kártyám ( 32 MB /64 bit DDR ). Érdemes-e lecserélni egy 9200-ra,fog-e valamicskét javulni a grafikai teljesítménye a vasamnak? Ha igen mennyivel?( CAD 2 D-ben rajzolás, videodigitalizálás,- vágás, PDF nézegetés, képmanipulálás. Játék soha!...) -
rudi
nagyúr
válasz
csucsu_17
üzenetére
Slot1es (régi celeron vagy PII) bordát érdemes szeletelni (satuba fogva sima vasfűrésszel) úgy hogy 2-2 modult takarjanak le. Lehe hogy 2 modul között (nálam volt de csak az egyik moddolt kártyán) lesz valami kiemelkedő áramköri elem, annak fúrj egy kisebb bemélyedést valami fúróval (én kézi tekerőssel csináltam). Bordák memóriával érintkező felületét érdemes lehet felpolírozni (eltarthat pár óráig). Ragasztáshoz több szilikonpaszta és egy kis pillanatragasztó, vagy hűvezető ragasztó (én az előbbit használtam). Légáramlás akkor is kell ha passzívan akarod hűteni tehát vagy a ház szellőzését kell megoldani vagy a VGA közelébe kell rakni egy ventit. A 8×8as tápventiket tudom ajánlani mert elég erősek és kicsit visszafogva (ellenállás állítható vagy fix beépítésével). Nem gond ha a venti nem feszül rá a bordára, a légáramlat a lényeg. Ha van a VGA mellett 2-3 szabad PCI foglalat akkor megcsinálhatod azt is hogy kartonlapból vagy valami vékony hőre lágyuló de azért hezelhető műanyag lapból csinálsz egy könyökcsövet aminek egyik fele a ventire ül és a másik a ház hátlapjára és a venti úgy van berakva hogy kifelé húzzon. Berakhatod a ventit fordítva is (befelé szívjon és a hideget fújja a gépre) de akkor kellhet még egy a mi elöl eltávolítja a meleg levegőt és a csőbe sem árt valami porszűrő (hezdetnek pl. vékony habszivacs). Igényel a dolog egy kis kézügyességet de valahol netes boltban is láttam hasonló csövet.
-
rudi
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Megfelelő ellenállások grafitozásával lahet emelni a GPU és a RAMokra jutó feszültséget is. Az első Radeonos topicban párszor be is linkeltem ide is berakom http://www.xcl-clan.com/articles.php3?id=29&p=1 és érdemes elolvasni az cikk utáni hozzászólásokat.
A kártyádhoz hozzáfűzve: hát igen... a NAGYÖREG. Nekem is volt egy ilyenem m 3,3as RAMokkal. Grafitozva 8×8as házventivel, felszeletelt slot1es bordával 340/320at tudott az eredeti 275/275ről. Sajnos már megszabadultam tőle egy hasonlóan szépreményű 3,6ns-os kártyáért cserébe ami szépen le is égett... -
Formi
csendes tag
rudi: Hát tényleg jó lenne mivel amikor leteszteltem 2003-ban 3300 sakktáblás képpel pedig 4900. Megpróbálom kicseréltetni, remélem sikerül.
-
csucsu_17
aktív tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Csá spanok !
Hello '' Zsoltee10 '' nagyon meg hökkentem azon ahogy a tuningodról írtál !
Elárulnád hogy milyen Radeonod van ? Nekem egy 8500 Le-m van 128 mega bájt memoval Gpu/mem: 250/200 Éngem is érdekel ez a passzív hűtősdi milyet vettél? hogyan vágtad méretre? hogy vetted le a gyári ventit meg egyebek
Segíts légyszi ! -
Shodan
őstag
Nem tudjátok hogy az overscant lehet e engedélyeznia rage3dtweakben,csak azért mert nem akarom ezért külön feltenni a Radeontweakert,bár azzal tudom hogy lehet.És ugye az overscan-el lehet eltüntetni a TVouton az alsó és felső fekete csíkot?
-
Drizzt
nagyúr
Eladtam a gf4ti4200-amat, amíg megjön a Radeon 9800(lehet, hogy pro)-m, addig kaptam kölcsön egy HIS Excalibur r9500 64-et, sajnos a pipeline hack nem megy(9500 próvá), sebaj, eddig megnéztem a tuningot, de egy idő után eluntam...
... eddig: 324/670, de szerintem menne 350/700 felett is, így most 28xx pontot kapok, de a klépen 2d-ben a monitor jobb oldalán van egy alig látható csík. A következő kártyám His lesz, a kérdésem: ha azon is lesz ilyen csík, akkor vajon kicserélik garanciálisan??? -
zsoltee10
addikt
Grafitozás?? 8500-t? Hogy, mit?
Egyébként hogy szóljak valamit a radeonokról, beszerztem anno (két hónapja) egy 8500-t. Nem LE, hanem sima. Alapórajel 275/275. A pici venti a pici bordán nagyon hangos volt, és nem is hűtött valami jól. Tuning eredménye 300/300 volt stabilan. Ez sem volt már rossz eredmény, de gondoltam megy ez többet is. Chip, és a ramok is forróak voltak. Vettem ram hűtőt, méretre vagdostam, és ráraktam a bordákra. Pici ventit leszedtem, és a borda közepére is ragasztottam még ram hűtőt méretre vágva, ezzel is növelve a hőleadó felületet, a venti pedig a wbk68 hűtőm ventije lett 5V-on. Itt tartok most. Tuning: 322/318 stabilan órákon keresztül futó 3dmark, pixel hiba nincs.
Következő lépés (most állok neki): wbk68 bordát méretre vágom, már szereztem hővezető ragasztót, és ha minden igaz akkor elvileg akár passzívan is elviszi majd, egy házventi lesz a közelében. Illetve pontosan felette. Ha a sulinetes megoldással lesz digi fényképező, majd teszek fel róla képeket valahova.
-
Stitch
őstag
Akkor tárgyra térek...
Van egy Sapphire 9500Pro-m, alapórajelen 304x pontot kapok vele 3dmark03-ban, nekem egy kicsit kevésnek tünik.
A konfig többi része; Cel900, Abit ST6, 256 SD, Maxtor 40GB.
Lassan itt az ideje, hogy valami komolyabb vasat vegyek a kártya mellé, csakhát még elég sokat gyüjtenem kell.
-
Bálintosz
senior tag
Azér nyitottam ezt a topicot, mert elődje már nagyon meghízott és nehéz volt benne keresgélni. De most már szeretném ha a tárgyra térnétek.
-
rudi
nagyúr
JAJJAJAJ ne legyen kettes!!!
Van egy sokkal jobb ötletem. Van ugye az a weblap amit csináltam a flashről és ott van egy nagy halom sok okosság a fórumban is. Vétek lenne kihasználatlanul hagyni szóval jó lenne kigyűjteni a tapasztalatokat és felrakni egy össznépi magyar ATIs weblapra.
Én szívesen felajánlom a flash-es részt de jó lenne magyar szeverre rakni mert az enyém itt szloviban gyakran izés és magyarországról nehéz elérni (no meg lanpartys társaság oldala).
Témák amiket érinteni lehetne:
flash - már javarészt megvan de átfésülhetem
omega
tv-out gondok
BIOS hegyek - nálam van pár
tweak proggik - redlinet kivéve szinte minden megvan nekem
tuning tapasztalatok fotók hűtésekről
nemzetközi cikkek tallózója
régi motorosoknak 8500 grafitozás -ezt vállalom
radeon ranglista 9000-től 9800pro-ig -
evola
senior tag
Remélem ez is olyan sikeres lesz mint az elődje.
De mostmár aztán térjünk a ''témára'', mert ha sokan hozzászólunk ilyeneket,mint én is,akkor nem sok köze lesz
a Radeonokhoz.
További sikert a topic-nak.
Írjátok a kérdéseket, aki meg tudja a választ az továbbra isválaszoljon.
Kezdődjön tehát..............
-
Dirtyz
őstag
-
dzsoni
senior tag
Csak egy apró észrevétel.
Hol a radeonos topik???
Ha jól gondolom, akkor a feltevésem kezd beigazolódni, de még mindig nem akarok hülyeséget írni. -
AND1
őstag
Sztem jó ötlet...
Az elöző topic az egyik legnépszerübb és legnagyobb topic (volt) itt ph-n...remélem radeonos topic méltó folytatása lesz... -
rogers
aktív tag
Na most komolyan: milyen célból?
-
Bálintosz
senior tag
Megnyitom a folytatást!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4496
- Apple MacBook Pro 14 (2021) M1 Pro 16GB/500GB használt, szép állapot 87% akku (323 ciklus)
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajna ez a vége! De így legalább túlmentem a 17000 pontos határamon!
)
.

ma éjjel majd megcsinálom, most lépek sörözni, meg kell ünnepelni hogy végéignyomtam a gothicII-t

gari van rá?