Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Tehát az első mondatodban QT helyett Tk-t kell érteni?
A helyzet az, hogy a GUI egy olyan téma, amit én is kerülgetek, mint a forró kását. Inkább az egyszerűbb, "szkriptesebb" irányba mentem el, ami az IPython Notebook (újabb nevén Jupyter Notebook) használatát jelenti a klasszikus adatgyűjtés-feldolgozás-ábrázolás-mentés négyes mentén, változó sorrendben.
De terveim közt szerepel "rendes" GUI-k létrehozása is. Eddig arra jutottam, hogy Qt-t használok majd. Létezik hozzá egy Qt Designer nevű program, amivel a klasszikus drag'n'drop-pal tudod megtervezni a felületet (hasonlóan a LabView-höz vagy CVI-hoz). A program kimenete egy ui kiterjesztésű fájl. Ezt a Python programodba az alábbi kóddal - vagy ennek megfelelő módosításával - lehet beilleszteni (itt találtam):
import sys
from PyQt4 import QtGui, uic
class MyWindow(QtGui.QMainWindow):
def __init__(self):
super(MyWindow, self).__init__()
uic.loadUi('mywindow.ui', self)
self.show()
if __name__ == '__main__':
app = QtGui.QApplication(sys.argv)
window = MyWindow()
sys.exit(app.exec_())Innentől az UI elemeit a Python kódból tudod piszkálni. A szokásos csúszkák, gombok, kapcsolók mellett az egyik ilyen lehetséges elem a Matplotlib widget, tehát tulajdonképpen egy grafikon felületet integrálhatsz az UI-ba.
A fenti módszert már kipróbáltam és működött, de élesben még nem használtam. A WinPython nevű Python disztribúcióban minden benne van, de pl a cross-platform Anaconda-ban is szinte minden, a Qt Designer meg egy külön telepíthető program.
Számomra a "végső megoldás" egy olyan program lehetne, amiben a GUI elemek mellett egy nagyobb szövegmezőbe érvényes Python kódot lehet írni és futtatni, ezáltal egyesíthetném a GUI-alapú előre megírt programok előnyeit egy Python-féle szkriptnyelv rugalmasságával.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest