- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
tasiadam
Topikgazda
Igen. Az intel eleg jo arc lett ujabban. Konkretan a B50-ell ledominalta a worksation piacot. Mert hat, nem kell licence. Es SR-IOV-t az alder is tudott, meg a raptor iGPU is. Azt nem tudom, hogy a twin lake tud-e.
Ryzen nem van, mert RDNA az nem enterprise. De am siman jo lenne, ha egy vega11-et felvaghatnad tobb darabra. Csak hat szoftveresen a veganal merfoldekkel jobb barmelyik intelJobban jartal volna egy ujabb intellel, mint egy ryzennel
-
tasiadam
Topikgazda
Haljon meg a lovam ha értem, ez a proxmox datacenter manager mire jó, mert pl annyit tud első ránézésre, hogy látom a nodeokat és a clustereket, ami nálam ugye 1 node. Remélem eljutunk oda idővel, hogy ez 1 vCenterként fog funkcionálni, és lehet migrálni vele is, meg nem kell minden nodenak 1 clustert egymásba ágyazva, hanem majd ez kiváltja.
-
tasiadam
Topikgazda
A proxmox bejelentette a BETA datacenter managert. Remelem olyan lesz, mint a vCenter az ESXi-nel
Hetvegen teszek probat vele
-
tasiadam
Topikgazda
Ez a casaOS kitudna valtani egy xpenologyt?
-
tasiadam
Topikgazda
Leeht szétosztani mezei kártyákat is, meg újabb intel iGPU-kat is lehet már virtualizálni. 12.gentől fölfele tudják. GT1030 szétosztva elég harmatos lenne. GT1050 meg sokat kajál. akkor inkább egy iGPU + egy P400 vagy vmi hasonló kaliber. Passthru is lehet, meg lehet split is. De ha splitet akarsz, T1000 alá nem mennék.
-
tasiadam
Topikgazda
Ha van barmi, ami eltunt, menjen osszefoglaloba, jelezzetek kerlek.
-
tasiadam
Topikgazda
üdv
VM-nél minél erősebb annál jobb, de olyan sosem lesz, mint 1 natív PC. egyébként ami nekem van kis 1 literes gépem már hostolt windows VM-et, és iGPU-val, 4 threaden meg 8gb rammal simán vitt játékos it, közel natív telejsítményen.
Miért akarod a syno-rol leszedni a plexet és a jellyt? -
tasiadam
Topikgazda
PTSD elojott. Journalctl is megmondja, mit akar hasznalni. Az apparmor profilt egy az egyben ha akarja az igazat, megfuggeszheted, igy nem foglalkozik vele. A masik megoldas az, hogy kikeresed az apparmor profilt, megkeresed a tokio stringet, es ahol ilyen operation van, ott adsz neki jogot (elleg felvenni pluszba a readet). 2 napot toltottem el az apparmorral, mire rajottem erre, hogy mekkora cimeres faszsag az egesz
-
tasiadam
Topikgazda
-
tasiadam
Topikgazda
Osszefoglalt a storagereview az nvidia vGPU-t, viszont eleg draga moka, es nem minden kartya supportalt. Gyors atfutottam, es lehet egy VGA-t atadni tobb VM-nek. Szerintem nem mi vagyunk a celkozonseg, es a TrueNAS halal egyszeru kartyat tud darabolni, igy az olcsobb/jobb megoldas. De ha van igeny ra, bedobom az osszefoglaloba
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Akkor annyi, hogy atkell konvertallni, es adni neki par dolgot teleppites kozben, es menni fog
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
A mentes a beallitasokat, vagy a komplett disket tartalmazza?
-
tasiadam
Topikgazda
updateltem a 2 képet, ami hibás volt, kiegészítve, hova kell kattintatni hozzá, és a paint segített ebben
-
tasiadam
Topikgazda
En hianyolom ezekbol a hypervisorokbol az ESXi-ben meglevo CPU es Ram overprovisiont. Pl siman csinalhattal 4 magbol 8-at. Oke, most is kioszthatsz 4 magnak 8 vCPU-nyi VM-et, de az megint mas, mint az ESXi megoldasa.
Ugye matek szerint adhatsz 8 darab 50%-os vCPU-t, de az ESXi azt dinamikusan kezeli. Veszi a 4 magot, osszeadja, es csinal belole 1 nagyot, es ezt osztja ki, de persze ugy, hogy nekunk mar nem kell matekoznunk vele.
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
PistiSan
üzenetére
nálam a hdd-n telibe 1 vm van, és onnan osztom mindenkinek a sambat, windowsoknak, mindennek, aminek kell. Ha meghal a proxmox, bedugom, addolom és megy tovább. soloban 1 hdd, mert a torrenteken kívül minden backupolva van felhőbe.
Nincs passthru, mert ha meghal a vm alatta, a hdd oké hogy megmarad, de sokkal jobban akkor sem járok. de backup tekintetében nekem ez jó -
-
tasiadam
Topikgazda
szerintem ott ha nagyon beletúrsz a logban, ott lesz a gond. nekem az USB portokkal csinálta ezt a régi kernel, amikor usb3.0-rj45 átalakítóm volt. amint kapott új kernelt, semmi gond.
Ezért is mondom, ha működik az adott XPE, vagy bármi hypervisor, ne upgradelj és ne updatelj, ha csak nem nagyon muszáj. Ha egy régebbivel hibátlan, maradj azon. -
tasiadam
Topikgazda
TrueNAS: A core és a scale mergelődik, és community edition néven lesz elérhető a jövőben

-
tasiadam
Topikgazda
Azok felcsatolt, vagy fizikai diskek. Lsblk kiirja h mik vannak, vagy df -h command.
Mindjart elokeresem a commandot.Most telefonrol a minimalis agykapacitasommal inkabb nem, de holnap leirom. Egyebkent mi az alapja a plexnek es a ubitnek? Mit ir ki ha kiadod a kovetkezo parancsot: "cat /etc/os-release"?
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
zebrasügér
üzenetére
Adj meg neki egy google dns cimet es joccakat, de csak addig, mig felrakod, amugy meg az otthoni DNS cimed kene, mert ha nem a router, akkor mas a baj, vagy a routered tul van hajtva, es nem tud valasozlni
-
tasiadam
Topikgazda
Ezen a synologys peldan szerintem nonszensz ami van. Ha van 4 tyukbelem, csinalok egy ether channelt (link aggregation), es lesz belole egy darab logikai 4 gigas. Ha kiesik 1 port, akkor lesz belole 3 gigas. De ezt a NIC kell lekezelje, es a switch alatta, nem a storage
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- Sorozatok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
amivel nincs baj, nem bantjuk

tasiadam