Hirdetés
-
PROHARDVER!
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
nemurea #3369 üzenetére
Lenne még egy kérdésem (most van időm bütykölni a rendszert). Kerestem itt a fórumon, hátha szembejön a megoldás, de nem találtam hirtelen. Az adguard kapcsán sok infó volt, látom, hogy többen később feladták és váltottak, nekem egyelőre ez van telepítve.
Most telepítettem az nginx proxy managert is. Amit szeretnék elérni, hogy a proxmox-on futó szolgáltatásokat (különböző LXC-k, különböző IP és port) a böngészőben névvel érhessem el, ne kelljen mindet könyvjelzőznöm vagy a portszámokat megjegyeznem.
Tehát pl. az influxdb a 192.168.1.16-on található, de a 8086-os porton, nem a 80-ason.
Adguard-ban meg tudom adni, hogy pl. az influxdb.local címet a 192.168.1.16-ra oldja fel, de ezzel a portot még nem definiáltam.
Gondolom, az nginx (192.168.1.84) Proxy host része lenne itt a segítségemre, de ha ide felveszek egy influx.nginx.local bejegyzést ( -> 192.168.1.16:8086), akkor meg az Adguard nem oldja fel az influx.nginx.local-t, csak a sima nginx.local-t...
Biztos kb. karnyújtásnyira vagyok a megoldástól, és tudom, hogy ez standard routing, amihez rajtam kívül mindenki ért, de nem mutatnátok irányt, kérlek?
SZERK: Hát, a * az Adguard-ban a domain előtt csodát tett
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Óra topik
- Ingatlanos topic!
- Lexus, Toyota topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest