Aktív témák

• OddMan

őstag

Éppen egy boot progit csinálok, amivel egy nagyon egyszerű kernelt szeretnék majd elindítani floppy lemezről, de nem tudom, hogy a floppy lemez melyik szektorára mit kell írni.
    Az első 512 byte az MBR ide kerül a boot progim, amit sikerült is elhelyeznem a <B>debug boot.exe 100 0 0 1</B> paranccsal. Viszont azt nem tudom, hogy a köv szektorok hogyan vannak. Szal gondolom ez után kell lenni valahol a 12bit-es fat táblának és utána kéne lennie valahol a mini kernelemnek ugye? Az egész kernel kezdeményt meg boot progit egyelőre csak 16bit-es és valós módban írtam meg.
    A másik dolog amit észrevettem, hogy a lemezre amire kiírom a debug-al a boot sectort, többet nem tudom megnézni a tartalmát. Ez mitől lehet? :F

Tegnap linux-ban a dd parancsal megnéztem egy NTFS filerendszerű driveot, aminél az első 512 byte volt a boot sector és utána majdnem 32Kb-os területen keresztül csak 00 byte-ok voltak, utána jött az első partició boot sectora. Ebből arra következtetek, hogy minden filerendszernél máshogyan kell majd betölteni a boot filet ugye? ?F

Aktív témák