Aktív témák
-
OddMan
őstag
Éppen egy boot progit csinálok, amivel egy nagyon egyszerű kernelt szeretnék majd elindítani floppy lemezről, de nem tudom, hogy a floppy lemez melyik szektorára mit kell írni.
Az első 512 byte az MBR ide kerül a boot progim, amit sikerült is elhelyeznem a <B>debug boot.exe 100 0 0 1</B> paranccsal. Viszont azt nem tudom, hogy a köv szektorok hogyan vannak. Szal gondolom ez után kell lenni valahol a 12bit-es fat táblának és utána kéne lennie valahol a mini kernelemnek ugye? Az egész kernel kezdeményt meg boot progit egyelőre csak 16bit-es és valós módban írtam meg.
A másik dolog amit észrevettem, hogy a lemezre amire kiírom a debug-al a boot sectort, többet nem tudom megnézni a tartalmát. Ez mitől lehet? :F
Tegnap linux-ban a dd parancsal megnéztem egy NTFS filerendszerű driveot, aminél az első 512 byte volt a boot sector és utána majdnem 32Kb-os területen keresztül csak 00 byte-ok voltak, utána jött az első partició boot sectora. Ebből arra következtetek, hogy minden filerendszernél máshogyan kell majd betölteni a boot filet ugye? ?F
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Odyssey G5 LS27CG510 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- 180 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest