- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sistvan
csendes tag
Sziasztok!
Optoma hd65-ös projektorom van és képtelen vagyok a tv jelét kirakni a vetítőre.
A következő lépéseket már megtettem: DVD-be megy a koax, dvd-be s-video, tv jel nem jön csak a dvd filmé. ua. scart-s-video kábellel, dvd film sem jön.
Videólejátszó: koax bele, composit video, semmi. scart-d-sub ÉRZÉKELI, de semmi normális jel, csak zöld csíkok rohangálnak, azok is csak néha. Próbáltam még Pal/Secam/Mescam kapcsolgatásával.Van valakinek valami új ötlete, kűlső TV tuner-t leszámítva??
Köszi -
Male
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #26 üzenetére
A tunerem elvileg MCE-s (tudtommal, de most nem szedem ezért elő)... és kipróbáltam. Kb fél órát ment így, és már kötöttem is át a videora inkább. Monitoron még jó, de kivetítőn pocsék.
Már elméletileg is, csak gondold végig:
Tuneres eset: a TV tuner jó esetben előállít egy 576 soros analóg képet. Ezt digitalizálja, majd módosítja, zajtszűr, szín.korrekciókat végez, deinterlacel, majd átméretezi a monitor felbontására, mondjuk 1280x720-ra, visszaalakítja analóggá, monitorkábelen elküldi a kivetítőre, ami feldolgozza és megjeleníti.
Videos: a tunere előállítja az 576 soros képet, és átküldi a kivetítőre, ami deinterlaceli és a saját fizikai felbontására leképezi, majd megjeleníti.
Na ettől lesz homályos a kép az első esetben...
-
Male
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #24 üzenetére
Ami még mindig messze van, egy jobb video tunerjétől...
A többszörös konverziót pedig továbbra sem tudod megkerülni vele.
(Gyanítom nem tapasztalatból beszélsz...)A DVD felvétel egészen más... ott megtartod a felbontást, stb (pár lépés kiesik a minőségrontásból, cserébe ottvan a tömörítés). Amúgy kizárt dolog, hogy nem lehet látni... max egy 50 centis TV-n nem különböztethető meg.
-
Male
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #22 üzenetére
Miért is lenne annak a tunernek jobb képe kivetítőn, amit az MCE elfogad
Nem a program a gond, hanem a szar képminőség... Ami egyrészt a tuner minőségéből ered másrészt a többszörös konverzió következménye. Az elsőt még talán ki lehet küszöbölni (bár én még nem láttam olyan gépes tunert, ami egy jobb videoéval felvette volna a versenyt), de a másodikat nem...
-
Core2duo6600
veterán
Szeintem meg igen is lehet használni ily tv tunert - projektort.
Csak ne valami vacak tunert.
Hanem olyat, ami a MCE is megesz.
Mediacentert, no annak van ilyen funkciója.
Természetesen más HTPC frontend is szóba jöhet,m elsőnek ezt értemes megpróbálni, mert talán a leginkább kiforrot -
Male
nagyúr
Ha még hozzá lehet szólni: TV tuner a gépbe, és a gép VGA kimenetét használva a kivetítőn nézni a TV-t... na ilyet ne csinálj, mert rossz lesz a kép! (homályos, stb... egyszerűen a PC-s tuner nem valami jó minőségű, ráadásul a bejövő képet átméretezi a monitorhoz, majd utána áttolod a VGA kábelen, és átméretezi a kivetítő is, annak a fizikai felbontásához...) Kb 10 percig használtam így, és már vettem is egy videot inkább...
Ha felvenni akarsz, akkor tuner a gépbe. A kivetítőhöz pedig egy jobb video (használtan pár ezer Ft egy korábbi csúcskategóráis video
).
Ha nem gépre akarsz felvenni, akkor egy DVD felvevő (HDD-s leginkább) egyben megold mindent.
-
Macilaci457
őstag
Én nem a Volarról beszélek, hanem a külső, NEM SZÁMÍTÓGÉPES tunerről.
A Volarral átjátszhatod a képet és a hangot is.
Nyilván amit számítógépen meg tudsz nézni, arra ez mind igaz, a külső monitort és audiót minden laptopra lehet kötni.Nekem személy szerint jobban tetszik TV nézésre az a verzió, hogy a tuner magától működjön, mint hogy bekapcsoljak egy számítógépet, bebootoljon a win, elintítsam a TV szoftvert, és csak azután megy, lekapcsolni meg ugyanez visszafelé.
Ha viszont fontos a felvétel, akkor egyszerűbb egy USB-s tuner, azzal az előnnyel, hogy mivel számítógép kell a TV nézéshez is, a számítógépről DVD-t is lehet nézni.
-
cibuu
tag
válasz
Macilaci457 #14 üzenetére
aham,hát köszi.
szoval az avermedia tunerével(azzal az usb-s volarral) nem lehet átjátszani a koax jelet -projektorra és hifire sehogysem? -
Macilaci457
őstag
-
cibuu
tag
válasz
Macilaci457 #12 üzenetére
az nem baj hogy egyszerre nem megy a felvevés és az átjátszás.
videos megoldást használuk most,bl döntőt is ugy néztük,csak igy valamié nem 100% a kép hanem vannak benne zavarok(gondolom régi a video)ezér akartam vmi jobb minőséget. -
Macilaci457
őstag
Ezzel kilőtted azt, hogy ne kelljen számítógép TV-nézéshez. Csakhogy van még egy probléma. Az USB-s tunerek a hangot általában nem USB-n küldik ki. Azt jack dugóval a számítógépbe kell dugnod, és a számítógép hang kimenetét meg a hifibe. Csak nem minden laptopon van line-in!! (gyakran csak mikrofon bemenet van)
Egyszerre nem megy a két megoldás. Vagy csak tuner, vagy állandóan számítógép. Alternatíva, ha az Avermedia tunerből S-Video vagy Composit kimenetét dugod egy számítógépes digitalizáló kariba amikor fel akarsz venni adást, és azt veszed fel.
-
cibuu
tag
ok akkor ez már letisztázva. de amit a 8 as hozzászólásomban mondtam azt a AVerTV Hybrid+FM Volar ra értettem. hogy azzal meg lehet e azt csinálni hogy ugyebár ezen van koax bemenet,arra az antennát,usbját a laptopra,a laptop on meg ugye van vga out,azt a projektorba,a laptop audio outját meg a hifibe.(vagy ez igy nem fog menni?)
-
cibuu
tag
mer nem értek ezekhez,de az én logikámmal lehetséges ugy átjátsóként használni ugy hogy ugyebár ezen van koax bemenet,arra az antennát,usbját a laptopra,a laptop on meg ugye van vga out,azt a projektorba,a laptop audio outját meg a hifibe.(vagy ez igy nem fog menni?)
-
cibuu
tag
szoval amit macilaci ajánlott,azzal nem lehet felvenni pc re müsort,csak az 1. problémámat orovsolni.
tudnátok olyat amivel mind 2 problémát meg lehetne oldani?ezzel?:
[link] -
cibuu
tag
köszi!
még valami:
ezzel olyat is lehet ,hogy tv müsort felvenni fele pc-re divx-be? -
Macilaci457
őstag
Ez így kicsit túl sok hűhó. Tuner nélkül hogy akarod a csatornákat váltani?
Ami neked kell, az egy külső tv-tuner video kimenettel (amihez nem kell számítógép)
Ezek vannak:
AVerMedia TV BOX W7 PiP külső TV-tuner
AVerMedia TV BOX W9 külső TV-TunerSpecifikációkat és árat megtalálod a linken.
Az hogy a hifibe jack dugó kell.... (ez se szokványos ám) tök mindegy, vegyél hozzá RCA -> Jack átalakítót.A kép jel kábelezésére a d-sub kicsit merev, macerás, de az adja a legjobb képminőséget ezesetben.
-
cibuu
tag
ja és mégvalamit kihagytam a projektoron van még :
1 db HDMI -
cibuu
tag
Üdv!
Hagyományos koax kábelen jövö tv jel van(normál kábel tv,semmi hd,meg semmi upc)és azt szeretném elérni hogy valahogy rákötni (valami átalakitók segitségével gondolom)a projektorra hogy a projektor adja a képet,a hangot meg a hifi torony(jack dugóval kéne hifire kötni)és ezeket mind a scart ból jöjjenek.
ehhez kellene segitség hogy milyen átalakitókat vegyek és hol?mutassatok oldalt ahol mutatják hogy mik kellenek nekem ehhez hogy menjen a dolog jó minőségben.(ha lehet olyan megoldás-t ajánljatok elsősorban amihez nem kell tv tuner,és számitogép,deha másképp nem lehet megoldani akkor jó ugy is hogy valami külsö tv tuneres cucc(végső esetben)
azt már emlitettem hogy hogy koaxon jön a a kábeltv jel,és még ami kikötés hogy jackon menjen a hang a hifibe tovább.a projektor csatlakozás lehetőségei:
1 db vga bemenet
1 db kompozit video
1 db s-video
1 db vga-kimenet
1 db DVI-D HDCP támogatással
1 db RS232
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest