Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PepeDon

tag

válasz Isten88 #9821 üzenetére

Akkor már én is bejelentkezek egy kis nyelvtannal.
    Világ életembe 2-3 voltam nyelvtanból, de itt a neten sokat tanultam. Vigyázok mit írok, mert az emberek csak így ismernek, nem beszélgetek velük, nem járunk sörözni együtt. Ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy utána nézzen, hogy kell írni a számára ismeretlen szót, az az életben is hasonló. Felületes, az apró problémák nem érdeklik. Azt, hogy valaki lefordul a székről, mikor olvassa nem érdekli. Nem tudom, ti mennyi idősek vagytok, de Kisa 15. Életében, ha 3 könyvet elolvasott. Most a nyári 'kötelező' olvasmányokat meglátva ki is jelentette, hogy ő bizony csak a rövidítettet olvassa el. Mintha nem lenne ideje. Pedig ugye a nyelvet legkönnyebben, ha 'látja' az ember lehet tanulni. Igen a magyar olyan, amit mindig tanulni kell. Legfőképpen azért, mert a külföldi nyelvekből át-át csúszik egy-egy szó amit inkább bevesznek a nyelvbe csak ne kelljen rá magyar szót kitalálni. Rokonok 40 éve élnek Ausztráliában, 15 éve hazajöttek, de ő már akkor el volt szörnyülködve, hogy egyes szavakat nem ért. Ennyit változik a nyelv. Vigyázzunk rá én is azt mondom.
    És, hogy miért is a te hozzászólásodra válaszolok?
    A szégyellje. Az nem a szégyen-ből jön, hanem a szégyell-ből. 30 perc után meg is találtam a magyar helyesírás szabályait a könyvespolcon. Ebbe gyönyörűen le van írva.
    szégyell, szégyellem, szégyellte, szégyelld, vagy szégyelljed
    utána a következő szó,
    szégyen, szégyene, szégyenletes.

Ne csak off legyenen. Tegnap pörögtem 2 TA-t. Egy 10 körös amit ugye rutinból megnyertem (illetve nem is annyira rutinból, mert utolsó körbe -akivel versenyeztem- gondolt egyet és satufék. én meg kikerültem, mert nem voltam hozzá olyan közel). Örültem is neki, de mivel a 10 kör nem boldogít át egy 30-as szobába. Gyanús volt, hogy csak csodálkozott mindenki, hogy 13 ember :Y összejött (bezzeg régen a sok 20-as szoba). El is kezdődött a futam. Első kanyar semmi nagyobb koccanás, de a második előtt volt egy kis adok kapok. Egy embert szépen ki is forgattak, akit én épphogy lekoccoltam. Rögtön bünti :W . Utána 2-en szépen hozzuk fel magunkat, amikor az egyik ember gondolt egyet és keresztbe állt a pályán. 5-6 körön keresztül ki is tudtam kerülni, de utána nekem jött. Még egy bünti :W . Jó lenne már tényleg egy szavazó rendszer, csak ugye ki és mi alapján indítsa a szavazást, ki szavazhasson, mennyi szavat kell a kidobáshoz, stb, stb.
    Majd a nyárvégi frissítés, hátha megoldja a problémát.

Na bazz mire beírtam született egy pár hozzászólás :)

• MaciG

addikt

válasz Isten88 #9821 üzenetére

Uram atyám, mi megy itt? :)) Nem is olvastam végig , de ezen fennakadt a szemem ahogy görgettem az egeret.
    Ha ennyire magyarnak tartod magad, miért külföldön dolgozol? Valószínű aki külföldön dolgozik az azért teszi mert itt MO.-on nem fizetik meg a munkát ,és ki az aki nem szeretne jóval több lovét kapni azért amit csinál.
    u.i.: Én se vagyok a magyar helyesírás bajnoka ,de azért vannak alapvető dolgok amikre figyelni kéne…

Paja: Ma este lehetlessz én is leszek egy kis gyakorlásra :DDD

Új hozzászólás Aktív témák