Új hozzászólás Aktív témák
-
PepeDon
tag
válasz
Isten88 #9821 üzenetére
Akkor már én is bejelentkezek egy kis nyelvtannal.
Világ életembe 2-3 voltam nyelvtanból, de itt a neten sokat tanultam. Vigyázok mit írok, mert az emberek csak így ismernek, nem beszélgetek velük, nem járunk sörözni együtt. Ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy utána nézzen, hogy kell írni a számára ismeretlen szót, az az életben is hasonló. Felületes, az apró problémák nem érdeklik. Azt, hogy valaki lefordul a székről, mikor olvassa nem érdekli. Nem tudom, ti mennyi idősek vagytok, de Kisa 15. Életében, ha 3 könyvet elolvasott. Most a nyári 'kötelező' olvasmányokat meglátva ki is jelentette, hogy ő bizony csak a rövidítettet olvassa el. Mintha nem lenne ideje. Pedig ugye a nyelvet legkönnyebben, ha 'látja' az ember lehet tanulni. Igen a magyar olyan, amit mindig tanulni kell. Legfőképpen azért, mert a külföldi nyelvekből át-át csúszik egy-egy szó amit inkább bevesznek a nyelvbe csak ne kelljen rá magyar szót kitalálni. Rokonok 40 éve élnek Ausztráliában, 15 éve hazajöttek, de ő már akkor el volt szörnyülködve, hogy egyes szavakat nem ért. Ennyit változik a nyelv. Vigyázzunk rá én is azt mondom.
És, hogy miért is a te hozzászólásodra válaszolok?
A szégyellje. Az nem a szégyen-ből jön, hanem a szégyell-ből. 30 perc után meg is találtam a magyar helyesírás szabályait a könyvespolcon. Ebbe gyönyörűen le van írva.
szégyell, szégyellem, szégyellte, szégyelld, vagy szégyelljed
utána a következő szó,
szégyen, szégyene, szégyenletes.Ne csak off legyenen. Tegnap pörögtem 2 TA-t. Egy 10 körös amit ugye rutinból megnyertem (illetve nem is annyira rutinból, mert utolsó körbe -akivel versenyeztem- gondolt egyet és satufék. én meg kikerültem, mert nem voltam hozzá olyan közel). Örültem is neki, de mivel a 10 kör nem boldogít át egy 30-as szobába. Gyanús volt, hogy csak csodálkozott mindenki, hogy 13 ember
összejött (bezzeg régen a sok 20-as szoba). El is kezdődött a futam. Első kanyar semmi nagyobb koccanás, de a második előtt volt egy kis adok kapok. Egy embert szépen ki is forgattak, akit én épphogy lekoccoltam. Rögtön bünti
. Utána 2-en szépen hozzuk fel magunkat, amikor az egyik ember gondolt egyet és keresztbe állt a pályán. 5-6 körön keresztül ki is tudtam kerülni, de utána nekem jött. Még egy bünti
. Jó lenne már tényleg egy szavazó rendszer, csak ugye ki és mi alapján indítsa a szavazást, ki szavazhasson, mennyi szavat kell a kidobáshoz, stb, stb.
Majd a nyárvégi frissítés, hátha megoldja a problémát.Na bazz mire beírtam született egy pár hozzászólás
-
MaciG
addikt
válasz
Isten88 #9821 üzenetére
Uram atyám, mi megy itt?
Nem is olvastam végig , de ezen fennakadt a szemem ahogy görgettem az egeret.
Ha ennyire magyarnak tartod magad, miért külföldön dolgozol? Valószínű aki külföldön dolgozik az azért teszi mert itt MO.-on nem fizetik meg a munkát ,és ki az aki nem szeretne jóval több lovét kapni azért amit csinál.
u.i.: Én se vagyok a magyar helyesírás bajnoka ,de azért vannak alapvető dolgok amikre figyelni kéne…Paja: Ma este lehetlessz én is leszek egy kis gyakorlásra
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Könyvajánló
- NBA és kosárlabda topic
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Evga Supernova 650 GM 80+Gold Sfx/Atx
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged