- Erősítő, hangfalak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu-ray lemez tapasztalatok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cicero
őstag
Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet, hogy egy kis mérnöki irodaként nincs nálunk ilyenre kapacitás, viszont egyes kollégák iszonyatos favágást képesek csinálni wördben és excelben az ilyen és hasonló feladatok esetén, tehát nagyon kéne nekünk vagy egy olyan ember, aki az ilyen szövegmanipulációs, szövegkeresős majd excelbe berakós dolgokat le tudja programozni, vagy fel kell kössem a gatyát és hétvégén neki állni a VBA programozási nyelv elsajátításának. Mint írtam, egyetemen volt C, C# és wolfram nyelvekhez szerencsém, meg affinitást is érzek rá, csak nagyon időzavarban vagyok.
-
Cicero
őstag
Köszi a biztatást, valóban szinte nulla programozási tudásom van, gépészmérnökként utoljára egyetemen programoztam C#-ban.
A makró csak excelben működik, hiába indítom el a felvételt, amit a .docx-ben csinálok azt nem rögzíti, így nem tudom átpakolni az infókat az excel sheetbe.
Egyébként igen pofonegyszerű lenne a dolog, pszeudóban még talán meg is tudnám írni, de a VBA-hoz meg a makrózáshoz lövésem sincs, csak azt tudom, hogy felveszem és értelmezem a kódot.Az viszont pozitív, hogy ezek szerint a VBA-ban van eszköz erre "a keresek fix hosszúságú, adott tartalmú stringeket wördben feladatra"...
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Engedjétek meg, hogy itt is feltegyem a kérdést:
Adott egy probléma: van egy kb 80 dokumentumból (.docx) álló irányítási kézikönyvünk tele kereszthivatkozásokkal. A dokumentumoknak egyedi, kacifántos, de rendszerezett azonosítójuk van, és így szerepelnek az egyes dokumentumokban is hivatkozásként. A feladatom az lenne, hogy kigyűjtsem mind a 80 doksiból ezeket a hivatkozásokat egy excelbe. Tehát az A oszlop a forrásdoki lenne, a B oszlop pedig a benne lévő hivatkozásokcégnév.A1.docx cégnév.B1.docx
cégnév.A1.docx cégnév.B2.docx
cégnév.A1.docx cégnév.A2.docx
cégnév.A2.docx cégnév.B1.docx
cégnév.A2.docx cégnév.C2.docx
cégnév...docx cégnév...docx
Ezt meg lehetne csinálni manuálisan is a "cégnév." kereséssel és szolgai másolgatással, de 80 doksit nem szeretnék így végigszenvedni.
Szerintem ez elég common probléma, hátha valaki megírta már a kódot VBA-ban, vagy bármi másban...Minden segítséget köszönök!
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Olyan lehetőleg Budapesti egyént keresek aki foglalkozik C programírással. Egyetemi beadandót kéne írni, szerintem aki ért hozzá annak kb két délután alatt összejön (azért két délután, mert vannak benne kikötések.. ). A programíráson kívül még annyi kéne, hogy röviden elmagyarázza a program működését!
Jelentkezni privátban, anyagiakat is majd ott. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Erősítő, hangfalak
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Google Pixel topik
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest