Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz creation #8669 üzenetére

Csak én érzem az ellentmondást ebben a két mondatban?

- "az ldap kivételével nála is minden korrektül betöltött"
    - "Már egy sima echo sem indul el. Tehát kár az ldap-ban keresgélni!"

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz creation #8669 üzenetére

"IE összes alól próbáltam, mindnél ugyan az a séma, Chrome-ból a legfrissebb, FF és Opera nem tudom, mert azt a garázda próbálta, az ldap kivételével nála is minden korrektül betöltött."
    Még mindig nem értem. Mégis mi a retekért számít, milyen böngészőt használsz, amikor szerveroldalon autentikálsz LDAP segítségével? Miért böngészőfüggő a szerveroldali LDAP-használat? Erre még mindig nem válaszoltál, pedig már az elejétől kezdve igencsak érdekes a dolog. Ez kliens-szerver architektúra, kéréseket küldesz a szerver felé, az meg kezd valamit a kapott adatokkal, aztán küldi a választ - hogy a kliens pontosan milyen is, az említett feladat szempontjából totálisan irreleváns kéne, hogy legyen, ha normálisan van megoldva (ezért kérdeztem, például nem valami ActiveX-es szutyok van-e nálatok, de mint kiderült, nem). De hát ugyanígy nagyon érdekes az is, hogy csak IE akármelyik verziójánál tapasztaljátok ezeket a random végtelenségig töltődéseket, vagy épp azonnali betöltést, szóval a kiszámíthatatlan működést. Valaminek történnie kell a kliens és szerver közt, ami ezt befolyásolja, ezek szerint függhet érkező adatoktól, vagy fingom sincs, mitől, azt sem igazán értem, miért.
    Az alkalmazásban lekezelitek a potenciális hibákat, például csatlakozási timeouttal kapcsolatos problémákat (rövidebbre is állíthatod a timeoutot amúgy, hogy ilyen esetben előbb kiderüljön, hogy timeout-para van: [link] - ldap_set_option($ldapconn, LDAP_OPT_NETWORK_TIMEOUT, 2); /* 2 second timeout */), meg hasonlókat? Van ellenőrzés? Biztos, hogy végig lehetne debuggolni a folyamatot egy problémás esetnél (bármily meglepő, PHP-kódot is lehet debuggolni), akár conditional breakpointok használatával egy megfelelő IDE segítségével, vagy ilyesmi.

Új hozzászólás Aktív témák